evin erkeği,kadını,hizmetçisi.. neyim ben ?

o da benim kadar kazansın demiyorum zaten .istese gayet rahat bir hayatımız olabilirdi.girdiği işlerden düşüncesizce ayrılması aylarca evde oturması bizi uçuruma sürükledi.buna kızıyorum
O konuda haklisiniz evet ama olan olmus artik onunuze bakmalisiniz. Adam evine bakiyor, az da olsa kazaniyorsa guzelce nasihat edin, ekstra borca giremeyeceginizi net sekilde soyleyin, ev islerini ona da verin, misal siz evi supururken verin kovayi bezi arkadan sile sile gelsin, ortaklasa yapin. Ama sen az kazandin muhabbetine girmeyin,yazik gunah. Cabalasin, baktiniz cabalamiyor o zaman kapinin onune koymakta da haklisiniz yani

Eşinle konuşmaya neden çekinşyorsun niye bukadar ezik hissediyorsun kendini üstelik herşeyi üstlenen senken.onun maaşı az olabilir ama rahatlığa alışması yeni borçlar yapmaya çalışması hoş degil sırtını size dayamasına müsade etmeyin okadar

bilmiyorum gerçekten evet ezik oluyorum onun karşısında.aslında gayet akıllı biriyim.iyi bir işim var. off herşeyden vazgeçmiş gibiyim.hayatımı kendi ellerimle mahvettiğim için kendime öfkeliyim

Bu yazdıklarını yüzüne söyleyemiyorsan mesaj at sen sustukça tepene çıkacak bu adam

bıze soyledıklerınızı kendıne soylesenız bu kadar basit..

Esiniz evlilik vs borclarida ustunuze yikmis ode ode bitmiyor belli,
Bir daha sordugunda mevcut olkanlar bitmeden kredi vs cekemeyeceginizi soyleyin ,mutfak alisverisi yapmayin ,
Yorgunum diyip yemek pisirmeyin ,
İyuice ustunuze basmis ,
Cok bunaliyor ama konusamiyorsaniz bir uzmanas gidin

Bu mesajınız çok açıklayıcı olmuş. Birincisi, evlenmeden önce adamın nasıl olduğu belliymiş, düzelir diye düşünmeyecektiniz. Bu sizin hatanız. İkincisi boşanma illa karşılıklı anlaşmayla mı olur? İsteyen boşanır giden. Boşanmak için bile müsaadeye ihtiyaç var zannediyorsunuz herhalde. Bu da sizin hatanız.
Adamın belli bir özelliği var. Bunu baştan biliyormuşsunuz. Kabul edemiyorsanız evlenmeyecektiniz. O zaman kabul ettiniz şimdi katlanılmaz geliyorsa boşanacaksınız. İkisi de olmuyorsa böyle boşuna kadın mıyım erkek miyim diye kendinizi doldurmayın, hayatınızı böyle sevmeyi öğrenin.
Eşlerden birisinin daha az kazanması veya kazanamaması olağan şeylerdir bence, özellikle de geçiciyse. Bu konuda kadın erkek ayrımı yapmam. Karısı ev hanımı olan erkeklerin de karısına kızması falan lazım o halde. Eşinizin de belki kazanabileceği bu kadardır. Ayağınızı yorganına göre uzatırsınız, fazladan harcama yapıp borca girmezsiniz. Eve gelen bütün paraları birleştirir borçları harcamaları oradan ödersiniz. Her şey ortak olup birlikte hareket ediyor olunca da eşiniz paranın ne kadar olduğu olmadığı belli diye gereksiz şeyler isteyemez.

Hakkaten ama, bu adamın bir baltaya sap olamayacağı zaten belliymiş, niye bile bile evlendiniz? Kaç yıldır evlisiniz?

Hamile kalsanız ne olur? Bu saatten sonra değişmesine umut var mı size?

bilmiyorum gerçekten evet ezik oluyorum onun karşısında.aslında gayet akıllı biriyim.iyi bir işim var. off herşeyden vazgeçmiş gibiyim.hayatımı kendi ellerimle mahvettiğim için kendime öfkeliyim

Bu olumsuzluklara ragmen mutlu olsan devaM et derdim ama mutlu degilsin....hem mutsuzsun hem senin paranla ev donuyo (bence kullaniliyorsun adam alışmış)hem de cocuk yoksa ne duruyorsun...evlenmesen bile en azindan kendin calisir kendin yersin...

Magdem evde bos bos oturuyor yemegide o yapsin isten kostur koştur bide yemek mi yapicaksiniz evde olan yemegi temizliği yapmali bence.

akşam eve gidip çalışmayan kocama yemek yapmak evi temizlemek ağrıma gidiyor

Valla canim bana gore boyle durumlarda hata kadınlarda. Yapmayacaksin. O kadar. Sen yapınca yapma mi diyecek ? İkinizde calisiyorsunuz esitsiniz. Nasil para ortaksa işler de ortak. Kadinlar kendine acimayip fedakarlık adi altinda hizmetcilik yapıyor ne diyeyim. Isleri bölüsun, istemiyorsa yapacak birini bulun. Baska yapacak bir sey yok. Hem calisip hem de birinin hizmetini yapamam.

Ev hanimiyla bu tip bi adami kiyaslayamayiz ki. Adam evde otururken ev haniminin yaptigi tüm işi yapıyorsa problem yok. Tabiki para lafi edilmez. Ama burda adam hizmet de bekliyor. Ayni sey mi

Ben de çalışıyorum ama mesai saatim eşime göre kısa olduğu için eşim çok yorulduğu için birçok şey aynen bende. Burada eşlerin maddi katkılarının önemi yok bir şekilde elinden geleni yapıp çalışıyorsa o önemli. Ha mesai saati esnekse,daha az yoruluyorsa tabi ki ev işlerine de el atmalı. Sonuçta hizmetçi değilsin. İletişim sorununu hallet açık açık konuş. Kırılır diye korkma. Bazen kırmak da iyi oluyor. Ayrıca omzunda bu kadar yük varken yeni bir borçlanmaya izin verme.

Maddi güç olarak eşit katki saglamayabilirsiniz bu normal ama size hesap sormasi cocuk gibi,bu kabul edilebilir birsey degil.üstüne birde ev islerinde yardimci olmamak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…