evinizde-evliliğinizde huzurlu olmayı nasıl başarıyorsunuz

Esimle 1 sene iliskiye giremedim vajinismustan oturu. O siralarda hayat resmen burnumdan geldi. Severek evlendik ama resmen adam degisti anneci aileci bi adam olup ckti haftann 4 gunu annesinde kalmamizi istiyordu surekli bagirip cagiriyordu kavga ediyorduk uzaklasmstm tam 1 sene boyle gecti hersey burnumdan geldi yani o cicim aylari varya agzima sictilar tabiri caizse. Yuzume bile bakmiyordu hep agliyordum . 1 sene icinde strsten hem kilo aldm hemde kendimden nefret ettim Ama cok direndim duzelsin diye . Once Allaha sukur cinsellik olayini hallettim a
Sonra su ailede kalma durumunu azaltmak icin bir suru yontem buldum . Hala direniyor hem ailees hem kendisi orda kalalim diye ama bende direniyorum. Eger severek evlendiysen esini hala seviyorsan birde cocugun varsa eskisi gibi olmasada sinirli aksi ilgisiz tavirlarini duzeltebilrsin. Bak evlilik yuva kolay kurulmuyor. Sen elinden geleni onun icin yap ondan bekleme sen yaklas cinsellikse giyin sexi sexi. Kokular sık sofralar kur. Ne bilim onun icin caba harca eger bunlardan memnun degilse hala ayniysa yapcak o zaman birsey yok. Ama erkegin en onemli olayi cinsellik. Esimle kabus gibi 1 seneden sonra hayatimizi gercekten degistrdi

Durumunuzun sebebi tamamen çok taviz ç vermiş olmanızdan dolayı...En başından sizi üzecek bişey yaptığı her şeyde bi şekilde bunun bedelini ödeseydi şimdi bu halde olmayacaktı ama siz hep onu ondan çok savunan olmuşsunuz...Baştan buraya kadar verdiğiniz tavizlerle ona ne yaparsa yapsın gitmeyeceğiniz ve affedeceğiniz duygusunu aşıladığınız için artık ceptesiniz ve özen göstermesine gerek yok...

Bu durum erkeklerde saygısızlığa, ukalalığa varıyor. Özür dilememesi normal çünkü sizin de anlattığınız gibi onun hatasını hep örttünüz ve o da ben neymişim oldu çıktı...Siz anlayışla davrandınız, sevdiniz ama malesef erkekler birer çocuk olduğundan bir cocugun bütün yaramazlıklarını görmezden gelir gibi tepenize çıkmasına neden oldunuz.

Bu yoldan döndürmek için baya çaba harcamanız ve taktikleri çok iyi kullanmanız gerekiyor fakat sizde o enerji yok su anda kırılmışlıktan dolayı...O yüzden terapiste gitmelisiniz.

Ona cok kizgjn kirgin ve birikmislikten dolayi hallice öfkeliyim. İlk günler konuşmamak iyi geldi bana ohhh sessizligi tartişmamayi özlemiştim.o bile ruhuma iyi geldi.ama yeter artik yani nerdeyse 2 haftadir konuşmuyiruz.birbirimizin yüzu hizasina dahi bakmiyoruz birak gozgoze gelmeyi.canim fena halde sıkkin belli etmiyorumdur ondan eminim ama böyle daha nekadar dayanabilirimki sinirlerim iyice yiprandi.ya şu evde başkasi olsa bunedir böyle ya der iyi veya kötu bikaç kelam eder.ne yapiyoruz neden böyleyiz der yada en azindan bana yüklen yani hayirdir derdin ne de...de yani bişey de..yok çıt yok. Deliricem ani bi patlamayla o olucak.napicam nasil bu kriz çözülecek hic bilemiyorum.bu cahilce inatlaşmalari bu deve kini...okadar çok koz verdimki ben onun eline şu satten sora vermek istemiyorum artik usandim çunkü

