• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinde yakaladığı 2 hırsızın çenesini kırdı

zxshermine

Nirvana
Pro Üye
16 Haziran 2011
16.046
70.022
798
Adana'da 35 yaşındaki Y.U., evine girip güvercin, horoz ve bebek arabası ile 5 çeyrek altın çaldığı iddiasıyla 20 yaşındaki Uğurcan A. ile 27 yaşındaki Vural A.'yı döverek çenelerini kırdı. Hırsızlık şüphelileri ev sahibinin elinden kurtulup polise sığındı

fft2mm6992245.jpg

Merkez Seyhan ilçesinin Tellidere Mahallesi’nde devriye gezen polis ekipleri, yüzleri kan içinde olan Uğurcan A. ile Vural A.’yı yaralı halde buldu. Polise, "Tanımadığımız 4-5 kişi darp edip, eşyalarımızı gasp etti" diyen Uğurcan A. ile Vural A., tedavi için hastaneye götürüldü. Her ikisinin de çenesinin kırıldığı belirlenince tedaviye alındı.

Bu sırada Tellidere Mahallesi’nde oturan Y.U., Bağlar Polis Merkezi Amirliği’ne gelerek evinin bahçesindeki kümesin kilidinin kırıldığını ve yaklaşık 10 bin lira değerindeki toplam 12 güvercin, 2 horoz, bir bebek arabası, 5 çeyrek altın ile 22 ayar bir yüzüğün çalındığını belirterek şikayetçi oldu.

DÖVEREK ELLERİNDEN GERİ ALDI

Tedavileri tamamlanıp, ifade için polis merkezine götürülen Uğurcan A. ile Vural A., ekiplerin yaptığı sorguda, hırsızlık yaptıklarını itiraf etti.

Kümesteki güvercin ve horozları çaldıklarını söyleyen iki zanlı, "Kümesten sadece 5 güvercin çaldık. Çıkarken ev sahibi bizi yakaladı, hem dövdü, hem de elimizden hayvanları aldı. Bizi darp ettiği için şikayetçiyiz" diye ifade verdi.

Çenelerinde kırıklar olan iki zanlı, ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA

http://www.posta.com.tr/3Sayfa/Habe...iklarina-pisman-oldular-.htm?ArticleID=282324

"Kümesteki güvercin ve horozları çaldıklarını söyleyen iki zanlı, "Kümesten sadece 5 güvercin çaldık. Çıkarken ev sahibi bizi yakaladı, hem dövdü, hem de elimizden hayvanları aldı. Bizi darp ettiği için şikayetçiyiz" diye ifade verdi. "

Bu şikayetin sonucunu merak ediyorum. Evinize , kümesinize giren malınıza , canınıza kast eden insanlar üste bir de şikayetçiler. Bakalım mahkeme ne diyecek ?

Oh iyi olmuş. Harama uzatan ellerinizi de kırsaymış keşke.

Gel gör ki muhtemelen hırsızları dövdüğü için ceza alacak ev sahibi. Mağdurken sanık olacak. Bakın geçmişten bir örnek haber :

Evinde yakaladığı hırsızı dövdüğü için ceza aldı
Evine giren hırsızı dövdüğü iddiasıyla yargılanan Bülent Paksoy hırsızı mahkeme tarafından 500 TL para cezasına çarptırıldı.

700x41676_25052013185646_1.jpg

Manisa'nın Soma ilçesinde, evine hırsızlık için girdiği iddia edilen şahsı yakalayan Bülent Paksoy isimli vatandaş, hırsızı darp ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından 500 TL para cezasına çarptırıldı. Olay, Hamidiye Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Sokakta 4 Temmuz 2012 günü meydana geldi. Hırsızı yakalayarak darp ettiği iddia edilen ikamet sahibi Bülent Paksoy, olayı şöyle anlattı: ''Aracıma mazot almak için evden ayrıldığım sırada evimin bodrum katına hırsız girmiş. Bodrum katının ışıklarını yanık vaziyette gören eşim telefonla arayarak durumu bana bildirdi. Tam eve girerken M.E isimli şahısla karşılaştım. Kaçmaya çalışınca sıkıca tutmak zorunda kaldım. Şahıs ifadesinde kendisini tekme tokat dövdüğümü söylemiş. Bu tamamen yalandır. Mahkemenin sonucu geldi. Hırsızı yakalama sonucunda 500 Tl ceza ödemek zorunda kaldım. Bu durumda bir hırsızla karşılaştığınızda bırakın gitsin, yoksa 500 TL para ödemek zorunda kalırsınız. Ya da cebine para koyun gönderin. Yoksa hırsız dövmenin cezasını alırsınız ''

Kaynak: İHA

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/41676.aspx

Gel gör ki muhtemelen hırsızları dövdüğü için ceza alacak ev sahibi. Mağdurken sanık olacak. Bakın geçmişten bir örnek haber :

Evinde yakaladığı hırsızı dövdüğü için ceza aldı
Evine giren hırsızı dövdüğü iddiasıyla yargılanan Bülent Paksoy hırsızı mahkeme tarafından 500 TL para cezasına çarptırıldı.

