evladını kuru kuruya seven baba

softwomen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2022
20
79
3
37
merhabalar.Evliyim 3 buçuk yaşında kızım var.ikimiz de memuruz.maddi konularda hiç anlaşmıyoruz.eşim çok cimri.başlarda maaşları birleştirelim istedi ben istemedim.maaş kartımı istedi vermedim .çünkü verirsem asla alama diye.Bakıcı ücreti evin gıda ihitiyaçları (meyve sebze gibi) kızımın ve kendime ait bütün kıyafetler oyuncakları dahil bende hiç karışmaz.oda kiralar faturalar falan.arabanın mazotu. benden maaşı yüksek.sorun şu ki kızına hiçbir şey almaz..Yıldım artık gerçekten çocuğuna ne oyuncak alır ne elbise çocuk birşey istese avm de geri çıkar oyuncakcıdan ya da ben alırım boynu bükülmesin diye.kızın odasına oyuncak dolabı aldık bin lira onu kendi ödedi ona bile bi ton laf etti.ya isiyorum ki bi gün de babası böyle oyuncak alıp gelmiş olsun sevinsin mutlu olsun.Elbise giymeyi bu ara çok seviyor uzun kollu elbisesi yoktu bi kaç tane aldım bi tane de sen alsan olur mu dedim neden alayım ki neden sana iyilik yapayım eğer o elbiseyi alırsam sen artıya geçeceksin dedi böyle bir cümle olabilir mi ya.Gezme desen götürmez sürekli birikim derdinde.hafta içi yoğun çalışıyoruz . bi gün de olsa insan çıkalım istiyor çıkmaz çıksa bile surat asar para gidecek diye gidelim desen bizim oraya gitmemiz kaça mal olacak biliyormusun yok sen markete girersin bana ödetirsin. Bu maddi savaştan yoruldum

adam deseki kirayı ortak yapalım yakıt elektrik ikiye böleleim . çocuğun masraflarını da ikiye böleleim . maaaş kartını vermemeişisiniz. hesapları ayırmışsınız. size düşen çocuğun masrafları .eşiniz diyormu bu ay sen kirayı öde . yada takviye yap. hesapları ayıran szisiniz. adamda kendine göre yol çizmiş . arabanın kaskosu vergisis ondadır .

En başta bu şekilde bir paylaşım yapmışsınız, o ev giderlerini karşılıyor siz de çocuğun ve sizin ihtiyaçlarınızı. Eşiniz bu ay da sen kiranın yarısını ve ne bileyim mazot doldur falan demiyorsa sizin de beklemeniz tuhaf. Sonuçta çocuğunuza istediği şeyleri alıyorsunuz öyle düşünüyordur.
Sevgisi nasıl çocuğunuza karşı?

En başta bu şekilde bir paylaşım yapmışsınız, o ev giderlerini karşılıyor siz de çocuğun ve sizin ihtiyaçlarınızı. Eşiniz bu ay da sen kiranın yarısını ve ne bileyim mazot doldur falan demiyorsa sizin de beklemeniz tuhaf. Sonuçta çocuğunuza istediği şeyleri alıyorsunuz öyle düşünüyordur.
Sevgisi nasıl çocuğunuza karşı?
böyle bi ayrım yaptık diye asla çocuğuna birşey alamaz diye kural mı var saçma sonuçta evladı onun o

adam deseki kirayı ortak yapalım yakıt elektrik ikiye böleleim . çocuğun masraflarını da ikiye böleleim . maaaş kartını vermemeişisiniz. hesapları ayırmışsınız. size düşen çocuğun masrafları .eşiniz diyormu bu ay sen kirayı öde . yada takviye yap. hesapları ayıran szisiniz. adamda kendine göre yol çizmiş . arabanın kaskosu vergisis ondadır .
o da aynı bu şekilde diyor ben senden istiyor muyum kirayı öde arabanın gazını doldur tamam istemiyor ama çocuk onun da çocuğu birşey istediğinde alamsı gerekmez mi babalık duygusu hiç mi yok yani kırk yılda bi çok istediği birşey olsa mesela çocuğunu mutlu etmek istemez mi insan

İnsanın çocuğuna harcadığı para gözüne gelmemeli ya . Yeğenlerim var ve anne babaları benden çok daha iyi kazanıyorlar . Yine de bir şeyler almak istiyorum çocuklar elimde bir şey görünce çok mutlu oluyorlar . 200-300 lirayla kimse zengin fakir olmaz ya. İşten gelirken çocuğa küçük jestler yapmalı

İnsanın çocuğuna harcadığı para gözüne gelmemeli ya . Yeğenlerim var ve anne babaları benden çok daha iyi kazanıyorlar . Yine de bir şeyler almak istiyorum çocuklar elimde bir şey görünce çok mutlu oluyorlar . 200-300 lirayla kimse zengin fakir olmaz ya. İşten gelirken çocuğa küçük jestler yapmalı
demek istediğim de tam olarak bu çocuğunun gözündeki mutluluk yeter avm gitsek aman oyuıncakları görmesen binmek ister paralı olan oyuncakcı görsek teğet geçeriz

Sorun sadece kızına bir şey almaması mi genel olarak cimri olması mi? İkisi ayrı sorunlar bence çünkü. Genel olarak cimriyse cimri insanın kendini gizlemesine imkan yok başından bellidir zaten keşke evlenmeseydiniz çünkü cimri kişiyle ömür geçmez. Yok para harcar ama kızına almak istemezse bu bambaşka bir sorun. Bu da değil genel harcama düzeninden şikayetçiyseniz konuşup tekrar düzenleme yapabilirsiniz.

Back
X