Ona cok kizgjn kirgin ve birikmislikten dolayi hallice öfkeliyim. İlk günler konuşmamak iyi geldi bana ohhh sessizligi tartişmamayi özlemiştim.o bile ruhuma iyi geldi.ama yeter artik yani nerdeyse 2 haftadir konuşmuyiruz.birbirimizin yüzu hizasina dahi bakmiyoruz birak gozgoze gelmeyi.canim fena halde sıkkin belli etmiyorumdur ondan eminim ama böyle daha nekadar dayanabilirimki sinirlerim iyice yiprandi.ya şu evde başkasi olsa bunedir böyle ya der iyi veya kötu bikaç kelam eder.ne yapiyoruz neden böyleyiz der yada en azindan bana yüklen yani hayirdir derdin ne de...de yani bişey de..yok çıt yok. Deliricem ani bi patlamayla o olucak.napicam nasil bu kriz çözülecek hic bilemiyorum.bu cahilce inatlaşmalari bu deve kini...okadar çok koz verdimki ben onun eline şu satten sora vermek istemiyorum artik usandim çunkü
Her ilişkide anlaşmazlıklar olur, kimse her konuda anlaşamaz, anlaşıyorum vallahi derse de yalandır orada taviz vardır.
Herkesin bir karakteri var, hiçbirimiz mükemmel değiliz önemli olan kendini iyi tanımak zamanla eşini de tanımaya çalışmak. Erkeklerin bu konuda çok yetenekli olmadığını kabul edelim. Ama şunu iyi tartın, dürüstçe; sizce eşinizi tanıdıkça kötü niyetli olduğunu, karakterin size oldukça zıt olduğunu mu fark ettiniz yoksa bir inat içerisinde misiniz? Bazen taviz vermek daha büyük bir öfkeye yol açabiliyor insanda. Ama evlilik bu. Su bile bulunduğu kabın şeklini alıyor, her iki taraf da yeri geldiğinde tolerans tanımayı, alttan almayı becerirse ve açık olursa huzur da oluyor.

Benim uzun yıllardır süren bir evliliğim yok. Başlangıçta ailesinden kaynaklı ciddi sorunlar yaşasak da konuşup sevgimizi öne çıkarmayı başardık. Birbirimize kin gütmedik, medeni bir şekilde çözüm üretmeye çalıştık. Ayrı ayrı profesyonel destek de alıyoruz. Ben değiştim, ama o da değişti, değişiyor.

Geçen gün dışarıda ufak bir meseleden tartışma çıkardım (hormonal hey hey hali) o da yükseldi, gözlerim dolunca ne var canım biz tartışamayacak mıyız hiç dedi. Unutup yemeğimize döndük. Birbirinize karşı değil yanyana olun. Bir de tabii evlilikte cinsellik önemli. Sorun varsa arada oradan başlamak gerekiyor, yakınlaştırıyor çünkü ciddi anlamda.

Cok az konunun tum yorumlarını okurum, sizinki de onlardan biri oldu.
Oncelikle duygularinizi cok iyi ifade etmişsiniz, bu yuzden yurekten üzüldüğümü belirtmeliyim.
Burada bir suru kadin bir suru taktik veriyor, guleryuzmus, cilveymis, uyumlu olmakmış, susmakmis vs.
Bence de bir iliskide cinsel hayatin kalitesi cok onemli. Gercekten siyahlari beyaz yapabiliyor ama sizin iciniz kirgin. Bu durumda kocanıza sevismek amaciyla yanasabileceginizi sanmiyorum. Ici kirgin ve sevilmedigini dusunen bir kadin nasil sevismek icin atak yapabilir bilmiyorum. Nasil guleryuz gösterebilir. Esiniz kotu bir insan. Gercekten kötü. Sizin mutsuzlugunuzla mutlu olabilen biri. Bu adam taktigi bile hak etmiyor.
Sizin bu iliskiyi kurtarabilmek adina yapabileceginiz tek sey artik onun elinin altinda olmadığınızı göstermek bence. Calisiyorsaniz alin cocugunuzu baska bir yerde kalin, kafanizi toplayın. Bu adam cevrenizde olmazsa belki kendinizi sevmeye başlayabilirsiniz.
Bu iliskinin huzurunu saglamak sadece sizin sorumlulugunuz degil. Az insan olsun. Onunki cansa sizinki de can.

