Evinizin düzenini nasıl sağlıyorsunuz ben bıktım?

Ben yeni evliyken okuyordum. Sabah derslere giriyordum öğleden sonra yemekleri yapıyordum. Bulaşıkları yemekten sonra makineye dizip öyle oturuyordum. Çarşamba günü süpürge ve toz alma cumartesi günü çamaşır hafta yoğun geçtiyse biriken bulaşıklar süpürge ve haftada bir banyoyu temizliyordum, ayda 1 defa genel temizlik yapıyordum. Ev işi nankör biraz bide eşini alıştır seninle birlikte yapsın şimdiden rahata verme. Benimki yardım etmiyordu bide çok dağınıktı o yoruyordu. Eşyalarını kirliye atmazsa yıkama toplamayı öğrenir giyeceği kalmayınca 🙃

ya niye herkes evi haftada bir supurup siliyorum yazmis ben sevgilime katya gibi her gun yaptiriyorum :KK70: bu konuyu gorse hungur hungur aglardi ben enayi miyim diye :KK53:
Bizde kedi var, haftada bir süpürmem mümkün değil. Günde iki süpürmezsem bile ayaklarıma kum saç tüy yapışıyor sürekli 😂. Ben her gün toz alıp süpürüp siliyorum 🤷🏼‍♀️. İnan şaşırıyordum haftada bir süpürenlere. Erkek arkadaşımın evini iki haftada bir bile süpürsek temiz kalıyor. Anca kırıntı olur, kedi olmayınca her gün süpürmeye gerek yok. Kedi olunca da her gün süpürmek bile yetmeyebiliyor 😂.

Baya baya Yeni evlisinn alışma sürecindesin
Olucakk bunada alışıcaksın😊
Hem kendi evini hem kendi düzenini yapınca
Daha çok alışıcaksın 🤲

Yillardir evin duzenini saglayamadik, bir de 2 cocuk. :D Çok yoğun çalışıyoruz. Aksamlari beraber yapıyoruz olduğu kadar. Haftasonu da yine beraber girisiyoruz islere rahat rahat.
Yani tek basiniza olmaz.

yaz geldi.
-her boş vakitte yanına yandaş bulup, domates sos, menemenlik vb. yapıp depolamak lazım.
-tarhana olsun mutlaka, en çabuk çorba.
-bi düdüklü tenceren olsun. 15 dk'da kuru fasulye için iyi oluyor :)
-haftada 1 kez yiyeceğin kadar marul maydonoz vs yeşilliği yıka kurut ve gıda poşetine koyup dolapta sakla. sadece yiyeceğin zaman doğrarsın.
-yapabiliyosan biber dolma içi hazırlayıp ocakta biraz pişir. yarı pişmiş olacak şekilde. sonra biberleri doldur. dolu şekilde dondurucuya atıver. çıkarıp tencerede pişirmek kalsın.
-börek, pişmiş kek, köfte vb buzluğa atabilirsin.
-ben 1 kg soğan alıp rondodan yemeklik geçiriyorum, soğanları kavanoza koyup, kavanozu zeytinyağı ile dolduruyorum. yemek yaparken içinden kaşık kaşık alıyorum. inanılmaz pratik bi yöntem.

-akşam herkes yatınca her odaya 1-2 dk uğra, başka yere ait eşyaları topla yerine götür.
-haftada 1 süpürme silme vs yaparsın. eşin de yardım ederse çabuk biter. 15te 1 veya ayda 1 yardımcı alabilirsen o da olur.
-lavabo kenarında bir fırça veya sünger olsun hep. akşamları tuvalet sonrası tuvaleti silerken, süngerle de lavaboyu ovar geçersin.
-akşam yemeklerinden sonra lavaboyu toparlarken, mutfak bezini sabunlayıp ocak arkası dolap kapaklarını şöyle bi geçiver.
-çamaşır için gün bekleme, baktın 1 makine doldu, hooop yıka. kurutma varsa at kurut tv izlerken katlarsın, ütülersin. kurutma yoksa as. ipten toplarken katlayarak topla. ütülenecekler için bir sepet oluştur,tv izlerken ütüle yine.
Bu ne hamaratlik maşallah 👏👏

