günaydın hanımlar.yorum yapan tavsiyelerde bulunan herkese tşk. edeyim evvela.sağolun. iletişimi kesitiğimizi yazmıştım zaten günlerdir çocuğumuz harici hiçbir iletişimimiz yoktu.dün akşam kuzumu uyuttum.haliyle gün yorgunluğu bide havalardan herlade bi üşüme bi kırıklık var üsümde bende yattım. o diğer odada telefonda bişeyler bakıyor .bikaç dk sonra yattığım odaya geldi (biz ayrı yatıyoruz bu arada) elimde tfl vardı aldı elimden bırak şunu bakalım sen bi dedi.bi sırnaşmalar bi harketler ...günlerdir tek kelime etmemişiz ben ona karşı buz gibi olmuşum ona neki hiççç ..yaklaşık 21-22 gündür tık yok adamda o gece bi haller bi üstelemeler ..neyse öyle böyle amacına ulaştı ama öyle işte görev gibi bişeydi yani saçma sapandı..sonrasında tek kelime etmedik. sabahta hiç karşılaşmadık aynı evin içinde çıktı gitti benden önce... içim içimi yedi ama tepsisiz kalmak zorunda hisettim kendimi. işte böyle..ne kadar trajikomik değilmi, evilik mi şimdi bu...
9 yıllık evliyim. Eşimle en zor zamanlar ilk 5 yılımızdı sanırım. Boşanmak kavramı bana aslında çok uzak olsa bile, boşanmayı dahi düşünür olmuştum. Eşimin işleri o dönem çok kötüydü.
Bayağı maddi sıkıntı içindeydik ama benim derdim birazcık yüzüme gülsün, her şeyi beraber sırtlarız şeklindeydi ama adam sanki sinir hastası. Gülmüyor, konuşmuyor. Ben trip arıyorum, o trip atıyor. Bebeğime sarılıp ağladığım çok olmuştur. Genç ve tecrübesizsin. Bir kavgayı nasıl yöneteceğini bilmiyorsun.
Herhalde o dönem, kk yı bilseydim, buralar bayağı bir dertlerimi görürdü.
Allah tan ailem etkiye sütlüye karışmaz. Yani o zor zamanlarda bir yardımları dokunmadı, ama olur ya biraz Arkanda biz varız, bırak bu huysuz adamı deselerdi, herhalde şu anki durumumuz çok farklı olurdu.
Onun yerine kendi kavgalarımızı ettik. Kendi ilişkimizi kurduk.
Bazen cinselliğini kullanarak, bazen çok kırgın olsan da, sen bir adım atarak, düzeltebilirsin bir şeyleri.
Her erkek ve her kadın farklı tabi ama hangi taraf daha akıllıysa yönetebiliyor ilişkiyi. Artık kavga ede ede, ezberledim yöntemlerini. Baştan biliyorum sonunu, ama olacaksa o kavga, oluyor yine de. Barışmayı bilmek lazım.
Durmadan şikayetçiysen, sen ipleri koparma, bir adım at, geldiğinde özen, güzel bir yemek yap, ve güzel güzel konuş hazır olduğunda. Rahatsız olduğun noktaları söyle, ne tam senin istediğin gibi olacaktır, ne de tam onun istediği gibi. Orta yolda çok güzel buluşulur.
Bazen olmuyorsa, iletişim bozukluğu varsa bir tarafta, olmuyordur.verilen emeğe yazık olyordur.Boşanılır o zaman.ama denemeden bBilemezsin. Ve evliliğin uzunca bir zamanı, çok da bulutların üstünde geçmiyor. Her erkek elimde çiçeklerle, özür dileyerek gelmiyor. Ben eşimin ağzından hiç duymam mesela, hareketleriyle belli eder. Uzatmam, benim eksik noktalarını o tolere eder. Ama bunun için emek verdik. Bazen çocuk gibi nazlandık filqn.İlk 5 senem değil, son 5 senem evliliğimin cicim ayları diyebilirim.
Yaşla değil, zamanla oturuyor bazı taşlar. 40 larında evlenip, bizim etmeyeceğimiz çocukça kavgaları eden tanıdıklarım var. Şu anda çok daha iyiler ilk zamanlarında göre.