Evinizi terk ettiğiniz oldu mu ?

sgursoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2009
44
0
86
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba ;
Evliyken evinizi terkediğ babanızın evine sığındığınız oldu mu ? Bu durumu yaşayan varsa eşi ve ailesi nasıl davrandı ..

Ben şu an böyle bir durumun içindeyim fakat detaylıca anlatıp yazacak gücüm yok çok fazla.. Özetleyecek olursam; Eşim alkollü olduğu 29 Ekim gecesi ağza alınmayacak sözler sarfetti, kapıları tekmeledi v.s korktum ertesi gün bende babamın evine gittim.. Ben babamın evine gidincede olayı toparlamak yerine bana hakaret dolu mailler yazdı sonra özür diledi, sonra tekrar hakaret etti saçmalıyor yani.. Ama ailesinden biride arayıp bu çocuklara ne oluyor demedi sanki beni sokaktan almışlar .. Eşim kendiside eve dönmemi çok istediğini söylediği halde babamın kapısını bir kere çalıp hadi aşkım yürü evimize diyemedi ..

yazamayacağım çok fazla öyle kırgnın ve yorgunum ki ..

canım Allah kolaylık versin......Çok zor bi durum.......Öyle bir şey başıma gelmedi ama evliliğini gözden geçirmelisin hadi eşin hatalı cahilce davrandı diyelim de ailesi duruma el koyup toparlaması lazımdı bence.......

bence ailelerden çok bi şey beklemeyin çünkü erkeklerin ailesi gördüklerim kadarıyla hep arkadan dürtüp yönlendirmeyle bi şeyler yapıyolar bu tarz incelikleri düşünmeleri için çok çok ince bi aile olmalılar...

Ne ailesinden ne kendisinden bir incelik göremedim zaten. Beni üzmüş kırmış 2 aydır bu şekilde devam ediyordu .. Konuşalım dediğimde bu bir süreç deyip es geçiyordu benim mutsuzluğumu görmezden geliyordu.. Evi terkedincede bence o akşam gelip müdahele etmesi gerekirken 1 hafta boyunca hakaret etti..Bu süreçte ben boşanmak istediğimi söyledim yüzyüze görüşelim dedi ok dedim. Görüştük çok yapıcı bir tutumu yoktu yine kırdı yine sesi yükseldi ..Evlilik danışmanına gidelim v.s dedi ama ben bir samimiyet göremedim bunu derken bile en basitinden evimize arkadaşlarımı çağıracağım zaman ondan izin almam gerektiğini söylerse bir insan nasıl inanayım.. Annemleri ayda 2 kez görmemi çok gören bunu hep annenlerdesin diye önüme atan, ekonomik sorunumuz olmamasına karşın kendi kazandığım parayı harcarken 5 tl nin hesabını yapıp beni sürekli kıran, her haraketimden bir anlam çıkarıp sen bunu yaparken bunu demek istedin diye paranoya yapan (o bilmesede Allah biliyor kesinlikle böyle bir huyum yoktur onu buna anlatamadım) şimdi şunu dersem böyle yaparsam ne der korkusu ile benide paranoyak yapan adama bundan sonra nasıl güveneyim.. Kendisine açık kapı bıraktım, babamın evine gelebilseydin o kapıyı çalabilseydin dediğim halde ne değişecekti ki diyip es geçti.. 4 gündür ne aradı ne sordu hakaret dolu mailleri için - nasıl bir terbiyesizlik ben bunları mı yaptım ben böylemiyim dediğimde - senin tepki vermen için yaptım cevabını verdi iletişime geçmek için yapmış .. iki satır güzel sözle iletişime geçilemez mi ?? ben bunları düşündükce deli oluyorum..Neresinden tutulacak ki bu ilişki şimdi..

Severek ayrılmak dünyanın en zor işiymiş meğer ..

canım bekle bekle...gelırse gercekten pısman olup gelecektır.gelmezsede zaten hıc sevmemıstır...sevıyorum dıyorsun tamam ama sana saygısı olmayan bır adamı daha ne kadar sevebıleceksın.önce saygı sonra sevgi.hakkında hayırlısı olsun....gelırse senındır gelmezsede zaten hiçsenin olmamıstır.

