Evimizden bir türlü gitmek bilmeyen bayan var. nolur yardim edin?

Neden bu kadar ince olmaya çalışıyorsunuz ki? Üstelik yeni türeyen bir akraba için.Kapıyı açmamaktan anlamaz.Direkt istemediğinizi söylemelisiniz.

Kadın biraz kaba tabir diye düşündüm bu bir. Ikincisi ben dışardan biri değilim orası benim evim annem babam ve kardeşim . Ne yani evlendik diye el mi olduk ? Istediğim kadar karışırım yönetirim de. Üçüncüsü annem bir iki kere demiş ama kadın oralı olmamış. Neyse...
Kolay gelsin o zaman size. İstediğiniz gibi karışın, yönetin. O kadına da bu tavırla konuşursanız eminim defolup gidecektir.

Dediginiz gibi laf carpicam başka çaresi yok gibi

Hayır laf falan çarpmayın, anlayacak zekaya sahip olsa kemoterapi alan bir kanser hastasının evine gelmezdi zaten.

Böyle bir hastamız vardı, çok yakınımız olmasına rağmen asla evine gitmedik, hastane odasına girip ziyaret etmek gibi bir ısrarda bulunmadık. O an taşıdığım mikrobu benim bağışıklığım yendiği için hastalık belirtisi göstermeyebilir, ama hasta olan kişiyi etkileyebilir mantığıyla düşündük hep.

Şu an kemoterapi alan ve üstelik akciğerinden problem yaşayan babanız grip yada nezle mikrobu alırsa tedavisi aksar, hatta daha da ağırlaşabilir. Söz konusu babanızın sağlığıysa kimsenin gönlünü etmek zorunda hissetmeyin kendinizi. Allah korusun kötü bir sonuçta sizin kadar üzülmeyecek bile.

Doktorların babanızın bağışıklığı düşük olduğu için ziyaretçi yasağı koyduğunu, kendinizin bile odasına girmediğinizi maske taktığınızı falan söyleyin gerekirse abartın. Kusurumuza bakma, iyileşince görüşelim deyin. Annenizde o geldiğinde işine gücüne devam etsin, yüz vermesin fazla.

Bir daha geldiğinde annen ağzında maskeyle kapıyı açsın şimdi doktordan geldik doktor misafir kabul etmeyin dedi desin. Enfeksiyon kapma riski var deyin yalan değil sonuçta. Ben çok iyi anlıyorum heralde böyle tanıdık insanların olduğu yerde oturuyorsunuz bir şey deseniz evden kovdular diye belki sülaleye duyuracak diye ses etmiyorsunuz. Ama sağlık ihmale gelmez.

Öncelikle isminizi açık şekilde belli edecek bir nick bulmuşsunuz, onu değiştirmenizi tavsiye ederim. İkinci olarak bayan değil kadın. Üçüncü olarak siz dışardan gelen kişi olarak başka bir evdeki misafiri kovamazsınız. Her ne kadar haklı olsanız ve ev babanızın evi olsa bile ev halkı söylemeli rahatsızlığını. Ayrıca anneniz beyim hasta uyuyamıyor, rahatsız oluyor dese kadın da anlayış gösterebilir. Yani o kadar saat oturacak kadar samimiyet hissettiyse açık açık konuşulabilir.

Sanki komşusunun evine yada annesinin evinde ki tertip düzenine müdahele etmek istemiş de, sizde ona karşı bir cevap vermişsiniz. Baba hasta, anne pasif ve karşılarında düşüncesiz bir kadın. Ne yapacak, sorunu nasıl çözecek?
"Ben artık evliyim bu evde yaşayamadığım için bu soruna müdahele edemem" diyerek göz yumması mı doğru olacaktı?

Doğup büyüdüğü ev ve orada yaşayanların evlatları sonuçta dışarıdan gelen biri olarak tanımlamanız ne kadar abes olmuş.

Ben olsam kapiyi acmam istedigi kadar zile bassin. Babanizin dinlenmeye ihtiyaci varmis. O kadinla direkt konuşun lutfen babam hasta misafir kabul edemiyoruz k bakmayin diye. Ama cok kararlı ve mümkünse sert bir tonlamayla.

Ya kapıyı açmayacaksın.
Ya da babam tedavi aldığı için yanına kimse girmemesi gerekiyor diyeceksin.
Ikisinden biri.
Tercih senin.

