evin erkeği,kadını,hizmetçisi.. neyim ben ?

espiritrik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2017
291
408
103
42
5 yıldır evliyım her gün çalışmak için evden çıkıyorum ne dogru dürust tatil yapıyorum ne giyiyorum ,yiyorum,geziyorum... bitmek bilmeyen borçlar .bazı zamanlar çalışmayan çalıştığında işleri bir türlü yolunda gitmeyen bir eşim var.kredi çekerek evlendik üstüne onun işsiz kalması arttıkça artan borçlar...artık tahammülüm kalmadı ne bu adama saygım var artık ne bu evlilik kurumuna..
akşam eve gidip çalışmayan kocama yemek yapmak evi temizlemek ağrıma gidiyor.yavaş yavaş azalmaya başlıyor borçlarımız ama beyefendi bana yeni masraflar çıkarma derdinde. iş için kullandığını aracını değiştirmek istiyor.oysa benim kredi borçları dışında var olan kart borçlarım da var. neden bitmiyor bu kartların borcu diye bana kızıyor sızlanıyor.kendisi sadece kirayı karşılıyor birde ufak tefek masrafları.aylık eve katkısı 1000 lira dır.benim sadece kredi ve faturalar 2300 tutuyor .ustüne mutfak masrafı kart borçları..
artık dur demek istiyorum bu duruma bana hesap sorduğunda suçlu bir çocuk gibi oluyor hakkımı savunamıyorum.senin adam gibi çalışmamandan dolayı bitiremiyorum borçları diyemiyorum.artık kullanıldığımı hissediyorum.kendimi saldım iyice kadın olduğumu unuttum.dişli olup artık benim sırtıma borç yükleme hazır olanları bitirip keyif yapmak istiyorum.bundan sonra benden destek bekleme kendi tırnaklarınla çalış kazan istediğini yap demek istiyorum. ama nasıl? bana akıl verin lütfen haksız mıyım

Gereksiz masraf cikariyorsa evet haklisiniz
Ama adam eve 1000 lira katki sagliyormus. Geliri maasi azsa yapacak bir sey yok, neden ille erkegin katkisi fazla olacak seklinde bir kani var toplumda bilemiyorum. Ev islerini bolusun,ekstra fuzuli masraf cikarmasin,baska bir sorun yok.

Işin cok zor kuzum.
Eşin resmen alişmiş rahatliga. Ekmek elden su gölden.

Ben cekmezdim. Cekemezdim.
Bu adam size resmen yük. Para kazanmamasina deginmiyorum bile. Adam size hicbir konuda destek degil malesef.

Gelirleri ve giderleri detayli yazarsaniz belki yardimci olabiliriz. Borc insanin ruhunu kemirir...kurtulmaniz lazim.

Allah yardımcınız olsun.onlemini şimdi almazsanız dahada o adamı calistiramazsiniz.rahata alışmış paşam

Ben bazen kendimi çok saf hissediyorum

Ben bir yerde çalıştım eşimin kendi işi vardı bırakın eve bin lira katkıyı iş yerinin kirasını faturasını yediği yemeği bile benim ona verdiğim maaş kartım ile karşılıyordu

Hatta maaşımın elden aldığım kısmını da ev kirasına verir cebimizde yol parası ile yaşardık

Hiç neden ben çalışıyorum demedim
Ben erken çıktım o yattı evde hatta işe 9.30 da falan giderdi

Sonuç, şu anda o işyerinde oturuyorum Can'ım isteyince geç gelip Can'ım isteyince erken çıkıyorum

Yaşam standardımız bize göre iyi vs vs

Yani o iş kurulurken Adama geçime bir katkın yok, gir bir yerde çalış deseydim hala haftanın 6 günü günde 10 saat çalışmak zorunda olurdum

Burada yazdıklarınızı yüzüne söylemekten neden cekiniyorsunuz. O size bunca borc varken arabamı degistirecegim demeye utanmıyor ?

adam az kazanıyorsa az katkı yapması normal. ama ev işlerinde yemekte vs yardımcı olması lazım. ssusup iş yapacağınıza çıkarın kavgayı siz rahat biz rahat. ağlamayana meme yok.

