Evimi nasıl düzene sokarım..

Şimdi evde olsam da normalde çalışıyorum.
Ve çalışırken hafta sonu bir günü temizlik günü yaparım.
Önce balkonları yıkarım..(3 tane..)
Çamaşırları makineye atarım o yıkanırken toz alıyorum.
Toz bitince süpürge açarım. Bu sırada makine bitmiş olur, çamaşırları asarım.
Sonra her yeri silerim. En son wc, banyo çamaşır suyu ile dalarım.
Dilim dışarda çıkarım. :)
Ütüyü başka bir gün yapıyorum keyfim olduğunda.
Camlarımı, dolaplarımı şimdiye dek hep annem sildi yaa çalışırken geldi, sildi kurban olurum ona ben

Eşin yardım etsin bu arada, o süpürgeyi alsın sen bezi daha zevkli oluyor..

eşim yardım ediyor canım sağolsun...camları kapıları temizlikçiye yaptırıyordum hatun sağolsun yapıyorum diyip çıkıyormuş güvendiğim için hiç takip etymemiştim safım ya beni yemiş hep...senin taktik beni mafeder çok terleyen biriyim birazda yel vursun kasılıp kalıyorum en iyisi parça temizlik her gün bir yeri yapayım ben..

Ama böyle 2 buçuk saatte bitiyor.
Ben de her gün uğraşamam canım. Ev işlerine çok soğuğum
Bıraksam kalır o..
Kurumuş çamaşırlarım askıda 1 hafta bekler kız

işte benimkilerde bekledi bekledi bekledi dağ oldu gardolap boş çamaşır çok daha arkadan yıkanacaklar geliyor of anam of:26::26:

aynı beni anlatıyorsun biide ben senin 1 yaşında bebek sahibi ve 3 aylık hamile halinim. biri bize yol göstersin..

aynı beni anlatıyorsun biide ben senin 1 yaşında bebek sahibi ve 3 aylık hamile halinim. biri bize yol göstersin..

maşallah pek bi imrendim bende geçen ay kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu şimdi ilk adetimi oldum başlasam mı hemen derdindeyim ...bilerek mi yakın tuttun arayı canım sen...ben şimdi bu haldeyim senin halinde olsam eyvaaaaah ki ne eyvah halime:26:

Ben de çocuk olduktan sonra mecburen bişeylere Orlamaya başladım kendimi. Ama dağınığum ya ona çare bulanıyorum. Yani içimden bi ses çoğu zaman yat yuvarlan diyo 😄

Ben de sabah 8 de kalkıyorum kahvaltı hazırlıyorum,yiyip mutfağa bırakınca bi tatlılık çöküyo üstüme 😁 oğlum da uyursa o arayı kendime vakit ayırarak hobilerimle değerlendiriyorum. Oğlum uyanınca rüya bitiyo :))) mutfak onun yemeği yatak odası falan derken aslına bakarsan 2-3 saatini almıyor. Bi tane sulu süpürgem var onu haftada bir açarım. Diğer el süpürgemi her gün 2-3 kez açıyorum mecburen 1 yaşındaki oğlumdan dolayı. Ütüyü de eşim gidecekken yapıyorum toplu ütü bana göre değil galiba.

İşte benim derdim de dağınıklık

"Un hombre sin venas.."

karar verdim şarjlı süpürgeler varya fakirin ondan alayım hergün açarım ben onu birde buharlı paspaslar varya üçgen ondan alayım ne diyorsunuz hergün temizlik yapabilirim sanırım onlarla...bir de ütüye çare bulursam kolayından :)))yemek için sinbonun 10 ltlik elektrikli düdüklüsü var yemekler orda 15 dk da pişiyor zaten...

yok canım kaza kurşunu. üstelik ilkini 2 sene uğraştım olsun diye. çok zor oluyo herşey ev işi falan başa çıkamıyorum bide tembelim. bebekte doğunca ne olur artık bilmem vede çalışıyorum . ütü dağ gibi ev dağınık oturma odası full oyuncak toplasam bile bi sn sonra dağılıyo. mutfak sürekli iş bekliyo.çamaşırlar askıda bekliyo bide benim kız ilgi istiyo.bebekte uyku yapıyo tam oluyo allahtan eşim çok anlayışlı ve biraz yardım ediyo. .

biraz kafanı boşalt kürtajın hemen arkasından psikolojin düzelmeden yapma bence bi iki ay bekle sen bilirsin canım yinede.. ilk bebeğine üzüldüm. allah sağlıklı doğumlar göstersin cnm..

cnm ben ütü olayıyla başa çıkamayınca artık her sabah giyeceklerimizi ütülüyorum. sepetin içinden seçiyoruz ne yapayım. bitek kızımınkileri ütülüyorum oda kayın valideme göndericem kırışık laf etmesin diye :) sende olmadı katla koy giyerken ütülersin.

Ufak kızım var ve ben de çalışıyorum.ÜTü kadar büyük derdim yok, o kadar fazla ki evlenmeden önce eşimin ailesi bile demişti yandın diye. Eşim sağolsun bir sürü çamaşır ve zor ütüleri sarar hep başıma.

Büyük temizliği haftada bir gün yapıyorum,evde olmadığımız için çok pislenmemişse 2 haftada bir. hafta içi de bir gün elekt.süpürgesini açıp toz alıyorum. İşin püf noktası bence evin dağınık,kalabalık olmaması ve mutfak-banyonun her zaman temiz olması

amin canım inşallah psikolojimin düzelmesi için hemen istiyorum zaten bakalım nasip..

Merhaba canım bende çalışan bir bayanım ve eşim en az 5 çocuk kadar dağınıktır( hakkını yememek lazım bazen kafası eserse toplar :) ) temizlik ütü günlerim vardır benim.. Temizliğime başlamadan önce çamaşırları makinaya basarım temizliğide oda oda yaparım. evin büyükse ve çok üşengeçsen oda oda yap temizliğini benim teyzem öyle yapardı büyük bir evi vardı.

bana gelince çamaşırlar makinadayken dolapların içini siler yerleştiririm (hoş gerçi eşimin kıyafetlerini her dakka topla her dakka dağılır. çamaşırlarını düzelttiiğim zaman " bahar bunları katlama ben böyle bulamıyorum kıyafetlerimi" der)

başta oturduğum odadan başlarım sık kullanılan yer olduğu için. süpürürm ve (eğer genel temizlikse dip köşe silerim)

girdiğim odadaki iş bittimi diğer odalara geçerim benim evim küçük olduğu için çabuk bitiyor ve itiraf etmeliyimki süpürgemin hakkını yememem lazım laminantları silmeye bile gerek kalkmaksızın tozları çekiyor. zamanında verdiğim paraya değdi hakkını veriyor.

kendime gün belirledim. ütü günü böylece biriktirmiyorum her cuma ütü günü 1 pantolon dahi olsa ütülerim aman biriksin demem. 1 hafta şartlandır kendini sonra alışırsın ama 2 gun böyle yapıp 3. gun salarsan aynı tas aynı hamam gider.

İYİ GÜNLER

Bak ütü için güzel bir yol söyleyeyim. Normalde ben de bir ay ütü biriktirmis olurum gözüme büyüyor sıkılıyorum diye yapmiyordum geçen gorumcem tv karşısında yap dedi. çektim tv karşısına hem tv izledim hem sıkılmadim birkez tuvalet molası verdim bir baktım bitmiş bile.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…