• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi Göstermek Zorunda mıyım

Kanuna göre önceden haber verildiği sürece göstermek zorunda diye biliyorum. Göstermeme gibi bir hakkı yok. Ama gün saat belirleyebilir.

Eylül önceki ev sahibiyle yaptığı sözleşme tarihi yanılmıyorsam. Adam evi emlakçıya satmış. Satış sonrası 6 ay daha oturabilir. Bugün satılmış olsa mayıs civarı çıkması gerekir. Hazirana kadar oturması gerekiyormuş kendi kiracısı çıkana kadar. O yüzden yeni ev sahibi ile arasını germemesi gerek bence.
Yeni ev sahibi benimle arayı germemeli bence. Tüm süreç, kayıtlı, belgeli ve benim lehime. Sakin sakin beklerse Eylül ayına da kalmaz, evim boşalınca giderim. Yoksa 9 ay bekleyecek, üstüne en az bir buçuk sene de mahkemeyle uğraşacak. 🤣🤣🤣

Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Evet her istedikleri vakit gelemezler. Kiracıların belirli gün ve saat aralığında evi göstermek zorunda olduğunu biliyorum. Başka yorumda en kötü mahkemeye verir kazanamaz demişsiniz ancak evi yeni satın alan kişi ihtar çektiği taktirde mahkemeyle sizi geç de olsa çıkarır.

Davan sonuçlanana kadar 3 yıl geçiyor. Onun masrafını da ödeyiverir. Bir şey olmaz. Taşınmak daha maliyetli :)
Bir de o kısım var tabi. 6 ay kafadan oturuyorum zaten. Sonrasında da dava süreci. Ülkede mahkemelerin hali de belli. Adam evi aldığına alacağına pişman olur.🤣🤣🤣

Bir de o kısım var tabi. 6 ay kafadan oturuyorum zaten. Sonrasında da dava süreci. Ülkede mahkemelerin hali de belli. Adam evi aldığına alacağına pişman olur.🤣🤣🤣

Daha yeni annemler kiracı çıkardı da 3 yıl önce almışlardı evi :) hiç kolay değil gerçekten. Kiracıyı koruyor kanun haliyle çünkü siz her ev satıldıkça ev mi taşıyacaksınız yani.

Evet her istedikleri vakit gelemezler. Kiracıların belirli gün ve saat aralığında evi göstermek zorunda olduğunu biliyorum. Başka yorumda en kötü mahkemeye verir kazanamaz demişsiniz ancak evi yeni satın alan kişi ihtar çektiği taktirde mahkemeyle sizi geç de olsa çıkarır.
Makul bir zaman belirleyip ona göre gelmelerini söyleyeceğiz sanırım.

Evi alan kişinin mahkemeyi kazanamaz dememin nedenini başka bir yorumda açıkladım.

Yazdıklarınız doğru ama eksik. O da benim eksiğim, ben konuyu açarken yazmadım.

Bir önceki ev sahibimiz enflasyondan etkilenmesin diye kontratı yenilerken bir yıllık kirayı banka üzerinden, tarih aralığı da belirterek peşin ödedik.

Alan kişinin de evi alırken bunu biliyor olması ve kalan ayların kirasını da evin fiyatından düşmüş olması lazım. Çünkü eski ev sahibi satacağını söylediğinde, satarken kira devri belgesi istedik. O da fiyattan düşeceğini ama satış sözleşmesine yazacağını bildirdi.

Ben bir yıl oturacağıma güvenerek parasını ödemiş, bir yıllık oturma hakkını önden satın almışım. Evi alan da BUNU BİLEREK aldığına göre, mahkeme bunu da göz önünde bulundurmalı diye düşünüyorum.

Ve hala mahkemeye verirse sadece süreci uzatacağını ama kazanamayacağını söylüyorum.

Makul bir zaman belirleyip ona göre gelmelerini söyleyeceğiz sanırım.

