Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla bacım kusura bakma da orda oynama burda oynama nerde oynayacak bu çocuklar
Yarın bir gün kendi çoçuğun buyuynce anlayacaksın neyin ne olduğunu
Zaten herkes çocuğunu gözetliyor ediyor yanları sıra çıkıyorlar
Keşke muhitimde sokağa çıkılacak gibi olsa da çocuğum çıksa oynasa

Siyah Palto Siyah Palto konu sahibi giriş katta falan oturuyorsa uzaktan kibarca daha az sesli oynamalarını ya da uzaklaşmalarını rica edebilir eşi de kendi de. Bence bu kadarı taciz değil. Ancak ses yükseltmek, hakaret, fiziksel temas tabi ki yanlış. Geçenlerde tanımadığım çocuklar daire kapıma vurup vurup kaçmaya çalıştılar. Kapıyı açıp bön bön bakacak halim yoktu ya çocuklar kapıma tıklamayın, görüyorum siz yapıyorsunuz dedim. Yanında bir büyüğü olsa zaten yapacağı hareket değil.
Kuzucum apartman da olsa komşum uyarsın bende uyar komşum yüz verme derim ama sokak kim kim bilemem ki ya . senınkıler seni taciz etmiş sıpacıklar evinde rahatsız etmişler direk 😀

Çocukların oyun yerleri sokaklar değil parklardir.Benim de çocuğum var ve parka götürüp oynatiyorum.Sizin bebeğiniz olur , diğerinin hastası olur.Dikkat edilmesini söylediğiniz zaman siz haklısınız.baska sokakta oynasınlar eğer müsaitse.Ama insanlar bencil ve avam olduklari için ne isine geliyorsa o doğru.Bundan kurtuluş yok.Cozumu siz bulacaksınız malesef.

Bu arada benim sokağında oynayan çocuklar beni rahatsız etmiyor ama ben de böyle bir durum yok.Pencereyi kapattigimda çok ses gelmiyor.Yoksa oynasınlar.Ama durum belirtildigi halden anlamayan insanda maldır
Çocuklara yapılan uyarı için siz çocuklara maldır diyemezsiniz ! Konusunda eşimde bende çocukları uyarıyoruz diyor halden anlamadı die çocuklar mal olmuyor bu durumda 😡

Bitanesinin annesi sokağa karışamazsın dediği içinde insanlara mal yakıştırması yapamazsınız kadın doğruyu söylemiş öyle veya böyle sokak orası . Çocuk yetiştiren bir birey olarak hakaret içerikli cümleyi bu kadar rahat dile getirebilmeniz şaşırtıcı gerçekten .

Park evıne uzak olabılır yada çoğu anne park etrafında satıcılar var die gitmek istemıyor artık çünkü çocuklar ağlıyor istiyor insanlar bir var bi yok yaşıyor yetmıyor . Alabilende şüpheyle alıyor çocuklara şeker içinde kenevir ugusturucu tarzı ürünler satılıyor . Size uzak gelebilir bu konu ama var benım , sırf çocuklar parkın orda market die ağlıyor die çocuğunu götüremeyen komşum ay sonunu zor getirdiği için çıkarıyor kapının önünde Azcık oynatıyor alıyor evine
Çocuklara mal demek istemedim zaten,.mal olan sokağa çıkıp karisamazsiniz diyen kişidir.parklarim az olması , annenin gidemiyor olması bebeğin veya annenin de suçu değil .Sokaklar herkesindir.Ama herşey sınırlar çerçevesindedir .Sokaklar herkesin diye oraya tuvaletinizi de yapmamanız gerekir mesela.Baskalarini rahatsız ettigin noktada geri cekilirsin

Çocukların oyun yerleri sokaklar değil parklardir.Benim de çocuğum var ve parka götürüp oynatiyorum.Sizin bebeğiniz olur , diğerinin hastası olur.Dikkat edilmesini söylediğiniz zaman siz haklısınız.baska sokakta oynasınlar eğer müsaitse.Ama insanlar bencil ve avam olduklari için ne isine geliyorsa o doğru.Bundan kurtuluş yok.Cozumu siz bulacaksınız malesef.

