• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi özledim...

Vaveylala

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
17 Kasım 2008
228
186
628
Evimi özledim. Annemi özledim. Babamı, kardeşlerimi, ablamı, hiç göremediğim 6 aylık yeğenimi,akrabalarımı, bahçemi, yatağımı, havamı, suyumu... memleketimi özledim. yalnızım hiç kimse yok yanımda. daraldım, bunaldım artık yalnızlıktan. dayanamıyorum. gözlerimden yaş gelmiyor artık. mafoldumben

evet, öğretmenim. aslında az kaldı ama artık dayanamıyorum... bazen az kaldı diye yetinmeyi beceremiyorum. bu gün de o günlerden biri mafoldumben

her gün aynı telkini veriyorum zaten kendime. çok az kaldı... ama dedim ya bazen olmuyor işte.

anliyorum canim, ama ne yapalim hersey istedigimiz gibi omluyo bazen.
sabretmekten baska care yok
:delphin:

evet insan bazen tamam daha fazla dayanamıycam
nefes alamıyorum çok özledim diyor haklısın ama
en azından onların iyi olduğunu biliyorsun
şunun şurasında 1 ay bile kalmadı
azıcık daha sık dişini
üstelik alışmaya da çalış bak sen eğitimcisin
sürekli başka vilayetlerde yaşayacaksın ailenden uzakta
bununla yaşamayı öğrenmen gerek
herşey gönlünce olsun:teselli:

Üniversiteyi de ailemin yanında okudum. İlk defa ayrıldım ailemden bunun da etkisi çok büyük böyle hissetmemde. Er ya da geç ayrılmamız gerekiyor ve bence ne kadar çabuk olursa o kadar çabuk alışırr insan yalnızlığa, tek başına ayakta kalmaya çalışmaya...

Ben de ailemden uzaktayım, ilk zamanlar zor oluyordu ama şimdi onların orda sağlıklı olduklarını bilmek, seslerini duyabilmek, nefes aldıklarını bilmek, onları görme şansımın olduğunu bilmek, mutlu ediyor beni.
Zordur mutlaka, ama az kalmış. Allah sabır versin inş, Allah kavuştursun.

Üniversiteyi de ailemin yanında okudum. İlk defa ayrıldım ailemden bunun da etkisi çok büyük böyle hissetmemde. Er ya da geç ayrılmamız gerekiyor ve bence ne kadar çabuk olursa o kadar çabuk alışırr insan yalnızlığa, tek başına ayakta kalmaya çalışmaya...

İlk defa ayrılmanında etkisi de büyük oluyor insanda. Zamanla bu duruma biraz daha alışırsın emin ol. İlk zamanlar insan boşlukta hissediyor kendini. Alışacaksındır inş.

Cok ıyı anlıyorum senı. Benım aılem neredeyse yanı basımda (Bursa) ısımden dolayı gıdemıyorum ve o kadar cok ozledım kı aılemı, daha cok annemı!

Zor evet, ama ıyı yanından bakarsak belkı daha cabuk atlatırız bu ozlem duygusunu. En azından umudumuz var, gorme ıhtımalımız var (hamdolsun) Ya o da olmasaydı?

Bazen insan nasılda çıkmaza düşmüş gibi hissediyor kendini değil mi?
Üniversite için uzun zaman ailemden ayrı yaşadım,babamın bana ev tutma vs. işlerini halledip arabaya bindiği anı hala unutamam.Sonra tabii ki geçip gidiyor,sonra birgün kriz yine vuruyor değil mi?
Olsun,bu da geçer.Orada ve sağlıklılar buna şükretmek lazım.
Babam 700küsür km.uzağımda.Annemin bulunduğu yerin km.hesabı yok.
Can sıkmak için yazmıyorum arkadaşım,bazen özlemeye bile hasret kalıyor insan:(
Bugünde geçer,kavuşur sarılırsın mis kokularını çekersin içine inşallah en kısa zamanda
.

Ben üniversiteye başladığımda ilk 1 sene neredeyse okula gitmedim diyebilirim, sınavdan sınava gidiyordum okulumun bulunduğu memlekete, çok zor gelmişti ailemden ayrılmak. Sonraki senelerde alıştım, insan zamanla alışıyor.
Annem demişti ki, okulu ve yurdumu ayarlamaya gittiğimiz ilk gün, beni yurda bırakıp dönerken, eğer arkanı dönüp baksaydın(m), seni alıp götürecektim, demişti. Elbette zor şeyler.

Ben de gurbet gelini olanlardanım bilmiyorumkismile

Çok zor biliyorum..

İstediğin her an onların yanında olamamak çok koyuyor insana.

Tek teselli gideceğiniz günü beklemek ..

Beklenen gün gelecekse ,çekilen çile kutsaldır :teselli:

ben evlendiğim için uzak değilim aslında evet evliyim ama eşim de yanımda değil...

Çok güzel bir görev icin ailenizden uzaklara gitmişsiniz.. yaptıgınız işin kutsiyeti biraz olsun rahatlatsın sizi.. inş. kavusacaksınız ailenize.. ama şuanlık yanınızdakilerle mutlu olmaya çalışın.. meşgaleler edinin ..

:çok üzgünüm: dua etmekten başka hiçbir dayanağım yok. inşallah Allah bütün özlem çekenleri tez zamanda sağlıcakla sevdiklerine kavuşturur.

Back
X