• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evladın Yeri Başka mı desem, Süprüntü muamelesi görmek mi desem...

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
anneler için evlatlarının yeri bambaşka bunu herkes bilir, anlar... Bu elbette eşim ve kayınvalidem için de geçerli. Kayınvalidem neticede bir anne.. Dünyanın en güzel en kutsal şeyi. Oğlu da kaç yaşına gelirse gelsin onun biricik evladı. Başlarda cahillik etsem de bunu anladım.

Geçen sofradayken, kayınvalidemler de bizdeyken millete çorba dolduruyordum, eşim önümde durduğu için tabağı uzatırken yanlışlıkla sırtına biraz çorba döküldü ama sıcak değildi.. Eşim de tiksinir gibi oldu ılığından sonra kayınvalidem bir tepki verdi ki yerin dibine geçsem daha iyiydi..

Çocuğumu yaktıııı... Vah yavrum vah oğlum....Çocuğa ne yaptın.... Bunun gibi tepkiler...

Ne yapacağımı şaşırdım. Her zaman ben bir hiçmişim gibi muamele görüyorum. Onun evladı onun yavrusu... İkimiz aynı anda hasta olsak, oğlum ne yapayım sana, ne içireyim der durur... Bana ise hiçbir şey yok....

İki ay önce göz ameliyatı geçirdim, kayınvalidemle eltim indiler yanıma, biraz oturup gittiler, sonrasında ne eltim uğradı ne kendisi... al şu bi kilo ıspanağı da idare et ya da kızım yapılacak bir şey var mı diyen yok soran yok...

Sabah akşam eşime ne zaman rastlasalar Aeroplain nasıl diyen diyenee....

Eşime bir şey desem, ama onlar seni her zaman soruyorlar bana diyor enayi... Enayi işte bildiğin... Çok sinirlendim kusura bakmayın...

Hiç mi hiç değerim yok... Zamanla gittikçe beklentilerimi azalttım. Ben de aynı muameleyi yapmak istiyorum. Bu da zamanla olacak galiba...

Kayınvalidem neden böyle.. Neden bir evlat yerine koyulamadım bir türlü... İnsan üzülüyor. Eşim olanı biteni göremeyince daha da üzülüyorum. Tek ümidim Allah dağına göre kar verirmiş ya, kimseye muhtaç etmesin. Başka da bir isteğim yok...

anneler için evlatlarının yeri bambaşka bunu herkes bilir, anlar... Bu elbette eşim ve kayınvalidem için de geçerli. Kayınvalidem neticede bir anne.. Dünyanın en güzel en kutsal şeyi. Oğlu da kaç yaşına gelirse gelsin onun biricik evladı. Başlarda cahillik etsem de bunu anladım.

Geçen sofradayken, kayınvalidemler de bizdeyken millete çorba dolduruyordum, eşim önümde durduğu için tabağı uzatırken yanlışlıkla sırtına biraz çorba döküldü ama sıcak değildi.. Eşim de tiksinir gibi oldu ılığından sonra kayınvalidem bir tepki verdi ki yerin dibine geçsem daha iyiydi..

Çocuğumu yaktıııı... Vah yavrum vah oğlum....Çocuğa ne yaptın.... Bunun gibi tepkiler...

Ne yapacağımı şaşırdım. Her zaman ben bir hiçmişim gibi muamele görüyorum. Onun evladı onun yavrusu... İkimiz aynı anda hasta olsak, oğlum ne yapayım sana, ne içireyim der durur... Bana ise hiçbir şey yok....

İki ay önce göz ameliyatı geçirdim, kayınvalidemle eltim indiler yanıma, biraz oturup gittiler, sonrasında ne eltim uğradı ne kendisi... al şu bi kilo ıspanağı da idare et ya da kızım yapılacak bir şey var mı diyen yok soran yok...

Eşime bir şey desem, ama onlar seni her zaman soruyorlar bana diyor enayi... Enayi işte bildiğin... Çok sinirlendim kusura bakmayın...