Bayan hitaptir, seslenistir naiftir
Bir erkek birine kadın bakar mısın demez.
Beyefendi hanimefendi kadar incelmeden bayım ve bayan diyebiliriz.
Feministlik bu değildir zaten. Aşırı duyar bayar. Böyle bayan değil kadınlar ile eşitlik savunulmaz. Yeni çıkan feminizim furyası pozitif ayrımı savunduğu için nereden dem vuracagini şaşırıyor.
Hatta şey vardı
Kadın kadındır çiçek senin anandir gibi saçma ve absürt derece de traji komik bir söylem.
E sende bir bayanı yerdin bu sözle :KK53:

Sorunuza gelirsek.
Bayana bunu açıkça babam hasta ve dinlenmesi gerekiyor sesten etkileniyor sizi içeri buyur edemeyeceğim kusurumuza bakmayın diye yollayabilirsiniz.
Hasta bir insanin evde olduğunu düşünerek hareket etmiyorsa kendi haketmistir zaten

Açıklama yapmışsınız ama doğruyu söylerken birden yanlışa sapmışsınız. Evet “bayan” kelimesi hitap içerir, hitap ederken bayan ya da hanımefendi, cinsiyet belirtirken kadın kelimesi kullanılır. Örnekle açıklayayım.

Evimize bir bayan geldi ❌
Evimize bir kadın geldi ✅
Bakar mısınız bayan✅
Bakar mısınız hanımefendi✅
Bakar mısınız kadın❌

Bu kadar basit.

Canim neden kasiyorsu ki dogrulari soyleyeceksin kemoterapi alan bir insanin zten ziyaret kabulu yaptirmiyor doktorlar doktorumuz ziyaretci bir sureligine kabule tmeyin dedi kusura bkmayin hastalik iste insallah iyilesince gorusuruz mikrop kapmamali de kapiyi goster ciksin bu kadar ne anlayissiz insanlar war ya bide o insanin odasina dezenfekte edilip girilmesi lqzim babaniza iyilik yaparsiniz sagligi icin kadinin bidha gelmemesini saglar iseniz

Açıklama yapmışsınız ama doğruyu söylerken birden yanlışa sapmışsınız. Evet “bayan” kelimesi hitap içerir, hitap ederken bayan ya da hanımefendi, cinsiyet belirtirken kadın kelimesi kullanılır. Örnekle açıklayayım.

Evimize bir bayan geldi ❌
Evimize bir kadın geldi ✅
Bakar mısınız bayan✅
Bakar mısınız hanımefendi✅
Bakar mısınız kadın❌

Bu kadar basit.
Cinsiyet belirtirken kadın erkek tuvaleti demek yerine
Bay bayan tuvalet denince cinsiyeti anlamıyor musunuz?
Ya da bayan tuvaleti nerede
Bay tuvaleti derken bayanın kadın cinsiyetini ima ettiği anlaşılmıyor mu?

Çoğu kişi baymak gibi olduğunu çoğu baydan tureyen olduğundan 2. Kişi muammelesi gibi olduğunu vs vs bir sürü sebep sayıyorlar.
Kimi de cinsiyet belirtirken kadın demek ayıp mı diyor.
Bayan diyen kadın da der kadın diyen bayanda der. Neden o oraya bu buraya diye bir şey diyoruz Bence çok gereksiz duyar bir mantığı bile yok.

Neden evimize bir bayan geldi diyemiyorum onu anlamıyorum gerçekten bayiyor bu durum beni.
Feministlik çok yanlış anlaşıldı. Baylar bizimle dalga geçiyor artık bu abartı duyarlar yüzünden. Bayanlar asıl konuya odaklanirsa daha verim alınır.
Dişi diyip işin içinden çıksın artık erkekler ve ben gibi düşünen bayanlar😃
Kimi der bana kadın dedin kabasin kimi der bayan değil kadın.
Bayan diyen biri gerçekten sizi kırmak laf sokmak için bunu demiyordur emin olun. Buna duyar yapanlar dışında bu sekilde düşünen bile yok.

Cinsiyet belirtirken kadın erkek tuvaleti demek yerine
Bay bayan tuvalet denince cinsiyeti anlamıyor musunuz?
Ya da bayan tuvaleti nerede
Bay tuvaleti derken bayanın kadın cinsiyetini ima ettiği anlaşılmıyor mu?

Çoğu kişi baymak gibi olduğunu çoğu baydan tureyen olduğundan 2. Kişi muammelesi gibi olduğunu vs vs bir sürü sebep sayıyorlar.
Kimi de cinsiyet belirtirken kadın demek ayıp mı diyor.
Bayan diyen kadın da der kadın diyen bayanda der. Neden o oraya bu buraya diye bir şey diyoruz Bence çok gereksiz duyar bir mantığı bile yok.

Neden evimize bir bayan geldi diyemiyorum onu anlamıyorum gerçekten bayiyor bu durum beni.
Feministlik çok yanlış anlaşıldı. Baylar bizimle dalga geçiyor artık bu abartı duyarlar yüzünden. Bayanlar asıl konuya odaklanirsa daha verim alınır.
Dişi diyip işin içinden çıksın artık erkekler ve ben gibi düşünen bayanlar😃
Kimi der bana kadın dedin kabasin kimi der bayan değil kadın.
Bayan diyen biri gerçekten sizi kırmak laf sokmak için bunu demiyordur emin olun. Buna duyar yapanlar dışında bu sekilde düşünen bile yok.

