Evladın Kızı Erkeği Olur Mu?

dimaam

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
3.034
2.979
373
ekleme: cevap veren herkese teşekkür ediyorum ama ben bu başlığı eşime hakaret edin diye açmadım. sadece aynı durumu yaşayanlar varsa belki destek olan, yardımcı olan olur, bir nebze olsun rahatlarım diye açtım.

bu tür mesajlar bana yardımcı olmaktan çok beni daha da çok geriyor. olayın muhatabı olarak ben bile kötü bir laf edemem eşime. çünkü nasıl bir baba olduğunu biliyorum.

anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederim...

konuya gelecek olursam;
Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)

Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. Suratı beş karış.

Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.

Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden.

Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı?

Son düzenleme:
hislerinize çok üzüldüm.lütfen üzmeyin kendinizi.

evet eşiniz yanlış davranıyor çirkin davranıyor ama ne güzel iki kızınız olacak hep hayalimdir iki kızımın olması çok şanslısınız :)

anneanneyi boş verin yaşı epey var sanırım bi ayağı çukurda :KK53:

eşiniz de bir süre sonra normale döner,beklentiye girmiş beklentisi olmayınca da biraz üzülmüş.yoksa ayrım yaptığını sanmıyorum.yani İnşallah bu kadar cahil değildir.

Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.

Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)

Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.

Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.

Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.

Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye? :KK43:((

Pipi sevdalısı insanlara anlam veremiyorum halbuki kız evladın yeri başka diyor herkes.. bebeğin doğunca yine değişir eşin bence hiç takma ve cinsiyeti erkeğin belirlediğini de küçük Bi biyoloji dersiyle öğretebilirsin :) üzülme ya Allah vermek 2 kız sana destek olacak onlar :) ananesi çok istiyorsa kendi doğursun Bi erkek daha

biri kız yada erkek evlat isteyebilir bu normaldir
bizim toplumumuzda erkek evlat gücün temsili soyun devamı babanın gururu aslan oğludur geri kalmışlığın bir temsilidir
size boşanın bundan baba olmaz gibi yorumlar gelebilir o yorumlara karşı diyorum ki toplumuzun kadınlarda dahil çoğu böyle

Sıkmayın canınızı eşinize illaki birkaç laf sokuşturmuştur anane yoksa böyle davranmaz. Daha dün yeni bebeği olan bir tanıdığımla konuştum ilk bebeği kız ikincisi oğlan oldu diyor ki evet çok sevindim oğlum olmasına ama Allah var 50 tane kızım olsa 51.nin de kız olacağını bilsem yine yaparım:) yani paralel olarak kız evlat düşkünlüğü de var aslında erkeklerde ;) hamile halinizle bunlara canınızı sıkmayın eşiniz zaten kendine geldiğinde şükredecektir şimdilik etrafından etkileniyordur.

Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.

Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.

Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.

Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye? :KK43:((

allah beni affetsin doktor benim bebeğimin cinsiyetine erkek dediğinde ben de eşimde çok üzülmüştük. ama ben 1 gün ağladım resmen. hep kız istiyordum kız diyordum benim kv eşim ben hep kız diodk.
ama var ya rabbim beni öyle bi utandırdı ki. çok şükür doğduğundan beri bana hiç sorun çıkartmayan ama çok şükür ki zeki ve çok şükür hiç sağlık problemi olmayan bir oğlum var. canım içi de ötesi de.
içeriğe yorum yaparsam hamilesin eşine de sülalesine de başlicam olmicak.
başlığa yorum yapıyorum ki evladın kızı da erkeği de olmaz.. sen nasıl yetiştirirsen öyle bir evlat olur.
katılmıyorum kız aileye düşkündür sakindir oğlan haylazdır ailesinin iliğini kemiğini sömürür safsatalarına.
kesinlikle sen nasıl yetiştirirsen öyle olur.
rabbim kızlarını sana bağışlasın inşallah bir tane de ilerde bana kız nasip etsin.
kocanı ve sülalesini de bu zihniyetten dolayı ıslah etsin.

Esiniz mutlaka ikinci kizinida ayni şekilde sevecek.

Sordugunuz için söylüyorum bi kizim birde oğlum var hiç bir fark yok aralarinda ikisinide ayni seviyoruz.ikiside kiz yada ikiside erek olsaydida hiç birşey değişmedi.

Erkek çocuğu ustun tutan zihniyeti hiç anlamiyorum...

