• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evladım

Konu sahibinin bakış açısını eleştiriyorum hanımefendi.Kendi düşüncem bu değil elbette.

Ben diğer yorumlarınızı görmedim, bir de bu sayfada tarikata yönlendirme, kuran kursu gibi şeyleri okudum ve onlar gübi bir yorum sandım sizinkini de. O kadar sinirim bozulmuş ki. Çok pardon.

Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur
Memleketim insanı hiçbir hatadan ders almıyor
Bu yatılı kuran kursu öğrencileri yüzünden neler yaşadı bu memleket
Hatayı başka bir hatayla telafi etmeye çalışmazsınız umarım P Prenses Polyanna

merhaba kadınlar kulübü üyeleri bana yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim oğlum 17 yaşında çok sorunlu bir çocukluk geçirdi babasından çok şiddet gördü engel olamıyordum belli yaştan sonra eve almak istemedi oğlumu evden kovuyordu bu arada kendi öz oğlu.sırf onun için işe girip çalışmaya başladım ancak sorunları ile başa çıkamıyorum . şiddete eğilimli sürekli kavgaya karışıyor birilerinin canını yakıyor . yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona kavratamıyorum. yaşı tutmamasına rağmen araba kullanmak için çok ısrar ediyor . onun için ne yapabilirim. konuyu başka bir bölüme açmıştım tavsiye üzerine buraya taşıdım herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

Allah sabir ve kolaylik versin. Evladinizi sevin bol bol. Birlikte gecirdiginiz zamanlari arttirin. Kendi gecmisinizden ve hayattaki tecrubelerinizden nasihatlar verin. Artik yetiskin olmaya basladigini ve en guzelini, en dogru sekilde yasamasi icin hep yaninda oldugunuzu hissettirin. Sevgi her seye ilac..

Bir adam olumcul hasta denilen cocuklari sevgisiyle buyuttu ve bazi cocuklar hayatta :) Bu cok sevdigim bi sevginin gucunun ornegidir. Sevin evladinizi ve bu donemi adim adim kolaylastirin. Allah kolaylik versin. Yasi gelince ehliyete yazdirabilirsiniz az kalmis :) Biraz daha beklese guzel olur.

Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur
17 yaşındaki bir çocuğu mu? Bir yıl sonra reşit olacak. Kocaman insan yani. :KK57:
7-8 yaşında değil ki ayrıca hiçbir yaşta bir çocuk fikri alınmadan yatılı olarak bir okula, kursa gönderilemez; bu resmen çocuk için yıkımdır, ailenin yaptığı davranış da psikolojik şiddet olur. Üstelik bu tip yatılı kurslarda ne tür tacizlerin yaşandığını sık sık duyuyoruz haberlerde.

Bu fikri kötü bir şaka olarak kabul ediyorum gerçekten:KK20:

hayır buradaki arkadaş ortamı da etkiliyor kendiside uzak yer istedi. ancak ben isteyince gidemedim .yurtta da anne babası boşanmış çocuklar varmış öncelikle psikolojik destek alması gerekiyor

böyle bir günde evi terkedip gece yarısı otobüse binip istanbul a gittim niyetim bir iş bulmak ev falan tutmaktı yapamadım ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyordum. yaşadıgım yerde bütün yakınlarımı olduğu halde sahip çıkamadım çocuk zaten dışarı eğilimliydi. öyle bir yerde o şartlarda bilemedim

Ay Allah aşkına bırakın ya. Rahatınızı bozup boşanmamışsınız işte. Çocuğumu dövecek evden kovacak yemin ederim alır sokakta yaşarım da yavrumun onları yaşamasına izin vermem. Naptınız durup izlediniz mi? Yardım etseydiniz yorulmasaydı adamcağız döverken. Ay bi gidin ya. Bütün suçu da kocanıza yüklemeyin, en az onun kadar suçlusunuz.

yazan kişiyi savunmuyorum ama bu kadar yüklenmenizi de doğru bulmadım
ıyi niyetinizi anlıyorum ancak
herkes kendince tavsiye vermeye çalışıyor
o sizin fikrinizi böyle yargıladı mı yada yargılasa hoşunuza gider mi
konu sahibi tek bir kisinin söylemiyle hareket edecek kadar kör cahil biri değildir sanıyorum
sevgiler
Kusura bakmayın ama böylesine derin sıkıntılar yaşayan bir çocuğu yatılı Kuran Kursuna göndermeyi tavsiye eden birine az bile yazdığımı düşünüyorum.
Normalde yorumlarım ılımlı ve olumludur ama bir anne ve eğitimci olarak bu yoruma tahammül edemedim.
'İyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum' demişsiniz ya iyi niyetli olarak değil tamamen kızgın olarak yazdım.