700x41676_25052013185646_1.jpg

Manisa'nın Soma ilçesinde, evine hırsızlık için girdiği iddia edilen şahsı yakalayan Bülent Paksoy isimli vatandaş, hırsızı darp ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından 500 TL para cezasına çarptırıldı. Olay, Hamidiye Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Sokakta 4 Temmuz 2012 günü meydana geldi. Hırsızı yakalayarak darp ettiği iddia edilen ikamet sahibi Bülent Paksoy, olayı şöyle anlattı: ''Aracıma mazot almak için evden ayrıldığım sırada evimin bodrum katına hırsız girmiş. Bodrum katının ışıklarını yanık vaziyette gören eşim telefonla arayarak durumu bana bildirdi. Tam eve girerken M.E isimli şahısla karşılaştım. Kaçmaya çalışınca sıkıca tutmak zorunda kaldım. Şahıs ifadesinde kendisini tekme tokat dövdüğümü söylemiş. Bu tamamen yalandır. Mahkemenin sonucu geldi. Hırsızı yakalama sonucunda 500 Tl ceza ödemek zorunda kaldım. Bu durumda bir hırsızla karşılaştığınızda bırakın gitsin, yoksa 500 TL para ödemek zorunda kalırsınız. Ya da cebine para koyun gönderin. Yoksa hırsız dövmenin cezasını alırsınız ''

Kaynak: İHA

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/41676.aspx
Hırsızın haklı çıktığı bir adalet .. susuyorum :KK16:

Bakın geçmişten ilginç bir haber daha. Evinize giren hırsızı pamuklara sarıp sarmalamayı unutmayın. Ola ki bir eşyaya filan çarpar tırnağı kırılır , suçlu olursunuz.

HIRSIZI DÖVDÜ, HAPİS CEZASI ALDI
hirsizi-dovdu-hapis-cezasi-aldi-27395_1.jpg

03 Eylül 2014 Çarşamba 12:26
Samsun'lu işadamı Ahmet Kabadayı, komşusunun evine giren hırsızı dövdüğü gerekçesiyle dört ay hapis cezası aldı.

20140903134622_69772.jpg

Samsun'lu işadamı Ahmet Kabadayı, komşusunun evine giren hırsızı dövdüğü gerekçesiyle dört ay hapis cezası aldı.

Olay 2011 yılında meydana geldi. İşadamı Kabadayı, komşusunun telefonla kendisini arayarak yardım istemesi üzerine eve gitti ve hırsızı burada yakaladı. Hırsızı evin içinde yakalayan Kabadayı, polisi arayarak durumu bildirdi. Ancak bu esnada yakalanan hırsız kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine Ahmet Kabadayı, S.A adlı hırsıza yumruk attı. Aldığı yumruk darbesiyle yere düşen S.A daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Komşusunun evinde hırsızı yakalayan Ahmet Kabadayı'da polis tarafın gözaltına alındı. Hırsız olduğu iddia edilen S.A'nın şikayetçi olması üzerine Kabadayı hakkında soruşturma açıldı.

Bu olay nedeniyle yargılanan Ahmet Kabadayı hakkında geçtiğimiz günlerde 'Hırsızı dövmekten' dört ay hapis cezası çıktı. Aldığı hapis cezası nedeniyle şok yaşayan Ahmet Kabadayı, "Olay günü komşum beni telefonla aradı ve yardım istedi. Olay yerine gittiğimde iki kişiyi evin içinde yakaladım. Ancak bu kişilerden biri kaçarak kurtuldu. Diğer kişiyi ise yakaladım ve hemen polisi aradım. Polisi beklerken, hırsız elimden kaçmaya çalıştı. Ben de yaşanan olayın verdiği gerginlikle yakaladım şahsı dövdüm. Daha sonra olay yerine polis geldi ve hırsızı hastaneye götürdüler benide karakola götürdüler. Olayla ilgili karakolda alınan ifademde polis konuyu 'Tehdit, hakaret ve darp' olarak kayıtlara geçti. Bu duruma itiraz ederek ifadeyi imzalamayacağımı söyledim. Bunun üzerine ifadeyi alan polis memuru bunun rutin bir ifade alma şekli olduğunu söyleyerek bana bu evrakı imzalattı. Ben ifadade geçen 'tehdit' cümlesine itiraz etmiştim. Çünkü ortada bir tehdit yoktu. Hırsızı dövdüm doğrudur. Ancak bu olay şahsın kaçmaya çalışması ve olayın verdiği gerginlik nedeniyle yaşandı. Şuan da bu olay sebebiyle dört ay hapis cezası aldım. önümüzdeki günlerde cezaevine gideceğim. Mahkeme kararlarına uyarak bu cezayı yatacağım. Hırsız dövdüğüm için bana bu ceza verildi. O hırsız orada ben olmasaydım komşuma da belki zarar vereceklerdi. Bu durumda kim haklı kim suçlu olacaktı" dedi.

Öte yandan hapis cezası alan Ahmet Kabadayı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi yapmıştı.

http://www.samsunkenthaber.com/haber/guncel/hirsizi-dovdu,-hapis-cezasi-aldi/27395.html

yakında hırsızlık suç olmaktan çıkacak:KK51:

evinize giren hırsızı öldürmeye falan kalkmayın. :) eve giren hırsızı dövme gibi bir lüksümüz yok. en kötü odalara hapsedebilirsiniz. o size zarar vermeye kalktığında ölçülü şekilde karşılık verebiliriz ancak. bu yüzden en iyisi evin güvenliğini iyi korumak.

Back
X