• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine bağlı bi eşim var!

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
Merhaba arkadaşlar bir senelik evli, çalışan bir bayanım.Evlilik yolunda çoğu kez tek başıma yürüyorum.Çünkü eşim insanları sevmiyor.Arkadaşlarıma,aileme kendi yakınlarına bile bir bahane bulup çekirdek ailesi dışında kimseyle görüşmek istemiyor.Alışması için zaman tanıdım ama değişen pek bişey olmadı.Ne zaman insanların arasına karışsak ya benim bi tavrımdan ya da ortamdaki insanlardan rahatsızlık duyuyor.Eve gelince tartışma çıkarıyor.Telde arkadaşımla konuştuğum bi konu bile sorun olabiliyor.Evinde mutlu.İş saatleri dışında hep evde hep evde.Evlilik terapistine gidiyorum ama yalnız gitmekle pek de yol katedemedim.Her şeye rağmen mutlu olmayı denedim.Bu sefer de misafir çağırmalarım sorun oldu.Çağırmadan önce rapor istiyor:kim geliyor,neden geliyor vs... İşine gelmeyeni kabul etmiyor.Yani istediğimi evime çağırmaktan bile acizim adeta.Fanusun içinde yaşıyor gibiyim.ikimiz geziyoruz ama 3. kişiyi kaldırmıyor ilişkimiz.Sizce eşimi sosyalleştirmek için neler yapabiilirim?

Önceden böyle değil miydi ?

Bence o öyle alışmış ve öyle gider gibi maalesef .. :50:

Ama size karışamaz orası tek onun evi değil ne demek raporla misafiri kabul ediyorda öyle çağırabiliyorum. O misafir kabul memuru mu :53:

Esin gercekten özündemi boyle yoksa gorustugun insanlardanmı hoslanmıyor.Erkek bı ortamdayken herseyı gozlem yapıyor senın hesaba almadıgın bısy ona batıyor.Benımkı sevmedıgı arkadaslarımla gorusunce senın esın gıbı oluyor.Sana cok duskunse ortamda senı kıskanıyordur ıcten ıce.Bırde yapı meselesi bazı erkek dısa kapalıdır kuralları vardır bu huyunun hemen deısmesını bekleme cnm zamanını alacaktır ustunede gıtme inat yapar.

Merhaba arkadaşlar bir senelik evli, çalışan bir bayanım.Evlilik yolunda çoğu kez tek başıma yürüyorum.Çünkü eşim insanları sevmiyor.Arkadaşlarıma,aileme kendi yakınlarına bile bir bahane bulup çekirdek ailesi dışında kimseyle görüşmek istemiyor.Alışması için zaman tanıdım ama değişen pek bişey olmadı.Ne zaman insanların arasına karışsak ya benim bi tavrımdan ya da ortamdaki insanlardan rahatsızlık duyuyor.Eve gelince tartışma çıkarıyor.Telde arkadaşımla konuştuğum bi konu bile sorun olabiliyor.Evinde mutlu.İş saatleri dışında hep evde hep evde.Evlilik terapistine gidiyorum ama yalnız gitmekle pek de yol katedemedim.Her şeye rağmen mutlu olmayı denedim.Bu sefer de misafir çağırmalarım sorun oldu.Çağırmadan önce rapor istiyor:kim geliyor,neden geliyor vs... İşine gelmeyeni kabul etmiyor.Yani istediğimi evime çağırmaktan bile acizim adeta.Fanusun içinde yaşıyor gibiyim.ikimiz geziyoruz ama 3. kişiyi kaldırmıyor ilişkimiz.Sizce eşimi sosyalleştirmek için neler yapabiilirim?

derdi ne merak ettim...sosyal ortamlara soka soka sosyallesebilir ama zamanla ters tepermi bilemiyorum...arkadaslarla ev yerine dışarda birşeyler yapmayı denesenız piknik gibi oyun gibi günü birlik geziler gibi belkı o zaman acılır

derdi ne merak ettim...sosyal ortamlara soka soka sosyallesebilir ama zamanla ters tepermi bilemiyorum...arkadaslarla ev yerine dışarda birşeyler yapmayı denesenız piknik gibi oyun gibi günü birlik geziler gibi belkı o zaman acılır

Aynı benim eşimi anlatıyorsun canım:1: okuyunca kendimi buldum yazılarında. Bende yaklaşık 10 aydır evliyim. Eşim ailesi dışında, pek kimseyle görüşmemi istemiyor, hele bize gelmelerini hiç hazmetmiyor. İnsan hazetmeyen bir yapısı var. Allahtan benim ailem başka şehirde yaşıyor. Aynı şehirde olsaydık, eminim gelip gitmelerine laf edip surat edecekti. Ben yalnız gidiyorum ailemin yanına iyi oluyor. Fakat onlar buraya geldiklerinde, bizimkisi bir surat sorma gitsin:1: Evlendiğimden beri sadece annem geldi, inan çok üzüldüm, anneme durumu çaktırmamak için. Anne onun huyu böyle, senle alakası yok dedim hep.
Kendi içimizde bende eşimle mutluyum çok şükür, fakat çevre, sosyalleşme konusunda sıfır. Komşuları hiç sevmez, iş çevresindekileri hiç sevmez, kısacası kimseleri sevmez:1: Sadece annesi ve kızkardeşiyle görüşüyorum, Allahtan onlara bişey demiyor.
Birde yeni gelinim, komşular bana gelmeye pek meraklı, mesela eşimin teyzesi bize geldi, hiç gönlü olmadı. Bu böyle devam etmesin, gelip gitme dedi:26: Hani dedin ya, onunla olduğum bir ortamda da konuştuğum laflar için tartıştık. orda niye öyle demişim bilmem nee:27: aynen benimkiside öyle..
Kısacası ben pek takmıyorum, varsın insan hazmetsin, ben sadece kayınvalidemle arkadaşım oda yetiyor..:ssz:

