Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dın dersı zorunlu değil mı zaten imam hatip olmasada?Bızde oyleydı.Yanı sız ınanmıyor olabılırsınız yada baska dınden olabılrsınız ama cocuk yasadıgı ulkenın dınını de ogrense bısey kaybetmez.Takıp edersiniz yanlıs gordugunuz yerde siz dogrusunu anlatırsınız cocuga.Bu sadece dın dersı ıcın degıl butun okul hayatında boyle olacak zaten.
İmam hatibin ne olduğundan hangi derslerin verildiğinden haberin yoksa küçük bir Google aramasıyla öğrenebilirsin.

Ev sahipleri de elime katalog veriyor zaten, nerede, hangi semtte, hangi okulun yakınında oturmak istersin diye. Eğitim hakkını nasıl elimden alıyor anlayamadıysan anlatayım. Ortaokul ve ilk okul karşılıklı ve aynı isme sahip. Devletin ilkokuluna giden çocuk ortaokul çağı gelince aynı okulun ortaokul kısmına otomatikman kaydoluyor. O da nesi! Okul din okulu olarak değiştirilmiş ve sana diyorlar ki bundan sonra böyle. Burda okumak istemiyorsan ikametgahını başka bir okulun yakınına aldırıp sonra aynı sistemin gönderdiği cezayı ödeyeceksin ve servisle o okula gidip geleceksin. Ne kadar doğal, ne kadar adaletli değil mi(!)
Kataloga gerek var mi? Kendin secemiyor musun oturacagin evi?

Bakın benim anlatmaya çalıştığım konu sahibinin aşağılar tarzda konuşması bu gerçekten rahatsız edici.
Ben imam hatip mezunu da değilim.
Maalesef imam hatip mezunu olup cok guzel kariyerleri edinip çok güzel ahlak eğitimi alanlar varken
Bir tarafta dinsiz olan da çok.
Cocuk anlatılani dinler özgür iradesiyle istediği yoldan gider.
Dediğim gibi bu bu kadar abartılacak bir durum değil.
Aşırı gereksiz bir şeymiş gibi ki anlatılması rahatsız edici ki bana göre gerekli.
Imam hatip egıtımı veren okulda dınler ıstedıgı yoldan gıder zor.Yanı gunde 10 saat aynı seylerı dınleyen cocugun hayat gorusu o olur.Taze beyınler bıde.Kabul eder ne gelirse.Bunu ımamhatıp ıcın soylemıyorm sadece.Okul secerken genel olarak dınler gecer dıyemeyız.

Adrese dayalı okul seçimi .Eğer sınavla girilen bir okulu kazanamadiysa,Özel okula gidecek durumu yoksa ,evin yakınındaki okula alınır ZORUNLU OLARAK .Konu sahibinin evinin yakınındaki tek devlet okulu da imam hatip olduğu için ZORUNLU olarak imam hatip te eğitim görür .Bunun tek cozumu ikametini başka eve almak ama son 5 yıldır çok iyi takip ediliyor .Herkes bu yola basvurdugu için ,tespiti yapılıyor hem size hem de ikametinizi gösterdiğiniz evdekilere büyük para cezaları var .Yani ya imam olacaksin ya imam olacaksin😂
Merak etmeyin her imamhatip okuyan imam olmuyor ateist din kültürü öğretmenleri var bu memlekette 🤷🏻‍♀️ Hem okullarda verilen din eğitimi yeterli olsaydı memleket bu halde olmazdı. Sadeceye yüzeysel eğitim alacak endişelenmeyin imamhatip okuyup molla olmaz

Cezayı tercih ederim
Bence yasal olmayan bısey yapmamayı tercıh etmelıyız her ne olursa olsun.BAska okul,baska yollar ıllakı vardır.Ama bu değil.Cocuk yetıstıren bırının ıllegal yolları tercıh etmesını normallestırmeyelım.

