• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi Göstermek Zorunda mıyım

Nazoo1

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2025
239
544
18
Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.

Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Eylül derken? 1 sene sonra mı yani? Satış olsa bile en az 6 ay çıkaramaz sizi o da haklı sebep olması lazım ev sahibinin. Göstermeyin ve çıkmayın

Merhaba hanımlar

Göstermek zorunda değilsiniz fotoğraflarini göstersin çok ciddi müşteriyse bir gün verin ne öyle müze gibi 2 güne bir kafile mi agirlayacaksiniz. Daha 1 sene var böyle olmaz bu iş.

Son düzenleme:
Eylül derken? 1 sene sonra mı yani? Satış olsa bile en az 6 ay çıkaramaz sizi o da haklı sebep olması lazım ev sahibinin. Göstermeyin ve çıkmayın
Kanuna göre önceden haber verildiği sürece göstermek zorunda diye biliyorum. Göstermeme gibi bir hakkı yok. Ama gün saat belirleyebilir.

Eylüle kadar oturma hakkınız var o zamana kadar her gelene ev mi gösterilir ne saçma.Fotoğraflar yeter bakmak isteyene.....
Eylül önceki ev sahibiyle yaptığı sözleşme tarihi yanılmıyorsam. Adam evi emlakçıya satmış. Satış sonrası 6 ay daha oturabilir. Bugün satılmış olsa mayıs civarı çıkması gerekir. Hazirana kadar oturması gerekiyormuş kendi kiracısı çıkana kadar. O yüzden yeni ev sahibi ile arasını germemesi gerek bence.

Evi sattıysa gerçekten size ihtarname çekmesi gerekir satıldığında evden çık diye birde 2 ay içinde tekrar göndermeli. Öncelikle gerçekten satıldığından emin olun. Evi göstermeye malesef mecbursunuz ama anlaşarak belli gün ve saatlerde gösterebilirsiniz. Eve gelecek olan kişi sayısını sınırlayabilirsiniz kalabalık gelenler için tabi
Bu arada evi satsada kira sözleşme yenileme tarihine göre değişir.6 ay ila 1 sene arasında. Çat diye çıkmak zorunda değilsiniz.
Haziranda bitiyorsa o tarihten öce çıkamam diyin. Evi sattıysa mutlaka kanıtlı olarak kira için iban isteyin

Haftada bir gün bir saat aralığı belirleyin. Bu gün bu saate ayarlayın müşterilerinizi diye bilgi verin. Siz de sürekli ev bakanlara maruz kalmazsınız, adam da evini gösterir.
Olabilir. Akla en yatkın olan bu sanırım. Tek sorun sürekli araması da değil. İnsanların sülalecek gelip müze gezer gibi evi gezmesi. Genelleme yapmayı sevmem ama yaşadığım şehrin insanları da biraz garip. Hani ben alsam evi iki kişi giderim, düğün alayı gibi gelmişler.

Gün ve saat belirleyin ve 2 kişiden fazlasını kabul etmeyeceğinizi söyleyin.
Tamam göstermek zorundasınız ama 15 kişiye birden değil.
Emlakçı ile konuşup size uygun gün ve saatleri bildirin, o günler ve saatler dışında 2 kişiden fazla(hadi birde maksimum 2 cocukları olsun)kabul etmiyorum diyin. Esnetmeyin bu şartları da. Sizin eviniz sonuçta şu an orası, bedava oturmuyorsunuz. Sizin de karar verme yetkiniz vardır diye düşünüyorum.
Pazar günü sürü halinde insan getiremez. 15 kişi nedir? Evden birşeyiniz kaybolsa o hengamede ne olacak? Kim alacak bunun sorumluluğunu? 15 kişiyi kim nasıl takip edecek? Belki keşif yapmaya geliyor,amacı hırsızlık. Böyle anlatın birşey kaybolursa sizden bilirim,takibi imkansız bu kadar kişinin deyin.

Evden çıkarılma gibi bir endişemiz yok. İçinde kiracı olduğunu bilerek alacaklar. En kötü mahkemeye verir onu da kazanamaz zaten. Kiramızı, aidatımızı düzenli ödüyoruz. Sorun ev satılana kadar taciz edilecek olmamız.

Olabilir. Akla en yatkın olan bu sanırım. Tek sorun sürekli araması da değil. İnsanların sülalecek gelip müze gezer gibi evi gezmesi. Genelleme yapmayı sevmem ama yaşadığım şehrin insanları da biraz garip. Hani ben alsam evi iki kişi giderim, düğün alayı gibi gelmişler.
Onu da söylersiniz 2-4 kişiden fazla kabul etmiyorum diye. 2 kişi bizim memlekette sıkıntı olabilir. Genç bir çiftse mesela yanlarında işi bilen büyükler isterler. Ya da ergen çocukları olan bir aile o da görsün, karara katılsın ister vs.

Evden çıkarılma gibi bir endişemiz yok. İçinde kiracı olduğunu bilerek alacaklar. En kötü mahkemeye verir onu da kazanamaz zaten. Kiramızı, aidatımızı düzenli ödüyoruz. Sorun ev satılana kadar taciz edilecek olmamız.
Satın alacak kişi kendi oturacaksa cıkmanız gerek ama oda 30 gün içinde ihtarname cekiyor noter aracılığıyla 6 ay süre veriliyor size cıkmazsanız mahkemeye veriyorlar ve karşı taraf oturacaksa sizi tahliye ediyorlar kazanamaz diye bir şey yok yani herkes yatırımlık almıyor evi.

Anladım. Arkadaşların da dediği gibi belirli saatte en fazla 2-3 kişi alın. Ahır değil orası sizin eviniz. Bunu söylemeye hakkınız var.

Satın alacak kişi kendi oturacaksa cıkmanız gerek ama oda 30 gün içinde ihtarname cekiyor noter aracılığıyla 6 ay süre veriliyor size cıkmazsanız mahkemeye veriyorlar ve karşı taraf oturacaksa sizi tahliye ediyorlar kazanamaz diye bir şey yok yani herkes yatırımlık almıyor evi.
Doğru. Yasalara göre 6 ay içinde çıkarabilir ama adalet sistemimiz malum. Yaşadığımız şehrin mahkemelerinin yoğunluğu da hesaba katılırsa süreci uzatacak. Ee bu defa mağdur olduğumuz için itiraz hakkımızı da kullanacağız. En iyi ihtimalle 1 seneyi bulacak, o da en iyi ihtimal. Mahkeme yerine uzlaşsa daha kârlı.

Bu konuda da emlakçınızı uyarın, orası içinde yaşam olan bir ev. İçlerinden biri evden bir şey de çalabilir, zarar da verebilir. En fazla 2 kişi gelsinler uyarın

Yo yeni malik şahsi ihtiyacım için aldım derse ve şartlara uyarsa 6 ay sonra çıkmak durumundasınız. Dava açılırsa da dava masrafı ödersiniz davayı kaybederseniz

Back
X