Bunu söylemek beni de üzüyor ama
Belki de boşanmak istiyordu ve gidişini fırsat bildi
Annem baban yanındaysa sakın ezdirme kendini
Barışacaksan bile hatasını anlayıp kendine çeki düzen vermesini bekle

bence madem babanlardasın bunu fırsat olarak düşün
aslında nasıl bi evlilik nasıl bi eş modeli istediğini düşün
bu şekildeki bi adamla ömür geçirebilecekmisin
düzelibileceğini inanmıyorsan seni daha fazla üzmesine izin verme

ben bikeresinde denedim,gidemedim ama... Not yazdım onu çok sevdiğimi belirten yüzüğü çıkartıp koydum baş ucundaki komidinin üstüne düğün resmimiz var onun önüne bıraktım.Uyuyodu; 5 10 dk izledim onu sonra ağlaya ağlya kapıya yöneldim ve orada yığılıp kalmışım.Ama benm olayım farklı.Eşimle tek sorunumuz benm ailemle görüşmek istemiyo sen görüş ama ben görüşmicem dio.Ailemde bize saygı göstercek dio aradakaldığım için gitmeyi denedm ama olmadı.Önce eşinle konuşmayı dene ama sakin bi şekilde eğer olmuyosa çokta zorlanamanın bi anlamı yok böle sen daha fazla yıpranırsın.Sadece sen fedakarlık yaparsan olmz tek başınamı evlendin sen tek başına yürütmeye çalışasın ailen arkandaysa hiç bişiden korkma.

Hepiniz çok doğru söylüyorsunuz bana saygısı kalmadı , zaten hiç saygısımı yoktu orasıda ayrı , tek başına sevginin yetmediğini biliyorum aslında mantık çerçevisinde bakınca yürümeyecek bir durum bir ömür dile kolay geçmez .. Ne umutlarım vardı ama düşündükleri ve yaşatıkları o kadar farklı ki neyse ben mi yanlış düşünüyorum şu yaşadıklarımı abartıyorum diyordum . Demek ki pekde yanlış düşünmüyormuşum hala daha neyi yanlış yaptım diyorum kendimi yedim..22 sinde 1 senemiz doluyor en güzeli boşanma davasını açmak.. Zaten o kadar zoruma gittiki evde ben iki gözüm iki çeşme ağlarken onun için babam dediki : (henüz 3 gün olmuştu babamın evine gideli) - kızım istiyorsan seni hemen götüreyim eve dedi bu kadar üzüleceksen gidelim dedi ama seni bu kadar sevdiğini söyleyan adam kapıyı bir kere çalmadı bir kere aramadı - diyince iyice dünyam yıkıldı .. o da ayrılmak istiyor olabilir bende hiçbirşey yapmadım demiyorum bende üzmüş olabilirim ama bana yaşattıklarını benim basit kaprsilerim karşığı olduğunu düşünmüyorum..Dönemicem zaten şu saatten sonra dönsem ne olacak yarın öbür gün bir kavgamızda "kendin gittin kendin geldin " diyecek aileside kendiside dönmek onun istediği gibi olmayı kabul etmek bir anlamda.. Zormuş arkadaşlar offf bir de rahatladım açıkcası söylemediğim konuşamadığım şeyleri buraya bir güzel yazıyorum hepinize teşekkür ederim

canım ben hiç denemedim ama görümcem çok yaptı evi terk etmeyi ilk seferde zaten kocasının ailesi istemiyordu görümceyi evine girmeye kalkınca kız kayınvalidesi yaka paça çıkarmaya kalkmış evden ondan beri kayınvalidesiyle görüşmüyor anlayacağın erkek ailesi genelde yapıcı değil yıkıcı galiba
eşi her seferinde ağlaya yalvara gelip aldı ama sonuçta onlar da bir türlü sorunlarını çözemediler çünkü oturup ağlaşıp barışıyorlar ama asıl sorunlarını çözmeye kalkışmıyorlar o yüzden görümcem şu an üçüncü kez açtığı boşanma davasından döndü o da evliliğin ilk yılından itibaren evi terk edip durdu o yüzden geri dönersen de sorunlarını halletmeden sakın dönme derim ben