Hiç mi hiç değerim yok... Zamanla gittikçe beklentilerimi azalttım. Ben de aynı muameleyi yapmak istiyorum. Bu da zamanla olacak galiba...

Kayınvalidem neden böyle.. Neden bir evlat yerine koyulamadım bir türlü... İnsan üzülüyor. Eşim olanı biteni göremeyince daha da üzülüyorum. Tek ümidim Allah dağına göre kar verirmiş ya, kimseye muhtaç etmesin. Başka da bir isteğim yok...

zorla kendine iyi davrandıracak halin yok tabi..ama eşinle konuştun .senin duygularını biliyor..o da seni savunabilir..işte çorba sıcak değildi yanmadım anne diyebilirdi..

kayınvaliden yada onun akrabaları için ise kendini zorlama sevdirmek için..onlara çok yakın davranmaya çcalışma sen de..bırak onlar sana yaklaştın..değerini anlasın..taş yerinde ağırdır..çok çok da buyrun buyrun , nasılsınız , iyimisiniz vs yapma arkadaşım..yeteri kadar hal hatır sor ...onlar sormuyorsa seni görmezden geliyorlarsa sen de aynı tututumu göster..görmezden ve duymazdan gel..kesin çözüm..çok işe yarıyor..:1::1::1::1::1:

zorla kendine iyi davrandıracak halin yok tabi..ama eşinle konuştun .senin duygularını biliyor..o da seni savunabilir..işte çorba sıcak değildi yanmadım anne diyebilirdi..

kayınvaliden yada onun akrabaları için ise kendini zorlama sevdirmek için..onlara çok yakın davranmaya çcalışma sen de..bırak onlar sana yaklaştın..değerini anlasın..taş yerinde ağırdır..çok çok da buyrun buyrun , nasılsınız , iyimisiniz vs yapma arkadaşım..yeteri kadar hal hatır sor ...onlar sormuyorsa seni görmezden geliyorlarsa sen de aynı tututumu göster..görmezden ve duymazdan gel..kesin çözüm..çok işe yarıyor..:1::1::1::1::1:

evet eşimde de hata var... yanmadım ne abartıyorsun diyebilirdi. ama demedi işte.. ben zaten eşimden daha çok şikayetçiyim. biraz cevabını verse çenesini kapatıp oturacak da işte vermiyor...

çok büyük sabır işi... aynı tutumu gösteriyorum arkadaşım çok sağol yazdığın için.. ben onlar için değersizsem onlar da benim için öyleler...
teşekkürler...:))

evet eşimde de hata var... yanmadım ne abartıyorsun diyebilirdi. ama demedi işte.. ben zaten eşimden daha çok şikayetçiyim. biraz cevabını verse çenesini kapatıp oturacak da işte vermiyor...

çok büyük sabır işi... aynı tutumu gösteriyorum arkadaşım çok sağol yazdığın için.. ben onlar için değersizsem onlar da benim için öyleler...
teşekkürler...:))

ne kadarlık evlisin..merak ettim..yeni gelinken bu davranısları tüm kayınvalideleer yapıyor da ..yaklaşık 3 yıl kadar olur bunlar..sonra torun torba olduktan sonra yavaşlar..sonra kızları gibi sevmeye başlarlar bir çoğu

Daha dün akşam arkadaşlarımla konuştuk bu mevzuyu.
Benim arkadaşlarım kayınvalidemin akrabaları oluyor.
Bneim kv de oğullarına asla toz kondurmaz. Biri gelip önemli bi konuda uyarsa bile ''benim oğlum yapmaz'' der hep yada üstünü örter.
Ama üstünü örttükleri yüzünden bi oğlunu kaybetti. Uyarılara kulak asıp dikkate alsaydı belkide daha farklı olurdu herşey.