Susmasa da kadın ne yapabilir ki. En fazla ondan boşanıp çocuğuyla yaşar. Tabi onada maddi manevi gücü varsa
Annesiniz. Eşiniz bebeğinize vursa dövse susacak mısınız, sadece dur yapma etme mi diyeceksiniz, yani gerçekten mi? Dayaktan ağzı yüzü yamulmuş gözler morarmış bir çocuk. Bir de bunu normal mi göreceksiniz.
Sadece evlilik için de değil annelik için de eğitim şart, sağlıklı bir beden ve akıl şart. Böyle yorumları gördükçe üzülüyorum.
Asıl bir anne olarak, o adamdan kurtul çalış ayaklarının üzerinde dur oğlunu okut adam et demeniz gerekmez mi? Toplum olarak şirazemiz kaydı ne yazık ki:işsiz: ama İstanbullu gelinde Adem’in annesine herkes kızar gerçek hayatta o kadının kopyaları ne kadar da çokmuş gördükçe kahroluyorum resmen.

adam çocuğu dövüyor, kadın boşanmaya kalkında kendimi öldürürüm deyince boşanmaktan vazgeçiyor. yani sizin için eşinizin kendini öldürmesi çocuğunuzu devamlı dövmesinden daha kötü öyle mi? e çocuğunuz da öldürülmekten beter olmuş, onu napıcaz? büyük bi aydınlanma vs geçirmediği sürece düzelmesi çok çok zor.

Çocuk zaten şiddet görmüş bu yaşına kadar, hep bi disiplinle büyümüş. Sizin Önerinize de hayran kaldım bula bula bunu mu buldunuz ?
En iyi disiplin budur cocuk serseri olmanin son raddesinde egitim kurumu psikolok falan bana gore sonucsuz ve para emici ama cocuk evinden ayri biraz disiplin gorse hem araya ozlem girer hemde cocuk olgunlasir

i
En iyi disiplin budur cocuk serseri olmanin son raddesinde egitim kurumu psikolok falan bana gore sonucsuz ve para emici ama cocuk evinden ayri biraz disiplin gorse hem araya ozlem girer hemde cocuk olgunlasir

Dayak yiyip sokağa atıldığında fazlasıyla özlemiştir merak etmeyin

Yapmayın Allah aşkına.
Ben de inançlı biriyim ama bu kursların hali ortada. Ne pedagoji var ne halden anlama.
Daha bugün haberlerde izledim. 14 yaşındaki bir çocuk o kurslardan birinde öğretmenin gözü önünde yaşıtı bir çocuktan dayak yedi sonra da o sersemlikle merdivenden yuvarlanıp ne yazık ki öldü. Allah anneciğine sabır versin kahroldum izlerken.
Üstelik konu sahibinin oğlunun disipline değil anlaşılmaya ve sevgiye ihtiyacı var.
Çocuk psikolojisinden anlamadığınız ortada.
Lütfen doğru olup olmadığını düşünmeden aklınıza geleni tavsiye diye yazmayın.
Alakasi yok evet o haberi bende izledim uzuldum Allah rahmet eylesin her kurs ayni degil benim yolumdaki kurslar boyle degil Allah askina bu cocugu ne tedavi eder psikolok falan yalan inanma hemde para somurme benim kurs dediggim hem araya ozlem girer hemde cocuk oranin disiplinine uyup adam olur duzelir iki rekat namaz kilsa nolur bu kadar dinden uzak olmayin

Annesiniz. Eşiniz bebeğinize vursa dövse susacak mısınız, sadece dur yapma etme mi diyeceksiniz, yani gerçekten mi? Dayaktan ağzı yüzü yamulmuş gözler morarmış bir çocuk. Bir de bunu normal mi göreceksiniz.
Sadece evlilik için de değil annelik için de eğitim şart, sağlıklı bir beden ve akıl şart. Böyle yorumları gördükçe üzülüyorum.
Asıl bir anne olarak, o adamdan kurtul çalış ayaklarının üzerinde dur oğlunu okut adam et demeniz gerekmez mi? Toplum olarak şirazemiz kaydı ne yazık ki:işsiz: ama İstanbullu gelinde Adem’in annesine herkes kızar gerçek hayatta o kadının kopyaları ne kadar da çokmuş gördükçe kahroluyorum resmen.
Tabikide göz yumsun demiyorum. Ama burda o kadar konu okuyorum ki. Kadın çoğu şeyden aciz kendinde o gücü göremiyor. Ve çoğu şeye susuyor. Gözünü morartana kadar da dovecegini sanmıyorum ki öyle bişey varsa tabiki anne anneligini sorgulamali. Benim çocuğuma o şekilde şiddet uygulamaya kalksa eşim uygulasa da demiyorum. Markette kasiyer olurum yinede çocuğuma bakarım. Ama arkasında biraz da aile desteği şart. Kadın çocuğu küçükken işe girmek istese o çocuğa kim bakacak. Işin biraz da gerçeklik boyutu var. Benim şimdi arkamda ailem destek olmasa 7 aylık bebeğe baksam işe nasıl giricem. Işe girsem çocuğa nasıl bakicam eğer arkasında destek yoksa belli bi döneme kadar mecbur katlanmak zorunda kalmıştır kadın demeye getirdim konuyu ama yanlış anlasildim her elde. Şimdi tabiki de o adamı bu şekilde çekmek zorunda değil.

Back
X