- 6 Ocak 2017
- 291
- 408
- 103
- 42
- Konu Sahibi espiritrik
-
Gereksiz masraf cikariyorsa evet haklisiniz
Ama adam eve 1000 lira katki sagliyormus. Geliri maasi azsa yapacak bir sey yok, neden ille erkegin katkisi fazla olacak seklinde bir kani var toplumda bilemiyorum. Ev islerini bolusun,ekstra fuzuli masraf cikarmasin,baska bir sorun yok.
Her insanin hayatinda zor donemler olur maddi acidan. Sabir gostermeyip adami kapinin onune koysan daha mi iyiydi? Yasadiklarini anlatman guzel olmus, kadin ev hanimi olunca kocasi bosasin o zaman, ille erkegin geliri yuksek olsun. Ben bir kadin olarak evde yatinca hakkim olsun yatmak, ama esimin kazanci az ise tu kaka. Ben de bu cifte standarttan cok rahatsizim. Kazanilan paralari ortaya koyarsin ihtiyaclar karsilanir. Sen su kadar koydun ben bu kadar koydum demek icin evlenmeye gerek yok,ev arkadasi edinilebilir.Ben bazen kendimi çok saf hissediyorum
Ben bir yerde çalıştım eşimin kendi işi vardı bırakın eve bin lira katkıyı iş yerinin kirasını faturasını yediği yemeği bile benim ona verdiğim maaş kartım ile karşılıyordu
Hatta maaşımın elden aldığım kısmını da ev kirasına verir cebimizde yol parası ile yaşardık
Hiç neden ben çalışıyorum demedim
Ben erken çıktım o yattı evde hatta işe 9.30 da falan giderdi
Sonuç, şu anda o işyerinde oturuyorum Can'ım isteyince geç gelip Can'ım isteyince erken çıkıyorum
Yaşam standardımız bize göre iyi vs vs
Yani o iş kurulurken Adama geçime bir katkın yok, gir bir yerde çalış deseydim hala haftanın 6 günü günde 10 saat çalışmak zorunda olurdum
eşin ne iş yapıyor?5 yıldır evliyım her gün çalışmak için evden çıkıyorum ne dogru dürust tatil yapıyorum ne giyiyorum ,yiyorum,geziyorum... bitmek bilmeyen borçlar .bazı zamanlar çalışmayan çalıştığında işleri bir türlü yolunda gitmeyen bir eşim var.kredi çekerek evlendik üstüne onun işsiz kalması arttıkça artan borçlar...artık tahammülüm kalmadı ne bu adama saygım var artık ne bu evlilik kurumuna..
akşam eve gidip çalışmayan kocama yemek yapmak evi temizlemek ağrıma gidiyor.yavaş yavaş azalmaya başlıyor borçlarımız ama beyefendi bana yeni masraflar çıkarma derdinde. iş için kullandığını aracını değiştirmek istiyor.oysa benim kredi borçları dışında var olan kart borçlarım da var. neden bitmiyor bu kartların borcu diye bana kızıyor sızlanıyor.kendisi sadece kirayı karşılıyor birde ufak tefek masrafları.aylık eve katkısı 1000 lira dır.benim sadece kredi ve faturalar 2300 tutuyor .ustüne mutfak masrafı kart borçları..
artık dur demek istiyorum bu duruma bana hesap sorduğunda suçlu bir çocuk gibi oluyor hakkımı savunamıyorum.senin adam gibi çalışmamandan dolayı bitiremiyorum borçları diyemiyorum.artık kullanıldığımı hissediyorum.kendimi saldım iyice kadın olduğumu unuttum.dişli olup artık benim sırtıma borç yükleme hazır olanları bitirip keyif yapmak istiyorum.bundan sonra benden destek bekleme kendi tırnaklarınla çalış kazan istediğini yap demek istiyorum. ama nasıl? bana akıl verin lütfen haksız mıyım
o da benim kadar kazansın demiyorum zaten .istese gayet rahat bir hayatımız olabilirdi.girdiği işlerden düşüncesizce ayrılması aylarca evde oturması bizi uçuruma sürükledi.buna kızıyorumGereksiz masraf cikariyorsa evet haklisiniz
Ama adam eve 1000 lira katki sagliyormus. Geliri maasi azsa yapacak bir sey yok, neden ille erkegin katkisi fazla olacak seklinde bir kani var toplumda bilemiyorum. Ev islerini bolusun,ekstra fuzuli masraf cikarmasin,baska bir sorun yok.
ona hiç para muhabbeti yapmadım zaten .aman erkektir zaten çalışmıyor bunalımda diyerek herşeyi üzerime aldım. batağa saplandım bilmediği bir sürü borca girdim.benim elimden bu kadar geliyor diyerek kenara çekiliyor.Karı koca arasında para muhabbetini hoş karşılayamıyorum.
Kimin ne kazandığının önemi yok hayatı paylaşmak için sevdiğiniz adamla evlendiniz ne değişti biraz düşünün.
Evde sorumluluklar eşit paylaşılmalı eşinizle konuşursanız sizi anlayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?