Aklıma bu karikatür geldi.:KK48:.Çoğu erkek ,erkek egosundan dolayı erkek çocuğu ister ama kızlarını da çok sever.:KK66:
index.php

Son düzenleme:
Al esini ver eline telefonu bu sitenin tup bebek bolumune gir bastan asagi bir okusun erkek kiz farkediyormuymus evlatta.
ananeyi de sallama belli ki yaslilik kafasina vurmus.
Ben ananeyi sallamıyorum da eşimin devamlı ona yaranma onu mutlu etme gibi bir derdi var. Eşim dışında dışında kimseyi önemsemiyorum ama eşim de bunu dert edince yapayalnız kalıyorum. sanki bebeğimin benden başka kimsesi yokmuş gibi hissediyorum. bu yalnızlık hissi, değersizlik hissi canımı yakıyor. hamileyken insan biraz daha olayları büyütüyor belki de... ağlamamı durduramıyorum. duygularımı kontrol etme gücümü yitirdim. :((

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
evladın cinsiyeti oğlan olunca ne mi oluyor inan hiçbirşey
benim eşimin de gönlü oğlu olmasından yanaydı ben de kız,
kızım oldu sevinçten uçtum ama kızım işitme engelli olarak doğdu
ve hala daha derim şurası şöyle olsun, buna benzesin inşallah kız olsun diyeceğime keşke sağlıklı olsun diye daha çok dua etseymişim derim Allah başka dert vermesin yavruma, en büyük sıkıntısı bu olsun yine de
bir örnek daha vereyim eşimin bir arkadaşı evlatlarının oğlan olacağını öğrendiği zaman uçmuş havalara oğlum olsun futbolcu yapacağım, oğlum olsun şöyle böyle demiş hep
yavrum doğdu bir gözü kapalı, görmüyor :KK43:
eşine söyle sağlıktan ötesi boşş
ister kız ister oğlan sağlıklı hayırlı bi evlat olsun yeter
sıkma ne olur sen canını
hamileyken strese sokma ne kendini ne bebeğini

Esiniz mutlaka ikinci kizinida ayni şekilde sevecek.

Sordugunuz için söylüyorum bi kizim birde oğlum var hiç bir fark yok aralarinda ikisinide ayni seviyoruz.ikiside kiz yada ikiside erek olsaydida hiç birşey değişmedi.

Erkek çocuğu ustun tutan zihniyeti hiç anlamiyorum...
Allah bağışlasın evlatlarınızı. Bu zihniyeti ben de anlamıyorum ve hiç anlayamayacağım sanırım.

Ben ananeyi sallamıyorum da eşimin devamlı ona yaranma onu mutlu etme gibi bir derdi var. Eşim dışında dışında kimseyi önemsemiyorum ama eşim de bunu dert edince yapayalnız kalıyorum. sanki bebeğimin benden başka kimsesi yokmuş gibi hissediyorum. bu yalnızlık hissi, değersizlik hissi canımı yakıyor. hamileyken insan biraz daha olayları büyütüyor belki de... ağlamamı durduramıyorum. duygularımı kontrol etme gücümü yitirdim. :KK43:(

ama sen ağladıkça kızın bunu hissediyor yapma lütfen.

sadece anneanneden uzak dur,gıcık oldum kadına.

bu arada anneannesi olduğuna göre eşin kız çocuğundan torunu değil mi,kadın bunun farkında mı acaba:KK45:

Benim oğlum var
Ben hep kız cocugum olsun ıstemıstım, hamıleyken doktor 11 haftalıkken erkek dedı, bogazıma bır yumruk dustu once yutkundum. Daha sonra hemen gectı. Sımdı bana herkes dıyorkı ınsallah 2.de kızı tadarsın ınankı hıc oyle derdım yok. Bence ılk cocugun cınsıyetı neyse ıkıncıde aynısı olmalı kı paylasımları daha guzel arkadasca olsun. Ancak bunu Allah bılır. Sımdı ıse 10 tane daha dogursam hepsı erkek olacak gıbı gelıyor ve zoruma gıden bır durum yok .

Ben ananeyi sallamıyorum da eşimin devamlı ona yaranma onu mutlu etme gibi bir derdi var. Eşim dışında dışında kimseyi önemsemiyorum ama eşim de bunu dert edince yapayalnız kalıyorum. sanki bebeğimin benden başka kimsesi yokmuş gibi hissediyorum. bu yalnızlık hissi, değersizlik hissi canımı yakıyor. hamileyken insan biraz daha olayları büyütüyor belki de... ağlamamı durduramıyorum. duygularımı kontrol etme gücümü yitirdim. :KK43:(
kiyamam ya. hamilelik basa geelince akil seyahate cikiyor. esinin iyi yanlarini dusunmeye calis.

Ben de erkek bebekleri hiç sevmem ama erkek oldu.bu oğlumu sevmediğim anlamına gelmez. Dua ediyorum 2. Kız olsun diye. Çok takılmayın. Hayırlı doğumlar

Back
X