• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimin bir odasını ütü odası yapmak istiyorum

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
biz 3 + 1 ev aldık yeni evli olduğumuz için ve ben ayrı oturma odası istemediğim için 2 odamız boş kaldı. ben bir odaya kitaplığımı, çalışma masamı, bilgisayarımı koyucam çalışma odam olucak orası, diğer oda içinde ütü odası olarak düşündüm ama o odaya ne alsam karar veremedim. hep internette çamaşır makinelerini koymuşlar ama onun için ayrı bir yer var. babam ütü masası almış, aslında ben altı dolaplı olanlardan istiyodum ama düşünüp aldığı için bişi diyemedim acaba ondan alsam bozulur mu bilmiyorum, ütü masamı - merdiveni - bir çamaşır sepeti oraya alayım diyorum. küçük bir masanın üstüne de dikiş makinesi dikiş seti iğne ipplik alıcam, bir de yünlerim için sepet hazırlıcam şişler falan. bir de şu tekerlekli askılıklar oluyo demir ütü yaparken işimi kolaylaştırır ondan almak istiyorum. neler önerirsiniz bana, evinde böyle bir odası olan hanımlar özellikle siz nasıl dekore ettiniz.

instagramda bi hanimda gormustum. sinema odasi gibi yapmışlar. bi kose takimi koyu renk jaluzi. bi tv. ayni zamanda utu odasi olarak kullanıyordu. bana güzel gelmişti. bi koseyi tv icin bi koseyi utu icin ayirabilirsiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ay aklıma bir şey gelmedi ama ne iyi adam bulmuşsunuz yahu nazar değmesin o istemedi mi kendisine çalışma odası. :) Düşünüyorum da benimkisi olsa kesin isterdi, ben de verirdim gerçi evde kişinin kendine özel alanı olması güzel bir şey sanırım. ( bir de düşündüm de, zaten benim şimdiye kadar olan erkek arkadaşlarım bilgisayar kurtları olduğu için bir odayı bilgisayarları kaplardı zaten )
Dikiş yapıyorsanız çizim masası alabilirsiniz. Terzilik yapan teyzemden bi o geldi aklıma, böyle sabunlarla büyük cetvellerle falan kumaş çizip kesebileceğiniz genişçe bir masa lazım olur herhalde dikiş için. Bir de artık kummaş sepeti.
Bunlar geldi bir aklıma.

biz 3 + 1 ev aldık yeni evli olduğumuz için ve ben ayrı oturma odası istemediğim için 2 odamız boş kaldı. ben bir odaya kitaplığımı, çalışma masamı, bilgisayarımı koyucam çalışma odam olucak orası, diğer oda içinde ütü odası olarak düşündüm ama o odaya ne alsam karar veremedim. hep internette çamaşır makinelerini koymuşlar ama onun için ayrı bir yer var. babam ütü masası almış, aslında ben altı dolaplı olanlardan istiyodum ama düşünüp aldığı için bişi diyemedim acaba ondan alsam bozulur mu bilmiyorum, ütü masamı - merdiveni - bir çamaşır sepeti oraya alayım diyorum. küçük bir masanın üstüne de dikiş makinesi dikiş seti iğne ipplik alıcam, bir de yünlerim için sepet hazırlıcam şişler falan. bir de şu tekerlekli askılıklar oluyo demir ütü yaparken işimi kolaylaştırır ondan almak istiyorum. neler önerirsiniz bana, evinde böyle bir odası olan hanımlar özellikle siz nasıl dekore ettiniz.

bizimde evimiz 3+1 bir yatak oda bir salon bir cocuk oda
diger kalan odayida misafir yatak odasi yaptim
iki baza cok isimi goruyor uc kapilida dolap koydum super oldu tavsiye ederim

Ay aklıma bir şey gelmedi ama ne iyi adam bulmuşsunuz yahu nazar değmesin o istemedi mi kendisine çalışma odası. :) Düşünüyorum da benimkisi olsa kesin isterdi, ben de verirdim gerçi evde kişinin kendine özel alanı olması güzel bir şey sanırım. ( bir de düşündüm de, zaten benim şimdiye kadar olan erkek arkadaşlarım bilgisayar kurtları olduğu için bir odayı bilgisayarları kaplardı zaten )
Dikiş yapıyorsanız çizim masası alabilirsiniz. Terzilik yapan teyzemden bi o geldi aklıma, böyle sabunlarla büyük cetvellerle falan kumaş çizip kesebileceğiniz genişçe bir masa lazım olur herhalde dikiş için. Bir de artık kummaş sepeti.
Bunlar geldi bir aklıma.

