Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.
Ben çocuğumun dini bir eğitim almasını istemiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Din eğitiminde zorunluluk yapmak zorbalıktır

İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.
Çocuğun kafasına vura vura zorla Arapça, hadis, tefsir öğretiliyor yetmez mi? Üstelik bunu yapmak için çocuğun ihtiyacı olan matematik, fen gibi derslerin saatlerinden çalarak. Ben vergi veren bir vatandaş olarak çocuğumun mahalle okuluna girmesini istiyorum. Laik bir ülkede mahallenin tek devlet okulunu alıp din okuluna çeviremezsiniz bu zorbalıktır zulümdür. Bu zulmü yapanlara da çanak tutanlara da hakkımı helal etmiyorum. Döneminiz bitince "bize zulm ediyiler" diye ağlamayın sakın!

hanımefendi size kötü bir haberim var, normal devlet okullarında da öğretiliyor bu saydıklarınız :işsiz: tüh, tam sadece imam hatip mezunları anne babaya saygılı iyi bireyler olacaktı, normal orta okuldaki de olacak şimdi görüyor musunuz :KK53:

bazen normali ve imam hatip olanı yan yana ya da aynı binada olabiliyor. gidip sormanızda fayda var. bazı bölgelerde insanlar imzalarla dilekçelerle açtırdılar tabi herkesin işine geldi🤷‍♀️ imam hatip benim de tercihim olmaz. orda da çalıştım. ancak normal ortaokulun yanında 5 tane din dersi var ve özellikle arapça
çocukları yoruyor. gidip bi öğrenin iyice. bölgede tek okul olacağını sanmam en kötü bir iki sokak altında normal bir ortaokul olmalı

Talep çoksa ekstra yapılsın. İstemeyen aileler ne olacak? Zorla çocuğumu imam yaptırılması zorbalıktır.
Baska meslek tercihi de yapabilir zorla imam olmuyor kimse
Çocuğun kafasına vura vura zorla Arapça, hadis, tefsir öğretiliyor yetmez mi? Üstelik bunu yapmak için çocuğun ihtiyacı olan matematik, fen gibi derslerin saatlerinden çalarak. Ben vergi veren bir vatandaş olarak çocuğumun mahalle okuluna girmesini istiyorum. Laik bir ülkede mahallenin tek devlet okulunu alıp din okuluna çeviremezsiniz bu zorbalıktır zulümdür. Bu zulmü yapanlara da çanak tutanlara da hakkımı helal etmiyorum.
Dilekçe yazın, istediğiniz yere gidin ; insan ne yaparsa kendi eliyle yapıyor bunu daha iyi anlıyorum yazdıklarınızla.

hanımefendi size kötü bir haberim var, normal devlet okullarında da öğretiliyor bu saydıklarınız :işsiz: tüh, tam sadece imam hatip mezunları anne babaya saygılı iyi bireyler olacaktı, normal orta okuldaki de olacak şimdi görüyor musunuz :KK53:
Aaaa hangi derste ya ben de üniversite mezunuyum ama matematik dersinde bize hiç öyle bir eğitim verilmedi ya da ne bilim coğrafya da falan 🤔
Rehberlik dersi var bak onu diyorsan o da sadece haftada bir saatcikti .
O da ne kadar yeterli olabildi bilemicem. 🤷‍♀️

Baska meslek tercihi de yapabilir zorla imam olmuyor kimse

Dilekçe yazın, istediğiniz yere gidin ; insan ne yaparsa kendi eliyle yapıyor bunu daha iyi anlıyorum yazdıklarınızla.
İnam eğitimi alıyor farkındaysanız. Bunu istememek ahlaksızlıkmış gibi yazamazsınız.

Çocuğun kafasına vura vura zorla Arapça, hadis, tefsir öğretiliyor yetmez mi? Üstelik bunu yapmak için çocuğun ihtiyacı olan matematik, fen gibi derslerin saatlerinden çalarak. Ben vergi veren bir vatandaş olarak çocuğumun mahalle okuluna girmesini istiyorum. Laik bir ülkede mahallenin tek devlet okulunu alıp din okuluna çeviremezsiniz bu zorbalıktır zulümdür. Bu zulmü yapanlara da çanak tutanlara da hakkımı helal etmiyorum. Döneminiz bitince "bize zulm ediyiler" diye ağlamayın sakın!
ben 4 yıl imam hatipte çalıştım. matematik fen gibi temel derslerden çalınmıyor. tam tersi proje imam hatiplerde bu derslere ekstra yer veriliyor başarıyı arttırmak için. gerçi oralara başarılı çocuklar alınıyor. en büyük dezavantaj çocukların temel derslerin yanında yaşıtlarından farklı olarak artı 5 tane din dersi görmesi. en çok arapça da zorlanıyorlar dediğim gibi. imam hatip benim de tercihim olmaz ama doğru bilmekte fayda var. gerçi normal ortaokullarda da seçmeli derslerle bı din dersleri veriliyor artık