Evi alan kişinin mahkemeyi kazanamaz dememin nedenini başka bir yorumda açıkladım.
Evi satan alan kişi her halükarda kazanıyor. Yok içinde kiracı olduğunu biliyormuş vs bunlar önemli değil. Önemli olan resmi olarak ihtar vaktini kaçırmaması. Evet mahkelemeler uzun sürüyor minimum 2 yıl diye biliyorum ama eninde sonunda sonuçlanıyor. Kirayı önden ödemişsiniz ama bunu eski ev sahibinizle yapmışsınız. Paranızı iade etmeleri gerekiyor. Eğer etmezlerse siz de bunun için dava açabilirsiniz.

Eşim dün aradı söyledi. Az gelmişler düğün konvoyu da çevirseydiniz dedi. Emlakçı kusura bakmayın falan dedi mahcup olduğunu da hissettik. Hadi bu durum bir seferlikti ama her müşteriyi alıp gelmeleri de doğru değil. Ciddi alıcı olur, her şeyde anlaşılsın, en son evi görmek kalır, buyursun gelsin ama acaba satarmıyım diye tuttuğunu getiriyor gibi.
Aynen bu şekilde olmaz her bulduğunu 2 güne bir getirmemeli. Aman kanun diyenler de bana dislike atmış ülkede her şey kanuna göre sanki. Kadın eve hiç almasın mi yazmışım? Ciddi alıcı olursa gelir bakar belli bir gün tabii ki

Daha yeni annemler kiracı çıkardı da 3 yıl önce almışlardı evi :) hiç kolay değil gerçekten. Kiracıyı koruyor kanun haliyle çünkü siz her ev satıldıkça ev mi taşıyacaksınız yani.
Ben hem kiracıyım hem de ev sahibi ve kanunların koruması gereken kişinin kiracı olduğunu düşünüyorum. Tabi mala zarar yoksa, kirasını, aidatını ödüyor, sözleşmeye aykırı davranmoyorsa. Mağdur edilmemeliler.

Aynen bu şekilde olmaz her bulduğunu 2 güne bir getirmemeli. Aman kanun diyenler de bana dislike atmış ülkede her şey kanuna göre sanki. Kadın eve hiç almasın mi yazmışım? Ciddi alıcı olursa gelir bakar belli bir gün tabii ki
Sizin yorumunuzda bir sıkıntı yok. Makul olan da o. Kiracıyız diye 7/24 milletin keyfine göre kapıyı açamayız. Evin kirasını ödüyorum. Onlar işini bana göre ayarlayacaklar. Ayrıca kanun çözecekse alan zararlı çıkar. Kirayı bir yıllık peşin ödedik.

Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.

Anlaşmanızı öneriyorum. O dava basit yargılama usulünde ve tedbir talepli açılıyor. Hemen tedbir kararı çıkar yani. Günler belirlenir ve siz müsait olmazsanız mahkeme kararına uymadığınız için sizi icra yoluyla tahliye ederler. Haftada 2-3 gün belli saatler verin ve kişi sayısını sınırlayın derim.

Evi satan alan kişi her halükarda kazanıyor. Yok içinde kiracı olduğunu biliyormuş vs bunlar önemli değil. Önemli olan resmi olarak ihtar vaktini kaçırmaması. Evet mahkelemeler uzun sürüyor minimum 2 yıl diye biliyorum ama eninde sonunda sonuçlanıyor. Kirayı önden ödemişsiniz ama bunu eski ev sahibinizle yapmışsınız. Paranızı iade etmeleri gerekiyor. Eğer etmezlerse siz de bunun için dava açabilirsiniz.
İyi de yeni ev sahibi kalan 9 aylık kira tutarı kadar indirimle aldı evi. İkiyüzbine yakın bir miktar.

