evinize gelen ama küs olduğunuz misafirinize nasıl davranırsınız.

balkonkusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
2.064
140
163
Kastamonu
merhaba hanımlar .herkese hayırlı bayramlar..
benim sorum başlıktaki gibi evinize gelen ama küs olduğunuz misafire nasıl davranırdınız..
bn dün öyle bi durum yaşadım.kaynanamlara gittik oraya benim küs olduğum birisi geldi bnde sadece sarıldım hoşgeldin dedim o kadar.giderkende oda anladı konuşmadım bile çünki hiç sarılmadı bnde sarolmadım sadece alahaısmarladık dedi o kadar başka bir muhabbet olmadı..sizce yanlış bir davranışmı..
ama diğer taraftan yapmacık olacaktı o zamanda kendimi rahatsız hissedecektim..iyi davranmış olsaydım iki yüzlülük yapmış olacaktım..

Canım neden küs olduğunada bağlı ama bayramda küs kalmak iyi değil derler bence sen hoşgeldin diyerek en doğrusunu yapmışsın

anladım canım çok kırılmışsın sanırım

evet canım .uzun uzadıya anlatmayım eşimin amcasının gelini kendileri.eim amcasını hastaneye götürdü gece sabaha karşı geldi eve amcası evde kızıyla duruyodu o aradaneyse hastaneye almışlar eşimde gece 3 te eve geldi.yengesinide aramamış o saatte evde kalan kızıda aramamış annesini babamı hastaneye yatırdık diye ve eşimde kız arar diye aramamış ikinci sebepte bu..neyse bu kendini bilmezde bizi arıyo neden aramamışız biz ne biçim insanmışız yok bilmemne telde birsürü saydı saydı teli yüzüme kapattı..benim ne hatam varsa birde hiç bişey yokmuş gibi davranmaları yokmu.

sarıldım yazmışsın, çok bile olmuş daha napcaksın ki, çokta yakın bi akraba değilmiş zaten, ben mi yanlış gözlemliyorum bilmiyorum ama bu kuzen karıları hep bi burnu havada olur zaten

sarıldım yazmışsın, çok bile olmuş daha napcaksın ki, çokta yakın bi akraba değilmiş zaten, ben mi yanlış gözlemliyorum bilmiyorum ama bu kuzen karıları hep bi burnu havada olur zaten

eve geldiklerinde hoşgeldin derken sarıldım . giderken sarılmadım.
ya o kadarki nedense ilk gördüğümde hiç elektirik alamamıştım.demekki allah malum etti.

eğer hakkımı bile helal etmeyecek kadar kin doluysam o kişiye,bırak sarılmayı tokalaşmazdm bile..sadece uzaktan bi hoşgeldiniz derdim o kadar..

Son düzenleme:
eğer hakkımı bile helal etmeyecek kadar kin doluysam o kişiye,bırak sarılmayı tokalaşmazdm bile..sadece uzaktan bi hoşgeldiniz derdim o kadar..
mecbur kalıp sarıldım zaten isteyerek değil..bn tam kapıyı açtım oda kapıdaymış kayın peder falanda vardı öyleliklesuratımıda ekşittim zatem .aa x abla diye seslendi.baya bir zaman oldu bu olay olalı sanırım konuşurum zannetti ..ve onlar gelir gelmez bnde evden çıktım kızımla dolaşmaya baya gezdik hala gitmemişlerdi hiç muhatap oladım yani..

evet bende böyle bir durum yasadim.. amcamin oglu olan ve abi dedigim bi yakinimla bana ettigi agir laflar yuzunden küsüm. hic umrumda degil sahsen o yokmus gibi davraniyorum. gecen iftara geldiler ailecek. benden fanta dokmemi istedi bende döküp anasina verdim ona uzatmadim. sarj makinemi istedi en kücük kardesime ilgilenmesini soyledim 5 dk sonrada telefonunu sarjdan cektirdim. o geldiginde ben sofradaydim hosgeldin demedim. yüzüne de bakmadim. geldiyse geldi iste. banane.. benim evim olsa cagirmam bile ama baba evi..