Feministlikle alakası yok, basit bir dil bilgisi kuralı. Kadın kadındır, erkek de erkek bu kadar basit.

Feministlikle alakası yok, basit bir dil bilgisi kuralı. Kadın kadındır, erkek de erkek bu kadar basit.
Biz almanlar gibi artikel kullanmıyoruz.
Dişi varlığı kadın, hanım, bayan, hanımefendi gibi kelimeler
Erkek varlığı erkek, bay, bayan, beyefendi gibi kelimelerle ifade edebiliriz.

Gerçekçi olun bundan 3 sene öncesi falan bu sebeple ortaya atıldı dizi filmlerde bu yüzden geçti. Oradaki bayan a da dil bilgisine müteakip uyarı yapmadınız konuyu yazan bile çekinmis ne desem diye o da dil bilgisi için değil beynimizde ki bayan değil kadın için çekindi.
Bu duyarı bay için bir kez bile duymadiniz o yüzden dil bilgisi demeyin rica edeceğim

Herkese merhaba yeni üye oldum sırf bu sorunum için. Tabi rabbim başka dert vermesin:KK43: hemen özet geceyim evliyim 24 yaşındayım bir kızım var ailemden 3 4 saatlik uzaklıkta oturuyorum. Gelelim asıl konuma. Bundan 2 ay önce babamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik :KK43:(( yıkıldım çok üzüldüm bir evlat olarak. Ve babam kemoterapi görüyor iğneler vuruluyor. Birde evimizden bir türlü gitmek bilmeyen bir bayan var. Annem 45 babam 55 yaşında bu arada. Bayan her allahın günü geliyor. 45 yaşların da vardır. Her gün ama hergun. Babam zaten hasta dinlenmesi gerekiyor sese asla tahammülü yok. Bayan acayip bağırarak konuşuyor sabah 9 10 gibi geliyor gecelere kadar. Bu bauan babamın teyzesinin kızıymış daha önce tanımıyorduk ismini duydum ve uzaklarda oturuyordu. annem kızım yüz ifademden anlaması gerekiyor diyor annemin yüzü çok yumuşak ama kadın anlayissiz. Babam zaten zavallım ne desin. :KK43:( bayanin eşi ölmüş eskiden. Yarın babamı ziyarete gideceğim adım gibi eminim o bayan da orda olacak. Birde kız kardeşim var bekar 17 yaşında. Napayım ne diyeyim. Güzel bir dille söyleyeyim ama ne diyeceği mi bilmiyorum. Lütfen bana akıl verin. Annem de hasta dikiş yapıp satıyor o kadın geldiği için yapamıyor:KK43: ne tavsiye verirsiniz bana çok teşekkür ederim. Iyi akşamlar
Bazı insanlar gercekten anlayıssız ve anormal davranıolar kapıyı açmayın cünkü laftan anlıcagı yok

Herkese merhaba yeni üye oldum sırf bu sorunum için. Tabi rabbim başka dert vermesin:KK43: hemen özet geceyim evliyim 24 yaşındayım bir kızım var ailemden 3 4 saatlik uzaklıkta oturuyorum. Gelelim asıl konuma. Bundan 2 ay önce babamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik :KK43:(( yıkıldım çok üzüldüm bir evlat olarak. Ve babam kemoterapi görüyor iğneler vuruluyor. Birde evimizden bir türlü gitmek bilmeyen bir bayan var. Annem 45 babam 55 yaşında bu arada. Bayan her allahın günü geliyor. 45 yaşların da vardır. Her gün ama hergun. Babam zaten hasta dinlenmesi gerekiyor sese asla tahammülü yok. Bayan acayip bağırarak konuşuyor sabah 9 10 gibi geliyor gecelere kadar. Bu bauan babamın teyzesinin kızıymış daha önce tanımıyorduk ismini duydum ve uzaklarda oturuyordu. annem kızım yüz ifademden anlaması gerekiyor diyor annemin yüzü çok yumuşak ama kadın anlayissiz. Babam zaten zavallım ne desin. :KK43:( bayanin eşi ölmüş eskiden. Yarın babamı ziyarete gideceğim adım gibi eminim o bayan da orda olacak. Birde kız kardeşim var bekar 17 yaşında. Napayım ne diyeyim. Güzel bir dille söyleyeyim ama ne diyeceği mi bilmiyorum. Lütfen bana akıl verin. Annem de hasta dikiş yapıp satıyor o kadın geldiği için yapamıyor:KK43: ne tavsiye verirsiniz bana çok teşekkür ederim. Iyi akşamlar
Herkesin acısı kendine ya anlamayan anlamaz tatlı dilden. Babandan önemli degıl zaten tanımıyormussun. Direk de bence. Babanın hasta oldugunu dinlenmeye ihtiyacı oldugunu. Saglıgı acısından dr ev halkı dısında yanında kimse bulunmasın de mesela o da olabilir. Rabbım şifa versin babana.

Back
X