Hepinize tek tek çok teşekkür ederim ama sanırım benim sorunum eşimin gerektiği kadar yardım etmemesi.. aslında bekarken evine gittiğimde bana hiç iş yaptırmazdı ama o da uyum süreci yaşıyor sanırım. Nasıl beraber iş yapmaya alıştıracağım peki bu konuda da taktik verir misiniz? :)

yaz geldi.
-her boş vakitte yanına yandaş bulup, domates sos, menemenlik vb. yapıp depolamak lazım.
-tarhana olsun mutlaka, en çabuk çorba.
-bi düdüklü tenceren olsun. 15 dk'da kuru fasulye için iyi oluyor :)
-haftada 1 kez yiyeceğin kadar marul maydonoz vs yeşilliği yıka kurut ve gıda poşetine koyup dolapta sakla. sadece yiyeceğin zaman doğrarsın.
-yapabiliyosan biber dolma içi hazırlayıp ocakta biraz pişir. yarı pişmiş olacak şekilde. sonra biberleri doldur. dolu şekilde dondurucuya atıver. çıkarıp tencerede pişirmek kalsın.
-börek, pişmiş kek, köfte vb buzluğa atabilirsin.
-ben 1 kg soğan alıp rondodan yemeklik geçiriyorum, soğanları kavanoza koyup, kavanozu zeytinyağı ile dolduruyorum. yemek yaparken içinden kaşık kaşık alıyorum. inanılmaz pratik bi yöntem.

-akşam herkes yatınca her odaya 1-2 dk uğra, başka yere ait eşyaları topla yerine götür.
-haftada 1 süpürme silme vs yaparsın. eşin de yardım ederse çabuk biter. 15te 1 veya ayda 1 yardımcı alabilirsen o da olur.
-lavabo kenarında bir fırça veya sünger olsun hep. akşamları tuvalet sonrası tuvaleti silerken, süngerle de lavaboyu ovar geçersin.
-akşam yemeklerinden sonra lavaboyu toparlarken, mutfak bezini sabunlayıp ocak arkası dolap kapaklarını şöyle bi geçiver.
-çamaşır için gün bekleme, baktın 1 makine doldu, hooop yıka. kurutma varsa at kurut tv izlerken katlarsın, ütülersin. kurutma yoksa as. ipten toplarken katlayarak topla. ütülenecekler için bir sepet oluştur,tv izlerken ütüle yine.
Soğan olayı muhteşem fikirmiş! Hem böylece çürümezde. Ah teşekkür ederim :)

Hepinize tek tek çok teşekkür ederim ama sanırım benim sorunum eşimin gerektiği kadar yardım etmemesi.. aslında bekarken evine gittiğimde bana hiç iş yaptırmazdı ama o da uyum süreci yaşıyor sanırım. Nasıl beraber iş yapmaya alıştıracağım peki bu konuda da taktik verir misiniz? :)
Tabi ki iş bölümü yaparak. Eşinize açık şekilde söyleyin. Yardım etmesi gerektiğini bilsin. Mesela ben eşime yapılacak işi önceden söylüyordum, şimdi alıştı kendisi yapıyor. Özellikle tuvaletleri ben fırçalıyor ve ovuyorum eşim de su döküp çek çek ile temizliyor. Koltuğu eşime süpürtüyorum genelde ve bazen de çamaşır astırıyorum. Ben söyleyince hepsini yapıyor. Bir de robot süpürge candır😂

Bir robot süpürge edinmenizi tavsiye ederim. En azindan ev süpürülmüş olunca Hersey daha kolay geliyor.daha cabuk oluyor.
Ben de robot süpürge diyecektim. Bekarım ama kullananlar memnun. Her gün yada gün aşırı ev temizlenmiş olur, eşinizle de iş bölümü yaparsanız çok bir şey kalmaz gibi.

Olay dağıtmamak ve sık temizlemekte.
Sık ve az temizlenince hem ev sürekli temiz kalıyor hem de iş birikmediği için çabuk bitip vakit almıyor.
Ha şuan sen bunu yapabiliyor musun derseniz içinde bulunduğum biyolojik zorluk sebebi ile az önce 5 dakika bahçe süpürdüm yarım saattir dinleniyorum.

