yaz geldi.
-her boş vakitte yanına yandaş bulup, domates sos, menemenlik vb. yapıp depolamak lazım.
-tarhana olsun mutlaka, en çabuk çorba.
-bi düdüklü tenceren olsun. 15 dk'da kuru fasulye için iyi oluyor :)
-haftada 1 kez yiyeceğin kadar marul maydonoz vs yeşilliği yıka kurut ve gıda poşetine koyup dolapta sakla. sadece yiyeceğin zaman doğrarsın.
-yapabiliyosan biber dolma içi hazırlayıp ocakta biraz pişir. yarı pişmiş olacak şekilde. sonra biberleri doldur. dolu şekilde dondurucuya atıver. çıkarıp tencerede pişirmek kalsın.
-börek, pişmiş kek, köfte vb buzluğa atabilirsin.
-ben 1 kg soğan alıp rondodan yemeklik geçiriyorum, soğanları kavanoza koyup, kavanozu zeytinyağı ile dolduruyorum. yemek yaparken içinden kaşık kaşık alıyorum. inanılmaz pratik bi yöntem.
-akşam herkes yatınca her odaya 1-2 dk uğra, başka yere ait eşyaları topla yerine götür.
-haftada 1 süpürme silme vs yaparsın. eşin de yardım ederse çabuk biter. 15te 1 veya ayda 1 yardımcı alabilirsen o da olur.
-lavabo kenarında bir fırça veya sünger olsun hep. akşamları tuvalet sonrası tuvaleti silerken, süngerle de lavaboyu ovar geçersin.
-akşam yemeklerinden sonra lavaboyu toparlarken, mutfak bezini sabunlayıp ocak arkası dolap kapaklarını şöyle bi geçiver.
-çamaşır için gün bekleme, baktın 1 makine doldu, hooop yıka. kurutma varsa at kurut tv izlerken katlarsın, ütülersin. kurutma yoksa as. ipten toplarken katlayarak topla. ütülenecekler için bir sepet oluştur,tv izlerken ütüle yine.