Bana özel mesaj gönderip düşüncelerini paylaşan arkadaşım umarım bu başlığı tekrar okursun .. Mesaj sayım özel mesaj göndermeye yeterli olmadığı için sana cevap yazamıyorum ilgin için teşekkür ederim. nicki özellikle paylaşmak istemedim belki istemezsin diye..

mutnojmet teşekkür ederim .. zaten şu aşamada dönmeyi düşünmüyorum açıkcası dönmem içinde bir çabası yok süpriz ben geri geldim de diyemeceğime göre içim kan ağlaya ağlaya p.tesi günü boşanma davası için harakete geçicem..

Canim Allah yardimcinolsun kolay degil daha yeni evlisin sonucta simdi esinin ailesinden kimse aramadimi?nasil dayaniyolarya burda bir yuva yikiliyo seni ve ogularini biraraya getirip kknusmayi bile cokmu goruyalar yuh yani ok yaydan cikmis birkere bu kadar cabuk yikilmamali bir yuva zor kuruluyo sonucta ama beyimizde toparlamak icin caba gostermiyo heralde?

hiç terke etmedim Rabbim de yaşatmasın :Saruboceq:
sizin durumunuza gelince bencede arada saygı kalmamış
hem özür dileyip hem hakaret ediyor...
hadi pişman oldu diyelim dediğiniz gibi babanızın evine gelme zahmetinde bile bulunmuyor
ben bu davranışlarda dengesizlik görüyorum
hem siz neden arkadaşınız gelince ondan izin alasınızki oda ayrı bi saçmalık
doğru dürüst davranıcaksa devam edin çünkü yuva kolay kurulmuyor
yok eğer sizin ona boyun eğmenizi istiyorsa
bence en başından ayrılın

Bu güne kadar ne kavgam olursa olsun evimi hic terk etmedim,
istiyorsa o gitsin anasinin evine:1closedeyes:
neyse gelelim soruna,
bu durumda yaklasik 1 aydir babandasin. bu süre zarfinda düzeltme cablarin da sonucsuz kalmis.:çok üzgünüm:
benim fikrim dava acmak icin acele etme, bekle biraz daha ne kaybedersin. belki biraz daha yalniz kalinca hatasini anlar.
dava acarsan birlesme sansiniz daha azalir, birlesseniz bile sürekli bunu sana hatirlatacakdir.
sevdigini yazmissin,bu kadar beklemissin bekle biraz daha derim.
bakalim zaman ne gösterecek?

evi terk etmedim.. ama yatağı terk etmişytim hemen arkamdan o da terk etti... ama 1 saati geçmeden orta yolu bulduk.

Allah evi terketmeyi ayrılmayı nasip etmesin kimseye..
herkesin inşallah bir yastıkta mutlu mesut yaşar.

extreme bende yanlışmı düşünüyorum diyordum yani arkadaşlarım gelecekken neden ondan izin alayım o evi evim gibi görmeme engel bu benim.Bir program olmadığını biliyorsam gelmek istemişler buyrun gelin demişim vede hepsi bir arada ilk kez geliyorlardı. İki ayda bir bir arkadaşımızın evinde kızlar toplanmaya başlamıştık ikinci durakda bizim evimizdi. O gün arkadaşlarım gelecek diye sabah 09 da evden kaçtı resmen çok bozuldum. Ben arkadaşlarım evine gittiğimde eşleri merhaba der çekilir zaten kimse kızlarla oturmasını beklemez kimseden.. Bu bir nezakettir görgüdür evinden kaçmaz . Hadi es geçtik bunuda bizi yalnız bırakmak için gitti dedik. Sürekli sms mesajı gönderek gittiler mi diye taciz etmez beni korku içinde bırakmaz "ayy şimdi gelip birşey mi der " paranoyasına itmezmi. Arkadaşlarım anladı o gün çok bozuldum. "Biz gittik mi diye soruyor dediler " şakayla karışık üzüldüm geçiştirdim. O gün eve gelip kıyameti kopardı bu eve bana sormadan kimseyi çağıramazsın diye..Neden dediğimde ben öyle diyorum dedi ve kesti .. Sakinleşsin konuşayım dedim olmadı yine geçiştirdi beni.. Bu bizim yaşadığımız bir örnek.. Daha nicesi var benzer olaylarda şu durumda bile o gün yaptığının doğruluğunu savunuyor hala bana diyor ki 5-6 gün önce ilk kez yüzyüze geldiğimiz "bana soracaktın" diyor.. Anlamsız bir feodalite..

