Evinizin düzenini nasıl sağlıyorsunuz ben bıktım?

jazzoli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2021
53
13
38
28
Öncelikle herkese merhaba
Ben daha iki haftalık evliyim ve evime alışamadım. Aynı zamanda sağlık çalışanıyım işimin ne zaman biteceği belli olmuyor eve geliş saatlerim düzenli değil çok yoruluyorum. Günlük yemek, evin ne zaman silip süpürüleceği, çamaşır yıkama düzeni gibi şeyleri, en önemlisi de bunları yapacak enerjiyi nasıl sağlıyorsunuz? Daha iki haftada pes ettim böyle olmak istemiyorum

Evli değilim , ama daha çok yenisin bence zamanla oturacaktır. Yeni bi ev, düzen hemen alışmak zor. Bide yoğun bir işiniz varmış , eşinizi de şimdiden sorumluluk almaya alıştırın nasıl başlarsa öyle gider . Tecrübeli evli arkadaşlar daha iyi yorumlar yapar ev düzeni konusunda .

Ben yemekleri akşamdan pişiriyorum, dolabımda mutlaka hazır bir yemek çorba vs bulunur :) Bunun dışında annem ve kayınvalidem sağolsun, buzluğu doldururlar. 2 günde 1 mutlaka evi süpürüyorum ki, tozlanmasın. Haftada 1 de büyük temizlik yapıyorum. Eşyalarımı yerli yerinde koymaya özen gösteririm, pek dağılmaz. Banyoyu da sabah kalkınca bi temizler evden öyle çıkarım :)

Ben daha iki haftalık evliyim ve evime alışamadım. Aynı zamanda sağlık çalışanıyım işimin ne zaman biteceği belli olmuyor eve geliş saatlerim düzenli değil çok yoruluyorum. Günlük yemek, evin ne zaman silip süpürüleceği, çamaşır yıkama düzeni gibi şeyleri, en önemlisi de bunları yapacak enerjiyi nasıl sağlıyorsunuz? Daha iki haftada pes ettim böyle olmak istemiyorum
Az eşya, çok plan, el çabukluğu, ertelememe vb kombinasyonlarla.

En sonunda da her şeye boşvererek :D

Tebrik ederim cok yeni evlisiniz... Oncelikle her isi birden yapamaya calismayin....camasir yikama.. evi supurme silme gunleriniz olsun...ben yemeklerimi aksamdan yapardim... Birde bos zamanlarimda... Buzluktan hemen alip pisirebilecegim... Borek .. dolma ... Sarma..vs... Gibi yiyecekleri depolardim... Yemek yapamadigim zamanlar icin ..

ben sevgilimle yasiyorum, sabahlari kahvaltiyi evde yapmiyoruz.
aksam eve genelde ben erken geliyorum o yuzden yemegi ben yapiyorum.
sevgilim eve gelince direkt ustunu falan degistirip evi supuruyor, iki gunde bir de siliyor. ama direkt gorev gibi bu isi yapiyor cunku yatsa kalkip yapmaz :D
daginikliklari ben topluyorum salonu falan. gece yatmadan once o dusu ve lavaboyu temizliyor.

camasirlari biriktikce genelde iki gunde bir kim denk gelirse o yikiyor.

Daha çok yenisiniz eve, evliliğe alışın hele bir. Çalışanla ev hanımı bir olamaz zaten ev hanımı olarak elim sürekli evin üzerinde.. çalışsam nasıl olurdu bilemiyorum.
Fazlalık tutmamak,az eşya,ertelemeden pratik olmak ana şartı bana göre. Dağınık bırakılmazsa toplaması da kolay olur. Varsa durum ayda 2-3 kadın alın. En önemlisi de tek başına sırtlanmayın,eş kişisi de rahata alışmasın.

Bu videolardaki gibi önceden hazırlayabilirsiniz yemeklerinizi. Temizlik konusunda eşinizle iş bölümü yapmalısınız. Sizinki kadar yoğun bir işim olsaydı eve yardımcı almayı düşünürdüm. Alışana kadar haftada 1-2 gün alabilirsiniz aslında. Sonrasında temiz evi temiz tutmaya çalışırken düzen oturtmak daha kolay olur.