Trophy Wife Trophy Wife ne güzel yazmişsin ama bizim sorunumuz çok büyük şöyleki herseýin başi her sorunun çozumu konusmkatir ya. Onu konuşturamazsin konuşmaz işte.çok denedum olmuyir.ya ben ciddi bi konusma yapamiyorum ya onun isine gelmiyor bilemiyorum ama onun ruh haline göre olayin boyutuna göre bazen rest cekerek.bazen gercekten caresizce duygusal konuştum bazen agladim bazen bagirip cagirdim ama yok yani.duvar bildigin.asla cevap alamazsin.hatta dinkemez bile öff beni bunun icinmi tutoyin kac dk dir karsinda der.tek verdigi cevap sen herseyi çok biliyosun..ben sana goremi hareket edicem..felaket bi tahrik dili varki artik bende ne konusucagimi sapitiyorum.napip ne edip ben buyum ben anneme babama kendime laf ettirmedim sanami ettiricem....

Trophy Wife Trophy Wife ne güzel yazmişsin ama bizim sorunumuz çok büyük şöyleki herseýin başi her sorunun çozumu konusmkatir ya. Onu konuşturamazsin konuşmaz işte.çok denedum olmuyir.ya ben ciddi bi konusma yapamiyorum ya onun isine gelmiyor bilemiyorum ama onun ruh haline göre olayin boyutuna göre bazen rest cekerek.bazen gercekten caresizce duygusal konuştum bazen agladim bazen bagirip cagirdim ama yok yani.duvar bildigin.asla cevap alamazsin.hatta dinkemez bile öff beni bunun icinmi tutoyin kac dk dir karsinda der.tek verdigi cevap sen herseyi çok biliyosun..ben sana goremi hareket edicem..felaket bi tahrik dili varki artik bende ne konusucagimi sapitiyorum.napip ne edip ben buyum ben anneme babama kendime laf ettirmedim sanami ettiricem....
İşte bu insanı yiyip bitirir, çok zor. Aynı evde bu kadar anlaşamıyor olmak insanı hastalandırır bile, bir kere kimyayı bozar. Siz kendinizden eminseniz artık adım atması gereken o, belki yazılmıştır, arada bir profesyonelin yardımıyla konuşmayı deneyin. Yanaşmazsa da bu şekilde devam etmeyeceğini kabul etmeli. Karşılıklı inatlar ve uzlaşılmayan noktalar olabilir ama hepsini geçtim. Tamam mı devam mı? Çözme niyeti var mı yok mu? Asıl mesele bu, geçmişe değil sadece buna odaklanın. Baktınız hala tık yok, biten bitmiştir. Evli olup mutsuz olacağıma (şahsen) yalnız mutsuz olmayı tercih ederdim. Çünkü çözümü bendedir. Hayırlısı olsun arkadaşım, siz makul bir insansınız çok belli.

Ben böyleyim.ben anneme babama kendime laf ettirmemisim sanami ettiricem der hemen bi eksigini bi yanlişini soyleyecek olsam..bu yaz giya basbasa tatile gittik burrrnumdan getirdi inanin..yani iste yanimizda kimse yok deniz kum guneş hazie kurulmus sofralar mia fibi temiz meaknlar ...bi tadini cikaralim ya gezelim.tozalim el ele aksamlari..odamiza gelelimbirbirimizi hissedelim..mutlu bi günaydin diyelim kocamann.. (bizde gunaydin -iyi geceler vs de yoktur bu arada.ilk aylarimizda ansizin gider uyurdu ben odalarfa onu arardim saf gibi )...yani semem oki şartlar dörtdörtlukken bile hep kavga hep gòzyaşi..

İnsan ne yaparsa kendine yapar, o bu kötülüklerinin yanına kalacağını zannediyorsa çok yanılıyor. Eşin kaderin çooook sağlam bir tokadını yiyecek buraya yazıyorum.

Bazen hiç bir taktik işe yaramaz. Olmadı mi olmuyor.
Bir başkasının eşinin hoşuna giden taktikler bir diğerine vız gelir.