Üst komşum bir gün kavgada kocasına, bana erkek değil adam lazım, diye resmen böğürmüştü,dinledik naklen.
Adam o gün bugündür kuzu.
Sizinkinin anlayacağı dili siz bilirsiniz,tatlı sert mi,tatlı tatlı mı,ağzına kürekle vurarak mı
Her ne ise mutlaka uygulayın
Küser ,darılır ama eğer kör cahil değilse anlar mutlaka ve niyeti varsa düzeltme yoluna bakar.
Allah kolaylık versin.

Her insanin hayatinda zor donemler olur maddi acidan. Sabir gostermeyip adami kapinin onune koysan daha mi iyiydi? Yasadiklarini anlatman guzel olmus, kadin ev hanimi olunca kocasi bosasin o zaman, ille erkegin geliri yuksek olsun. Ben bir kadin olarak evde yatinca hakkim olsun yatmak, ama esimin kazanci az ise tu kaka. Ben de bu cifte standarttan cok rahatsizim. Kazanilan paralari ortaya koyarsin ihtiyaclar karsilanir. Sen su kadar koydun ben bu kadar koydum demek icin evlenmeye gerek yok,ev arkadasi edinilebilir.

eşin ne iş yapıyor?
niye sürekli işssiz kalıyor bu adam?
hem kazancı olmayıp hem de araba vs değiştirmek de neyin nesi?
sustuğun hata.
gayet netlikle tepkini ortaya koyacaksın.
böyle iyice batarsınız borç üstüne borçla.
konuşmaktan çekinme.
sakin ve kararlı bir dille oturun konuşun durumunuzu.

Karı koca arasında para muhabbetini hoş karşılayamıyorum.
Kimin ne kazandığının önemi yok hayatı paylaşmak için sevdiğiniz adamla evlendiniz ne değişti biraz düşünün.
Evde sorumluluklar eşit paylaşılmalı eşinizle konuşursanız sizi anlayacaktır.

o da benim kadar kazansın demiyorum zaten .istese gayet rahat bir hayatımız olabilirdi.girdiği işlerden düşüncesizce ayrılması aylarca evde oturması bizi uçuruma sürükledi.buna kızıyorum

ona hiç para muhabbeti yapmadım zaten .aman erkektir zaten çalışmıyor bunalımda diyerek herşeyi üzerime aldım. batağa saplandım bilmediği bir sürü borca girdim.benim elimden bu kadar geliyor diyerek kenara çekiliyor.

9 yıl bekledik evlenmeyi.9 yılda bir erkek neler yapmazdı.ama 5 parasız evlendik.gelinliğime kadar ben aldım.güzel bir yuva yaptım kendimize.ama insan karşıdan da aynı fedakarlığı bekliyor.olmadığı zaman dipsiz bir kuyuda debelenip durduğumu hissediyorum.pişmanım ayrılmak istiyorum ama buna müsade etmez kesinlikle

Eşinizin bilmediği borçlara niye giriyorsunuz?
Kocanız kirayı ödüyor hemde sizin ufak tefek bulduğunuz masrafları karşılıyormuş.
Siz karşınıza alıp para vermicem diyeceksiniz bu kadar basit.
Net ve samimi olun kocanıza karşı.

Son düzenleme:
sana birşey dediğin de istikrarlı çalışmadığın için oldu bu borçlar diye bağırmadan söyleyin uzaklaşın ortamdan
artık biryerlerine dank eder umarım

ama
ev işlerinde artık yorulduğunuzu söyleyin her fırsatta ve bunu söylerken ev işleri ve iş artık bir arada yetişemiyorum bu gidişle işten çıkacağım diye alttan alttan mesaj gönderin önce daha sonra
mesela yemek hazırlarken size yardımcı olmasını söyleyin
yapmak istemiyor mu? bende çalışıyorum benim de canım var
deyin ve dışarıdan söyleyin

böyle böyle birkaç aya düzene girer ilk zaman huzursuzluk olur sonrasında bazı şeyler oturmaya başlar

adam sen çalışmadan yapamaz bu yüzden evişleri ve iş birarada yürütemediğinizi artık yorulduğunuzu her ev işi yaparken söyleyin ve yardımcı kadın da alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…