- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi belki sonra
Arkadasim bunu evliliginde uyguluyor.Ama adamina nasil da denk dusmus bu uygulama anlatamam.Cunku o adam cok rahata alissa cok onere edilse k.ci kalkar, saygisi kalmaz arkadasima.Parmaginda oynatir..Sürekli ilgilenip üzerine düştükçe şımarıyorlar, onun üzerinden yükünü alıp rahatlattıkça yayılıyorlar, hep toplarlayan, yapıcı davrandıkça "Nasıl olsa kçımızı-evliliğimizi toplayan var" havasına giriyorlar. Çoğu erkek böyle, ilginçtir ki "Sorunumuz var, ben nerede hata yapıyorum?" diye kendilerine sormak yerine, çabalayan kadınının kendisini "Bende mi eksik var?" sorgusuna itmesine sebep oluyorlar.
Öncelikle kendinize şunu söyleyin: Ben elimden geleni yapıyorum ve bu ilişki için sorumluluk sahibi, olgun ve donanımlı bir kadınım ve kesinlikle daha iyi bir muameleyi, daha iyisini hak ediyorum.
Bunu yazın kafanıza, buna inanın ve bu şekilde davranın.
Çekin kendinizi ve bir de böyle deneyin, faal olun, işinizden, dışarıdan güler yüzle evinize dönün.
Alış-verişe çıkın ve onunla konuşmayın. Anlatmayın, bırakın merak etsin, kendisi "Ne yaptın bugün?" diye ilgilensin. "Hiiiç!" deyip gülüp geçin. Ona, onsuz mutlu olabileceğiniz mesajını verin ve kaybetme korkusunu tetikleyin.
Seven adam kaybetme korkusu ile tutuşur, kendisini yetersiz görme ve düzenleme yoluna gider.
Siz tamamlamayın hiçbir şeyi; eksik yapın, sallamayın, dinlemeyin, anlatmayın, arada eleştirin fiziğini filan (Göbeklendin sanki son zamanlarda vb)... Denemeye değer bir yöntem.
Ama tabi adamina gore davranmak lazim.Asirisi zarar olur bir de.