• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

ben de çatkapı olmadık saatlerde kapıma dayananlara sinir oluyorum . birde yemeğe gelen misafirlerin hızlı hızlı yiyip kalkmasına sinir olurum esnaf lokantası gibi klabalıkta servise yetişemiyor insan :))

bizim ev çok katlıdır en alt katta bazen inip çıkmaya üşendiğimizde misafir ağırlarız, üst kat salon asıl misafir salonu olmasına rağmen. alt katta misafir banyo ve tuvaleti var ama orda ağırladığımız misafirler saolsun açık banyo yani kapıdan çıkar çıkmaz salona gidildiği için o banyoyu kullanmaz inatla bizim özel banyolarımıza girerler. yani ne işin var yukarda benim banyomda. şok oluyorum gördükçe. ayrıca merdivenlerde tapır tapır koşan çocuklara da sinir oluyorup düşcekler diye peşlerinden ayrılamıyorum. her eve gelen misafirin üst katta neler var diyip evi gezmesine de sinir oluyorum. ayrıca bazıları var kiiiii örneğin yengem gibi!!!! bütün çekmecelerimi karıştırmasına uyuz oluyorum ve açıkça söyledim en sonunda lütfen karıştırma diye. yakın sanıyo kendini belki ama ben ona yakın değilim.

Lavabo duruken mutfak tezgahında elmi yıkanırmış-tatlicadiarzu-
Bazı misafirlerin yaptıklarını okuyunca dumur oluyorum -tatlicadiarzu-

evet canım aynen öyle yapanlar var maalesef.elım temiz şurda bır su gezdıreyım demezlermı :oklava: bana ne elının temızlıgınden herseyın bır adabı var kardesım.mutfak lavabomda kımsenın elının kirini akıtmasını ıstemem.

bırde bır komsumuz vardı evı cok temızdı gecekten bırgün oturmaya gıttık ıkramını yaptı cay servıslerı falan...cayım bıttı mutfaga almaya gıttım lavabonun üstünde ne göreyım eşinin takma dişleriiiiii :mymeka: ordan nasıl kacacagımı bilemedım.yaa böyle ınsanlarda vaaaarrrr :oklava:

bende çocuğuna sahip çıkmayan anne babalara sinir oluyorum.çocuk bu tamam hoşgörülü olmak lazım ama,çocuktur döker,eder vs.tavırlarına sinir oluyorum.azcık çocuğuna dur desin

Songul ablacigim,
Geçenlerde bizim eve gelen misafirlerden bir çift beni depresiyona soktu
Gelen tanidigimizi bir çift arkadasi, yaninda da esimin arkadasiyla kiz arkadasi
benimle tanismaya gelmisler
sohbet hos guzeldi, yedik, içtik
uçlu koltukta oturuyorlar, bende kizin yanina oturdum
sonra bunlar sarilmaya basladilar, oglan kizin sirtina elini koydu oksamaya basladi
derken kiz bacagini oglanin bacaginin ustune atti, koca poposunu da esime dogru yoneltti
hist pistt demesek ustune çikacakti
neyse ki gittiler
esime dedim "bu çifti bir daha evimde gormek istemiyorum gelirlerse senide bogarim onlarida"
ha birde bi ara koltugumun uzerinde ki yastigi yuzlerinin onune koyup opustuler
ayyy midem kalkti geri
allahim yaa

bende çat kapı gelenlere birde evimdeki eşyaların yerlerini eleştirenlere çok gıcık olurum sanki herşeyi kendileri çok biliyor gibi ay yazarken bile sinir oldum yaa........

ortak nokta demekki çocuklarıyla ilgilenmeyen misafirlere sinir olunuyor. başlığı görünce onu yazmak için açmıştım ki çoğu kişi bundan şikayetçiymiş

