Evimi küf götürüyor!

Ortamın havasını soludukça zarar vermiyor mu, sonuçta çamaşır suyuyla silinmiş duvar..

camasir suyuyla silin kufler canli organizmalar oldurmeniz lazim. butun duvari camasir suyuyla silip pencereleri acin, iyice havalandirin.
o odada uyumayin 1-2 gun camlar acik kalsin. camasir suyu kokusu gitsin

Aynı sorun bizde de vardı Hatta kat kat fazlası. Denize çok yakın ve nemli bir şehirdeyiz. İnternette bir ürün buldum. 15 "dk yok oldu bütün küfler. Yapalı 1 ay oldu yerlerine de yenisi oluşmadı. Ancak oldukça ağır kokulu bir ürün. Uyguladıktan sonra cam kapı ne varsa açın. Küçük çocuk hamile astımlı uzak dursun Ürünü sıkın, 15 dk sonra silin. Ancak kumaş yüzeylere temas etmesin.

Yeni bina olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorum, her odada değil sadece yatak odamda ve evin bazı kısımlarında oluştu bu sorun ne yapılabilir acaba fikri olan var mı?
Yukarıdan nem alıyor benim her odamda vardi nem tutan boyalarla boyadık diğer boyalardan daha pahalı. Stropiyer yaptıracam şimdi bakalım dış ve üst mantolamasini yaptirin

Aynısı hatta daha beteri bende oldu perdenin altında kalmis gecen gun bı bakıyım dedim sok oldum acayip kuflenmıs duvarlar silinebilir boya oldugu ıcın hemen camasır suyu ve cıflı bezle sildim petegın arkasında olmus aynı sekılde orayıda sildim. Evi bol bol havalandırmak tek cozum ev havasız kalınca camlarda terleme yapıyo haliyle kuf yapıyor bu seneye kadar kuf nedir bilmezdim. Bol bol cam acın yanı Baska yolu yok.

Bu duvar ve köşe binanın dışına mı bakıyor yoksa diğer tarafında başka evler veya odalar mı var? Banyo tuvalet olan kısma doğru bakıyorsa oralardan sızıntı oluyor olabilir. Bina dışına doğru bakıyorsa ve karadeniz bölgesinde filan yaşıyorsanız duvar nem çekiyordur direkt olarak havadan ve yağmurdan. Yağmuru tam olarak alan cepheye özel yalıtım yapılıyordu o durumda diye hatırlıyorum ben. Diğer komşularınızla da konuşup nerelerde küf oluştuğunu tespit edin. Yeni bina diyorsunuz eğer bir iki katlık sızıntı yoksa bütün apartman olarak çözüm bulmanız gerekecek. Küf basite alınacak bir şey değil ciğerlere zarar verebiliyor diye biliyorum ben.

Kaçak vardır borularda bir yerde..Benim giyinme odamda oldu hayretler içerisinde kaldık hava aldığı halde ev..En son milim milim bir kaçak bulundu üst komşudan..Kendisi bile fark etmemiş.

Haklısınız ama kış günü sürekli cam açmak da biraz sıkıntı ev zaten zor ısınıyor.

Dış tarafa bakıyor, Güney cephesinde.İç Anadolu bölgesindeyim.Haklısınız bir de yatak odası maalesef.

Benimde evimin bi kaç köşesinde küf var hele ki yatak odasında dolabın arkasındaki süpürgelik boydan boya çok kötü diğer yerlerde ufak ufak var

Nem orani yuksek bir muhitte iseniz kesinlikle nem alici cihaz edinin

Cok zor, benim eski evde de olurdu, evi gunde en az 4-5 saat havalandirmama ragmen hem de.

Haftalarca küfle uğraşmış biri olarak çamaşır suyunu bi fısfıslı şişeye dökün ve küfün üstüne sıkın bekleyin küfün kendiliğinden gittiğini göreceksiniz. Kapalı balkonumun duvarındaki ve tavanındaki küflerden bu şekilde kurtuldum şuan tekrar etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…