Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayy elitlikten çatlayacak insanlara hayret ediyorum bazen. sokak oyun yeri değilmiş parkmış oyun yeri.. herkes büyük şehirde yaşamıyor heryerde koca koca oyun parkları sahiller yok. kaldı ki ip atlayan top oynayan kısacası hala çocuk olabilen çocuklara da parkta 'burada küçükler var başka yerde oynayın' deniliyor. nerde oynasın bu çocuklar.. gerçekten hayret... ne avamlık kalmış ne mallık.. 25li yaşların üzeri herkes sanıyorum ki sokak kültürüyle harmanlanıp gelmiştir. sokakta oynamıştır, bisiklete binmiştir eğlenmiştir. ozaman bazılarına göre hepimiz bir mikltar mal ve avamız. prenses koltuğundan burada takılmak zor olmuyor mu acaba? nedir şimdi bu düşmanlık.
çocuk bu evde televizyona tablete gömüleceğine dışarda oyun oynayacak tabiki..

sevgili konu sahibi şuanda zorlanıyorsunuz haklısınız ama o çocukların da oyuna ihtiyacı var. çocuk bunlar uyarırsınız yine gelirler. sizinkide göz açıp kapayana dek büyüyecek oda oynar inşallah.. sağlıkla büyütün..

Yani sokaktada oynamayacaksa ne yapsın bu çocuklar.benim.oglum bebek iken apartmanın tüm çocukları apartman boşluğunda top ta oynadı ciglikta attı tepindi.asansorde küçük bebegimle iken sarteli attirdiklari için Kaldim bagiriyorum seslerinden sesim duyulmuyor.kabus gibi idi.yonetici hep guruptan yazdı komşuların çoğu şikayetçi idi.cunku evet evde ses etmesinler evde diye apatmana saliyorlardi.ama sokakta oynamalrina karismadim karisamam.kimse karisamaz cami kapattım geçtim arka odaya.benim çocuğum dünyanın merkezi değil.sokaga saliyorlar lafı kadar saçma bir laf daha duymadım
Benım bakış açım tektir kimse benım çocuğuma kocasıyla camdan kafasını sündürüp laf atamaz ! Birileri hasta birileri yaşlı birileri çocuk uyuttu die dışarda hayatı devam eden insanların yaşama haklarını kısıtlayamayız . Kapımın karşısı park gece 11-12 ye kadar çocukları 12 den sonra gençleri dinliyoruz ve şükrediyorum elhamdülillah hâlâ çocuklarımız çıkılabiliyor kapı önüne die .
Böyle insanlar yüzünden inanın panik olduk.oglumu bisiklet yolu olan parka göturdum akulu arabasına bindi.bira ses çıkarıyor yola çıkalım ses oluyor desimmeaimmkizdi burası Park rahatsız olan piknik alanına gitsin. yuzen ördeğe karşılar köpeğe karşılar

Yani sokaktada oynamayacaksa ne yapsın bu çocuklar.benim.oglum bebek iken apartmanın tüm çocukları apartman boşluğunda top ta oynadı ciglikta attı tepindi.asansorde küçük bebegimle iken sarteli attirdiklari için Kaldim bagiriyorum seslerinden sesim duyulmuyor.kabus gibi idi.yonetici hep guruptan yazdı komşuların çoğu şikayetçi idi.cunku evet evde ses etmesinler evde diye apatmana saliyorlardi.ama sokakta oynamalrina karismadim karisamam.kimse karisamaz cami kapattım geçtim arka odaya.benim çocuğum dünyanın merkezi değil.sokaga saliyorlar lafı kadar saçma bir laf daha duymadım
Böyle insanlar yüzünden inanın panik olduk.oglumu bisiklet yolu olan parka göturdum akulu arabasına bindi.bira ses çıkarıyor yola çıkalım ses oluyor desimmeaimmkizdi burası Park rahatsız olan piknik alanına gitsin. yuzen ördeğe karşılar köpeğe karşılar
Bide o vardı dimi kazları yüzüyor die şikayet etmıslerdı. 😞

Kazları şikayet ederler köpekler yüzüyor diye öldürürler ne biçim millet olduk çıktık ya iğreniyorum bu yüzden gerçekten
Saygı saygı die bagırıyorlar yaşam hakkı die yükseliyorlar ya işte güya .

Ama ne sevgi var kendılerinde ne başkalarının yaşama haklarına saygı

Benim mahallemdekiler ne yazık ki normal çocuk değiller. Yoksa ben mutlu bile oluyorum çocuk sesinden. Ne güzel oynuyor çocuklar. Rahatsız da olmam sesinden. Biz de çocuk olduk. Hiç değilse eve kapanıp tablet oynamıyorlar derim. Ama benim mahalledeki çocukların hepsi bağıra bağıra birbirlerine ana avrat sövüyorlar. Bir büyük uyardığında da sanane ya falan diyorlar. Dün 7-8 yaşlarında prenses gibi bir kızdan ağıza alınmayacak bir küfür duydum. Gerçekten gürültü sınıfsal diyen arkadaşa katılıyorum. Gürültünün çeşidi de sınıfsal diye arttırıyorum. Çocuklarınızı böyle akranlarından nasıl koruyorsunuz sokağa çıktığında bunu merak ediyorum gerçekten.

