Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Proje okulu değil ki bu normal düz bir okul. Oradaki derslerin kalitesiz olduğunu çevremden çok duyuyorum. Ayrıca ülke çapındaki sınavlarda da bu tür okullarda okuyan çocuklar ekstra başarısız oluyor. O beş tane ders için ayıracağı zamanı diğer derslerden kısacak çocuk. Üstelik bambaşka bir dil, yani bu 5 dersi çalışması kavraması (ki gönülsüz olarak) bambaşka bir süreç. Çocuğumu bu durumun içine sokmak istemiyorum.
Anneannesinde kalamaz mı? Bir süre anneannesinde yaşasın, kardeşiniz var mı yakında? Kardeşlerinizin adreslerine bakın.

İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.
Eğer okulda verilen eğitimin ana çatısı dini eğitim üzerinde kurulmuş olmasa okulun ismi "imam hatip" olarak verilmezdi.Değerler eğitimi zaten her okul düzeyinde verilemeye çalışılmaktadır.Konu sahibinin dile getirdiği "zorlama" bir şekilde insanların çaresizliklerinin arkasına gizlenilerek zorunlu olarak bir seçeneğin dayatılmasıdır.Bu zorlamalar oturulan mahallenin sosyo ekonomik durumundan bağımsız da değildir.İstanbulda Kadıköy ilçesine bağlı mahallelerde imam hatip bir alternatif olarak velilere sunulmuşken X ilçesinde tek alternatif olarak sunuluyorsa bu bir zorlamadır.

Ay üstelik minnacık çocuklar Arapça dersi görüyor. Ayrı bir alfabe, komple yeni bir dil. Çocukları çok zorlamak bu. Yazık günah
Yanlış düşünce eğer öğretmek isteyen veli olursa zaten küçük yaşta öğretilmeli.. Büyük yaşta çok zor tam tersi..

Yanlış düşünce eğer öğretmek isteyen veli olursa zaten küçük yaşta öğretilmeli.. Büyük yaşta çok zor tam tersi..
Ben de diyorum ki talep çoksa imam hatip ekstra açılsın. Benim gibi asla göndermek istemeyen velilere tek seçenek imam hatipse bu zorlamanın adı ne?

İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.
Ama nur din eğitimi ile dil eğitimi bir değil ki. Bir inanç söz konusu neticede. İngilizce dünyada en geçerli dil, kimse çocuğum öğrenmesin demez. Öğrense de çocuğun inanç sistemi kökten değiştirecek bir şey değil. Bu konuda alternatif sunulmaması, mecbur bırakılması doğru değil.

Merhaba. Yakında taşınıyoruz. Evin yakınında bir ilkokul bir de ortaokul var. Küçük çocuğum ilkokula başlayacak. Büyüğü de ortaokul. Tek ebeveyn olarak çocukları beraber okula bırakıp alacağım. Şöyle bir sorun var. Ortaokul imam hatip ortaokulu olarak geçiyor. Ben çocuğumu imam hatibe göndermek istemiyorum. Başka okula göndermeye kalksam servis ücreti ödemem gerekiyor buna maddi gücüm yok. Bu tür okulların içinde imam hatip dersleri aldırmadan gönderme seçeneği var mıdır? Mahallelerindeki okullar imam hatibe dönüştürülmüş ebeveynler ne yapıyor?
Cok yakinda degilse bile 1 2 km icinde yine vardir bi okul iyi arastirin. Ikametgaha gore dusmuyodur ama bos daire olup kiraci arayanlara bi aylik kira veriyosun ve evi tutmus gosterip ikametgah aliyosun cocugun kaydi okula dussun diye. Sonra polis geliyo kontrol ediyo tabi yeni ikametgah olunca. Ufak da bi cezasi var hatta. Ama insanlari buna mecbur birakiyolar malesef. Benim bulundugum mahallenin.ilkokulu berbat sadece suriyeli cocuklar var ve cogunluk olduklari icin mahallenin esas bebelerine resmen dayak kotek eziyet ediyolar okulda bas etmek de mumkun degil. iki sene sonra oglumun oraya gittigini dusununce uykularim kaciyo. Ayni bu sistemi uygulamak zorunda kalicam malesef

Ben de diyorum ki talep çoksa imam hatip ekstra açılsın. Benim gibi asla göndermek istemeyen velilere tek seçenek imam hatipse bu zorlamanın adı ne?
Ben önyargılı yaklaşmak yerine okula bir gider ders içeriklerine bakardım eğer seçeneğim tekse🤔

Son düzenleme:
Bakın benim anlatmaya çalıştığım konu sahibinin aşağılar tarzda konuşması bu gerçekten rahatsız edici.
Ben imam hatip mezunu da değilim.
Maalesef imam hatip mezunu olup cok guzel kariyerleri edinip çok güzel ahlak eğitimi alanlar varken
Bir tarafta dinsiz olan da çok.
Cocuk anlatılani dinler özgür iradesiyle istediği yoldan gider.
Dediğim gibi bu bu kadar abartılacak bir durum değil.
Aşırı gereksiz bir şeymiş gibi ki anlatılması rahatsız edici ki bana göre gerekli.

Ay üstelik minnacık çocuklar Arapça dersi görüyor. Ayrı bir alfabe, komple yeni bir dil. Çocukları çok zorlamak bu. Yazık günah
E normal ortaokullarda da İngilizce dersi görülmüyor mu?
İmamhatip te çift yabancı dil eğitimi veriliyor, hem İngilizce hem Arapça tıpkı hem İngilizce hem Fransızca yada Almanca eğitimi veren kolejler gibi…..