Son düzenleme:
sorunu halletmelisin bence gezmeyi konuşmayı sevmiyor demek değil ki bu

kendini evine kapattığı gibi seni de kaptıyor

mecbur bırakıyor

hayat sadece kocayla geçmez insanların arkadaşa dosta aileye ihtiyaçları vardır

eve misafir çağırma misafirliğe gitme telefonda konuşma

hayat nasıl geçecek peki

Son düzenleme:
ay benimki de bunun tam tersi ikimiz bi yere gidicez bi üçüncü kişi bulmaya bayılır ben de pek glip gitmeyi sevmem görüştüğüm çok az insan vardır eşim tam tersime çok sever:27:...sanırım bunlar Allah ın bize sınavları kimseye istediği gibi bi eş vermiyor..

Eşinle aranızda kültür farkı mı var acaba ?
Ailesi nasıl yaşarmış ? Sadece akrabalarıyla mı görüşürlermiş ?
Kendi arkadaşları nasıllar ? Evli arkadaşları varsa,onlar ve eşleriyle görüşüyor musunuz ?
Bekarken hiç kızlı erkekli bir arkadaş grubu olmuş mu ?

Yoksa sadece kıskanç mıdır ?

tam bir ev kuşu ne güzell:16:

ama bırazcık fazla aev kuşuuu

misafıre karısması sınırımı bozduuu..o kadarda degıll...

sebebı ne olabılır dusundugumde ya maddi durumlardan sıkısıkmısınız hani misafir geldiiginde masraf oluyor ya azcık

yada sızı kıskanıyormu :26:

eşiniz yengeç burcu mu ?:37::37::37:
yengeç tavırları sezdım de

senin eşinde bişi var valla ama ne var çözemedim

kimseyi istemiyor demek valla bizim evdede tam tersi bn kimseyi istemiyorum oda arkadaşları ömürlük bizim evde olsa bişi demez

bende tam olmasada yaklaşık eşin gibiyim.
insanlar beni korkutuyo tabi geçmişte yaşananlar önemli. kimseye güvenemiyordur uzak duruyordur. bende hayatıma pek fazla kişiyi alamıyorum.

Arkadaşlar, tüm yorumlarınız için teşekkürler.Okumak bile beni öyle rahatlattı ki...Yalnız olmadığımı bilmek güç verdi bana.Eşimle misafir yüzünden pek iyi değil aramız.Ben beni anlaması için tavır yaptıkça o daha da üste çıkıyor.Artık sıkıldığını bunaldığını sabrının kalmadığını belirtiyor.suçsuzken suçlu gibi muamele görmek beni üzüyor.Dün yine tatıştık. Eşim gelen misafire karışırım bu evin erkeği benim tiriplerinde hala.Ben de üzerimde hakimiyet kurmasını istemiyorum.Onun kurallarına göre ilerlemek istemiyorum Ama ne yapmam gerek bilmiyorum.

Bence aşırı sosyal olup işten sana telefon edip ben bu gün şurda yiycem,bu gün maç var, bu gün şu bu gün bu...Hafta sonları kafasından planlar erkek erkeğe takılmalar ve arkadaşlarına asırı düşkünlükten çok çook daha iyidir.İnsan elinde ne yoksa ona gözü bakıyor.Bence bir erkeğin çok sosyal olmasındansa çok evcimen olması çok daha götürülür birşey.

canım üzücü bir durum ama madem eşiniz insanlarla iç içe olmayı sevmiyor siz de onunla birlikte gitmeyin arkadaşlarınıza,onun yanındayken konuşmayın tel.de.. yani kendi hoşlanmıyorsa bile insanlarla iç içe olmaktan siz arkadaşlarınıza gitceğinizde size karışır mı yani tepkisi ne olur?

ben de yengeç burcuyum evde vakit geçirmeyi severim de ama arkadaşlarımla birlikte olmaktan daha çok mutluluk duyuyorum,onlara vakit geçirmek çok çok güzel geliyor bana :nazar::nazar:

siz kendi aranızda mutluysanız canım eşinizin bu haline biraz göz yumun Allah daha büyük sıkıntılar vermesin :nazar:

sosyal insan aktif olur, muhakemesi güçlü olur, dünyadan haberi olur, iletişimi güçlü olur,hayata bağlı olur vsssss
o istemese bile siz zorlayın eşinizi.... , beraber birçok aktiviteye katılın, gezi tozun,

Back
X