9 yaşındaydım büyük gelin geldiğinde yalanı iftirası bitmeti anama babama desem gelini kıskanıyor deyip adımı kıskanca çıkardılar 2.gelini 10 yaşındaaydım geldiğinde annem erkek oğlan ve gelin delisi beni hizmetçi etti onlara.kahvaltılarından elbiselerinden yemeklerine kadar yapardım okuldan gelir ev temizler ütü yapardım küçük gelin birlik oturuyordu bizle ama ne birlik sabah 7 de çıkardı kocasıyla anası gile akşam mesai bitimine gelirdi anasının eviyle 2 ev var saramızda ne temizlik ne bulaşık hepsi bana bakar yapmazsam dayak yerdim bunlar yetmezmiş gibi anam anasınıda getirdi başıma bakmaya mecburum elim mahkum abilerim karıları ben onlarım işini yapmayınca kancayı taktırırlardı bana dayanamıyordum benim yaşımdakiler oyun oynar gezer ben kül kedisi bazen millet burada görümcelerden yaka silkiyorya bende bir okadar gelinlerden ama benim anamın babamın suçu bunlar devede pire bile değil yazdıklarım babamın abilerimin karılarının yaptıklarını anlatsam....sığdıramam hiç unutmam liseye gidiyorum ayakkabım yok yengeme dedim yarın okula giderken giyeyim mecburum yok almıyorlar bana dedi giyersen son giyişin olsun inşallah dedi şuan böbrek hastası ve diyalize giriyor nakilde uymadı kız kardeşleriyle bizim evde sigara içiyorlar ve küllük yerine bizim pencere önlerine söndürüp suçuda benim üstüme atıyorlardı annemden yakamı kurtaramıyordum ya ben yapmıyorum desemde nafile gelini daha güvenilir sonra birgün ben okuldan amnem ilten gelirken karşılaştık işte Allah büyük eve bir girdik tam bunlar pencere önüne sigara söndürürken dedim anneme düş yaksmdan artık..büyüğü almanyaya gelmek için benim çeyizlerimi bile sattı para için şimdi sürünüyor..Rabbime dua ederken Allahım ettikleri kadar ver onlara dedim akıttıkları göz yaşlarım kadar dertleri başları bendim anlamadım ki 9 yaşındaki bir kız çocuğu ne yapabilir onlara yani anlata anlata bitiremem sonuç nemi ben dayanamadım artık babamın dayağı benden büyük var psikolojik sorunlu dırdırı lafı az karşı gelsem beyenmiyorsan çık git demelerine ve.....amann bitmiyor iştee hala geçmişin yaraları kapanmış değil şimdi anam bana düşkün GİBİ ama umrumda değim ben okadar acı çekmişim yıpranmışım büyük oğlu 2.evliliğini yaptı karı daha beter yalancı borcu bitmez yalanı bitmez kandırır bunları hep ama artık zerre umrumda drğil tek sıkıntım çok takılıyorum eskiye yaşadıklarım çıkmıyor aklımdan malları mülkleri başlarında olsun bana dokunmasınlar...baba denilecek o adamla hala konuşmam ortancı abi denilmez ya onunla 15 senedir konuşmuyorum büyükle 10 yıl oldu benim büyükle 10 seneden fazladır hele ortancı ve benim büyüğüm Rabbim onları öyle birşeyle sınarki inşallah biz ne yaptık derler adamların karılarından çok çeneleri çalıştı ortancınım karısı eteği kayıp benim üstüme atıyor kaldı ki ben dize kadar etek asla giymem kısa giymem yani beni suçladı adi kocası yırtmış kendi yataklarının altına atmış demiyorki kızın suçu yok hele benim büyüğüm bekarı ne dürttü onlarla bir oldu yapmadığı kalmadı..Allahım gördü onları tek tek yarına bıraktı yanlarına bıtakmadıı..hayatta tek istediğim bir kız evlattı hamileyim 21.hafta doktorum %80 Kız dedi inşallah inşallah kızdır