Proje okulu değil ki bu normal düz bir okul. Oradaki derslerin kalitesiz olduğunu çevremden çok duyuyorum. Ayrıca ülke çapındaki sınavlarda da bu tür okullarda okuyan çocuklar ekstra başarısız oluyor. O beş tane ders için ayıracağı zamanı diğer derslerden kısacak çocuk. Üstelik bambaşka bir dil, yani bu 5 dersi çalışması kavraması (ki gönülsüz olarak) bambaşka bir süreç. Çocuğumu bu durumun içine sokmak istemiyorum.
ben de tercih etmem açıkçası. niye diğer 5 derse ekstradan zaman harcasın. o konuda hem fikirsiz.ülke genelinde proje imam hatipler dışındaki imam hatiplerdeki çocukların başarısız olma sebepleri oraya genelde zayıf çocukların gidiyor olması. aile bari dinini öğrensin kafasında normal ortaokulda bile başarısız olacak çocuğu artı 5 dersin olduğu imam hatipe gönderiyor sonuç hüsran. ama tabi dediğim gibi şu an normal ortaokullarda da bu din derslerinin hepsi var seçmeli ders adında. tabi seçmezseniz almama şansınız var bazen de çoğunluk seçtiği için sizin çocuk da almak zorunda kalabiliyor. başka bi yorumda da yazmıştım. bence ya bu okulun bünyesinde ya da yakınlarda düz ortaokul vardır araştırmadan strese girmeyin

İmamhatip te çift yabancı dil eğitimi veriliyor, hem İngilizce hem Arapça tıpkı hem İngilizce hem Fransızca yada Almanca eğitimi veren kolejler gibi…..
imam hatip ve imam hatipli olmak bir kültür bi seçim kimse zorlanamaz ve iknaya çalışılamaz

Kolejde bahsetmiyoruz mahallenin devlet okulundan bahsediyoruz. Arapça benim çocuğumun ne işine yarayacak, bilim dili mi kültür dili mi ne? Çocuğum Arabistan büyükelçisi mi olacak?

Bakın benim anlatmaya çalıştığım konu sahibinin aşağılar tarzda konuşması bu gerçekten rahatsız edici.
Ben imam hatip mezunu da değilim.
Maalesef imam hatip mezunu olup cok guzel kariyerleri edinip çok güzel ahlak eğitimi alanlar varken
Bir tarafta dinsiz olan da çok.
Cocuk anlatılani dinler özgür iradesiyle istediği yoldan gider.
Dediğim gibi bu bu kadar abartılacak bir durum değil.
Aşırı gereksiz bir şeymiş gibi ki anlatılması rahatsız edici ki bana göre gerekli.
Sizin kendi yazdıklarınızdan haberiniz yok herhalde. Yazdıklarınız ayrı ima ettikleriniz ayrı çirkin.

Bir insanın çocuğunu x okula göndermek istemesi ya da istememesi sizi niye rahatsız ediyor, size ne ?

İnsanlara saygı duymayı öğrenin.

Bunu biliyorum tabii ki, ama eğitim dini bir eğitim. Ve bu yaş çocuklarda bu beyin yıkamadık. Eşimin ilk görev yeri imam hatipti neler olduğunu yakından biliyorum. O meslek öğretmenleri özellikle yatılı kalan çocukların beynini yıkıyordu. Çok tehlikeli oluşumlar bana göre
yatılı imam hatipleri bilmiyorum. ama açıkçası ben artık imam hatip ruhu falan kaldığını da düşünmüyorum. her şey dostlar alış verişte görsün. o tüh o inanç kimsede yok bence. eskiden imam hatipte okuyan insanlarda inanç komşu farklıydı. şu an öyle bir özellik olduğunu ve buna meyilli bi nesil olduğunu gözlemlemiyorum. kişisel tercihlerim arasında çocuğumu göndermek de mecbur kalmadıkça oralarda çalışmak da olmaz o ayrı

Siz gönderirsiniz, herkes de size saygı duymak zorunda. Siz de konu sahibine saygı duymak zorundasınız. Bunu anlamanın nesi zor ?

ben de tercih etmem açıkçası. niye diğer 5 derse ekstradan zaman harcasın. o konuda hem fikirsiz.ülke genelinde proje imam hatipler dışındaki imam hatiplerdeki çocukların başarısız olma sebepleri oraya genelde zayıf çocukların gidiyor olması. aile bari dinini öğrensin kafasında normal ortaokulda bile başarısız olacak çocuğu artı 5 dersin olduğu imam hatipe gönderiyor sonuç hüsran. ama tabi dediğim gibi şu an normal ortaokullarda da bu din derslerinin hepsi var seçmeli ders adında. tabi seçmezseniz almama şansınız var bazen de çoğunluk seçtiği için sizin çocuk da almak zorunda kalabiliyor. başka bi yorumda da yazmıştım. bence ya bu okulun bünyesinde ya da yakınlarda düz ortaokul vardır araştırmadan strese girmeyin
Mahallenin diğer tarafında bir okul var aslında ama adres taşımak, servis vs çok sıkıntılı durumlar benim için. Servis fiyatları çok arttı. Geçen sene de servise veremediğim için çocuğu güzel bir okuldan alıp yakındaki vasat okula göndermek zorunda kalmıştım. Ama babasıyla konuşacağım. Servis ücretini ödesin, çocuğu oraya göndermem. Gerekirse o servis tutana kadar okula göndermeyeceğim.

Maalesef. Çok uzak ve oradaki okullarda suriyeliler çoğunlukta. Yani yağmurdan kaçarken doluya yakalanmış olacağım.
suriyelilerin olduğu okullar felaket. ah asıl sorun bu maalesef. sırf öyle bi okula düşmemek için kaç senedir bi kasaba okulundayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X