Niye benim çoçuğum gidip başkasının mahallesinde oynayacak hanımefendi kapımın önü dururken yaa böyle bi mantık yok kusura bakmayın
İiyi günler
Mahalle ayrı sokak ayrı ya .Az ötede oynasalar bişey olmaz.Topu topu 100 m.Boyle yaparsınız yapmazsiniz bilemem.Ama kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok.Cocuklarinizin da yok.Cozumu siz bulun o zmana. Bebeğe ve anneye de yazık.İyi günler

Benim cocugum da uyumuyordu 5 dk
Cit sesine uyaniyordu
Ben cocuk sesinden degil akraba sesinden rahatsiz oluyordum cocuk uyaniyordu cunku
Adam ust katim terasti oraya cikip odun kiriyordu uyarmamiza ragmen kendi evinin ici olmamasina ragmen ses yapiyordu dusman olduk resmen
Cocuk cocuklugunu yapiyor da boyle dangozlara laf anlatmak daha zor

Tabikide çocuklar sokakta oynayabilirler . Ekran vermek istemıyor kimse çocuğuna doğal olaraktan . Napacak bu çocuklar parklar sapık dolu yada eve uzak olabilir kapısının önünde de oynamasınlar mı havalar sıcak evler boğuyor .
cocuğunuzu sokaktan öte odada uyutun yada camlar ses gecırmesın die fitillerini falan yenileyin eski ahşap pencere ise macunlarını tazeleyin . Yani evi taşımayı çözüm zannediyorsanız daha beter komşulara Deng gelip gece gündüz ugrasmayı da göze almalısınız buda bi ihtimal çünkü . Kapınızın önü parkta olabilirdi o zaman napacaktınız ? Sizin zamanınızla şimdiki zaman aynı mı kapısının önünden 1 adım bile uzaklaşmamalı çocuklar ne demek gitmesini bilirdik nereye gitmelerini istiyorsunuz

Ayrıca 18 yaş altı çocuklara söz atmanız suç eşinizde sizde yanlış uyarı yapıyorsunuz . ben olsam sizi şikayet ederdim çocuğumu taciz ediyor die . Yorumum size ters gelebilir ama gerçekten de velisi olmayan çocuğa yada yanında olan çocuklara gerek söz gerek dokunulması şu dönemde bi anne olarak bilmeniz gereken bi kural . Biri çocuğunuza bisey dese yada gelip sevmek için dokunsa rahatsız olursunuz ama başkalarının çocuklarına eşinizle müdahale etme cüretleri göstermişsiniz .
Aileleri zaten bizi duyuyorlar, yüz yüze baktığımız insanlar çocukları azarlamıyor veya sohbet muhabbet etmiyoruz "çocuklar biraz sessiz olabilir misiniz? veya "bebek uyuyor lütfen biraz sessiz olalım" gibi rica suç sayılmaz efendim hatta saat 22:00/23:00te bile hala evimin önünde sesli bir şekilde oyun oynanması asıl suç olan değil mi?

Sokağa kafayı takmış zihniyetler yüzünden birileri sürekli öldürülüyor sokakta yürüme gece geç saatte sokağa çıkma onu giyme bunu yapma surdan geçme yan baktı . Herkes kapısını kapatıp eviyle ilgilenmeli . O sokaktan hıc araba geçmiyor galiba gücü küçücük çocuğa mı yetıyor arasın polisi hadi sokakta ses var çocuklar oynuyor desin . Kimse Kimsenın çocuğuna laf söyleme hakkına sahip değildir .konu sahıbıne çocuklara eşiyle söz attığı ıcın kızıyorum bakış acınızı değiştirin
Hayır araba geçmiyor çıkmaz sokak burası? Ayrıca park yakınımızda var oraya gidilebilir!

Aileleri zaten bizi duyuyorlar, yüz yüze baktığımız insanlar çocukları azarlamıyor veya sohbet muhabbet etmiyoruz "çocuklar biraz sessiz olabilir misiniz? veya "bebek uyuyor lütfen biraz sessiz olalım" gibi rica suç sayılmaz efendim hatta saat 22:00/23:00te bile hala evimin önünde sesli bir şekilde oyun oynanması asıl suç olan değil mi?
Nasıl bir evde oturuyorsunuz eski mi ??