Bende bikere düştüm hataya eşimle çok tartıştık, çok bunalmıştım çağırdım kayınvalidemi ilk ve son kez oldu tabi olay.
Anne bak biz bu bu konuda anlaşamıyoruz, x'in böyle böyle davranışları var düzeltmiyo diye bahsediyorum bi yandanda ağlıyorum, oda güya ayırım yapmıyo ama ''seninde şu hatan vardır, bu hatan vardır '' diye bana çeviriyo olayı.
Benim onu çağırma amacım, ,ki gün sonra bişey olursa mücadele ettiğimi görsünler diyeydi ama o oğlunda yanlış bişey görmedi. Aslında gördü bence, ama kabullenmiyor.

Bende çok gıcık oluyorum bu konuda. Beni aileden biri gibi görüyo, gösteriyo ama mevzu oğullarıyla ilgili bişey olunca onun oğulları 4/4lük, hiçte öyle değiller.

Valla bende çok doluyum arkadaşım bu konuda, o yüzden topiğini gasp etmiş gibi olmak istemem.

Ben hiç renk vermemeye çalışıyorum, ki beni dahada aşağı görmesin oğlunu iyice yüceltmesin diye.

asla ve asla kaynananı aranıza karıştırma. sana bunu söylemeliyim sadece. eşinle de özellikle gözüne soka soka iyi olduğunuzu belli et. Böyle yaparsan inan daha kazançlı çıkarsın.

Benim rahmetli babanem evi arardi annem acardi direkt murat evde mi? Babami soraadi bir iyi misin kizim falan hic... Sanki sekreter acmis telefonu..

Kronik kayinvalide vakasi.. Sizde esinizi. Yaninda güler yuz gösterin başka zaman da sallamayin hic birini

asla ve asla kaynananı aranıza karıştırma. sana bunu söylemeliyim sadece. eşinle de özellikle gözüne soka soka iyi olduğunuzu belli et. Böyle yaparsan inan daha kazançlı çıkarsın.

Zaten hata yaptığımı farkettim.
İlk ve son oldu.
Ama bazen dayanamıyorum, oğlunun mükemmel olmadığını görsün istiyorum.
Mutfaktaki çeşme bozulmuş su kaçırıyor alt dolabın içi full su doluyor ben siliyorum yine oluyor eşime gösterdim tamam dedi bişey yapmadı 2 gün sonra kvyi çağırdım yukarı nerden geliyo bu su diye göstermek için, parkeler kabarmış görmedin mi falan dedi.
bende başımda kocam var gösterdim ilgilenmedi ben napayım dedim, çıt yok.
Gıcık oluyorum bende.
Çocuklarının hatalarını görmezden gelirsen, o hataları düzeltemezsin ki.
Çok büyük sabır lazım, oda bende yok. Kendi kendimi yiyorum.

Zaten hata yaptığımı farkettim.
İlk ve son oldu.
Ama bazen dayanamıyorum, oğlunun mükemmel olmadığını görsün istiyorum.
Mutfaktaki çeşme bozulmuş su kaçırıyor alt dolabın içi full su doluyor ben siliyorum yine oluyor eşime gösterdim tamam dedi bişey yapmadı 2 gün sonra kvyi çağırdım yukarı nerden geliyo bu su diye göstermek için, parkeler kabarmış görmedin mi falan dedi.
bende başımda kocam var gösterdim ilgilenmedi ben napayım dedim, çıt yok.
Gıcık oluyorum bende.
Çocuklarının hatalarını görmezden gelirsen, o hataları düzeltemezsin ki.
Çok büyük sabır lazım, oda bende yok. Kendi kendimi yiyorum.

canım yaa Allah kolaylık versin... Evet eşinin bu duyarsızlıklarını görmesi iyi olmuş... Zamanla alıştırman lazım eşini başka çaremiz yokki... Maalesef hep bütün yük bizim sırtımızda...

Yaşadıklarınızı az çok bilen birisi olarak durumunuza üzüldüğümü belirtmek isterim. Yalnız sizinde hatalarınız var.

Bir kere bütün hayatınız eşiniz ve ailesinden ibaret bu nedenle her detay gözünüze batıyor. İlgilenecek birşeyler bulun. Çocuk esirgeme kurumlarında gönüllü olarak çalışmanızı tavsiye ederim, inanın yaşadıklarınız gözünüzde önemini yitirecek.