Anlayış, sevgi olmalı adamın içinde, kendini güzel şeylerle doldurmuş olmalı ki işe yarasın taktikler.
+1

İlişkide mutlu ve huzurlu olabilmek için benim kendimce yöntemim şöyle; "ben mutluysam seni de mutlu edebilirim" biraz bencilce belki ama ben huzuru böyle koruyorum.. Ve ailesi için 5 yıl boyunca gerçekten elimden geleni yaptım baktım olmuyo oturdum konuştum istersen boşanabilirsn benden ama bir daha ne evime gelebilirler ne evlerine giderim.. Senin ailen sen paşa paşa gidiceksin eksiklerini görüceksin ama şu saatten sonra benim hiçbişeyim değiller.. Biraz net ve kararlı olmakta huzur getiriyor.. Son olarak ilk gün eşime demiştim evimizin kapısını kapadığımız da dışarıda kalan kimse için evinimiz de tartışma istemiyorum diye çook şükür başardık..

Aynı şekilde. Sadece eşim istediği sürece, düğün bayram gibi en yakınlara gitmeyi düşünüyorum. Düğün bitince yabancı gibi evime. Geçen bayramda bile gitmedim, eşim sabahın köründe gitti kurbanları kesilince geldi. O da gelmem taraftarı değil, onca arsızlıklarına rağmen , ailesi yüzüme bakmıyorlar çünkü :)
Görüştükçe hem ben hem onlar mutsuz olacağına, bizde çareyi bu şekilde uzak durmakla bulduk.
Evlat onların evladı, her ihtiyacı olduklarında gider ama benim onlardan sıfır beklentim var artık, onlar da beklemeyecek.
Sizi insan yerine koymayan insanları, insan yerine koymak zorunda değilsiniz.

Kimbilir şu an şu güzelim haftasonu ne güzel zamanlar geçiriliyor nice evlerde..agiz tadiyla yapilan bi kahvalti tatlı dille hoşsohbetle icilen bir bardak çay ne güzel olurdu..hala konuşmuyoruz. Ayni evde düşmandik sanki günler evvel.şimdi ise ayni catida iki yabanciyiz..kuzum da olmasa onla konuşmasak birbirimizin sesini bile unutucaz...bizim aileler kaynakli kavgamiz olmaz.kv idare edebiliyorum kp zaten makul biridir yani aslinda buyuk söz demek istemiyorumda onlardan kaynakli bi sorun olsa ben bisekilde üstesinden gelirim.yani benim icin onlari idare etmek geçim yolu bulmak kat be kat daha kolay olurdu.neticede yaşli insanlar onlar öyle düsünur tabi deyip gecerim.ama kocayla bizzzat kendisiyle sorunlu olmak cok zorr..genç zeki hatta kurnaz..satranc oynamak gibi onunala kavga etmek onunla küs olmak.ben ne yapsam onun bir sonraki hamlesi hep hazir..hep vurucu hep ağir..

ben anladım ki erkekler surat aştığında asla gelip neyin var demez , benimki de demez de gormezden gelirdi , bisey yokmuş gibi davranırdı .
Bir iki kere kendi kendime dedim ki sen de uzatma bak o ne guzel konuyu kapatıyor .
Ama sonra baktım ki ben bir şey olmamış gibi davrandigimda o da neden kızdığımi bilmiyor ve 2 gün geçmeden tekrar ayni davranmaya başlıyor .
Ben yine surat asmaya basliyordum , bu defa o sormayana kadar yumuşamıyordum o da asla sormuyor, günlerce küs kalıyorduk .
Nihayetinde bir gün patliyorsun ve evliliği zedeleyen de sen oluyorsun, neden çünkü evde huzuru bozan sensin , kavgayı çıkaran , surat asan ....

Elbebekgulbebek63 Elbebekgulbebek63 bende böyle dusunuyorum o raddeye gelmemek icin inan çok sabrediyorum ama her sabrin bi siniri var artk zorlaniyorum.kendi kendimi yedikce zarari bana oluyo ona hicbizaman bisey olmuyor.keyfi sihhati gayet yerinde valla ben bayanim iyi kotu kendime bakiyorum ama adamin cildi bile işil işil ya çunku hayatini yasiyor kiriyor döküyor umrunda degil kapidan cikip gidip keyfine bakiyor..sende bende evde huzur ara dur...iki ayri hayati tek cati altinda yaşamak asla huzur mutluluk getirmiyor..