Bu arada benim sokağında oynayan çocuklar beni rahatsız etmiyor ama ben de böyle bir durum yok.Pencereyi kapattigimda çok ses gelmiyor.Yoksa oynasınlar.Ama durum belirtildigi halden anlamayan insanda maldır
Çocuk uyutmak hele de uykusu zor çocuksa gerçekten çok zor bir şey evet konu sahibini anlayabiliyorum ama bizim çocuğumuz uyuyacak diye dünya durmuyor bunu da anlamamız gerekiyor. Ben çocuğumu uyutmaya çalışırken içeriden eşimin öksürük sesine bile gıcık olurdum kalkıp boğasım gelirdi ama o adam nefesini tutup oturacak hali yok insanlık hali sonuçta. Dışarıdan çocuk sesi dışında başka bir sürü ses gelecek buna kimse engel olamaz hayatın akışı. Benim çocuğum yeni doğduğunda evimin çok yakınına yeni bir apartman yapılıyordu ve o gürültüyü tahmin edersiniz. Gündüz hayat akıyor ve insanları durduramazsınız. Halden anlamayan maldır dediğiniz de çocuklar. Yani evet anlamazlar dürtüsel hareket ederler bu yüzden çocuk zaten. Anne babaların hadi çocuğum ses yapmayın demesinin de bi manası yok adı üzerinde çocuk.

Çocuklara mal demek istemedim zaten,.mal olan sokağa çıkıp karisamazsiniz diyen kişidir.parklarim az olması , annenin gidemiyor olması bebeğin veya annenin de suçu değil .Sokaklar herkesindir.Ama herşey sınırlar çerçevesindedir .Sokaklar herkesin diye oraya tuvaletinizi de yapmamanız gerekir mesela.Baskalarini rahatsız ettigin noktada geri cekilirsin
İşte bu sınırlar ıcınde oyun oynayan çocuklar olmasın lütfen ya artık dokunulmasın çocuklara bu dünya onların o anne o çocuğu alıp eve kapatmasın yani karşıdaki rahatsız die evdeki anneler de az çocuğunu sesli ortamda uyumaya alıştırsın madem diğeri anne oda anne yani . İyi günler

Tam su an yaşıyorum bu durumu ama onlarda nerede oynayacak, evden cikmasinlar o zaman, çözümü yok bu işin, çocuklar anlamaz malesef... Ufacık parklara bahçelere de sigilmiyor, her sokakta park bahcede yok, o yüzden bazı şeylerin çözümü yok..

Son düzenleme:
Çocuk uyutmak hele de uykusu zor çocuksa gerçekten çok zor bir şey evet konu sahibini anlayabiliyorum ama bizim çocuğumuz uyuyacak diye dünya durmuyor bunu da anlamamız gerekiyor. Ben çocuğumu uyutmaya çalışırken içeriden eşimin öksürük sesine bile gıcık olurdum kalkıp boğasım gelirdi ama o adam nefesini tutup oturacak hali yok insanlık hali sonuçta. Dışarıdan çocuk sesi dışında başka bir sürü ses gelecek buna kimse engel olamaz hayatın akışı. Benim çocuğum yeni doğduğunda evimin çok yakınına yeni bir apartman yapılıyordu ve o gürültüyü tahmin edersiniz. Gündüz hayat akıyor ve insanları durduramazsınız. Halden anlamayan maldır dediğiniz de çocuklar. Yani evet anlamazlar dürtüsel hareket ederler bu yüzden çocuk zaten. Anne babaların hadi çocuğum ses yapmayın demesinin de bi manası yok adı üzerinde çocuk.
Bu engelleyebilecek bir gürültü.Benim de çocuğum uyurken pencere önünde oyun oynarlardi.Ben güzellikle uyarirdim sitede .sitenin diğer tarafında oynarlardi.Onlenebilen birşey için neden bu kadar zorluk.Oksuruk sesi ile çocukların bağırma sesi aynı değil.

Sokaklar herkesin , ve herkes saygılı olmalı.Bagiran çağıranlar , hoparlör ile satış yapanlar ,ve hatta seçim zamanı geçen arabalar bile buna dahil.Kimseyi sokaktan gürültü yaparak rahatsız etmemeliyiz .

Parkın olup olmamasi belediye ile ilgili.insanalr oy verirken düşünsün o zman

K kerkenes 'in gurultu sinifsaldir söylemine katiliyorum.

Yesil alan olmayan yerde gurultu dagilir, bizim sitede 30 cocuk bagira bagira oynuyor hicbir komsu rahatsiz degil, cunku agaclarimiz sesi kesiyor.