Dönem dönem evinize misafir edeceğiniz çocuklar hem mutlu olacaklar, hemde sizi mutlu edecekler.

Şunu unutmayın siz kayınvalidenizin gelinisiniz, kızı değil. Aile içindeki durumunuzu gözlemleyerek kendinize birtakım sınırlar belirleyebilirsiniz. Yoksa başkaları sınırlarınızı belirlemeye kalkacaktır. Buda sizi üzer.

Ayrıca bu insanların tepkilerini fazla ciddiye alıyorsunuz. Patavatsızlar işte, bu şekilde kabul edin.

Kendinizi çok üzüyorsunuz, yapmayın bunu...

Yaşadıklarınızı az çok bilen birisi olarak durumunuza üzüldüğümü belirtmek isterim. Yalnız sizinde hatalarınız var.

Bir kere bütün hayatınız eşiniz ve ailesinden ibaret bu nedenle her detay gözünüze batıyor. İlgilenecek birşeyler bulun. Çocuk esirgeme kurumlarında gönüllü olarak çalışmanızı tavsiye ederim, inanın yaşadıklarınız gözünüzde önemini yitirecek.

Dönem dönem evinize misafir edeceğiniz çocuklar hem mutlu olacaklar, hemde sizi mutlu edecekler.

Şunu unutmayın siz kayınvalidenizin gelinisiniz, kızı değil. Aile içindeki durumunuzu gözlemleyerek kendinize birtakım sınırlar belirleyebilirsiniz. Yoksa başkaları sınırlarınızı belirlemeye kalkacaktır. Buda sizi üzer.

Ayrıca bu insanların tepkilerini fazla ciddiye alıyorsunuz. Patavatsızlar işte, bu şekilde kabul edin.

Kendinizi çok üzüyorsunuz, yapmayın bunu...

cok haklısınız. sınırları çoktan çizmeye başladım da sanırım bazen aşırı duygusal anıma denk geliyor ve istenmediğimi düşünüp kendimi yalnız hissediyorum...

çocuk esirgeme kurumlarına herkesi alıyorlar mı yoksa belli kriterleri var mı bir araştırmam gerekecek.. çok güzel bir fikir aslında. ama uzun süre yapılmayacaksa hiç başlamamak daha iyi... çocukların alışıp ayrılması zor olabilir, tabii benim de...

Simdi sekerim, hic kimse bence insanin kendi dogurdugu evladi gibi olamaz. Bence evlat muamelesi bekleme. Mesela ikiniz de ayni anda hastaysaniz, tabi ki kadinin gozu oglunu gorur once, ama o goz seni de gormeli tabi ki.

Ama bu kesinlikle demek degildir ki, bir degerin olmasin. Ozellikle ameliyat kismini okudugumda hayretler icinde kaldim, bu nasil bir is cozemedim, sen de el kizi degilsin sonucta, gelinlerisin.

Bence hic dert etmeyin, koymazlarsa koymasinlar. Kv ye muhtac misiniz, bu konu bence buyutulecek bir konu degil, dusunmeyin, buraya konu acacak kadar takmayin, umursamayin gecin derim.

KAyınvalidelerden bir anne şefkati beklemek gereksiz yere üzer insanı.
Ben beklemem,kayınvalidemi de anne yerine koymadım.
O yüzden çoğu söylediğine takılmam.
Sen de takılma bu kadar.Her anne önce kendi evladına üzülüyor ,yanıyor.
Bi yerde doğa kanunu:))
Ama bu demek değil ki saygıyı da esirgeyelim.
Asla tabiki.
Kayınvaliden ile mesafeli ve saygılı bir çizgi oluştur aranda.
Gerisini de görmezden gel...

Sende o seni ne kadar takıosa sen de onu o kadar tak.Oda yeri gelir hasta olur bişey içcen mi diye sormazsın.Takma yani sen işine gücüne çevrene arkadaşlarına bak takma boş yere fesat bunlar hepsi aynı.

Back
X