• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz misafirhane gibi oldu

Memlekette akrabalarınız yoktur belki. Bizimkilerin hepsi Kosova’da Makedonya da hala. Neyse ki yeni jenerasyonla benim bağım kalmadı. Birkaç kişi var görüştüğüm onlarla da dışarıda yemek yiyoruz konu kapanıyor artık herkes otelde kalıyor 😂
Ama eskiden yaz tatillerini bile bizim yazlıkta yaparlardı. Hele savaş zamanı evde 25 kişi olmuştuk bir ara.
Şimdi tabi ki kalmadı bunlar. 80-90lardan bahsediyorum 😂 benim annemin cinneti bile takribi 2005e geliyor.
Bu arada annemin çocukluğu daha beter geçmiş. 60-70ler daha fenaymış bizimkiler 60ta gelmiş.
Ben de boşnağım zamanında göç ederken bazı akrabalar sırbistandan türkiyeye bazıları da isveçe almanyaya gitmiş çok yakın değiller mesela babaannemin babasının kuzeni cartu curtu amca dayı değil kardeş değil eskiden gelip 1 ay kalırlarmış en son ben küçükken geldiler daha lisede değilim. Sonra tl değer kaybedince gelmemeye başladılar memleketim tatil beldesi gelseler bile otele gidiyorlar 😂 şimdi babam bile evimde kalmamak için yaşadığım şehirde düzen kurdu kalp krizin
geçirdiğinde yalvardım 5 gün kalmadı

Yani size çok şey yazılıp çizilir de “npym ayp oluor” veya “hyr dyemiyrm” diyeceğiniz için yorulmaya gerek yok. Bu kalabalıkta ne ara sevişip çocuk yapacaksınız onu da çok merak ettim, daha iki kişilik bir aile olamamışsınız bir de hala çocuk yapma peşindesiniz. Motivasyona bak.

1,5 yıllık evliyim ve çalışıyorum. Eşim şehir dışında çalışıyor; 1 hafta burada, 1 hafta yok. Zaten çok az görüşebiliyoruz. Buna rağmen bu ay kayınvalidemler gelip 1 ay kalacak. Ardından 15 tatilde görümcem çocuklarıyla 1 hafta kalacak. Eşimin amcaları bile bu 1,5 yıl içinde defalarca gelip bi kaç gün kalıp gittiler.
Eşimle bu konu yüzünden sürekli tartışıyoruz. Bana gerçekten çok ağır geliyor. Zaten eşimi az görürken, gördüğümüz zamanların da sürekli kalabalık ve misafirle geçmesi beni çok yoruyor. Çalışan biri olarak evin yükü de doğal olarak bana kalıyor ve kendimi hiç dinlenemiyor gibi hissediyorum.
Misafir gelmesine karşı değilim ama üst üste ve uzun süreli olması beni tükenmiş hissettiriyor. Evimde rahat edemediğimi, eşimle baş başa kalamadığımızı düşünüyorum. Bu durumda siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz? fikirlerinize ihtiyacım var.
Merhaba, bu durumda eşiniz ile konuşmalı ve eşiniz ile bir iki günlüğüne pansiyon tarzı bir yerde kalınabilir
Böylece gelen kişiler sizin bu durumunuzu anlıyabilir

Memlekette akrabalarınız yoktur belki. Bizimkilerin hepsi Kosova’da Makedonya da hala. Neyse ki yeni jenerasyonla benim bağım kalmadı. Birkaç kişi var görüştüğüm onlarla da dışarıda yemek yiyoruz konu kapanıyor artık herkes otelde kalıyor 😂
Ama eskiden yaz tatillerini bile bizim yazlıkta yaparlardı. Hele savaş zamanı evde 25 kişi olmuştuk bir ara.
Şimdi tabi ki kalmadı bunlar. 80-90lardan bahsediyorum 😂 benim annemin cinneti bile takribi 2005e geliyor.
Bu arada annemin çocukluğu daha beter geçmiş. 60-70ler daha fenaymış bizimkiler 60ta gelmiş.

göçmenlerde ben de duymadım uzun uzun kalan açıkçası da

sizin İstanbul hariç bir "memleket" şehriniz var mı ki?
sülaleniz istanbuldaysa
ya da başka bir göçmen ailenin sülalesi mesela Bursa veya İzmir'deyse ona kim gelip kalacak? zaten herkes orada. benim de ailemle aynı şehirde olan akrabadan kimsenin gelip kalmışlığı yok, bu konuda sorun köy, sorun küçücük şehirler, oradan gelenler aynı gün işini de görüp gidemiyor -du (şimdi işler farklı, bizde azalarak bitti gibi bişey çünkü köyde yaşayan zaten kimse kalmadı!).

x memleket ve y büyükşehir (özellikle de ankara, istanbul) şeklinde bir yerleşim varsa ailede, işte o zaman bol bol gelme kalma oluyor (artık azalsa da)

Ben Istanbula eşimle evlendiğim için taşindim yani sülalem Istanbulda değil. Evlenmeden önce yaşadigim sehir de memleketim değildi zaten. Bizim aile baya daginik öyle toplu yaşam şeklinde olmadik pek. Almanya, Danimarka, Hollanda, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova gibi gibi akrabalarimiz var. Hala bugun kendi kuzenlerimle dahi ayni ulkelerde degilim şuan. Birbirimizde kalmayiz genelde. 🙄 Kalsam da bu yine 1 haftayi gecmezdi. Uzun olarak birbirimizin evinde kalmayiz.