En başta ,
Çocukarını zaptedemeyenler olmak üzere diğerlerini maddeler halinde yazıyım:
Ev sahibi yerine evdeki diğer misafirlerin kendi aralarında konuşması(gruplaşmaları),
Saat daha erken olmasına rağmen "hadi kalkalım,hadi kalkalım" diye eşlerine söylenmeleri,
Tabaklarındakini bitirmemeleri, hatta ellememeleri,
Çay mı kahve mi diye sorulduğunda "farketmez " cevabını vermeleri ...
Amma da çok yazmışım ya farkında olmadankaydirigubbakcemile3

Ya açıkçası ben misafir kavramından hiç hazetmiyorum.
Özellikle de öyle sürü sürü bir sürü kadın koşarak gelirler ya arkası bir yığın dedikoduyla dolu sırf sizin evinizi merak ettikleri için , nefret ediyorum..
Misafir ağırlamayı az çok bilirim annemden ama inanın böyle insanlar ne heves bırakıyorlar misafir ağırlamak için nede bir daha misafir kabul etmek için.
Birkere yeni tanışılan bir güruh varsa ortada , evde toplaşıp görüşmek zorunda değiliz niye birinin evini kurban seçiyoruz ki hem o seçilen kişi zaten hizmet etmekten sizinle diyaloğa giremiyor , hem gözünün içine baka baka çay tabağını uzatıp hem de ''ay sen hiç oturmadın bugün hep hizmet ettin'' lafı yine mağaralara gidesice yani!
Çoluğun çocuğunun o evi bir enkazı çevirdiğini göre göre çayından bir yudum alıp , bacak bacak üstüne atılmış pozisyonda ayak değiştirmek suretiyle ''oğğlum yapmağsanaaa'' demek yeterli mi yani!!!
Birde gelirler senin evine yerler içerler sana teşekkür etmezler başlarlar , ''ayh falanca da bizi çok iyi karşılamıştı değil mi , evi de pek bi güzeldi , kendisi de pek bi hamarat demeye.'' Ne demek şimdi bu? Oldu olacak jüri puan versin de kim kazanmış görelim..

Misafirlik kavramı birbirine gösteriş yapıp körler sağırlar birbirini ağırlar sözünün fiili halinden başka da birşey değildir..
Eskiden böyle olmayabilir belki ama zamanımızda böyle..

Arkadaşım , dostum canım ciğerim zaten misafir sayılmaz , gelir masamızı beraber kurarız , çayı beraber demleriz , dertleşip iki de güleriz olur biter..

Son düzenleme:
Songul ablacigim,
Geçenlerde bizim eve gelen misafirlerden bir çift beni depresiyona soktu
Gelen tanidigimizi bir çift arkadasi, yaninda da esimin arkadasiyla kiz arkadasi
benimle tanismaya gelmisler
sohbet hos guzeldi, yedik, içtik
uçlu koltukta oturuyorlar, bende kizin yanina oturdum
sonra bunlar sarilmaya basladilar, oglan kizin sirtina elini koydu oksamaya basladi
derken kiz bacagini oglanin bacaginin ustune atti, koca poposunu da esime dogru yoneltti
hist pistt demesek ustune çikacakti
neyse ki gittiler
esime dedim "bu çifti bir daha evimde gormek istemiyorum gelirlerse senide bogarim onlarida"
ha birde bi ara koltugumun uzerinde ki yastigi yuzlerinin onune koyup opustuler
ayyy midem kalkti geri
allahim yaa

türk mü bu ateşli çift :1shok:

