Selamun Aleykum Kk Hanımları.. :)
Benim derdim başka aslında..
Kısaca kendimi tanıtayım.. Ben işitme engelli bir ailenin kızıyım..
Annemle babam kendimi bildim bileli, işitme engellidir. Doğuştan konuşamama duymama..
Bende az duyuyorum işitme cihazı kullanıyorum. Ailemle el işaretleriyle anlaşıyoruz.
Gelelim derdime.
Ben 19 yaşıma geldiğimde lise bitmiş,Üniversite düşünürken,ÖMSS(Özürlü Memur Seçme Sınavı) avantajı çıktı karşıma..
Hemen başvurdum. Ve sınava girdim 85 puan alarak atandım. Bir anaokulunda devlet memuruyum.
Şimdi 20 yaşındayım.. Sorunum ise Çevremin baskısı..
Nasıl desem annemin arkadaşları mesela hepsi de işitme engelli.
O arkadaşının kızı hemşire oldu,mesleğini eline alır almaz o ay içinde hemen evlendi.
Annesi babası çok üzüldü..
Ama dikkat ! Olay kızın evlenmesine değil. Maaşını yiyemediği için üzüldüler..
Veee tabikide bu olanlar bana yansıdı.. Bana gelen giden soruyor ne zaman evleneceksin ?
Sananeee be kardeşim Sananeeee !!
Çevrem Maaşımı aileme vermemi çok kıskanıyor bir an önce evlenip, maaşımı kocama yedirmemi (!) istiyorlar..
Ne ilginç değil mi? :)
ALLAHa şükür annemle babamın hiçbirinin benimle derdi olmadı.
Ne zaman evlenmek istersen evlendiririz kızım başımın üzerinde yeri var derler..
Benim anlayamadığım benim maaşım neden çevreyi bu kadar rahatsız ediyor. Hepsinin gözüne batıyor?
Ve şaka gibi :)
Geçen babamın işitme engelli arkadaşı birini ayarlamaaya kalkmış bana..
Amaç Belli: Evlendirelim de ailesine kalmasın
Ama ALLAH var bugüne kadar maaşımın hepsini aileme verdim..
Babamın borcu var kredi borcunu ödüyorum. Bir an önce borçları kapattırmak ailemi rahat ettirmek istiyorum.
Ben nasıl baş edeceğim bunlarla.. Hepsini geçtim dinlemedim uzaktan güldüm vs.
Son olayda koptum bana birini ayarlamaya kalktıklarını duydum. Tabiki istemedim çünkü benim sevdiğim var. Bunu herkeste bilir.
Bu nasıl dengesizliktir ya..
Sizlerden yardım istiyorum ablalarım..
Öyle birşey yapmalıyım ki bir daha bana bulaşmak değil laf bile edemesinler..
Bu durum ailemi de beni de yıpratıyor