Öncelikle herkese merhaba
Ben daha iki haftalık evliyim ve evime alışamadım. Aynı zamanda sağlık çalışanıyım işimin ne zaman biteceği belli olmuyor eve geliş saatlerim düzenli değil çok yoruluyorum. Günlük yemek, evin ne zaman silip süpürüleceği, çamaşır yıkama düzeni gibi şeyleri, en önemlisi de bunları yapacak enerjiyi nasıl sağlıyorsunuz? Daha iki haftada pes ettim böyle olmak istemiyorum
Aynısını ilk evlendiğimde bende yaşadım. Bi de olaya kaynana görümce dahil oldu kafayı yicektim. Hastalar geç geldiği için bazen 7 8 de çıkıyorum eve gelmem 9. Bayılıyordum heryer dağınık. Yasaklardır derken biraz rahatlamıştım o yasaklarıda eş ailesi sabote etti yok kahvaltı yok misafir yok avm yok gel git çağır sinir krizleri geçirdim. Şuan çok iyiyim size tavsiyem yapıcaklarınızı yazın bir de eşinizle yapın. Ben geç saatte çıktığım için çarşamba günleri evden çalışıyorum çamaşır yıkarım asarım katlarım odaları düzeltirim. Halim varsa tuvalet banyo önemli yıkarım bi de süpürürm bunlar basit şeyler sonra keyif yapın çok geliyorsa yemeği basit yapın ama kesinlikle haftasonu eşinizle yapın. O süpürsün komple silsin mesela siz mutfağınızla ilgilenip toz alın. İlk ayda 1 yapın düzenli zorlamadan sonra 2 haftada 1. Yemek zor eşim anlayışlıydı o konuda işten çıkarken ne yiyelim hayatım derken bulurduk yicek bişey bazen yumurta kırarız bazen marketten nugget alırız bazen mantı bazen salçalı makarna öyle geçinip gidiyoruz. Siz tam olarak neyde zorlanıyorsunuz ?

Bizde kedi var, haftada bir süpürmem mümkün değil. Günde iki süpürmezsem bile ayaklarıma kum saç tüy yapışıyor sürekli 😂. Ben her gün toz alıp süpürüp siliyorum 🤷🏼‍♀️. İnan şaşırıyordum haftada bir süpürenlere. Erkek arkadaşımın evini iki haftada bir bile süpürsek temiz kalıyor. Anca kırıntı olur, kedi olmayınca her gün süpürmeye gerek yok. Kedi olunca da her gün süpürmek bile yetmeyebiliyor 😂.
bizim yurt disindaki evimizde iki kedi bir kopek var, bir de eski ev cok toz tutuyor. robot supurge de var ama cidden onunla bile tam temizlenmiyor kedilerin tuyu evden dolayi galiba. benim katya her gun supurur sagolsun :D ama turkiyede oyle bir dert yok, bir kedi bir kopek var ev yeni robot yetiyor. hali falan yok parke de zaten digerindeki gibi tutmuyor tozu. sana tavsiyem evi degistir. :KK53:

Kuzum sağlıkçıyım bende nöbet usulü çalışıyorum . Hiç kaygılanma yetişemiyorum diye annemin prensesiydim ben herşey oturuyor yerine . 2 yıllık evliyim ilk yaptığım şey robot süpürge almak oldu , nöbet çıkışı iş yapmıyorum çok yorgun olursam yemekte yapmıyorum. Temizlik gün aşırı robotu çalıştırıyorum ayda iki ayda bi yardımcı alıyorum dip köşe bucak . Eşim mesaili çalışıyor hafta sonu yada müsait zamanda çamaşırları atıyorum. Eşimin arkasını toplamıyorum çamaşırı kirli sepetine atmayı öğrettim😂 atmazsa kapının arkasından alıp yıkamıyorum :)