yazılan herşeye herkese katılıyorum ..çook çok haklısınız.ben de kendimce aklımdakileri yazıyım.
apartmandan 1 aileyi davet edersin.herkes birbirini tanır ya....bir bakarsın duyan gelmiş.evde 10 kişi oturacak yer bulamazsın .bulsan ağırlamaktan konuşmaya takatin kalmaz .mutfağa girip çıkmaktan dilin dışarda konuyu anlamazsın.
özellikle lojmanlarda böyle sanırım .annemin evinde şahit olmadım buna...
çocuklar ortada.... koşan bağıran.... kendine bakan fiziği düzgün biriysen 'neden yemiyorsun .ye biraz sende hiç bir şey yemiyorsuuun'' lafları . senin gibi yesem sen gibi olurum zaten .sen kendi işine baksana ya...:))) sanki hayata tıka basa yemek için geldik.başka bir anlam yok koca evrende.
hep bir servet yarıştırma telaşesi. ...Bizim şuyumuz var, şu marka alıcaz arabamızı ... bana ne ya senin para pulundan .sinir oluyorum .yeni evlisniz ya hemen sorarlar .eee ne zaman düşünüyorsunuz canımm bebek .ben 30 um ya ...canım yaşın fazla beklemeyi kaldırmaz ona göre... olmazsa olmaz derdini sen mi yüklendin
çocuğu olanlar hep çocuğundan bahseder .bana ne senin çocuğundan . ne kadar akıllı olduğundan . off ya .ben her zaman yanımdaki insanların geneline hitap eden konu seçmeye özen gösterirken aynı özeni görememek çok bıktırıcı.
bir de fiks sorular... kayınvalidenlerle aran nasıl . .SANA NEEEE
ben sevmiyorum bu misafirlik olayını.arkadaşlarım gelsin ,yesin içsin .gülelim eğlenelim ama kendimi yakın hissetmedigim ortak payda bulamadığım insanlarla aynı suni ortama girmek...
işte bundan hoşlanmıyorum .var mı benim gibi düşünen:)))

Valla cnm ben de suni ortamları sevmiyorum...İçtenlik ,doğallık bana göre en makbulü...
Zaten içtenlik ,doğallık olursa ev sahibi de yorulmaz çünkü millet hizmet beklemez,hep birlikte uğraşılır...
Ama gelgelelim herkesle samimiyet oluşmuyo malesef,,,kafa yapısı uymalı en başta,,,o da binde bir oluyo :1closedeyes:

kızlar hepinizin ağzına sağlık... ben bir eve misafir gidipte hele yatalığa gelen misafirlerin eli boş gelip üstüne arsız tavırlarına ayrıca sinir oluyorum.. ben anlamıyorum bir eve nasıl eli boş gidilir üstüne aç gözlülük cabası.. çoluk çombalak doymak nedir bilmezler... çocuğa makarna yaparsın yanında pilav ister anası aa ayıp yavrum öle istenmez bile demezler.. arsız çocuk hele hiç sevmem.. yatak odam bana özeldir elalemin işi ne odamda... buzdolabımı açan bebelere ayrıca gıcığım kendi evlerinde alışıyorlar sonra heryerde aynını yapıyorlar.. evimde habire duş alan yatılı misafirlere ne demeli hele.. sanki hamam işletiyoruz biz kendi evlerinde 10 dakikalık tüpün hesabını yapan insanlar... saldırgan çocuklar ağızlarına çakacaksın 3-5 tane kendilerine gelsinler:)) yok yok misafir olmakta ev sahibi olmakta bana göre değil.. birde misafir üstüne misafir gelenlere ne demeli misafir misafiri sevmezmiş ev sahibi hiç birini sevmezmiş :)))

çoLuk çocuk geLir de çocuğuna sahip çıkmaz ya evimde hiç hoşLanmam,ben gittiğim evde nasıLsam bana geLen de benim evimde öyLe oLsun isterim. kendi çocuğunun yaramazLığına bakmadan bide senin çoLuk çocuğunu eLeştirip beğenmez ya,ifrit oLurum işte ona.. aayyhh,çok zor ya,misafir ağırLamak faLan Şeniz

cocukları parka getırmıs gıbı salan evın heryerını karıstırmasına ses cıkarmayan rahat mısafırlere,konusacak bısey bulamayıp onu bunu cekıstıren, cat kapı gelen mısafırlere tahammul edemem ne kendı evımde nede baska bır yerde oyuzden ıkıncı bır bulusmamız asla olmaz boyle ınsanlarla:))