Pencereyı kapattın mı evımın dibi cami ezan sesi bile girmiyor arada sokak falan yok bildiğiniz dibimiz cami duymuyoruz . Hem cami hem park

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    70 KB · Görüntüleme: 98
Annemin bahçesi var. Oğlum orda top oynuyordu. Bağrış çağrış yok sadece kendince top oynuyor. Yan komşu adam çıkmış demiş ki “burda top oynuyorsun rahatsız oluyoruz, oynama evine git” oğluşum da demiş ki “burası size mi ait? Sokakta oynamıyorum bahçede oynuyorum, sokakta oynasak oynamayın, bahçede oynasak oynamayın, ben çocuğum nerde oynayayım? sen çocukken nerde oynuyordun, eve falan gitmiyorum ben oynamaya devam edeceğim siz de camınızı kapatın ” ablam anlatmıştı şok olmuştum, ben yoktum orda. Aferin demiştim. Bahçe benim bahçem. Oğlum bağırmaz çağırmaz top sektiriyor ayağıyla vs antrenman yapıyor. Huysuzun teki kendinde bu hakkı göremez.
Çocuklar nerde oynayacak başka? Sokakları da ellerinden alsak ne olacak?
Eve klima alıp camları kapatmanız en doğrusu şu anda maalesef.

Nasıl bir evde oturuyorsunuz eski mi ??

Pencereyı kapattın mı evımın dibi cami ezan sesi bile girmiyor arada sokak falan yok bildiğiniz dibimiz cami duymuyoruz . Hem cami hem park
Eski tabi eşimin anneannesi yaptırmış kendisi 90 yaşında siz hesap edin artık camlara baktıracağım zaten çünkü camı kapadım mı açtım mı belli değil öyle fark ettirmiyor yani 🤦🏻‍♀️

Eski tabi eşimin anneannesi yaptırmış kendisi 90 yaşında siz hesap edin artık camlara baktıracağım zaten çünkü camı kapadım mı açtım mı belli değil öyle fark ettirmiyor yani 🤦🏻‍♀️
Bian evvel camlara çözüm bulun o zaman . Ama çocuğunuzu sese alıştırmalısınız her zaman sessizliği bulamazsınız mesela hıc mı dışarı çıkmazsınız aile yemekleri piknikler avm gezileri market alısverıslerı o zaman uyuyunca napıyorsunuz ?

Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?
Ortak alanlara karışma hakkımız yok maalesef. Çocukları uyarabilirsiniz ama devam ederlerse yapacak bir şeyiniz yok.
Bebeği daha sessiz bir odada uyutmaya çalışın (varsa öyle bir oda). Pencere vs açmazsanız sesi kısmen de olsa kesersiniz.

Mahalle ayrı sokak ayrı ya .Az ötede oynasalar bişey olmaz.Topu topu 100 m.Boyle yaparsınız yapmazsiniz bilemem.Ama kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok.Cocuklarinizin da yok.Cozumu siz bulun o zmana. Bebeğe ve anneye de yazık.İyi günler
100 mt ötede de başka bir bebek varsa ne olacak? O da rahatsiz olabilir, 200 mt ötede hasta vardır o da rahatsız olabilir, 300 mt ötede cenaze vardır o da rahatsız olabilir. Şehir dışına kadar yolları var o halde

Son düzenleme:
Bian evvel camlara çözüm bulun o zaman . Ama çocuğunuzu sese alıştırmalısınız her zaman sessizliği bulamazsınız mesela hıc mı dışarı çıkmazsınız aile yemekleri piknikler avm gezileri market alısverıslerı o zaman uyuyunca napıyorsunuz ?
Çok detaylı yazmam gerekiyormuş burada onu öğrendim sayenizde. Bakın hanımefendi normalde seste uyur ama çocuklar bir gidiyor bir geliyor bir anda çığlıklar atıyorlar giriş kattayım camın demirlerine top attıklarında veya ellerindeki sopayla (nasıl bir oyunsa artık) vurup durduklarında haliyle bebeğim uyanıyor, üst katımızda anneannemiz oturuyor o da yaşlı olduğu için başının ağrıdığını ve kaldıramadığını söylüyor çünkü inanın sabahtan-geceye kadar sürekli gürültü halindeler kendi evlerinin önünde olsalar zaten laf etmem ama çıkmaz sokağın dibine yakın olduğumuz için sanırsam bizim evin önüne gelip oynuyorlar, sokağın başında kendi evleri...

100 mt ötede de başka bir bebek varsa ne olacak? O da rahatsiz olabilir, 200 mt ötede hafta vardır o da rahatsız olabilir, 300 mt ötede cenaze vardır o da rahatsız olabilir. Şehir dışına kadar yolları var o halde
Bunu ben de yazacaktım da üşendim o zaman 🤣 o kadar efektif bir çözüm sunmuş ki gerçekten konu sahibi artık sorun yaşamaz

Back
X