Her ne kadar küs olsanız bile bayram günü o kadar kişi içinde bayramlaşmamak ayıp olurdu.
Siz doğru olanı yapmışsınız.
Ben olsam ben de uzaktan iyi bayramlar diler, sanki o kişi orada değilmiş gibi davranırdım.
İyi bayramlar size de...

Son düzenleme:
işte o kadar insanın içinde dememekte olmuyor.sonradan o tür olumsuz bir durumla anılmayı istemem ..sonuçta insanlar haklıyken bile sizi haksız duruma düşürebiliyo..

Bu yazı sizin için gelsin konu sahibi arkadaşım..

[h=2]
[/h]
Zamanla anlıyor insan :
3-4 güne sıkışmış bir tatilden öte bir şey bayram....
Nefes almak bayramdır mesela;
günün birinde soluksuz kalınca anlar insan....
Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir;
sevmeninkini yalnızlık....
Sızlamayan her organ,
hele de burun direği bayramdır....
Bayramdır elden ayaktan düşmemek,
zihinden önce bedeni kaybetmemek,
kurda kuşa yem olmayıp....
Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır....
Küsken barşmak,
ayrıyken kavuşmak,
suskunken konuşmak bayramdır....
Bir kitabı bitirmek,
bir binayı bitirmek,bir okulu bitirmek,
kabuslu bir rüyayı,
kodeste ağır cezayı bitirmek bayramdır....
Yoğun bakımda sancılı geceyi
ya da kangren olmuş bir ilişkiyi bitirmek de öyle....
Vuslat da bayramdır öte yandan....
Endişe içinde beklediğinden mektup almak,
telefonda ansızın sesini duymak,
deli gibi burnunda tütenin boynuna sarılmak bayramdır....
En acıktığın anda dumanı tüten bir somunun köşesini bölmek,
korktuğunda güvendiğine sarılabilmek,
dara düştüğünde dost kapısını çalabilmek bayramdır....
Bir sürpriz paketinden çıkan hediye,
tatlı bie şekerlemede üstüne serilen battaniye,
saçlarını müşfik bir sevgiyle okşayan anne bayramdır....
"Ona güvenmiştim,yanılmamışım."sözü bayramdır....
Hiç aldatmamış,
aldanmamış olmak bayram....
Yeni bir sözcük öğrenmek,
bir tünelin sonuna gelmek,
müzmin bir işin kapısını çarpıp
uzun bir yola çıkıvermek bayramdır....
Zorluklara tek başına göğüs gerebilmek,
gereğinde haksızlığın üstüne
yalın kılıç yürüyebilmek bayramdır....
Yeni eve asılan basma perdeler,
alın teriyle kazanılmış ilk rızkın konduğu çerçeveler,
yüklü bir borcun son taksiti ödenirken sıkılan eller bayramdır....
Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi,
akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi,
sevdalı bir elin tende gezmesi,
nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır....
Sonrasında gelen ilk diş bayramdır,
ilk söz bayram,
ilk adım,
ilk yazı,
ilk karne bayram....
Güne gülümseyerek başlamak bayramdır....
"İyi ki varsın yanımdasın."bayram,
"Her şeyi sana borçluyum."bayram....
"Hiç pişman değilim."bayram.....
Evlatların mürüvvetini görebilmek,
eve dolu bir torbayla gidebilmek,
konu komşuyla yarenlik edebilmek,
akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır....
Zamanı dolduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek,
altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek,
yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır....
Alnı açık yaşlanmak bayramdır;
ulu bir ÇINAR gibi ayakta ölebilmek bayram....
Bunların kadrini bilirseniz,
kıymet bilmeyi öğrenirseniz
her gününüz bayram olur....
Meraklanmayın,
öyledir diye size deli demezler.
Deseler de böyle delilik
bayram artığı günlerdeki nankör akıllılıktan evladır....

HER GÜNÜNÜZ BAYRAM OLSUN!!!!

CAN DÜNDA

teşekkür ederim yazı için ..ama neden bana gelsin onu anlamadım bayramın kymetini hikmetini bilmediğim içinmi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…