aslında dikişe sadece becerim var ama süper fikir oldu :)) o polis olduğu için istemedi daha doğrusu isteyemedi :D çalışma odası ben muhabirim gerçi şu an mesleğimi yapmıyorum ama blog yazarlıgı falan yapıyorum o teklif etti canım burası senin çalışma odan olsun diye bende kabul ettim kitap okuyabileceğim yazı yazabileceğim bi yer olucak :))) şanslıyım evet ;)

merhaba benim evim de sizin eviniz gibi; eşimin çalışma odası,ütü odası,yatak odası.. ben ütü odasını aynı zamanda misafir odası olarak degerlendiriyorum.. açılınca iki kişilik olan çekyat var bir tane.. şifonyer ve dolabı da var.. güle güle oturun yeni evinizde..

Biz değil ama yakın bir komşumuz evinin bir odasını ; Dikiş makinesi, iplik takımı vs. olarak odayı dekore etmişti ben de arada bir giderdim onlara az yardım edeyim diye sanki kendi evimmiş gibi hissettim. Çünkü çok rahat oluyor öyle. Bence o oda boş boş duracağına bu şekilde değerlendir. Eğer bizde taşınırsak oda falan artarsa kesinlikle bu şekilde değerlendireceğim... Ayrıca yazmadan geçmeyeyim ütü malzemelerini falan da yerleştir bir güzel hem evin içinde kalabalık da olmaz odada öylece düzenli bir şekilde durur, kullanırsın... :nazar:

Benim de bir odam ütü odasi, boydan boya bi dolabım var,karşısında açılır bazali bir kanepem var. Gelen misafirler kalsın diye. Birde ütü masm var. Ha bide boydan sık bi ayna. Yalnız sorun su ki bende. Ütü odasi olunca ,oda kadar ütü oluyor kızım yüzünden :)

Salonum var benimde oturma odasis olarak kullaniyoruz ve diger bir oda utu odasi ve giyinme odasi olarak dosendi. Utu odasinda utu masasi kiyafet askilik kitleri puf ve yedek ayakkabi dolabi var. Ama insan birkac yil sonra sıkılıyor cok doldurmamak lazimmis. Simdi onlari nereye kaldirsakta orayi oturma odasi yapsak diye dusunuyoruz. Hele ilerde cocuk gelince ciddi bir artik durumu mevcut.Kismet.

Benim ütü odamda tek kişilik bir baza dolaplar ütü masam çamaşırlıgım var

bence giyinme odasi yap o odayi, büyük bi dolap al, yada öyle kendi yapabileceginiz acik dolaplar oluyor o sekilde yap - internetten bakabilirsin örnekler var.
diger kalan alaninada ütü masasini ütünü koyarsin.

Benim de ütü odam var ama çok fazla özendiğim söylenemez. Ütü masası, çamaşırlık, sepet var. Bir köşeye de kutular içinde kullanmadığım eşyalarımı koydum.

bende evimin bir odasını ütü-çamaşır-giyinme odası yaptım. yatak odam çok küçük olduğundan sadece yatak şifonyer komodin koydum, yan odayada açık sistem giyinme dolapları yaptım, çamaşır makinesi de dolapların içine gömdük. Bunların haricinde camın önüne ütü masamı koydum, 3 tane de çamaşır sepetim ve eşimin dilli uşağı var. Evde kiler gibi bir imkanım olmadığımdan bu oda benim için kurtarıcı oldu, çamaşır ütü vs dağınıklığı bu odada oluyor sadece, acil biri gelirse kapısın çekersin olur biter.

Benim de bir odam ütü odası gibi ama biz giyinme odası diyoruz. Yatak odasında dolap istemedim ben geniş, boş alanı çok olan yatak odalarını daha çok seviyorum. O yüzden giyinme odasının baş aktörü bir duvarı boyadan boya kaplayan bir dolap. Onun dışında çamaşır askısı, ütü masası, nevresim ve havluları koyduğum ufak bir dolabımsı bişey ve dilsiz uşak var. Ütülediğim gömlekleri ona asıyorum, sonra dolaba yerleştiriyorum. Eşim de işten gelince takımını asıyor uşağımıza. Dikiş dikmeyi bilmiyorum ama ben de bir dikiş makinası istiyorum bu aralar. Onu da bir köşeye yerleştirebilirim sanırım. Bir de tavsiye ütü masanı camın önüne koy, sağa sola bakınırken nasıl bitti dağ gibi ütü anlamıyorsun.

Bebek istiyorsan 1-2yıl içinde bırak boş kalsın sonra elinde patlıyor yaptıkların:)

Back
X