Evet yapamayacağım annem ki her durumda olumlu bakar herşeyi hem düzeltme çabasındadır. Kızım bu gitmez dedi bana .. Dönersen birşey değişmeyecek dedi bir anne için bunları söylemek çok zor dedi ama söylediklerinin hepsinde haklıydı o da şimdiye kadar görüpte " kızım mutlu" gerisi önemli değil deyip ertelediklerini paylaştı benimle belki .. Şimdi sizler yorum yaptıkca anlıyorum gerçekten değersizmişim oysaki beni gerçekten çok sevdiğine inandığım insandı eşim sevmek yetmezmiş meğer çok acı öğrendim..
Bense hala acaba ütüsü noldu evin temizliğini ne durumda diye içten içe düşünüyorum.. İşin kötüsü mutsuz ve huzursuz olduğum evi özlüyorum bunlarıda kimseye diyemiyorum. Sanırım profesyonel destek alacağım bir psikaytra gideceğim yoksa aklımı kaçırçak gibi oluyorum. Huzur ölümde mi diyorum..Manyak mantıksız biri oldum 20 günde .. Herşeye rağmen çok şükür bunlarda geçer sağlığım yerinde diyerek avunuyorum.. Öff neyse boşanalım dediğimde "o kadar masraf yaptırdın şimdi boşanalım diyorsun diyen" , adamdan ne hayır gelir zaten.. Mazaretide o kadar emek harcadık anlamında kullanmış o sözü Allah aşkına verdilen emeğin ifadesi para ile ölçülür mü.. Para konusunda aynen yanlış hatırlamıyorsam Sarıbocuq yazmıştı yazdıklarını yaşadım.. Tutulacak bir yanı kalmamış cidden bu işin ..
Dün evlilik yıldönümüzdü ilk senemiz daha doğrusu bekledim ki gelsin .. Gönlümü alsın birşey yapsın çaba göstersin ancak telefon mesajı attı , beni eve çağıran bir dolu mesaj. İnsan hiçbirşey yapamazsa bahçeden bir buket yapıp gelmezmi ya ben ağaç kavuğunda mı çıktım.. Ailemin evini yok sayıyorda gelmiyor.. Bugün avukatı aramam gerek bir türlü arayamıyorum nefesim kesiliyor aramak istedikçe ama arıcam yapcak başka birşey yok..
extreme bende yanlışmı düşünüyorum diyordum yani arkadaşlarım gelecekken neden ondan izin alayım o evi evim gibi görmeme engel bu benim.Bir program olmadığını biliyorsam gelmek istemişler buyrun gelin demişim vede hepsi bir arada ilk kez geliyorlardı. İki ayda bir bir arkadaşımızın evinde kızlar toplanmaya başlamıştık ikinci durakda bizim evimizdi. O gün arkadaşlarım gelecek diye sabah 09 da evden kaçtı resmen çok bozuldum. Ben arkadaşlarım evine gittiğimde eşleri merhaba der çekilir zaten kimse kızlarla oturmasını beklemez kimseden.. Bu bir nezakettir görgüdür evinden kaçmaz . Hadi es geçtik bunuda bizi yalnız bırakmak için gitti dedik. Sürekli sms mesajı gönderek gittiler mi diye taciz etmez beni korku içinde bırakmaz "ayy şimdi gelip birşey mi der " paranoyasına itmezmi. Arkadaşlarım anladı o gün çok bozuldum. "Biz gittik mi diye soruyor dediler " şakayla karışık üzüldüm geçiştirdim. O gün eve gelip kıyameti kopardı bu eve bana sormadan kimseyi çağıramazsın diye..Neden dediğimde ben öyle diyorum dedi ve kesti .. Sakinleşsin konuşayım dedim olmadı yine geçiştirdi beni.. Bu bizim yaşadığımız bir örnek.. Daha nicesi var benzer olaylarda şu durumda bile o gün yaptığının doğruluğunu savunuyor hala bana diyor ki 5-6 gün önce ilk kez yüzyüze geldiğimiz "bana soracaktın" diyor.. Anlamsız bir feodalite..
