Evimi satmak zorundayim....gelecekten çok korkuyorum

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Merhabalar,
evimi satmak zorundayim,artik kredisini ödeyemez duruma geldik.Benim eskisi gibi full çalişmiyorum ve bu sene sonuna krediyi yeniletmek gerekiyor fakat maaşim düşük olduğu icin onay alamam.
Taşinmaktan ve tekrar yeni başlamaktan çok korkuyorum.Zaten burda kiralarda çok pahali ve biz de iyi bir mahalleye taşinamayiz ozaman.Mutsuz olacağim biliyorum çünkü standartlarim düşürmek zorundayim.
Şimdiki evimde yerkalüferi var ,bütün odalar granit döşeli ,3 yatak odasi ,büyük salon ve şömüne.

Evimiz üc katli ve altkat dayreyi yapa bildik.iki kati ve merdivenler halen kaba inşaat halinde .Artik eşim bunalima girdi sürekli inşaat düşünmek ve yapmaktan.
Ben artik devam yapamiyicam dedi çook kavga ettik .Ben sinir krizleri gecerdim ağzimi actim gözümü yumdum misali ne geldiyse saydim ,söylediklerimede pişman oldum.Eşimin aslinda üzülmesini kiyamam ama bazen çok acimasiz oluyorum.Maalesef laflarim çok ağir,herkes kaldiramaz.Onun içinde artik eşimde motive kalmamiş ,hevesini kaciriyormuşsum,onu eziyormuşsum ,yapacaği varsada yapamiyormuş artik.

5 senedir böyle inşaat icinde yaşiyoruz.
Dayanacak gücüm kalmadi artik ama gelecekten çok korkuyorum.

3 katlı evi sattıktan sonra krediyi kapatıp üstüne orta halli bir yerden ev alacak kadar para kalıyorsa normal bir daire satın alin. Tabii lokasyonda önemli ama yine o muhitte ev almaya para yeter mi
maakesef dairelerde burda çok pahali.
Biz almanyadayiz.Kalan paranin üstüne tekrar kredi cekmem gerekiyor.

Korkmayın, ev sahibi olmaka demek herşey demek değil. Bundan önceki nesiller şimdiki gibi evlenir evlenmez krediye girmediler. Sonradan güçleri yettiğince ev sahibi oldular. Şimdi bir ev alma telaşıdır gidiyor, gençlikler stresle geçiyor.
Siz apaçık belli ki gücünüzün yetmeyeceği bir ödemeye girmişsiniz. Daha fazla zorlanıp kendinizi mutsuz etmeyin, evden vazgeçin. Zaten hala inşaat halindeymiş, yuva haline getirememişsiniz. Bütçenize uygun ufak bir evde huzurla yaşamanız daha doğru olur.

Sizin daha onceki bir konunuzu okmustum. Esiniz calismiyordu ve evin insaat isleriyle ugrasiyordu. Surekli size calisacagina dair vaadlerde bulunup sonrada yine calismiyordu. Kusura bakma ama bence sen evi degil o kocayi cikar elinden. Yani adam calisip evin kredisini odemek yerine satmaya mi calisiyor. Millet nasil ev sahibi olurumun dersindeyken nasil bu kadar rahat satmak ister anlamadim. Allah senin yardimcin olsun. Ben olsam o evi satmamak icin elimden gelen her seyi yapardim.

Yazdiklarini pek anlayamdim insaat yuzunden mi satiyorsunuz yoksa durumunuzdan kaynaklimi ,birde sizden ricam bazi kelimelerin yazilislarina bakarmisiniz bu kadar bilinen kelimeler bu kadar yanlis olmamali

Iki kisi icin cok gereksiz degil mi 3 yatak odasi falan?
Bu yatak odasindan sıkıldım deyip diger odada mi yatiyorsunuz?
Esinizi kirmayin boyle seyler icin. Belli ki o da bikmis surekli insaati dusunmekten.

Sağlık olsun.
Vardır elbet bunda bir hayır.
İnşallah bu sıkıntılı durum güzel bir kapının açılmasına vesile olur.
Belki eşin silkelenip kendine gelir, o da çalışmaya başlar.
Birbirinize kenetlenirsiniz inşallah.

Biz attik sizler gibi genc değiliz .
Eşim 44 yaşinda bende 40 gectim.Iki tane delikanli oğlum var ,ondan 3 yatak odasi.
Zamaninda istememiştim bu evi ama artik burasi benim yuvam .Çocuklarim içinde büyüdü.Çok ama çok zor günler gecirdim aynisi eşimde .Çocuklarima yeterli annelik yapamadim diye hep vicdan yaptim ve dolaysiyla oğlanlar biraz şimarik büyüdüler.
çok zoruma gidiyor ,bu kadar zorluklar cek maddi ve manevi ve sonunda satmak zorunda kal....

Gelecekten çok korkuyorum biraz abartılı bi cümle olmuş.
Standartınız baya yüksek sanırım, geçeceğiniz daire "çok iyi"den "iyi" ye geçiş olacaktır. Çok çok kötü durumda olanlar var halinize şükredin

Evet korkuyorum ama çok iyiden iyi ye düşmekten değil ,iyi den kötüye düşmekten.
Birde bende okb ve panik ataklari var . Durumdan dolayli duygularimi kontrol edemiyorum ,herşeyi ucda yaşiyorum ,öfkeyi,üzüntüyü ,asabiliği ve siniri.

Anlıyorum. Cümlelerinizden biraz hissediliyor geçmiş olsun.
Peki okb iken inşaat içinde yaşamak daha büyük işkence haline dönüşmüyor mu?
Ben mutfağı tadilat yaptırdım 1 haftada bir yaş yaşlandım ne tozu ne pisliği bitti. Sürekli inşaat ve inşaat işçilerini görmekte cabası!

Ev uc katli anladigim kadari ile kaba insaat olan dairenin birini satsatsaniz krediyi kapatmaniza yardimci olur.diger iki dairede size kalmis olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…