Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba. Yakında taşınıyoruz. Evin yakınında bir ilkokul bir de ortaokul var. Küçük çocuğum ilkokula başlayacak. Büyüğü de ortaokul. Tek ebeveyn olarak çocukları beraber okula bırakıp alacağım. Şöyle bir sorun var. Ortaokul imam hatip ortaokulu olarak geçiyor. Ben çocuğumu imam hatibe göndermek istemiyorum. Başka okula göndermeye kalksam servis ücreti ödemem gerekiyor buna maddi gücüm yok. Bu tür okulların içinde imam hatip dersleri aldırmadan gönderme seçeneği var mıdır? Mahallelerindeki okullar imam hatibe dönüştürülmüş ebeveynler ne yapıyor?

Öyle bir seçenek yok.
2 seçeneğiniz var sadece bu durumda.
Ya ama bu zorbalık bu zulüm. Evimin karşısında bir devlet okulu var ve zorunlu din eğitimi veriliyor. Madem öyle, devlet servis paramı versin. Bu yaptıkları çocuğun eğitim hakkını baltalamaktır.

Ya ama bu zorbalık bu zulüm. Evimin karşısında bir devlet okulu var ve zorunlu din eğitimi veriliyor. Madem öyle, devlet servis paramı versin. Bu yaptıkları çocuğun eğitim hakkını baltalamaktır.
Yani bilemiyorum, talebe göre mi dönüştürülmüş, kafalarına göre mi.
Kafalarına göreyse evet zulüm, talebe göreyse öyle istenmiş.

Tüm mahallenin birleşip okulumuz imamhatip olsun diyeceğini sanmıyorum. Kaldı ki öyle olsa bile birkaç sınıf normal eğitim için ayrılmalı. Ben böyle biliyordum. Şu an çok sinirlendim ve çaresiz hissettim.

Merhaba. Yakında taşınıyoruz. Evin yakınında bir ilkokul bir de ortaokul var. Küçük çocuğum ilkokula başlayacak. Büyüğü de ortaokul. Tek ebeveyn olarak çocukları beraber okula bırakıp alacağım. Şöyle bir sorun var. Ortaokul imam hatip ortaokulu olarak geçiyor. Ben çocuğumu imam hatibe göndermek istemiyorum. Başka okula göndermeye kalksam servis ücreti ödemem gerekiyor buna maddi gücüm yok. Bu tür okulların içinde imam hatip dersleri aldırmadan gönderme seçeneği var mıdır? Mahallelerindeki okullar imam hatibe dönüştürülmüş ebeveynler ne
Aslinda tasinirken arastirmaliydiniz. Kimi kime sikayet edeceksiniz ki . Sahsen ben kira yada ev sahibi bilmiyorum durumunuzu ama gondermeyecegim icin ona gore ev bakardim. Biliyorum bu donemde ev bulmakta zor

Ankara da yillarin Gazi Ciftligi Lisesini (Gazi uni. Karsisi) kapatip yanindaki imam hatiple birlestirdiler kimseye sorduklari ,onay aldiklari yok

Konu sahibi eski eşinizle görüşün, gerekirse düşük ücretli özel okullara bakın. Çocuğumuz okulların sınavına girdi mi?
Zaten eski eşinin lojmanına taşınmamışlar mıydı? Konu sahibi servis ücretinden bahsediyor ..en düşük ücretli özel okul dahi yol ve yemek parasıyla şu an konu sahibinin bütçesinin üstündedir

Zaten eski işinin lojmanına taşınmazlar mı? Konu sahibi servis ücretinden bahsediyor ..en düşük ücretli özel okul dahi yol ve yemek parasıyla şu an konu sahibinin bütçesinin üstündedir
En mantıklısı kuzen, kardeş gibi akrabaların adresine çıkan ortaokullara bakmak o zaman

İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X