evimi kendi evi gibi görüyor....

16 aylık oğlum olduğu için uğraşamıyorum, olmasa ona iş bırakmam mutfağa gidince hemen peşinden giderim misafir olduğunu her daim hissettirim ama oğlum izin vermiyor.

Benimkide öyleydi.
Kışın geldi 1 ay kaldı.
Eşimle pazara giderken arkamızdan şunu alın bunu alın diyordu, sanki ben bilmiyorum evimde ne yok.
Sonra bir gün işe geç kalmıştım yatak odasını toplayamadım girm,iyor diye kapıyı kapadım çıktım.
Eve bi geldim yatak toplu herşey yerli yernde kalakaldım.
Ben diyemedi tabi.
Görümcelerime söyledim onlarda snırım uyardılar bir daha yapmıyor.
Bugün yine bizde mesela aradı ne yemek yapiim diye soruyor.
Sen bilirsin anne dedim.
Daha varda uzar gider ama genelde iyidir kayınvalidem

sel kendince iyilik yaptığını düşünüyor ama değil işde, bende hoşlanmam yatak odama girilmesinden. biz oğlumla uyurken girer mesela, kalkmış olsak zaten durmayız orda, kapıyı kapatırım o açık bırakıp çıkar.

sel yine seninki telefon edip soruyormuş, benimki ben evde olduğum halde sormaz, sabah uyanınca sürprüz olur bana yemek.

hihoyyyt
aramız bu sebeple kötü, onun açısından bişey yok ama bu hareketleri soğutuyor. göürmcemi överken dediğin gibi yapıyorum yine aynı, kendimce birçok strateji geliştiridm ama sökmüyor, sadece dediğini biliyor o kadar.
görümcemi övdü geçen yine söyledim, yeter artık hep aynı şey, banane onun evinden dedim, hiçmi konuşmayalım sırnaşık şeydedi.

:1:
ay kadın demiştir gelin işte kızımı kıskanıyor
genelde böyle olur ya
kayinvalde kızını över över biteremez
geline fenalık gelir
ayy yeter artık dediği an amannn ne kıskanç şeysin bi kızımı çekemiyorsun olur
boşver arkadaşım ya
uzak sayılırsınız, çok sık görüşmüyorsunuzdur
kadını değiştiremesin bu yaştan sonra
yapacak bişey yok bence
bir çok kayinvalde sorununa göre mahsum kalıyor

sel kendince iyilik yaptığını düşünüyor ama değil işde, bende hoşlanmam yatak odama girilmesinden. biz oğlumla uyurken girer mesela, kalkmış olsak zaten durmayız orda, kapıyı kapatırım o açık bırakıp çıkar.

Aynen canım o iyilik yapıyor kendince.
Rahatsız olduğumu düşünmüyor.
Ama bende mahrem vardır.
Evim misafir gelince çekerim yatak odamın kapısını.
Ama sağolsunlar benim görümcelerim çok anlayışlı.
Hep derler bizim annemiz ama senin kayınvaliden diye.
Ben yüz göz olmak istemiyorum, kırmak istemiyorum kayınvalidemi.
O yüzden direk ben söylemiyorum.

hihoyyyt

:1:
ay kadın demiştir gelin işte kızımı kıskanıyor
genelde böyle olur ya
kayinvalde kızını över över biteremez
geline fenalık gelir
ayy yeter artık dediği an amannn ne kıskanç şeysin bi kızımı çekemiyorsun olur
boşver arkadaşım ya
uzak sayılırsınız, çok sık görüşmüyorsunuzdur
kadını değiştiremesin bu yaştan sonra
yapacak bişey yok bence
bir çok kayinvalde sorununa göre mahsum kalıyor

kıskandığımı düşümdüğüne eminim zaten.
seni övüyorum kızıma ama o senin gibi değil, hiç seslenmez der.

Aynen canım o iyilik yapıyor kendince.
Rahatsız olduğumu düşünmüyor.
Ama bende mahrem vardır.
Evim misafir gelince çekerim yatak odamın kapısını.
Ama sağolsunlar benim görümcelerim çok anlayışlı.
Hep derler bizim annemiz ama senin kayınvaliden diye.
Ben yüz göz olmak istemiyorum, kırmak istemiyorum kayınvalidemi.
O yüzden direk ben söylemiyorum.

söylesen seninki yapmaz gibi, benimki azarlanmaya kızından alışık olduğu için normal geliyor.

