• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evladım

Madem olan oldu cocugunuzla konusmakla baslasaniz?
" Ben düşündüm de babandan bosanamamis olmakla sana kötülük mü ettim? Ben de çalışmaya başlayınca farkettim bazı şeyleri. Sana kötü davranmasına engel olmadığım için ne kadar üzgünüm bilemezsin beni affet bundan sonra herşey senin için daha iyi olsun istiyorum."

Gibi bir konuşma belki herseyi düzeltmez ama sizin kendinizi evladiniza ifade etmenizi sağlayabilir

Madem olan oldu cocugunuzla konusmakla baslasaniz?
" Ben düşündüm de babandan bosanamamis olmakla sana kötülük mü ettim? Ben de çalışmaya başlayınca farkettim bazı şeyleri. Sana kötü davranmasına engel olmadığım için ne kadar üzgünüm bilemezsin beni affet bundan sonra herşey senin için daha iyi olsun istiyorum."

Gibi bir konuşma belki herseyi düzeltmez ama sizin kendinizi evladiniza ifade etmenizi sağlayabilir
sağol canım çocuğun yaşadıkları o kadar derin ki o da bilmiyor ne diyeceğini boşanma aşamasında ne yaparsınız yapın dedi belkide bana güvenmiyordu psikolojik destek le beraber dedikleriNizi yapacağım

merhaba kadınlar kulübü üyeleri bana yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim oğlum 17 yaşında çok sorunlu bir çocukluk geçirdi babasından çok şiddet gördü engel olamıyordum belli yaştan sonra eve almak istemedi oğlumu evden kovuyordu bu arada kendi öz oğlu.sırf onun için işe girip çalışmaya başladım ancak sorunları ile başa çıkamıyorum . şiddete eğilimli sürekli kavgaya karışıyor birilerinin canını yakıyor . yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona kavratamıyorum. yaşı tutmamasına rağmen araba kullanmak için çok ısrar ediyor . onun için ne yapabilirim. konuyu başka bir bölüme açmıştım tavsiye üzerine buraya taşıdım herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

"Baba" cocugunuza siddet uygularken siz neredeydiniz? Evet gelmis gelmis olmus la olmuse care yok ama sizin bu durumunuzu diger hanimlara ornek olsun diye yuklenicem. Anne olmak cocuklariniz Her ihtiyaci ile ilgilenmektir Cocugunuza yapilan butun haksizliklara, siddete dur demektir. Gogus germek degil. DUR demek. Maalesef siz bunu yapamamissiniz ya da yapmadiniz. Yazik cocugunuza cok uzuldum. Hem babadan hem de anneden sansli degilmis.

Bir kadin taniyorum ve eminim bu kadin numune degil. Okuma yazmasi olmayan ucra bir sehirde hic yardimi olmayan bir kadin 2 kucuk evladiyla mutsuz oldugu evini birakip baska bir ile gocen ve orada yasam mucadelesi veren bir kadin. Suan da emekli ve hayatini yasiyor. Eger o kadin bunu yapabildiyse siz neden yapmadiniz? Eviniz cokmu rahatti? O cocugun gunahina niye girdiniz? Simdi de dusunun nasil yola getireceginizi. Size verebilecegim bir tavsiyem yok acikcasi. Olsa da sanirim rahatiniz bozulmasin diye yapmazsiniz da.

gerçekten dediğiniz gibi birimiyim bilmiyorum o sırada ailemden destek istediğimi hatırlıyorum onlar sadece beni kabul edeceklerini çocuklarımı istemedilerini söylüyorlardı haklısınİz üzülmekten ağlamaktan daha fazlasını yapmalıydm hala şansım vardır inş

Muhtemelen ekonomik ozgurlugunuzun olmaması , ailenizin destek olmaması engel oldu bosanmaniza.

Bazen insan ışığı gören tavşan gibi olabiliyor. Cahillik mi , basiretin kapanması mi bilemiyorum..

Şiddet gören bir arkadaşım , " arkama dönüp baktığımda neden öyle yaptığımı, neden karşı koymadigimi anlayamıyorum , en çoktan buna kızıyorum " demişti ki çok çok güçlü bir kadındır.

Psikolog aramaniza sevindim.

Üzülmeyin , oğlunuz bu öfkeden kurtulabilecek yaşta.