çatkapı gelinmesine,
çocuklarıyla asla ilgilenmiyenlere,
evimin heryerinin karıştırılmasına,
saçma sapan dedikodu yapılmasına,
özel eşyalarımın karıştırılmasına
kesinlikle bende sinir olurum...

evimde kabul ettiğim insanlar sınırlı
konuşmasını bilen insanlarla görüşüyorum evim mabedim olduğu için öyle herkesi kabul etmiyorum gün vs. hiç yapmam ve de katılmam
o yüzden sinirlerimi bozacak misafirim olmuyor yani birileriyle görüşmek istemiyorsam ve oda evime gelmek istiyorsa ayıp olmasın diye evime kabul etmem evime gelenlerde dostlarımdır ve de her halimizle birbirimize açığızdır
bu hayat benim ve ben bu hayata bir daha gelmiyeceğim sinirlerimi bozacak insanlardan da uzak durmam ve de evime kabul etmemem en doğal hakkım diye düşünüyorum yerimseniben

kayınvalidemin küçük oğlunun 2 yaşında kızı var benim değerleri maneviyatı büyük hediye olan oyuncak bebeklerimi istemesi ve eltimin engel olmasına karşın en sonunda kayınvalidemin vermesine
yine kızın eline yiyecek verip yağlı yapışkan yiyeceklerle evde dolaşmasına izin vermelerine
kafasına göre herkesi doldurup gelmesine gıcığım
geçenlerde yine kayınvalidemin organizasyonluğunu yaptığı kalabalık aile yemeğinde
masaya sığamayacağımız için 14 kişiydik
çocuklarda yerde yer bende hizmet edeceğim için çocuklarla yerde yerim hesabı ile yer sofrasıda yaptım
ama gel görki maşallah çocuklar masada yedi
ve gelen misafirin anneside yawrum çocuğum siz yerde yeyinde büyükler otursun demedi
ve büyük eltimlerin her geldiğinde bencilce davranmasına uyuzum
bunlara ek olarak sevmediğim kişinin gelmesine ve habersiz gelinmesine uyuzum

bizim evde sigara içilmez,yasakladım çünkü..
sigara içmek isteyen yazın balkon da,kışın mutfak ta içer...
özellikle bildikleri halde hala,içemezmiyiz diye sorduklarında
(ki bunu soran arkadaş çevremizden bazıları)
tekrar tekrar Ezgi'yi seviyorsanız içmezsiniz demekten bıktım...
sevgiler...

ben pek misafire kızmam... ama bi tane misasfirim olurdu ki.. Allah kurtardı beni ondan desem yeridir... kocasıyla beraber çat kapı gelirlerdi... her seferrinde aç olurlardı.. otururdu içerde bacak bacak üstüne atar benim yemek hazırlamamı beklerdi... hiç gelip yardım etmezdi.. üstelik ben hamileydim ve karnım burnumdaydı.. bir de benim evim sobalıydı mutfağım buz gibi olurdu.... bunlar yetmiyomuş gibi benim yaptığım yemeklere ay ben onu yemem ben onu sevmem ay bu güzel olmamış der dururdu.. mızmızın tekiydi... çenesini bi açar gidene kadar kapamazdı... nasıl sinir olurdum... ama şükür kurtuldum artık... ondan başkada hiç misafirden gocunmam... gelene hep kapım açıktır en iyi şekilde ağırlamak isterim...

he bi de artık o kadar sinir oluyodum ki ona her geldiğinde sevmediği şeyleri yapardım artık istemesin diye.. ama o kadar yüzsüz ki yer ve beğenmezdi... maydanoz yemezdi ben de böreğin içine peynirden çok maydanoz koyardım... kaydirigubbakcemile3-tatlicadiarzu-

Back
X