Bir robot süpürge edinmenizi tavsiye ederim. En azindan ev süpürülmüş olunca Hersey daha kolay geliyor.daha cabuk oluyor.

yaz geldi.
-her boş vakitte yanına yandaş bulup, domates sos, menemenlik vb. yapıp depolamak lazım.
-tarhana olsun mutlaka, en çabuk çorba.
-bi düdüklü tenceren olsun. 15 dk'da kuru fasulye için iyi oluyor :)
-haftada 1 kez yiyeceğin kadar marul maydonoz vs yeşilliği yıka kurut ve gıda poşetine koyup dolapta sakla. sadece yiyeceğin zaman doğrarsın.
-yapabiliyosan biber dolma içi hazırlayıp ocakta biraz pişir. yarı pişmiş olacak şekilde. sonra biberleri doldur. dolu şekilde dondurucuya atıver. çıkarıp tencerede pişirmek kalsın.
-börek, pişmiş kek, köfte vb buzluğa atabilirsin.
-ben 1 kg soğan alıp rondodan yemeklik geçiriyorum, soğanları kavanoza koyup, kavanozu zeytinyağı ile dolduruyorum. yemek yaparken içinden kaşık kaşık alıyorum. inanılmaz pratik bi yöntem.

-akşam herkes yatınca her odaya 1-2 dk uğra, başka yere ait eşyaları topla yerine götür.
-haftada 1 süpürme silme vs yaparsın. eşin de yardım ederse çabuk biter. 15te 1 veya ayda 1 yardımcı alabilirsen o da olur.
-lavabo kenarında bir fırça veya sünger olsun hep. akşamları tuvalet sonrası tuvaleti silerken, süngerle de lavaboyu ovar geçersin.
-akşam yemeklerinden sonra lavaboyu toparlarken, mutfak bezini sabunlayıp ocak arkası dolap kapaklarını şöyle bi geçiver.
-çamaşır için gün bekleme, baktın 1 makine doldu, hooop yıka. kurutma varsa at kurut tv izlerken katlarsın, ütülersin. kurutma yoksa as. ipten toplarken katlayarak topla. ütülenecekler için bir sepet oluştur,tv izlerken ütüle yine.

Yeni evliyken yoğun çalışıyordum. Akşam eve gelince yemek yapıyordum. Çamaşırları biriktirmeden yıkıyordum, boş oda vardı oraya asıp ütüyü de orda yapıyordum iyiydi. Cumartesi günleri ben işteyken eşim evi süpürüp silmiş oluyordu. Haftada bir tuvaleti banyoyu yıkayınca yetiyordu.

Zaten eşyalar temiz ev yeni temizlenmiş. Bir pisliği olmaz. Sadece halılar yeniyken çok toz yapıyor

Hafta sonu iki çeşit çorba iki çeşit yemek yapıp sıcakken kavanozluyorum kışlık domates hesabı. Kapak vakumlandık için taze gibi oluyor. Hafta içi ısıtıp ısıtıp yiyoruz yanına yalnızca salata pilav falan yapıyorum. Cumaları balık salata, hafta sonu ton balıklı salata makarna günü. Temizliği cumartesi, büyük temizliği ayda bir (dolap içleri, banyo duvarı, kapılar vs) , en büyüğünü :KK48: (Perde, halı yıkatma koltuk sildirme) altı ayda bir yapıyorum. Hergün ev süpürüyorum çünkü tüm ev kilim, kolay oluyor. Max on dakika. Zamanla senin de düzenin oturur.

Bu konuda burada motive eden topikler var. mesela Nego Nego nun topiği motive edebilir sizi

2 haftalik evlilikte dert bu mu cidden 🥺

Balayina gitmediniz mi, calisan insanlarsiniz daha ne ara eve girdiniz de evi dagittiniz kirlettiniz 🥺

Alin bi robot, supursun silsin.
Yemek de bos bi gunde buzlugu doldurun.
2 ayda bir bir temizlikci cam kapi silmeye gelse, camasirlar biriktikce atilsa, bulasik da tezgahta birikmeden makinaya direkt yerlesse bitti gitti.

Sağlamıyoruz. Olduğu kadar. Bazen ev bal dök yala olur bazen pislik götürür bazen idare eder. Hayat böyle çünkü her günümüz bir olmuyor. Bazen yemek yaparım, bazen hamburger kebap söylerim, bazen 5 çeşit döktürürüm. Hem çalışıp hem ev işi hem yemek hem kendine bakım ütopya. Böyle olmakzordunda da değilsiniz olduğu kadar olması yeterli.
İki haftalık evlisin bırak kocan seni nasıl nazlayacağını şaşırsın. Yemekti temizlikti şu an düşüneceğin şeyler mi bunlar yeni evli bir kadının?

Back
X