Şu anki zinciri nasil kirmaliyim sizce bayanlar bana bi akil verin anlaşilan oki herzmanki gibi konuşmak konuşturmaya calişmak bana dusecek...peki ama nasil ve ne konuşucam taktik sökmuyo ona.öyle yerinde bi konusma yapmaliyimki gidişatimiz kafasina dank etsin...zira o durumun vehametinin farkinda bile değil..

mrb. epey bir birikim var içimde ama hepsini birden saçıp dökmek belki daha fazla kafamı karıştırabilir diye çok uzatmaan anlatabilirim inş.

evliyim. bi işim var çalışıyorum.sosyal hayatım yok denecek kadar az .aile ve akrabalarla görüşmekle sınırlı diyelim.tanışarak severek evlendik biz. tabi sevgiliyken ilgili ve yanlış yapmaktan korkan ve beni kaybetmek istemeyen bi adamdı.öyle hediyelere falan boğmazdı beni ama bana kıymet verdiğini anlayabiliyordum ve hiseetirirdi.bir yıl görüştük ve bir yılın sonunda evlendik.

her evlilikte olabileceği üzere başta aileler vs. sebeplerden sorunlarımız oldu.hep yapıcı olmaya azami gayret ettim. oda öyleydi ilk zmanlar.birbirimizi kırdıysak özür diler veya birşekilde gönlünü alırdık...sonra sonra o adam gitti yerine resmen kaba saba kırmaktan kırılmaktan korkmayan sivri dilli biri geldi.yaklaşık 3 yıllık evliyiz ama toplasak huzurlu günlerimiz sadece belki birkaç aydır..oda ilk zamanlarımızdır..

evlilik ve anne baba olma sorumluluğu mutlaka herikimizide zorladı.ama er veya geç bunları yaşayacaktık.kaldıki bu sorumluklarla uğraşan tek çift biz değiliz..ben artık idare etmekten bugünde böyle geçsin bakalım yarın ne olur bilinmez diye yaşadığım yıkımları savsaklamaktan yoruldum..tartışmlaar kavgalara kavgalar gürültülere dönüştükçe birbirimizden uzaklaştık uzaklaşıyoruzda.. sizler nasıl başarıyorsunuz eviliğinizi huzurlu yürütebilmeyi.huzur le mutlu bi aile olabilmeyi. inanın samimi tavsiyelere gerçekten ihtiyacım var...yaşım küçük değil ama sanırım duygusal olarak ilgi sevgi istiyorum her kadın gibi. öyle garip bi evliliğimiz varki bizim dahada anlatmak isterim ancak şuan bile epey uzun oldu.kimseyi sıkmak istemiyorum. çat pat el yordamı denediğim çözüm yollarındada başarılı olamadım olamıyorum..nerde hata yapıyorum ?
Eşim sadece sus keyfine bak der bunu yapmaya çalışıyorum:))

Çok acı ama gerçek şu eğer ki susarsan geçinirsin diyorlar ya aynen öyle. Eğer Erkeğin istediği olursa senden iyisi yok ola ki kendi fikrin onun tam tersi fikirse o zaman kavga kopuyor onlar hiç alttan almaz ama kadınlar maalesef hep alttan alıyor.Allah herkesi kafa yapısının uyuşabileceği insanlarla karşılaştırsın evlilik gerçekten çok zor .

Eşin zor bir tip. Ama hata ondan kaynaklandığında senin ört bast etmen hic doğru deyildi. Kendin alıştırmişsın,şımartmışsın onu. O hatalı olduğunda nelerden mahrum kalacağını bilmeliydi, mesela senin güleryüzünden, şefkatinden, onun sende hoşlandığı meziyetlerden falan....
Sonuna kadar tavrıni koyman gerekirdi , bırak inceldiği yerden kopsun. Bilincaltın "koptuğunda" "Aaamaaannn" diyebilecek kadar donanımli olmalı. Fakat o adım atarsa, konuşursa filan aynı umursamazıkla veya gerektiğince konuşurdun. Illa diliyle özre gerek yok. Mesela ilk onun konuşmaya başlaması, hal hatir sorması da pişman olduğunu gösterir.
Yani eşin iyi niyetli mi kötü niyetli mi, bu evliliyin sağlikli şekilde yürümesinden yana mı bilmiyorum.
Belki bir ay falan ayri yerde kalmanız ikiniz içinde iyi olur.
Huzur başka bir şey, geçim başka.
Hele bir geçinin bakalim. Sonra huzur için yapılmasi gerekenlere cevap ararız..Allah yardımcınız olsun.

Back
X