Aksi'cim güzel demişsinde evliliğimizin 6 ay'ında kavga etmiştik bende çıktım annemlere gittim evi terketmedim yanlış anlaşılmasın ev ziyaretine kafam dağılsın diye anneme hiçbirşey anlatmazdım 1 ay öncesine kadar sıradan bir ziyaret gibi sonra akşam üzeri 17:00 gibi annemlerden çıktım evimizin bulunduğu semte gittim çarşıda yürüyordum gün içinde sms göndermişti bi dolu "sen şöylesin sen böylesin" tarzında bende cevap yazmadım sadece "sonra konuşurz" demekle yetindim. Mesaj üzerine mesaj sonra delirdi ve dediki "defol git gelme bu evime bir daha embesil " arkasından "bir daha b.k gelirsin bu eve"mesajını patlattı gittim ama genede ben gittim. Şimdi bunları söyleyen adamdan ne beklersin annesinin evine gitmesini .. Her kavgada gidersin babamın evine ben seni çekemem diyen adam en sonunda muradına kavuştu hayatından ve evinden çıktım..

Pazartesi yada Salıydı hatırlamıyorum o günden beri ilk iletişimi sms mesajı oldu. Seni çok seviyorum dön evine lütfen ikimizede eziyet ediyorsun " bu kadar basit yani ben çok olağan birşey yapmışım laylay dönücem sanki.. Ne bileyim yaa ben ne diyeceğimi şaşıyorum.. O ki istiyorsun gel bakalım şu eve nikah günü bile beni çıkaramadığın eve bir gel.. O gün bile kuaföre ben kendim gittim neymiş trafik varmış geç kalmışlar.. Kuaföre geldi eve döndük kimse gelemedi nedense erkek tarafından gelini alıp çıkarsınlar ne o gene trafiğe takılmışlar oğullarının en özel gününde..Sonra öğreniyorum ki eltilerim kuaför beğenememiş saçlarını yaptıramışlarmış bir tülü bu mudur yani.. Önemli değildi bunlar yine benim için ama o kadar gelenekci olup 4 gelinini davuluyla zurnası ile evinden alan aileden biraz nezaket beklerdim ailemde beklerdi.. Bunlarıda düşünmeye başladım artık herşeyleri yapmacıkmış demek ki .. Ailemi saymamışlar hiçbirşeyimize karışmadı ailem yok bilezik yok şu olack bu olacak demedi kızım mutlu olsun yeter dediler.. İnsanlar neler yaşıyor evlilik sürecinde benim ailemin bir kaprisi olmadı. Nişan günü söz günü hep onların istediği tarihte oldu. Neymiş nişan için tarihi bir an önce belirleyelimde köyde piknik varmış oraya gideceklermiş. Yadırgadı ailem genede sesini çıkarmadı.. Oğullarına verdikleri değer buymuş diye düşündüler piknik daha önemliymiş.. Yaz yaz sonu yok bunların..Bu yüzden ne yaparsa yapsın bu sefer ailem sayılacak babamın evini aramadı ailesi bekledim , kendisi arasın dedim aramadı bekledim bir smj mesajı ile dön evine denmez seni çok seviyorm demekle iş çözülmez .. Bunu hissetirmesi gerek ben 100 kere seni çok seviyorum duymak yerine bir kere hissetmek istiyorum..

Siz söyleyin arkadaşlar çokmu şey bekliyorum istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…