Ben de boşnağım zamanında göç ederken bazı akrabalar sırbistandan türkiyeye bazıları da isveçe almanyaya gitmiş çok yakın değiller mesela babaannemin babasının kuzeni cartu curtu amca dayı değil kardeş değil eskiden gelip 1 ay kalırlarmış en son ben küçükken geldiler daha lisede değilim. Sonra tl değer kaybedince gelmemeye başladılar memleketim tatil beldesi gelseler bile otele gidiyorlar 😂 şimdi babam bile evimde kalmamak için yaşadığım şehirde düzen kurdu kalp krizin
geçirdiğinde yalvardım 5 gün kalmadı

Ya bizlerde zaten kız çocuğunun evinde kalmak aşır tu kaka bir şey. Damada çok ayıp olur vuuuuu. Halbuki eşim yalvarıyor yani çay içmeye zor gelir bizimkiler.
Zamanında dedemin memleketinde kahvecide bizim evin adtesi duruyormuş. Deden hayır için bırakmış. Hastane işi olan gelebilir diye. O da yetmiyor annemi yanlarına refakatçı veriyorlardı elin kadınlarının yanına. Tam bir hizmetçilik düzeniydi ya. Arnavutuz biz de işte. Boşnaklara da kız vermeyin derler Arnavutlara da 😂

Ya bizlerde zaten kız çocuğunun evinde kalmak aşır tu kaka bir şey. Damada çok ayıp olur vuuuuu. Halbuki eşim yalvarıyor yani çay içmeye zor gelir bizimkiler.
Zamanında dedemin memleketinde kahvecide bizim evin adtesi duruyormuş. Deden hayır için bırakmış. Hastane işi olan gelebilir diye. O da yetmiyor annemi yanlarına refakatçı veriyorlardı elin kadınlarının yanına. Tam bir hizmetçilik düzeniydi ya. Arnavutuz biz de işte. Boşnaklara da kız vermeyin derler Arnavutlara da 😂
Babam da gündüz gelir gece evine gider babaannemin başına silah dayasak ne amcamda ne halamda kalır ama kadın o kadar bıktı ki gençliğinde misafirden şuan 1+1 evde oturuyor... halamı babamı sıraya sokuyor aynı bayramda köye gidemiyoruz. Mesela köyde mi çocuğun ailesi veriyorlar akrabanın yanına okusun şimdi değil de annem babamın zamanında böyleymiş mesela babaannemin evinde babaannemin abisinin karısının yeğeni liseyi okumuş evde halam vs var erkek çocuk. İlk gelen akrabalar osmanlı zamanında gelmiş doğuya yerleşmişler bizimkiler gelince mektupla onları çağırmışlar yahu 26262616 öte akraban ebenin dedesi nasıl buluyorsun da mektup atıyorsun. Şimdi böyle olan pek yok ben eşimin ailesi manav direkt toplu olarak yaşıyormuş hepsi aynı köyden ya da yan köyden eskiden 3 4 gelin aynı evde haliyle yatılı kalma yok hala kayınpederim kardeşiyle ikiz evde oturuyor

Ablam geldi aklıma
Evlendim her yaz yakama yapisiyordu
Oğlum gelsin on gün kalsın pesıne biz onu almaya gelelim bı hafta kalalım
17 gün sürekli misafir agirliycam.
Kimine göre belki sana göre de aa abladir yegendir onlar kalsın dersin ama bana 'ne münasebet' geliyor

Benim eşimin ailesi öyle yatılı gelmiyor ama ille de gelecek olsalar sizin durumunuzda olsam eşimin evde olduğu hafta için en fazla 1 haftalıgına gelebilirlerdi. Bir aylıgına gelmek ne demek, siz oğlu bile yokk b işten gelip yorgun argın evde kv kp görmek zorında mısınız? Valla bana bunu yapsalar sanırım eve geç giderdim ya da gidince odama çekilirdim. Buna da fazla dayanamazdım yani ne işim var işten gelmişim kp ile mi oturucam? Hele yemek çay hizmet hiç yapmazdım. Kızkardeşi de ille gelecekse bu, şekilde birkaç gün için gelebilirdi. Amca dayı falan tanımam, önemli bir hastane işi bir cenaze vs olmadıkça öyşe bir şeyi kabul etmezdim.
Bende bu kısmı anlamadım.esi yok kendisi yok bunlar kimi görmeye geliyor.cok istiyorlarsa eşinin olduğu şehire gidip onun yanında kalsınlar.kesin eşi sen yalnız kalma diye geliyorlar demiştir.işim yok bide eşim yokken ailesini bı ay agirliycam

Bu kadar gelip kalma durumlarının gerekçesi nedir?

Bu kadar taviz vermeyin çalışıyorsunuz hayat zaten yoğun ve yorucu bir de herkesi misafirhane gibi ağırlamakla neden uğraşıyorsunuz ki

Back
X