Cocuklarin yesil alana, parka, kosabilecekleri alana ihtiyaclari var ve cocugu sokaga salmak basindan savmak degildir, ekran vermemek icin baska care yok, ya ekran ya sokak, cocuklar evdeki etkinliklerle ne kadar mutlu olabilirler ki? Ne kadar oyalansinlar?

Cocugunuz simdi bebek oldugu icin ses konusunda hassassiniz anlıyorum ama bunun cozumu var bebeginizi gurultuye alistirin, birkac ay zorlar ama sonra cok rahat edersiniz, benim 2 kizimda gurultuye alisik, bilerek alistirdim, uyurlarken supurge tuttum, yuksek sesle muzik dinledim, kapi zilimin sesini kismadim vs vs alistilar. Simdi yanımda uyurlar ben sohbetimi rahat rahat ederim arkadaslarimla, kahkahalar atariz yinede uyanmazlar.

Sizde alistirin, sese duyarli cocuk buyudukce daha cok zorluk ceker, buyudugunde kalabaliklara girmesi gerektiginde cok zorlanir, gece bir yerden donmeniz gerektiginde eve girerken uyanir, kucaginiza alirsiniz uyanir, arabada uyumaz hep ugrasirsiniz, bir anne olarak tavsiyem sesten korkmayin, alisin, alistirin. N nancyl

İşte bu sınırlar ıcınde oyun oynayan çocuklar olmasın lütfen ya artık dokunulmasın çocuklara bu dünya onların o anne o çocuğu alıp eve kapatmasın yani karşıdaki rahatsız die evdeki anneler de az çocuğunu sesli ortamda uyumaya alıştırsın madem diğeri anne oda anne yani . İyi günler
Bebeğe de dokunulmadan o zaman .Bu anneye de saygı gösterilsin.Ozgurluk herkes için , kurallar herkes için.Burda sokaklarda gürültü yapılmaması gerekiyor.Size de iyi günler

Bu engelleyebilecek bir gürültü.Benim de çocuğum uyurken pencere önünde oyun oynarlardi.Ben güzellikle uyarirdim sitede .sitenin diğer tarafında oynarlardi.Onlenebilen birşey için neden bu kadar zorluk.Oksuruk sesi ile çocukların bağırma sesi aynı değil.

Sokaklar herkesin , ve herkes saygılı olmalı.Bagiran çağıranlar , hoparlör ile satış yapanlar ,ve hatta seçim zamanı geçen arabalar bile buna dahil.Kimseyi sokaktan gürültü yaparak rahatsız etmemeliyiz .

Parkın olup olmamasi belediye ile ilgili.insanalr oy verirken düşünsün o zman
Oy vermekle ne alaka çok saçma 12 senedir aynı şekilde park istiyoruz herkes elinden geleni yaptı mahalle muhtarlık falan ama yok olmuyo neden çünkü her yer bina her yer yer yok çocuklar sokakta oynasınlar diyorlar resmen ayrıca iki bilemedin üç parti geldi buraya ama yine de olmadı mevki olarak park yapılacak alan yok çünkü napalım biz o zaman söyleyin taaa kalkıp diğer ilçedeki parkamı gidelim arabam yok bişey yok çok saçma

Yani evet anlamazlar dürtüsel hareket ederler bu yüzden çocuk zaten. Anne babaların hadi çocuğum ses yapmayın demesinin de bi manası yok adı üzerinde çocuk.

Konu sahibinin haksız bulmakla birlikte sizin yorumunuzu bu cümle yüzünden eksiledim. Çocuklar sadece dürtüsel davranır, laftan anlamaları mümkün değil diye düşünüyorsanız çocuğunuzu okula da göndermeyin lütfen. Abartmayın artık

bizim mahallede onlarca cocuk var ve o kadar yaramazlarki biride cikip sessiz olun demiyor benimde bebem yok henuz oluncada arka odada falan uyuturum napim ki cocuklar illaki cikip oynuyor adı ustunde cocuk yani onlari kisitlayamayiz 2 dk sessiz olsalar sonra yine basliyorlar bagirmaya cagirmaya bence bu cocuklarin en dogal haklari

Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?
Sevmiyorsanız size rahatsız edici gelebilir ama çocukların yaz ayında oyun oynamaktan başka çareleri yok. Evde olsalar 7/24 telefon tablet bilgisayar başındalar. Aileleri başından savmak değilde ekranlardan uzak tutmak için sokağa çıkartmaları çok normal. Benim çocukluğumda biz sokak sokak gezerdik. Herkes kızardı ama çocuktuk sonuçta. Oyun oynamaktan başka yapacak neyimiz vardı ki ? Yapılabilecek birşey yok ne yazık ki. O saatlerde bebeğinizi o alana en uzak odada camlar kapalı uyutmaktan başka çare yok. İnip anasını babasını dövmeye yeltenmeyecekseniz yapılacak bişey yok. Sonuçta polisi arayıp çocuklar sokakta oyun oynuyor diyemezsiniz gülerler

Sokağınızda bir inşaat çalışması olsa çocuk uyuyacak diye çalışan kişilere ‘çocuğum uyuyacak sesinizden uyuyamıyor’ diyemezsiniz mesela. Ya da bunun gibi bir çok olağan durum gelişebilir, çünkü orası sokak..

Sokakta oynayan çocuklara da bebeğinizi uyutamıyorsunuz diye ‘oynamayın’ diyemezsiniz. Çünkü olması gereken şey çocukların sokakta oynamasıdır. Bu da normaldir.

Elbette çok zordur bebek uyutmak, elbet siz de rahatsız olabilirsiniz ama normali anormalleştiremezsiniz..

Konu sahibinin haksız bulmakla birlikte sizin yorumunuzu bu cümle yüzünden eksiledim. Çocuklar sadece dürtüsel davranır, laftan anlamaları mümkün değil diye düşünüyorsanız çocuğunuzu okula da göndermeyin lütfen. Abartmayın artık
O kadar mantıksız bir şey yazmışsın o kadar mantıksız bir şey yazmışsın ki o kadar olur neresine cevap vereceğimi bulamadım en iyisi sütlaç tarifi vereyim

bir de yanlış bilmiyorsam çocukları her türlü gürültüde uyutmak lazımdı sanki
ama yanlış da biliyor olabilirim benimki büyüyeli çok oldu
Sese alışmaları gerekiyor. Benimkiler kalabalığın ortasında da, düğünde de uyurdu çocuk uyuyorsa diğer odaya alın kapıyı kapatmayın televizyon sesi sizin sesiniz gitsin alışsın. Yarın bi gün eve misafir de gelir kalabalık bı yere de gidilir alışmaları gerekiyor

Oy vermekle ne alaka çok saçma 12 senedir aynı şekilde park istiyoruz herkes elinden geleni yaptı mahalle muhtarlık falan ama yok olmuyo neden çünkü her yer bina her yer yer yok çocuklar sokakta oynasınlar diyorlar resmen ayrıca iki bilemedin üç parti geldi buraya ama yine de olmadı mevki olarak park yapılacak alan yok çünkü napalım biz o zaman söyleyin taaa kalkıp diğer ilçedeki parkamı gidelim arabam yok bişey yok çok saçma
Topu topu yapılacak şey o sokakta değil biraz ilerdeki sokakta oynamak.Bu zor değil.Benim çocukluğumda köyde sokakta oyun oynamakla geçti.Karsi komşumuz yaşlıydı.Kizardi.Biaz de 100 m ilerde oynardık.Bu sorun annenin ve bebeğin sorunu değil ayrıca.Sokakta gürültü yapmamak gerekiyor rahatsız olan varsa.

Ve evet herşey siyasidir.Hersey oyla ilgilidir.insnalarin talepleri zamanında böyle olsaymis da ona göre sekillenmseymis.Sizlik bir durum yok.Ama malesef bir zamanlar yapılan yanlışlar şimdinin acısı

Topu topu yapılacak şey o sokakta değil biraz ilerdeki sokakta oynamak.Bu zor değil.Benim çocukluğumda köyde sokakta oyun oynamakla geçti.Karsi komşumuz yaşlıydı.Kizardi.Biaz de 100 m ilerde oynardık.Bu sorun annenin ve bebeğin sorunu değil ayrıca.Sokakta gürültü yapmamak gerekiyor rahatsız olan varsa.

Ve evet herşey siyasidir.Hersey oyla ilgilidir.insnalarin talepleri zamanında böyle olsaymis da ona göre sekillenmseymis.Sizlik bir durum yok.Ama malesef bir zamanlar yapılan yanlışlar şimdinin acısı
Niye benim çoçuğum gidip başkasının mahallesinde oynayacak hanımefendi kapımın önü dururken yaa böyle bi mantık yok kusura bakmayın
İiyi günler

Back
X