evin tek ve kücük kızı olmakk..

cbrt

hayat seninle guzell
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
256
25
merhaba arkadasler size sorunumu şöyle anlatayımm..
3 kız kardesiz ve ben evin en kücük kızıyım diger iki ablam evlendi..
buyuk ablam bizden uzakta,diger ablam ise bize yakın aynı ilcede oturuyoruz evde bi ben kaldim..
Ailem cok sükür iyi annem olsun babam olsun namazına nıyazında.. Ama gelin görinki uzerıme cok gelıyolar.
Şöyle bahsedeyim 20 yasındayım oturdugumuz yer ilce kücük yer ve ben gezmek icin yasadgım yere baglı olan İle ayda yılda bır gidebiliyorum bı hafta gıtsem arkadaslarımla bulussam baska zaman oluyo gıdeyim desem daha yeni gittin ne yapcaksın falan filan diyorlar..
ilcemizde duran arkadasimin yanına gitsem aynı sekılde baska gun, daha yenı gordun yenı gıttın dıyorlar ama ben zorlada olsa gitmeye calışıyorum.
Baska bi şekilde şöyle.. ablamın yanına gidiyoruz herseyde benı öne suruyorlar cay yapılıyo ablama diyo sen otur canan yapar aynı sekılde baska işlerdede oyle .yada ablamın bebegi var bakılcak olsa canan bu aksam kalsın baksın dıyo ve bunları en cok yapan babam. tamam ben kalırım bakarım ama bırde bana sorsunlar kalırmısın edermısın dıye benimde fikrımı alsınlar ama yok benım hakkımda kararı hep onlar verıyo.
Diger iki ablam kapalı ben acıgım ama acık demem bı saçım acık pantalon giyiyorum bu kısakol falan gıysem hep hırka alırım ustume. babam kapanmamı ıstıyo ama ben istemıyorum annem de zorlama dıyo ama ben uzuluyorum yanı bu durumdan.
hep ben ezilıyorum hep onların ustune dusuyolar bısı olsa hemen annem baslıyo melek gıbı baban var icmiyo bısı yapmıyo bız sana agır iş falan yaptırmıyoruz işte senın odanda bile usume dıye soba yakıyoruz sana gizlı gizlı para verıyorum falan ama tek oyle olmuyo ben yerı gelıyo koyede gıdıyorum koy ısıde yapıyorum zaten ev işlerini hep ben yapıyorum annem yorulmasın dıye. baskaları hergun gezer tozar benim hic bı aktıvıtem yok teyzemler bızımkıler gıbı degıl onunda kızı var ama her zmn ıstegı oluyo hatta teyzem anlatıyo bızım kız hıc iş yapmıyo yemek yapmz bı yere gıtsem ac kalır ama ben tam tersı.. .. COK SUKUR ailemın kotu bı huyu yok ama bu durumdan cok rahatsızım... :KK43:

ailen ya da anladığım kadarıyla baban despot sen yaptıkça sana iyiler yani hele bi de kapan demesi çok itici belliki dar görüşlü biri benm annem de namazında niyazında da hiç kapan kelimesini duymadım yani herkesin aklı kendine kapanmak isteyen kapanır kimsenin lafını duymadan demekki sen 20 yaşında reşitsin ama mini etek filan giymek istesen giyemicen yani ilginç gerçekten naparsın aileni kendin seçemezsin sonuçta boyle idare etcen

Okudun mu ya da ne kadar okudun?

Çalışmak istesen izin Alman gerekir mi

Bir de evlenmek istesen flört etme imkanın olur mu?