Yani canım abartmıyor musun biraz:bbo:
YAnlış anlama kadın anne hassasiyeti ile yaklaşıyor arkanda olduğunu belli ediyor.
Alakalı,yemeğini yapıyor,evini kendi evi gibi görüyor.Ne kadar güzel.
Bunun tadını çıkarmak varken neden kendini üzüyorsunki.Belli kadın iyi niyetli senide samimi görüyor.
Seninde oğluşun var,sende gelinini seversin belki;aynı şeyleri bire bir olmasada sende gelinine iyi niyetleri yaptığın davranışları gelininin böyle ters düşündüğünü hissetsen ne olur merak ediyorum.İncinmez üzülmez misin?
Bilemiyorum bana biraz abartı geldi.

YAnlış anlama kadın anne hassasiyeti ile yaklaşıyor arkanda olduğunu belli ediyor.
Bunun tadını çıkarmak varken neden kendini üzüyorsunki.Belli kadın iyi niyetli senide samimi görüyor.
Seninde oğluşun var,sende gelinini seversin belki;aynı şeyleri bire bir olmasada sende gelinine iyi niyetleri yaptığın davranışları gelininin böyle ters düşündüğünü hissetsen ne olur merak ediyorum.İncinmez üzülmez misin?

canım incinirim üzülürüm ama gelinim bana belli ederse rahatsız olduğunu hemen anlar ve yapmam, karışmam. ben açıkça söylediğim halde yine aynı, annelik hassasiyetini abartıyor. eşime diyorki, oğlum bak ben nasıl yiyorum hadi çok güzel sende ye diyor.

O yaptıklarında ısrar ettikçe siz de uyarmak da ısrar edin. Her seferinde ısrarla ''lütfen anne benim düzenim böyle, ben böyle olmasını istiyorum'' deyin.
Hemen sonuç alamıyorsunuz ama zamanla biraz olsun azalabilir.
Ben de iki yıllık evliyim. Benim kayınvalidem de böyle. İyi niyetli olduğunu biliyorum ama insanın gerçekten hoşuna gitmiyor. Ben bu şekilde azaltmasını sağlayabildim.

evimi kendi evi gibi görmesi sorun zaten, her evin 1 hanımı olur. malesef ben tadını çıkaramıyorum sizinirleniyorum oğluma kızıyorum, eşimle sarıyorum sonra.

benim k.valideme çok benziyor. en son geçen hafta çok sinirlenmiştim. üst üste gelincede patlamıştım. çok zor oluyor durum. benim gibi yapma biriktirmeden söyle.

benim k.valideme çok benziyor. en son geçen hafta çok sinirlenmiştim. üst üste gelincede patlamıştım. çok zor oluyor durum. benim gibi yapma biriktirmeden söyle.

son olayda bir yemek yapmıştım o yemek olmamış şöyle yap dedi, herkesin damak tadı işde dedim, 2. ye aynı şeyi söyledi sustum, susmakta bir tepkidir tabi anlayana, 3. yüde söyleyince patladım, birdaha da bu mutfağa girersem.... dedi. ertesi günü gitmek zorundaydı ve gitti, bakalım birdahaki gelilinde ne olacak.

evimi kendi evi gibi görmesi sorun zaten, her evin 1 hanımı olur. malesef ben tadını çıkaramıyorum sizinirleniyorum oğluma kızıyorum, eşimle sarıyorum sonra.