Yeni çevre, yeni arkadaşlar , psikolojik destek ve sizin kararliliginiz , sevginiz ile yeniden oluşur inşallah.

Ilk etapta psikiyatr görmesin lütfen, psikolog bulun.

Birde basket, yüzme gibi bir spor kursuna yazdirsaniz çok iyi olur diye düşünüyorum.

Çalışıyormuşsunuz bu cok iyi. Bence boşanın sizde çocuğunuz da kurtulsun. Siz bitirmezseniz o çocuk biliyor ki babadan kurtuluş yok dahada hırçın tavırlar gösterecektir. Biliyorum zor gelecektir ama Güçlü olan siz olun. Çocuğunuz gücünüzü görsün inanın ki zamanla o ruh halinden çıkacaktır. Kendinizi düşünmüyorsanız oğlanı düşünün. Bugünler zordur biliyorum ama zoru siz başarın.. Sonra bir bakmışsınız ki şiddet yok huzur var..
Allah'ım güç kuvvet versin inşallah..

Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur
Yapmayın Allah aşkına.
Ben de inançlı biriyim ama bu kursların hali ortada. Ne pedagoji var ne halden anlama.
Daha bugün haberlerde izledim. 14 yaşındaki bir çocuk o kurslardan birinde öğretmenin gözü önünde yaşıtı bir çocuktan dayak yedi sonra da o sersemlikle merdivenden yuvarlanıp ne yazık ki öldü. Allah anneciğine sabır versin kahroldum izlerken.
Üstelik konu sahibinin oğlunun disipline değil anlaşılmaya ve sevgiye ihtiyacı var.
Çocuk psikolojisinden anlamadığınız ortada.
Lütfen doğru olup olmadığını düşünmeden aklınıza geleni tavsiye diye yazmayın.

Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur
Bu dediğinizi çocuk kabul edermi sizce? 17 yaşında ki bir ergenden bahsediliyor. Herşey o kadar kolay olsa keşke. Zincire vuracak halleri de olmadığına göre mantıksız bir yaklaşım bu tavsiyeniz. Lâkin din zorlamayla değil sevdirilerek ve örnek teşkil edilerek yaşatılır ve öğretilerse adı din olur. Onun içinde temel olması gerek. Önce hayatını geri vermek lazım çocuğa ki kendisi ileride bu dünya ya geliş amacını merak edip Rabbimde isterse döndürür kendi yoluna. Hep dinden bu zorlamalar bu disiplinler ve korkunç felaket senaryoları gençlerimizi ve zamanında bizi dinden soğutan değilmiydi zaten. Neyse konuyu din kültürüne getirmeyeyim daha fazla. Bu çocuğun şuan sadece desteğe ve kapı gibi arkasında duran bir anneye ihtiyacı var...

Yavrunuza çok üzüldüm. Biz eşimle psikoyatriye başladık aile terapistine de randevu alacağız ki sorun sesimizi birbirmize yukseltmemiz,eşimin usengecligi vs. 17 sene önceki sartlarla, belki benim ailemin bana sağladıkları ile bir değil imkanlariniz ama keşke ayrilsaydiniz hem de polise vererek baba musvettesini çocuğu dövüyor diye. Sevdiği bir öğretmeni vs var mı okuyor mu yani güvendiği sevdiği biri konuşsa sizin onun için suan herseyi göze aldığınızı? İstanbullu gelinde buna benzer bir hayat hatta aynısı vardı. Psikolog anneyi suçlu göstermişti kısmen. Haklıydı da.
Allah yardimcınız olsun 183 e bir danışın derim

C Canatanxxx bildiğin bir cemaat varsa isim de ver hayrına sevaptır.

Konu sahibi hiç birşey için geç kalmış değilsin geçmişi bırak geçmişte kalsın.Acının ortağı olmaz.Oğlunun durumuna çok üzüldüm.Bence sen vefali bir annesin.Tez zamanda eğer o da kabul ediyorsa psikolojik destek için harekete geç lütfen.Bir evlat kolay yetiştirilmiyor.

boşanırsam her şey daha kötü olur diye düşündüm özellikle oğlum için ama yine iyi olmadı. çocuğun yaşadığı hayatın bir sokak çocuğundan farkı yoktu hiç bir şey yapamadım belki kabullendim işe girince aklım başıma geldi . Ona bir şey olursa yaşamak istemiyorum
"çocuğun yaşadığı hayatın bir sokak çocuğundan farkı yoktu hiçbir şey yapamadım."