Merak etmeyin her imamhatip okuyan imam olmuyor ateist din kültürü öğretmenleri var bu memlekette 🤷🏻‍♀️ Hem okullarda verilen din eğitimi yeterli olsaydı memleket bu halde olmazdı. Sadeceye yüzeysel eğitim alacak endişelenmeyin imamhatip okuyup molla olmaz
Hafiz ateistlerde var

ilk olarak dert çocuğun değil annesinin. ikincisi din dersi görmek zulüm değil, hadi diyelim zulüm çözümüde var kimse illa bu okula gideceksin bu derse gireceksin imam olacaksın yoksa okuyamazsın demiyor 🤷🏻‍♀️"ahahha keşke biraz geniş baksanız

eskiden tercih eden giderdi benim çocukluğumda yani. şimdi birçok okul imamhatibe dönünce mecburiyet oluşuyor zaten ikamete dayalı kayıt olduğu için direkt oraya çıkıyor. adres değişikliği seçenek tabi ama eğitim hakkı için katakulli çevirmemiz gerekmemeli.
sizin gördüğünüz zulümle bu daha farklı bence çünkü başörtüsü bir tercih olmalı dayatma değil 5.sınıf çocuğuna gideceğin okul bu başınıda kapatacaksın demek farklı bir zulüm çeşidi bence.

Biraz geç kalmışsınız yalnız, kayıda sadece günler kaldı. Eğer bir hamle yapacaksanız şu an yapın. Burada yazılanları da şu kadar 🤏🏻 takmıyorum, pekte şaşırtıcı değil zaten durumlar ortada. Konu İmam Hatip okuluna göndersem mi göndermesem mi değil ki. İnsanların tercihlerine biraz saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor.
Yani aslında pek seçenek yok. İkametgah değiştirseniz servis olayı zor olacakmış, taşınmak bir seçenek mi?

Din egitimi almasının ne gibi bir zararı olabilir ki
Lisede felsefe görecek misal bundanda ya ateist olursa diye korkacak misiniz
Şu durumda en baştan arastirmaliydiniz
Yürüyüş mesafesinde okul varsa ilçe milli eğitime gidip derdinizi anlatın size yardımcı olurlar ben bu güne kadar herhengi bir devlet dairesinde bana yardımcı olunmadigini hatırlamıyorum tane tane izah edin rica edin ben bu şekilde çok defa hallettim

Bakın benim anlatmaya çalıştığım konu sahibinin aşağılar tarzda konuşması bu gerçekten rahatsız edici.
Ben imam hatip mezunu da değilim.
Maalesef imam hatip mezunu olup cok guzel kariyerleri edinip çok güzel ahlak eğitimi alanlar varken
Bir tarafta dinsiz olan da çok.
Cocuk anlatılani dinler özgür iradesiyle istediği yoldan gider.
Dediğim gibi bu bu kadar abartılacak bir durum değil.
Aşırı gereksiz bir şeymiş gibi ki anlatılması rahatsız edici ki bana göre gerekli.
yanlış düşünüyorsun.ben inançlı bir insanım ama dinsiz diye nitelendirdiğin türde de çok arkadaşım var.gayet iyi insanlar topluma faydalılar.isteyen çocuğunu imam hatip e gönderir isteyen normal okula.ama çocuğa da sorulmalı aileler zorla gönderiyor bazen.mesela eşimi zorla annesi göndermiş ortaokulda.lisede bırakmış.zorla gönderen veli de dolu.çocuk severek isteyerek gitmeli okula.mutlu olmalı.en önemlisi o

Kataloga gerek var mi? Kendin secemiyor musun oturacagin evi?
He işte o da mensubu olduğun sistemin bize başka bir hediyesi. Ev seçme şansımız da elimizden alındı. Ev yok! Onu da sadece araplar alabiliyor artık. Önümüz arkamız sağımız solumuz okulumuz evimiz arap artık. Umarım bu kadarı sizi tatmin etmeye yeter.

Yani bilemiyorum, talebe göre mi dönüştürülmüş, kafalarına göre mi.
Kafalarına göreyse evet zulüm, talebe göreyse öyle istenmiş.

Öyle bir talep şekli yok yalnı. Mahallenin çoğunluğu imam hatip talep ediyor da istemeyenin çocuğuna da bu zorbalık yapılamaz.

