- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.815
- 248
- Konu Sahibi kibirlikontes
-
kaynım annesindeyken annesi yokken arkadaşlarını getiriyordu eve bi keresinde ise biz geldik kv de bizimleydi bi kahve içelim dedik kapıyı bi açtı iki kız çıktı başka bir çocuk yarı çıplak arka odaya gitti hızlı adım kızlar tam gidiyordu biziim geleceğimizi bildiği için. bize ders çalışmak için aldığımızda ise eşime dedim uyar onu öyle bişey düşünmesin. yapmaz herhalde dimi dedim. yoookk beee saçmalama dedi. eşimin en yakın arkadaşı (10 yıllık) onunla paylaştım cesaret edemez dedi. ama sonuç ortada işte.Eşinizin hatası, size sormadan kardeşini getirmiş, tabi ki eve kız da atacak başka bişey de yapacak, bunlara hazırlıklı olmalıydı bence, ben böyle emrivakileri hoş karşılamam, sizin de tutumunuzu değiştirmeniz lazım, biraz masaya yumruğu vurun gönderin gitsin, siz kimsenin bakıcısı değilsiniz, kocanız da kardeşine çok meraklıysa beraber annesinin evine gitsinler.
yok bidaha okuyun isterseniz eve kızı getirmiş zaten kamera kayıtları da var elimde. bi daha yapmasın diye lojmanda oturduğumuzu bahane ediyoruz diye düşünmüş kaynım sanki bizim evimizde bunları yaşaması ve bizim evimizi kullanması çok normalmiş gibiZaten artık sizde kalmıyormuş ve kızı da lojman olduğu için getirememiş bitmiş gitmiş olaylar zaten siz olayı anlatmışsınız size de o anda birşey diyen olmamıış kisiz kendiniz ben günah keçisi olucam beni suçlayacaklar diye kuruyorsunuz ne derlerse desinler eşinizde sizin yanınızda takmaya değmez kaynınızda gitmiş gelmez artk boşverin annesine de gitmeyin
teşekkür ederim.Arkadaşım kullandığın uslüba da sonuna kadar katılıyorum yaptığınız davranışlara da! Hayret ediyorum, evlilik dışı ilişkileri, üstelik de başkalarının evlerinde yapılanları nasıl böyle normal karşılayabiliyorsunuz? Gençlik hatası vs vs.. Adam düpedüz zina işliyor üstelik benim evimde! Herkesin ahlak anlayışı farklıdır siz bu kadar geniş olabilirsiniz ama benim ahlak anlayışıma göre de bu “eve kız atmaktır, kalitesizliktir” Başkalarının ahlak anlayışını sorgulamak da bu durumda size düşmez! Kız burda derdini anlatıyor siz uslübunu, ahlak anlayışını sorguluyorsunuz. Size ne? Sevgili kayın yediği haltın nelere mâl olabileceğini hesaplamasın, derdi tasası bana düşsün üstelik de suçlu olayım. Vay arkadaş! Neden çünkü o delikanlı.. kanı fıkır fıkır ne yapsa haktır çünkü. Evet, yaptığı bir ayıp var ve bu ayıbın başkalarıyla paylaşılmaması gerekiyor. Ama olan olmuş, soru sahibini bu kadar sorgulmaya gerek yok.
Evlilik dışı ilişkiBen sizin olaydan sonra eşinizin kardeşiyle telefonda hiçbir şey olmamış gibi konuşmanıza hayret etmiştim. Ben olsam bana böyle saygısızlık yapan birine tavır yapar, konuşmazdım.
İstemiyorsanız bayramda gitmeyin. Ben olsam gidersem ve konu açılırsa “benim evim ders çalışmak için diye gelip evlilik dışı ilişki yaşamak için kullanılacak yer mi? Bu ne saygısızlık! Bu ne terbiyesizlik! Bu ne büyük ayıp! Bizim evde kaç ay kaldı teşekkür edip mahçup olacağınız yerde dediğinize bakın. Bunu demeniz baba yapılmış saygısızlıktır. Ben bana saygısız davranılan yerde durmam” deyip ortamı terk ederdim.
Bu diyeceklerimi diyeceğimi de eşime baştan söylerdim. Ona göre önlem alsın. İster götürmesin, ister konuyu açtırmasın.
Ben olsam eşime ayrıca “o çocuğun annesi babası var. Onlar bakmak zorunda. Bu kadar saygısızlıktan sonra hala kardeşinle beraber yaşamak istersen, yeni bir ev tutup kardeşinle birlikte kalırsınız” derdim.