Paramı verirse ben de kendi kiracımın mağduriyetini(ani olduğu için nakliye, depozito vs) giderir altı ay bile dolmadan çıkarım. Para vermeden tahliye davası açarsa beni de kiracımı da mağdur edecek ki bu şartlarda zaten kazanamaz. Her türlü de uğraşırım. Ben kiracım mağdur olmasın diye düşünebiliyorsam o da eşşeklik etmeyecek. 6 bilemedin 9 ayda boşalacak evini 3 yıldan aşağı alamaz.

Anlaşmanızı öneriyorum. O dava basit yargılama usulünde ve tedbir talepli açılıyor. Hemen tedbir kararı çıkar yani. Günler belirlenir ve siz müsait olmazsanız mahkeme kararına uymadığınız için sizi icra yoluyla tahliye ederler. Haftada 2-3 gün belli saatler verin ve kişi sayısını sınırlayın derim.
Haftada 2 3 gün çok gibi. Haftada bir o da ciddi alıcıya. Ev sahibi satsa onu da sorun etmeyeceğim. Alıcı müşteri gelir, bakar ama emlakçı ev arıyorum diyeni tutup kolundan getiriyor sanki.

Eski evimizde benzer bir durum yaşayıp hukuki destek almıştık biz sürekli göstermek zorundamıyız diye , haftada bir gün belli bir saat aralığında anlaşmamız gerektiği söylenmişti bizde öyle ilerlemiştik.

Birde şu var:İş mahkemeye vs uzadıkdan sonra içinize sinerek oturabilecekmisiniz?

Yeni ev sahibi benimle arayı germemeli bence. Tüm süreç, kayıtlı, belgeli ve benim lehime. Sakin sakin beklerse Eylül ayına da kalmaz, evim boşalınca giderim. Yoksa 9 ay bekleyecek, üstüne en az bir buçuk sene de mahkemeyle uğraşacak. 🤣🤣🤣
Yok öyle olmuyor pek o işler. Sosyal medyada falan kiracılar süreci uzatmaları için çok gazlanıyor ama sonuç pek hayırlı olmuyor. Evet süreci bir şekilde uzatabilirsiniz ancak sonuçta maddi olarak zarara girme olasılığınız yüksek.

Çok yakın zamanda şahit oldum, kiracı sürecin sonunda 400 bine yakın zarara girdi. Ki defalarca uzlaşma teklif edildi kendisine. Benim haklarım var diye diye mahkeme+avukat masrafları, emsal kira bedeli farkı, faizleri, manevi tazminat vs. üzerine yıkıldı.

İyi de yeni ev sahibi kalan 9 aylık kira tutarı kadar indirimle aldı evi. İkiyüzbine yakın bir miktar.

Paramı verirse ben de kendi kiracımın mağduriyetini(ani olduğu için nakliye, depozito vs) giderir altı ay bile dolmadan çıkarım. Para vermeden tahliye davası açarsa beni de kiracımı da mağdur edecek ki bu şartlarda zaten kazanamaz. Her türlü de uğraşırım. Ben kiracım mağdur olmasın diye düşünebiliyorsam o da eşşeklik etmeyecek. 6 bilemedin 9 ayda boşalacak evini 3 yıldan aşağı alamaz.
Zaten dediğim gibi nasıl ki parasını verip evi satın alan kişi 6 aylık yasal süreç sonunda kendi evi hakkında dilediği kararı verebilir, siz de vermiş olduğunuz fazladan ücreti geri almalısınız. Kimsenin hakkı kimsede kalmamalı.

Hiç bu açıdan bakmamıştım ve sonuna kadar da haklısınız. Kalabalık geleceklerini söyleseydi biz de alamayacağımızı söylerdik.
Iste bunu acikca söylesin o da gelenlere. Kiracı kalabalık kabul etmiyor diye. Sülalece getirmesin kapıya insanları. Kendi de çekinir siz hırsızlık olursa siz de sorumlu olursunuz derseniz. Hoş değil yani onca kişiyi peşine takıp getirmesi.

Back
X