Evin tek kucuk kızı olmanla alakalı bisey degil
Benim ablam ,abim bile yok tek cocuktum
Istedigim gibi gezer,istedigim gibi yayilirdim coğu zaman
Bu senin ailenin yapisiyla alakalı simdi desem ki koy cizgini
20 yaşındasın vsvs kendi yaptiklarimdan ornek versem yapamayacaksın muhtemelen oyuzden boşuna yazmayacağim umarim bi yolunu bulursun ama boyle yasamak zorunda degilsin bil

Lise bitti ama üniversiteye gidemedim 2 yillikti babam göndermedi iki yıldan bisi olmaz boşuna olursun dedi.. İs imkani oturduğum yerde yok yarim saatlik yolla yani dolmusla bağlı olduğum ilde is imkânı var ama aldığım para yola gidiyo ..
Erkek arkadaşım var ama onada karşılar yani aile nedeniyle istemiyolar. Bizi birlikte gördüğü için artik annem ise de gitmeme de izin vermez

babam zaten bilmiyo sevgılı olayını.. annemde tamam o nedenden dolayı gondermıyo olabılır pekı boyle boyle sıkmayla bnde patlıyorum ondan önceside boyleydı dıger sorunlar neden pekı bişi oluyo hemen benı one suruyolar canan yapar eder benım fıkrıme danısmadan..

evt az cok siradan her ailede yasanan sorunlar gibi.
canan yapsin dediklerinde planim var yapamam demeyi dene bazen. universie okumak istiyosan sinavlara calis msela hemde bahanen olur ders calisiyorum dersin. babani memnun eden biyer kazanirsanda gider okursun ne guzel.

Valla bilemedim ki.. is bulup calismaniz en iyisi. 20 yaşında insanim size yük olmak istemiyorum çalışmak istiyorum para kazanip kendi harcligimi, evin ufak tefek ihtiyaclatini karsilamak istiyorum diyin. Belki ilk etapta kabul etmeseler de 20 yaşındaki bir insan yeterince israr ederse ailesinin rizasini alir. Hatta mümkünse arkadaslariniz vs araciligiyla is bulun yani isiniz hazir olsun, ailenize çalışacağıniz yeri filan soyleyin oldu bittiye getirin. Benim aklima daha iyi bir fikir gelmiyor.

Babaniz anneniz oyle alismissa sizi de buna uydurmaya calisiyorlar.bazi anne babalar cocuklarini mallari gibi gorur,istedigi gibi kullanacaginu dusunur.sizinkiler sanirim o kafadan.bir de tek siz kaldiniz diye butun sorumluluklar size yuklenmis.uc kisi yapinca kolay oluyor da size kalinca agir gelmis size

Lise bitti ama üniversiteye gidemedim 2 yillikti babam göndermedi iki yıldan bisi olmaz boşuna olursun dedi.. İs imkani oturduğum yerde yok yarim saatlik yolla yani dolmusla bağlı olduğum ilde is imkânı var ama aldığım para yola gidiyo ..
Erkek arkadaşım var ama onada karşılar yani aile nedeniyle istemiyolar. Bizi birlikte gördüğü için artik annem ise de gitmeme de izin vermez
Mümkünse yeniden sınava girin üniversite insana vizyon katar bağımsız yaşamayı öğretir aileniz de sizin onlardan ayrı bir hayatınız olduğunu anlar

Erkek arkadaşınız olduğuna göre yine de çok sıkı değiller idare edin bence

Sizin adınıza karar alıyorlar çünkü sizi boş olarak görüyorlar

Gezmeye gidecekse de bir gün sonra gidiversin derler

O nedenle ya iş bulun kazancınız az olsa da özgürlüğünüz çok olur çevreniz de genişler ya da ders çalışın evde Üniversite kazanın. Hiç olmazsa aöf kazanın ders çalışacağım diye odanıza kapanma istemediğinizi yapmamak için bahane olur

Evet aynen öyle beni ellerinde bi oyuncakları kuklaları gibi görüyorlar oraya git git gel gel seklinde oje surmk yaşam makyaja bile karşılar is mevzusu da artik göndermeler çünkü yasak oldu erkek arkadaşımla gördükleri icn

X