Talep çoksa ekstra yapılsın. İstemeyen aileler ne olacak? Zorla çocuğumu imam yaptırılması zorbalıktır.
siz de öğretmendiniz yanlış hatırlamıyorsam imam hatiplerden mezun olanlar sadece imam olmuyor. seneler önce meslek liseleri işe ilgili 28 şubatta gelen kararlar değiştirildi. insanları yanlış bilgilendirmeyin. karşı olmak farklı yanlış bilgilendirmek farklı

kadın en başta demiş zaten servise ayıracak bütçem yok diye
Yani eski eşin bu durumda yardımcı olacağını düşündüm. Bizim aile olarak en keskin yanımıza geldi bu konu. Ben gerekirse oğlumun bir kaç sene anneannesinde yada babasında yaşamadınız da göze aşırım orada okumasındansa. Keza eşimde böyle bir durumda bunu isterdi.

İnam eğitimi alıyor farkındaysanız. Bunu istememek ahlaksızlıkmış gibi yazamazsınız.
Ben demiyorum siz diyorsunuz bunu.
Sadece zararı olmayan bir şeye bu kadar karşı olunması beni epey şaşırttı.
Inam değil o iman egitimi.
Çocuk imam olsun diye ugrasilmiyor imam hatipten mezun doktor ve avukat arkadaşlarım var.
Emin olun ki zararı değil faydası var .
Ben konu sahibi illa oraya göndersin de demiyorum ama bu kadar asagilayaz zulüm falan komik yani

siz de öğretmendiniz yanlış hatırlamıyorsam imam hatiplerden mezun olanlar sadece imam olmuyor. seneler önce meslek liseleri işe ilgili 28 şubatta gelen kararlar değiştirildi. insanları yanlış bilgilendirmeyin. karşı olmak farklı yanlış bilgilendirmek farklı
Bunu biliyorum tabii ki, ama eğitim dini bir eğitim. Ve bu yaş çocuklarda bu beyin yıkamadık. Eşimin ilk görev yeri imam hatipti neler olduğunu yakından biliyorum. O meslek öğretmenleri özellikle yatılı kalan çocukların beynini yıkıyordu. Çok tehlikeli oluşumlar bana göre

ben 4 yıl imam hatipte çalıştım. matematik fen gibi temel derslerden çalınmıyor. tam tersi proje imam hatiplerde bu derslere ekstra yer veriliyor başarıyı arttırmak için. gerçi oralara başarılı çocuklar alınıyor. en büyük dezavantaj çocukların temel derslerin yanında yaşıtlarından farklı olarak artı 5 tane din dersi görmesi. en çok arapça da zorlanıyorlar dediğim gibi. imam hatip benim de tercihim olmaz ama doğru bilmekte fayda var. gerçi normal ortaokullarda da seçmeli derslerle bı din dersleri veriliyor artık
Proje okulu değil ki bu normal düz bir okul. Oradaki derslerin kalitesiz olduğunu çevremden çok duyuyorum. Ayrıca ülke çapındaki sınavlarda da bu tür okullarda okuyan çocuklar ekstra başarısız oluyor. O beş tane ders için ayıracağı zamanı diğer derslerden kısacak çocuk. Üstelik bambaşka bir dil, yani bu 5 dersi çalışması kavraması (ki gönülsüz olarak) bambaşka bir süreç. Çocuğumu bu durumun içine sokmak istemiyorum.

Ben demiyorum siz diyorsunuz bunu.
Sadece zararı olmayan bir şeye bu kadar karşı olunması beni epey şaşırttı.
Inam değil o iman egitimi.
Çocuk imam olsun diye ugrasilmiyor imam hatipten mezun doktor ve avukat arkadaşlarım var.
Emin olun ki zararı değil faydası var .
Ben konu sahibi illa oraya göndersin de demiyorum ama bu kadar asagilayaz zulüm falan komik yani
Bizim dini inancımız yok belki. Bu ülke laik bir ülke bir şeye zorluyorsan bu zulümdür.

Aaaa hangi derste ya ben de üniversite mezunuyum ama matematik dersinde bize hiç öyle bir eğitim verilmedi ya da ne bilim coğrafya da falan 🤔
Rehberlik dersi var bak onu diyorsan o da sadece haftada bir saatcikti .
O da ne kadar yeterli olabildi bilemicem. 🤷‍♀️
hahahah hanımefendi sadece rehberlik, matematik dersi alarak üniversite okumanıza imkan veren eğitim sistemini de hatırlatın da eleştireyim bir ara. bu kadar kötü bir eğitimle büyümüş kimsenin üniversite okuması bana mantıklı gelmiyor çünkü. ben de iki üniversite mezunuyum ama endişelenmeyin siz imam hatip okusanız da normal okulla aynı eğitimi alırmışsınız, bardak alabildiğini alır en fazla çünkü. aynı müfredatta ben de eğitim gördüm, aileye saygı nedir bilirim. hamurda olması gerek demek :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X