- 1 Ekim 2018
- 204
- 275
- 18
- 37
- Konu Sahibi Tiniminihanimmm
-
Bizimde aynı biraz büyüsün duzelebilir dedi veteriner ama 15 dk yolda bile 2-3 kez çıkarıyor perişan oluyorHeyecanlanıp mutlu olunca çıkarıyorlar o sesi benim golden bir oğlum var maalesef araba onu da tutuyor veteriner e götürdüm mide bulantısı için hap verdi ama hiç fayda etmedi arabaya daha binmeden ağzından salya başlıyor akıtmaya bu bir fobiymiş ben çare bulamadım arabaya artık bindirmiyorum camları açık kafası dışarda olsun dediler yapıyorum yok olmuyor kusmayı engelleyemedim
Teşekkür ederim önerileriniz icin.. Biz yormayalim dedikçe zilli oyun peşinde WC eğitimi için sınırlı alan eğitimi veriyoruz daha az yorulması için daha fazla alanda tutmaya çalışacağım zaten fındık kadar evi hipodrom gibi görüyor ..Pekingese gibi basık burunlu köpeklerde bu sesler çıkabiliyor. Ancak kafatası yapılarından dolayı solunum sıkıntılarına maalesef yatkınlar, bu nedenle egzersizi esnasında solunum sorunu yaşamaması için çıkarttığı seslere dikkat edip fazla zorlamamanız iyi olur.
Ayrıca kış geçtikten sonra sıcak havalarda da mümkün olduğunca egzersiz yaptırmayın, sabah erken veya gece geç saatlerde dışarı çıkarın.
4 yaşında Pekinezim var, pekinezlerin burnu basıktır, burun bile diyemeyiz o minicik şeylere, o yüzden arada horlama gibi sesler çıkarması normal, hatta uykusunda da horlar koca insan gibi :)) valla benim kız uyurken horul horul horluyor kulağımın dibinde:)Benim kızım 5 aylık bir pekinez.. Çok hareketli sevecen hoplayip ziplamayi çok seven bir yaramaz. Son 2 gündür geniz eti olan insanlar horlar gibi ses çıkarır ya, oynarken koşarken yada oyuncağını çıkardığında heyecanlaninca öyle sesler çıkarıyor burnundan hasta mi oldu diyemiyorum çünkü istahinda yada hareketlerinde asla bir azalma yok gayet neşeli .. Benim küçük yaramazi araba tutuyor yola çıkınca hemen istiğfar etmeye başlıyor o yüzden veterinere gitmeden size bir sorayım dedim bir fikri olan varmı acaba ???
Bahsettiğin köpeğin burnu basık mı oluyordu canım ? Burnu basık olanlarda oluyor böyle sesler diye biliyorum . Yine de bi göster doktora :)
Teşekkür ederim mune panik oldum bende balkona çıkıp kedi kovalarken üşüttü diye çok korkmuştum . Arabaya binemiyoruz aşılarını bile veteriner gelip evde yapiyor.4 yaşında Pekinezim var, pekinezlerin burnu basıktır, burun bile diyemeyiz o minicik şeylere, o yüzden arada horlama gibi sesler çıkarması normal, hatta uykusunda da horlar koca insan gibi :)) valla benim kız uyurken horul horul horluyor kulağımın dibinde:)
Burunları en hassas noktalarından biridir, arada burun nedeniyle nefes almalarında da sıkıntı olur ama panik yapmayın, sağlık durumu genelde iyiyse, halsizlik, iştah sorunu, ishal, kusma gibi sorunları yoksa birşeyi yoktur, pekinez ve pug cinsi köpeklerin genel sıkıntısıdır bu.
Evet benim kızımın aynısı bu fındık benimki krem rengi sadece. İnsan üzülüyor birden hir hir (benim kp de aynı öyle ses çıkarıyor)
Yaaa çok uzuldum.İlac ile tamamen tedavi oluyormuymus ?? Ben yarın götüreyim en iyisi bir şey yoksa da içim rahatlasinHeyecanlanıp, efor sarfettiği zamanlarda da horlama gibi veya kaz sesi gibi sesler çıkıyorsa trakea çökmesi de olabilir. Genellikle küçük ırklarda görülebilen bir soluk borusu problemi. Veteriner hekim tarafından detaylıca bakılmasında fayda var.
Benim kızımda 3 ay önce çıktı bu problem. Şimdi ilaç tedavisi devam ediyor.
Yaaa çok uzuldum.İlac ile tamamen tedavi oluyormuymus ?? Ben yarın götüreyim en iyisi bir şey yoksa da içim rahatlasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?