Aksi'cim güzel demişsinde evliliğimizin 6 ay'ında kavga etmiştik bende çıktım annemlere gittim evi terketmedim yanlış anlaşılmasın ev ziyaretine kafam dağılsın diye anneme hiçbirşey anlatmazdım 1 ay öncesine kadar sıradan bir ziyaret gibi sonra akşam üzeri 17:00 gibi annemlerden çıktım evimizin bulunduğu semte gittim çarşıda yürüyordum gün içinde sms göndermişti bi dolu "sen şöylesin sen böylesin" tarzında bende cevap yazmadım sadece "sonra konuşurz" demekle yetindim. Mesaj üzerine mesaj sonra delirdi ve dediki "defol git gelme bu evime bir daha embesil " arkasından "bir daha b.k gelirsin bu eve"mesajını patlattı gittim ama genede ben gittim. Şimdi bunları söyleyen adamdan ne beklersin annesinin evine gitmesini .. Her kavgada gidersin babamın evine ben seni çekemem diyen adam en sonunda muradına kavuştu hayatından ve evinden çıktım..
Pazartesi yada Salıydı hatırlamıyorum o günden beri ilk iletişimi sms mesajı oldu. Seni çok seviyorum dön evine lütfen ikimizede eziyet ediyorsun " bu kadar basit yani ben çok olağan birşey yapmışım laylay dönücem sanki.. Ne bileyim yaa ben ne diyeceğimi şaşıyorum.. O ki istiyorsun gel bakalım şu eve nikah günü bile beni çıkaramadığın eve bir gel.. O gün bile kuaföre ben kendim gittim neymiş trafik varmış geç kalmışlar.. Kuaföre geldi eve döndük kimse gelemedi nedense erkek tarafından gelini alıp çıkarsınlar ne o gene trafiğe takılmışlar oğullarının en özel gününde..Sonra öğreniyorum ki eltilerim kuaför beğenememiş saçlarını yaptıramışlarmış bir tülü bu mudur yani.. Önemli değildi bunlar yine benim için ama o kadar gelenekci olup 4 gelinini davuluyla zurnası ile evinden alan aileden biraz nezaket beklerdim ailemde beklerdi.. Bunlarıda düşünmeye başladım artık herşeyleri yapmacıkmış demek ki .. Ailemi saymamışlar hiçbirşeyimize karışmadı ailem yok bilezik yok şu olack bu olacak demedi kızım mutlu olsun yeter dediler.. İnsanlar neler yaşıyor evlilik sürecinde benim ailemin bir kaprisi olmadı. Nişan günü söz günü hep onların istediği tarihte oldu. Neymiş nişan için tarihi bir an önce belirleyelimde köyde piknik varmış oraya gideceklermiş. Yadırgadı ailem genede sesini çıkarmadı.. Oğullarına verdikleri değer buymuş diye düşündüler piknik daha önemliymiş.. Yaz yaz sonu yok bunların..Bu yüzden ne yaparsa yapsın bu sefer ailem sayılacak babamın evini aramadı ailesi bekledim , kendisi arasın dedim aramadı bekledim bir smj mesajı ile dön evine denmez seni çok seviyorm demekle iş çözülmez .. Bunu hissetirmesi gerek ben 100 kere seni çok seviyorum duymak yerine bir kere hissetmek istiyorum..
Siz söyleyin arkadaşlar çokmu şey bekliyorum istiyorum..
Dün evlilik yıldönümüzdü ilk senemiz daha doğrusu bekledim ki gelsin .. Gönlümü alsın birşey yapsın çaba göstersin ancak telefon mesajı attı , beni eve çağıran bir dolu mesaj. İnsan hiçbirşey yapamazsa bahçeden bir buket yapıp gelmezmi ya ben ağaç kavuğunda mı çıktım.. Ailemin evini yok sayıyorda gelmiyor.. Bugün avukatı aramam gerek bir türlü arayamıyorum nefesim kesiliyor aramak istedikçe ama arıcam yapcak başka birşey yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?