Ama seninle yaşamıyor ki,geldiğinde ufak tefek şeyler yapsın ne olacak.Görüp söylemeye üzmeye değer mi?Bilemiyorum bana bir şey yok gibi geliyor.Fikir istemişsin o mahiyette söylüyorum.
Eşinede sürekli kötüleme neticede annesi onunda ne yapsın adam.Bi saatten sonra aranızda daha büyük problemler başlar şikayet şikayet.Senin ailene detepkili davranmaya başlayabilir eşin.
Ama dediğim gibi gelsin kalsın bildiği gibi yapsın nasılsa gidiyor.Gönül koydurtmaya gerek yokki.
Herkesin evinde bir bardak çayı bir kap yemeği var yiyeceği,kadın sizi görmeye gelinini oğlunu-torununuda sevmeye geliyor.Ayrıntılara takılmakda manasız.
Kayınvalidfe olarak gelse otursa bi köşeye yemek hazırlasan çayını ikram etsen kahvesini yapsan yatağını yapsan filan kadın hiç bir şeye el sürmese senin zaten yükün üzerine yük katsa daha mı memnun olurdun yani.

aceba bendemi sorun var diye düşündüm şimdi
evin bir hanımı olur
doğru
ama kadın zaten hanımlık yapmaya gelmiyor
gezmeye geliyor...1 hafta kalıyor gidiyor
kadın demekki otur otur sıkılıyor bişeyler yapim istiyor
kendine göre bişeyler yapipi hem faydalı olacağını sanıyordur
ama eminimki bu evinin hanımı olayim diye düşünmüyordurl
yani bazı şeylerin yerini değiştirdiği zaman kendi düzenini oturmaya çalıştığını sanmıyorum o kendi evinde nasıl yapiyorsa öyle yapiyordur sadece, herkesin düzeni farklı tabiki şimdi devamlı takılmış plak gibi benim düzenim bu, benim düzenim bu diyince neolacakki
neyi elde edeceksin kaç kez uyarmısın zaten anlamamış yada anlamak istememiş herneyse
yani bunu diyene kadar kısaca anne seni evimde istemiyorum desen daha iyi olmazmı
sorun kökten çözülür

canım incinirim üzülürüm ama gelinim bana belli ederse rahatsız olduğunu hemen anlar ve yapmam, karışmam. ben açıkça söylediğim halde yine aynı, annelik hassasiyetini abartıyor. eşime diyorki, oğlum bak ben nasıl yiyorum hadi çok güzel sende ye diyor.

Lütfen yanlış anlamayın, işaretlediğim yerde kendimi tutamadım güldüm.
Demekki anneler gerçekten çocuklarını gözlerinde büyütemiyorlar. Oğlunuza mı dedi acaba diye düşündüm ama değilmiş eşinize demiş :1:

Birinin ısrarla birseyleri söylemesi yaptırmaya calısması kötü sadece.Sonucta herkesin bir düzeni var.Her geldigin de bazı seylerin yeri degisecek.Yemek yapsın,cay, yapsın afiyetle icsin bende karısmazdım.

Ama ısrarcı olmasın kırmak istemedigimden sessiz kalırdım.Oda zor gercekten.bilmiyorumkismile

Kayınvalidenizin art niyetli birşey yaptığını zaten siz de düşünmüyorsunuzdur,
ben de öyle düşünüyorum.
Ama gerçekten kendi evi görmesi yanlış bence de.
Dışarıdan gelmiş her kim olursa olsun, buna kendi anneniz de dahil,
misafir konumunda.
Size ait düzenin tamamını değiştirmeye kalkarsa, bu size müdahele ettiği anlamına gelir ki,
kimseninde hoşuna gitmez bu.
Yemek yapması vs bunlar güzel şeyler.
Ama bunu övsünler diye de yapmamalı, o zaman bıraksın siz yapın.
Ben gelinin de kendi evinde bir düzeni olduğunu kabul etmeleri gerektiğini
ve fazla müdahele etmemelerinden yanayım, benim de hoşuma gitmezdi.
Söylüyorum birşey değişmiyor diyorsanız, daha açık konuşmalısınız o zaman.
Bak bunu böyle yap dediğinde, anne ben bunun böyle olmasını istiyorum diye ısrarla söylemeli
ve yapmalısınız. Sizin evinizde sizin ne istediğiniz önemli, hep kayınvalidenizin ne istediği ve
düşündüğü önemli değil, bunu kabul etmeliler.
Şöyle bir hava yaratılması da insanın canını sıkıyordur mutlaka,
sen birşey bilmezsin, herşeyi ben bilirim havası, halbuki bu işler bilme, bilmeme meselesi değil,
her evin düzeni, herkesin istekleri farklıdır, kimse kimsenin düzenini uygulamak zorunda değil.
Allah kolaylık versin.

Back
X