Arkadaşım kullandığın uslüba da sonuna kadar katılıyorum yaptığınız davranışlara da! Hayret ediyorum, evlilik dışı ilişkileri, üstelik de başkalarının evlerinde yapılanları nasıl böyle normal karşılayabiliyorsunuz? Gençlik hatası vs vs.. Adam düpedüz zina işliyor üstelik benim evimde! Herkesin ahlak anlayışı farklıdır siz bu kadar geniş olabilirsiniz ama benim ahlak anlayışıma göre de bu “eve kız atmaktır, kalitesizliktir” Başkalarının ahlak anlayışını sorgulamak da bu durumda size düşmez! Kız burda derdini anlatıyor siz uslübunu, ahlak anlayışını sorguluyorsunuz. Size ne? Sevgili kayın yediği haltın nelere mâl olabileceğini hesaplamasın, derdi tasası bana düşsün üstelik de suçlu olayım. Vay arkadaş! Neden çünkü o delikanlı.. kanı fıkır fıkır ne yapsa haktır çünkü. Evet, yaptığı bir ayıp var ve bu ayıbın başkalarıyla paylaşılmaması gerekiyor. Ama olan olmuş, soru sahibini bu kadar sorgulmaya gerek yok.
doğru söylüyorsunuz ama işte yetiştiriliş tarzım mı diyim ne diyim bilmiyorum bu psikolojiden kurtulamıyorum ben. yaptığım o kadar fedakarlığın bi çırpıda silinip atılacak olması belki de beni geriyor. sizin tepki gösterdiğiniz konuyu anlıyorum. daha önce de belirttim bi anlık kızgınlıktan yazdım sanırım 'kız attı' diye. yoksa ülkemizdeki kadına bakış ile ilgili aynı düşünceleri paylaşıyorum sizinle. kızı yaşadığı ya da yaşamadığı olan cinsellikle ilgili yargılamıyorum zaten. herkes hata yapabilir birilerine kanıp yanlış tercihler yapabilir ya da bilerek ben bu ilişkiyi bu kişiyle yaşamak istiyorum deyip yaşayıp daha sonra hayatına giren kişiye de çıkıp evet onla yaşadım diyebilir. kızın kalitesizliği diye söylediğim kaynımın abisinin evinde emanet kaldığını ve abisinin ders çalışması için onu getirdiğini bile bile benim evime gelip duş alıp dalga geçer gibi bulaşık makinemdeki temiz bulaşıkları yerleştirmesi ve kaynımın pişkinlikle nasıl güzel yerleştirmiş miyim diye yüzüme gülerek sorması. işte bu durumda kızın kalitesini sorgularım ben.Kendi cocuguna sahip cikmayanin gözünde kötü olsam kac yazar?
doğru söylüyorsunuz ama işte yetiştiriliş tarzım mı diyim ne diyim bilmiyorum bu psikolojiden kurtulamıyorum ben. yaptığım o kadar fedakarlığın bi çırpıda silinip atılacak olması belki de beni geriyor. sizin tepki gösterdiğiniz konuyu anlıyorum. daha önce de belirttim bi anlık kızgınlıktan yazdım sanırım 'kız attı' diye. yoksa ülkemizdeki kadına bakış ile ilgili aynı düşünceleri paylaşıyorum sizinle. kızı yaşadığı ya da yaşamadığı olan cinsellikle ilgili yargılamıyorum zaten. herkes hata yapabilir birilerine kanıp yanlış tercihler yapabilir ya da bilerek ben bu ilişkiyi bu kişiyle yaşamak istiyorum deyip yaşayıp daha sonra hayatına giren kişiye de çıkıp evet onla yaşadım diyebilir. kızın kalitesizliği diye söylediğim kaynımın abisinin evinde emanet kaldığını ve abisinin ders çalışması için onu getirdiğini bile bile benim evime gelip duş alıp dalga geçer gibi bulaşık makinemdeki temiz bulaşıkları yerleştirmesi ve kaynımın pişkinlikle nasıl güzel yerleştirmiş miyim diye yüzüme gülerek sorması. işte bu durumda kızın kalitesini sorgularım ben.
eşim de zaten hep iyi niyetinden sorumluk sahibi olup kardeşiyle ilgili sorumlu hissetmesinden kaybetti. kv de bunu görüp bütün sorumluluğu ona yıkmaya çalıştı ki hala yapıyor. ama eminim kardeşinin bunu yapacağının bilse en baştan uyarırdı. sadece onu akıllı gördüğü için ona güvenmeyi seçti. ki ben de hayatının kurtarabilyorsak kurtaralım madem bi kaç ay ile düşündüm tabi rahatsızdım o ayrı. neyse size de iyi günler.
Evlilik dışı ilişki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?