Oh olsun demedin farkındaysanız, ikametle işi çözersiniz dedim. İnsan çektiği acıları unutamıyorsa diğerleride unutmasın istiyor. Dedim ki en azından sizin ki çözülebilecek bir mesele 🤷🏻‍♀️
o süreci arkadaşlarım yaşadı.nasıl üzüldüklerini gördüm beraber üzüldük hatta.ama küçücük çocuklardan mı çıksın sizlerin yaşadıklarının acısı?bu nasıl bir mantık?toplumca ayrıştırılıyoruz böyle düşünerek.neden beraber yaşayamıyoruz huzur içinde?

Biraz geç kalmışsınız yalnız, kayıda sadece günler kaldı. Eğer bir hamle yapacaksanız şu an yapın. Burada yazılanları da şu kadar 🤏🏻 takmıyorum, pekte şaşırtıcı değil zaten durumlar ortada. Konu İmam Hatip okuluna göndersem mi göndermesem mi değil ki. İnsanların tercihlerine biraz saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor.
Yani aslında pek seçenek yok. İkametgah değiştirseniz servis olayı zor olacakmış, taşınmak bir seçenek mi?
Taşınmak bir seçenek değil maalesef. Oturabileceğim tek ev bu. Nasıl olacak tam olarak? Hadi servisi babası ödedi diyelim ikamet taşıyabileceğim tanıdık kimse yok ki. Ben çocuğumu imam hatibe göndermek istemiyorum diye bir dilekçe veremez miyim, ya da başka bir yol yok mu?

Arkadaslar bu uckagıtcılık.Bunu tavsıye etmeyın normal bıseymıs gıbı.Sen bunu yapıyorsın,seneye ben kendı mahallemdekı okula gonderemıyorum bos yer yok dıye.Yada afakı kayıt ucretlerı ıstenıyor.Bu dolandırılıcıgı bılmeyen yok,tavsıye edıp durmayın
Okullarin hepsi gerekli seviyeye getirilir insanlara imam hatip ve hatta suriyeli dolu okullar diretilmezse bunu yapmak zorunda kalmayiz. Napalim istersiniz mesela? Siz gonderin madem oyle okullara cocuklarinizi. Ben de hevesli degilim kayit gunu sabah gidip mahallemdeki okula yazdirmak yerine tirim tirim oyun pesine dusmenin. Bildiginiz yok konustugunuz cok benimle muhatap olmayin lutfen

Din egitimi almasının ne gibi bir zararı olabilir ki
Lisede felsefe görecek misal bundanda ya ateist olursa diye korkacak misiniz
Şu durumda en baştan arastirmaliydiniz
Yürüyüş mesafesinde okul varsa ilçe milli eğitime gidip derdinizi anlatın size yardımcı olurlar ben bu güne kadar herhengi bir devlet dairesinde bana yardımcı olunmadigini hatırlamıyorum tane tane izah edin rica edin ben bu şekilde çok defa hallettim
tek gidilebilecek okul hristiyan okulu olsaydı ve incil dersleri alıp onu okutup, onun dini günlerine göre tatil verselerdi buna da ne zararı olacak ki der miydiniz?

sadece sizi değil bu konuda diğer gitsin ya nolacak denmesini de anlamıyorum. kimse müslüman olmak zorunda da değil müslüman olsa da çocuğuna dini eğitimi verdirmek zorunda da değil. zaten kararını vermiş birine gitsin ya ne olacak demek ne alaka

Ben önyargılı yaklaşmak yerine okula bir gider ders içeriklerine bakardım eğer seçeneğim tekse🤔

Ders içeriklerinden ziyade çocuğuma dini eğitim aldırmak istememek bir seçenek değil midir?
Zamanında biz okullara alınmazken, tesettürümüzle okuyamazken, dışlanırken, hakarete uğrarken kimsenin aklına gelmemişti zulmettikleri. Şimdi yaşadıkları zulüm oldu! Tüh!!! Merak etmeyin 28 şubat sürecinde inançlı insanların yaşadığı zulmün yanında sizin ki çocuk oyunu. Küçük bir ikametgah oyunuyla çözersiniz. Bizim o imkanımızda yoktu.
Nereden biliyorsunuz bunun zulüm olduğunu görmediğimizi? O günleri size sağ hükümetler yaşattı biz değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X