Evin mi var derdin var

Ben de aynı şeyleri söyleyecektim.
Evim var diye bütün bunlara katlanmak gerekmez.
Keşke evi olmasaymış

anladığım kadarıyla evin arsası sözlünün dedesinin yada babaannesinin üzerine amcaları hak talep edebildiklerine göre. tam bahsettiğin durum şuan benim aileminde başında var çok zor bir durum. ya dava sonuçlanana kadar bekleyeceksiniz yada o eşyalı evdeki eşyaları attırmaya bakacaksınız. yapılabilecek başka bişey yok. illa o ev diye tutturursanız içinde otururken kayınpederin davayı kaybederse o zaman senin için daha zor olur.

canim bence net tavrini koy.. ve kararini öyle ver..

daha evlenmeden önce ailesinin agzina bakip onlar gibi düsünüyorsa bu asla degismez ne evlenince nede cocugun olunca

bu bir mesaj sana iyi düsün ilerde cok sorun olabilir hep ailesinin annesinin doldurusuna gelebilir vs.. ailesi tamam ama seninle evlenicek yeni bir hayata basliyacak seni tam anlamiyla sahiplenip arkanda durmasi gerekirdi "bu böyle olacak" demesi gerekirdi.

Son düzenleme:

o zaman aileni devreye sokucaksın canım sen fazla yüz göz olma derim ben. anneler otrsunlar konuşsunlar bana en makul bu geldi...

ben de mmouee 'a katılıyorum.Bence sen daha fazla polemiğe girme..benim ne diyecegim önemli değil asıl ailem ne der ona bakmak lazım.ailemle görüşün de,topu ailene at
ailenle konusmaları daha baska olur.inatlarından vazgecerler belki..sonucta öneri mantıklı olabilir ama sen de yeni bir ev kuruyorsun.onun heyecanını yasamak kendi zevkine göre bir ev döşemek istersin.nitekim daha sözlü olmana rağmen güvenip ev tadilatı yapmışsın.onlar da bu emeğine ve fedakarlığına karşılık sana yeni eşyaları çok görmemeliler..

ozaman düğünü ertelemeye çalışın dava bitene kadar ama davanın ne zaman sonuçlanacağı belli değil diyorsun yada şöyle birşey yapamazmısınız kayınvalidenin eşyalarını davalık eve geçirip kendine yeni mobilyalar alsan (sonuçta haciz gelme durumu yokmuş o eve) kayınvalidenin mobilyaları dursun orda sen yan tarafta kendi mobilyalarınla oturursun sonra dava nezaman biterse, büyük bir ihtimalle o ev yine size kalıcak sen kendi evine geçersin

biraz demogoji yap;sevgilim yeni bir hayata eski eşyalarla mı başlıcaz,ilk gecemizi herkesin kaldığı bir yatakta mı geçiricez,evimize senin de arkadaşların gelicek eski eşyalardan rahatsız olmayacak mısın falan de...

Eğer eşyalar çok eski değilse bence bunun için aranıza huzursuzluk sokmayın.

Zaten sizin getirmeniz gereken eşyalar gelecek.Beyaz eşya, yatak odası ya da v.s vs. imkanlar dahilinde.

Bunları yerleştirirsiniz.Sonra aksesuar tablolarla yeniden dekor edersiniz evi.

Taş istiyorsanız metrelik kaliteli taşlardan alıp istediğiniz yerlere yapıştırırsınız.

Örtülerle, üçken şallarla, belki yeni perdeler ve perdeler kumaşından kırlentlerle yepyeni eve döndürebilirsiniz ortamınızı..

Kesinlikle sonradan değişmez sözüne katılmıyorum..

Eşinize, sözüne güveniyorsanız sonrası için ''kesinlikle'' çizgisiyle yıpratmayın..

beni nacizane önerim şu. istediğin eşyaları aldır evine yerleştir otur. kimse sana düğünden sonra eşya falan almaz evi boşaltmanız gerekirse yüklersin eşyayı kamyona yeni evine yerleştirirsin ne olacak. yok ille o eşyalar ile oturacaksınız diyorlsr ise aileni koy araya o zaman alacakları eşyanın parasını versinler yatırın bankaya. yatırım olur falan diye kandırın. o dava belki daha 5 sene sürecek .ee beş sene sonra kim öle kim kala. gerçekten sana eşya alacaklarını düşünüp güveniyorsan sen bilirsin ama ben hiç şahit olmadan kendimden de etrafımdanda evlendikten sonra gelinine bir iğne alana. kaynanam düğünden bir gün önce bir yüzük göstermişti bana kızım sana takacağım bunu diye halaaaa takacak. kıyafet falan fazla aldırmamıştım ben onlara hem sevindiler az masraf oldu diye birde konu komşuya mahcup olmamak için aman evlensinler biricik oğlumuz alırız biz yine onlara herşeyi dediler ee nerede aldıkları.ay pardon kayınvalidem bana geldiğinde bir çift terlik getirmişti bak unuttum başkada ne gördüm sıfır.istiyormuyum asla .
kaynım evlendi onlara alınan mobilya değeri belki bizimkinin 3 misli evi görünce içim gitti. aman kızım sana da alırız bir daha dedi kayınvalide bekliyorum bakalım ne zaman alacak. düğünde o kadar adi mobilya alındı ki dökülmeye başladılar koltukları attım zaten. bir salon takımı kaldı onun da kollarının derisi falan soyuldu misafir gelince utanıyorum valla.
onun için önerim ne istiyorsan aldır sonra sana kimse birşeycik almaz canım.

Evlenmeden önce dayayıp döşediniz döşediniz yok olmadı sonrası biras muamma oluyo..

Hep sonra sonra diye atılıp duruyor ve o sonra hiç gelmiyor..

İlk başta dilediğinizi yapın sonra içinizde uhde kalmasın..

bence şanslısın ve hiçde üzülücek bir durum değil
eşyalar hiç kullanılmamış yazmışsın bir tek yatağı değiştirirsin olur biter herşeyiyle dayalı döşeli ev
evlen biraz zaman geçince istediğin gibi yavaş yavaş döşersin kirada oturmaktan bin kat iyidir
bu devirde kira ödemek kolay değil sözlün haklı

sonradan olmaz fikrine bende katılmıyorum bu karşınızdaki insana ve maddiyata bağlı biraz ben evlendiğimde kaynanamın yanına gelin geldim
iki sene oturdum sonra ayrıldım her eşyamı yeni aldım maddiyat varsa alınır niye alınmasın şimdilik oturulur sonradan yavaş yavaş değiştirilir

sen de o zaman dava sonuçlanana kadar yaptırdığın evde oturur sonra karşı daireye istediğin eşyalarla geçersin canım bunu kabul ederler sanırım

böyle davalar senelerce sürebilir. sen de bu kadar kafaya taktığına göre evlenince çok sorun yaparsın bütün tadınız kaçar.
bir seni okumayalım sonra -boşanıyorum-diye :)

madem tadilat yaptırdığın ev boş. kimse kullanamayacak.
yan dairedeki eşyaları dava bitene kadar oraya alın.
sen kendi eşyanı al. yerleş.
sonra değiştirirsiniz.

şuan kaynanamlara bunu anlatmaya çalışyıroum ebnde zaten ikna edeiblrisem geçen gün konuştum ikna edebilrisem inşallh böyle olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…