Yani size o kadar kızdım ki.Şu yazdığınız cümleye benim gözlerim doldu.Bugün forumda ne biçim anne babalara şahit olduk ya , pes vallahi pes !!

Yapmayın Allah aşkına.
Ben de inançlı biriyim ama bu kursların hali ortada. Ne pedagoji var ne halden anlama.
Daha bugün haberlerde izledim. 14 yaşındaki bir çocuk o kurslardan birinde öğretmenin gözü önünde yaşıtı bir çocuktan dayak yedi sonra da o sersemlikle merdivenden yuvarlanıp ne yazık ki öldü. Allah anneciğine sabır versin kahroldum izlerken.
Üstelik konu sahibinin oğlunun disipline değil anlaşılmaya ve sevgiye ihtiyacı var.
Çocuk psikolojisinden anlamadığınız ortada.
Lütfen doğru olup olmadığını düşünmeden aklınıza geleni tavsiye diye yazmayın.
yazan kişiyi savunmuyorum ama bu kadar yüklenmenizi de doğru bulmadım
ıyi niyetinizi anlıyorum ancak
herkes kendince tavsiye vermeye çalışıyor
o sizin fikrinizi böyle yargıladı mı yada yargılasa hoşunuza gider mi
konu sahibi tek bir kisinin söylemiyle hareket edecek kadar kör cahil biri değildir sanıyorum
sevgiler

verdim canım ancak psikolojik destek almadığı için uyum s ağlayamıyor biraz uzak bir yerdi ilgilenmek gitmek gerekiyor maalesef
"ilgilenmek gitmek gerekiyor MAALESEF" mi????
Satır aralarından anlaşılıyor ki siz de o babadan farksızsınız.Çocuğunuza sahip çıkacağınıza bir yerlere postalayıp eğitilmesi (!) yani başınızdan gitmesi derdindesiniz.

boşanırsam her şey daha kötü olur diye düşündüm özellikle oğlum için ama yine iyi olmadı. çocuğun yaşadığı hayatın bir sokak çocuğundan farkı yoktu hiç bir şey yapamadım belki kabullendim işe girince aklım başıma geldi . Ona bir şey olursa yaşamak istemiyorum
herkes benzer şeyleri söylemiş ancak oğlunuzun iyileşmesi için ilk adım boşanmanız
sonrasında sevginizle ilginizle onu iyileştirmeyi başarabilirsiniz
yeterki çabaladığınızi görsün, o da size destek olacak ve kendini duzeltecektir.
Allah yardımcınız olsun

o sırada elimi kolumu bağlayan bir durumla karşı karşıya kaldım kimse açık ve net bir şey söylemiyordu her şey sessiz film gibiydi neyin ne olduğunu anladığımda iş işten geçmişti . en yakınlarımdan bile desteği bırakın kötülük gördüm annemde dahil .olaylar karmakarışık . şu an çocuğum için ne yapabilirim ona bakıyorum

Oğlunuz adına üzülerek söylüyorum ki yapılabilecekler sınırlı .

Terapi,psikolog,psikiyatr elbette deneyin ama o çocuğun içinde doldurulamaz bir boşluk var. Baba sevgisi yerine sürekli şiddet görmüş ve annesi buna "çeşitli sebeplerle" engel olmamış.

Kusura bakmayın kırıcı olucam muhtemelen ama içimde tutamadım , sırf boşanmış olmamak için sırf maddi kaygılardan ötürü evladinizin hayatını karartmışsınız ,bir anne yeri gelir panter olur yeri gelir kaplan olur evladına uzanan o eli kirar,cantasini alir cikar o evden. Siginma evleri var,kadin dayanisma dernekleri var yani gitmek isteyene kapi cok.
Neymis esiniz kendini öldürürüm diye tehdit etmiş, çok mu üzülünüz, kıyamadınız mi siddetsever,sorunlu,ruh hastasi kocaniza ???

Oglunuza keske bu kadar acisaydiniz,büyürken kirilan kalbine merhamet etseydiniz su an bu halde olmazdi bu cocuk. Gelmiş yaş 17ye,e ben oglum icin ne yapabilirim?!

Hicbir sey yapamazsiniz,siz oglunuzu coktan kaybetmissiniz.

Back
X