Çorapları ortaya atıyordu bi kaç aldım kirli sepetine koydum hala devam etti bıraktım antreye atıyorsa orda kalıyordu almadım :) formasını cumadan getirip kirli sepetine asmazdı kapının arkasına bırakırdı ordan alıp yıkamadım gerekirse kirli giydi ama alıştırmak istemedim şu an enerjim var ama ilerde bir çocuğum olduğunda iki çocuğa bakmak istemedim . Ben ev süpürürsem ona sildirdim yemek yapıyorsam salatayı ona yaptırdım ev alışverişini ona bıraktım görev haline getirmedim. Robot süpürge yokken de ben nöbetteyken ona ev süpürttüm eve geldiğimde eksik yanı varsa şurayı da şöyle yapmışın demedim eksik bişey varsa ona söylemeden tamamladım ellerine sağlık çok güzel olmuş dedim ( yoksa ben yapamıyorum diye kaytarır) işin özü ilerde bir çocuğum olduğunda herşeye yetemem düşüncesiyle davranıyorum. Nöbete gelmeden önce ertesi günün yemeğini yapmam mesela ben nöbetteyken kendi başının çaresine baksın ilerde benden talebi olmasın diye

Kesinlikle eşinizi ilk haftalardan her şeye dahil edin. İlerde çoluk çocuk olunca iyi ki... dersiniz.

nefret ediyorum ev işi yapmaktan

Eşime paslanmaya çalışıyorum ama o da çok beceriksiz hiç güzel yapamıyor beğenmiyorum yaptığı temizliği ben illa ki üstünden geçmek zorunda kalıyorum.

bizim yurt disindaki evimizde iki kedi bir kopek var, bir de eski ev cok toz tutuyor. robot supurge de var ama cidden onunla bile tam temizlenmiyor kedilerin tuyu evden dolayi galiba. benim katya her gun supurur sagolsun :KK70: ama turkiyede oyle bir dert yok, bir kedi bir kopek var ev yeni robot yetiyor. hali falan yok parke de zaten digerindeki gibi tutmuyor tozu. sana tavsiyem evi degistir. :KK53:
4 farklı evde yaşadık kedimle maalesef, hep aynı 😂. Biraz da süpürgeye, halı miktarına hatta halıların tüy uzunluğuna, evde kaç kişinin ne kadar vakit geçirdiğine göre değişiyor bence süpürme ihtiyacı sıklığı 😄. Kedim de öyle aşırı uzun tüylü değil ha 😂 sadece kum ve mama dağıtıyor, tüyleri de normal miktarda dökülüyor.

Bir de ben yer temizliği konusunda çok titizim. Yerde birkaç tane tüy görsem ayağıma kum değse rahatsız oluyorum, üzülüyorum daha yeni temizledim diye. İstediğim temizlik için her gün düşen tüylerin kumların bir şekilde yerden alınması lazım 😂.

Her şeye yetişen süpermen olmaya kalkma sakın Biz Türk kadınlarının en önemli sorunu bu bence temizlikle kafayı bozup kadınlığımızı unutuyoruz.. çalışan bir bayansın mutlaka ayda bir iki yardımcı al inanılmaz faydasını görürsün...
Eşinle konuşup iş bölümü yap hem tepkisini de görürsün haftanın belli günleri o yemek yapsın
bazen de dışarda yiyin o da bir zevk sonuçta gezin eğlenin
Robot süpürge tavsiyesi iyi değerlendir mutlaka
Ortalık dağılınca işleri erteleme genel dağınıklıkta mutfaktan gelen birçok şeyi taşımak oluyor eşin mutfağa giderken canım şunları da götür de mesela :)
sen de giderken götür odadan odaya geçerken eşyaları da götür günlük hayatın bir parçası gibi olsun ev toplamak o zaman ayrıca toplamak gibi bir derdin de olmuyor ...
ev topluyken işler daha kolaydır zaten.. banyo ve tuvaleti her gün sen yıkayacaksın diye de bir şey yok eşine söyle bu konuda hassasiyetim var midem kaldırmıyor sürekli yardım etmelisin diye uygun şekilde ifade etmelisin yoksa üstüne yapışır o iş de ..
Ben yıllarca eşimin hiçbir şeyini ütülemedim o da temizliğe yanaşmıyordu şimdi o rahatsız olup yapmak istiyor ben söylemeden yapıyor ben de ütüsünü yapıyorum artık zamanla herkes değişiyor

Back
X