• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımcılığı

Şu an ailenizin gözünde ablanız asla evlenmeyecek ve muhtemelen elden ayaktan düştüklerinde bize baksa baksa ancak bu bakar diye düşünüyorlar. Bence bu evlat ayırmadan ziyade kendini güvene alma çabası ileriki süreçte... Bir de abinizle sizin mesleğiniz var ama anne babanız ileride biz ölünce bu kız ortada kalır düşüncesiyle de bunu yapıyor olabilirler, hakkaniyetli bir tavır mı, hayır ama ablanız çalışmıyor ve anne babanız öldüğünde gerçekten ortada kalacak. Bilemiyorum aslında ben kendi ailem mal varlığını kendileri yese bir tık bozulurum bir şey de diyemem kendileri kazandılar sonuçta ama helal olsun derim mutlu da olurum rahat yaşıyorlar diye, eğitimimi sonuna kadar desteklemişler sonuçta bana karşı sorumlulukları bitmiş. Ama erkek kardeşime verseler bozulurum çok doğal yani... Bu durumda ablanızı çalıştırmaya başlamanız lazım ki anne babanız onun da kendi kendine geçinebileceğini görüp bu korkudan ötürü ona destek çıkmaktan vazgeçsinler.
Destek çıksınlar derdim o değil zoruma giden aylardır nasılsınız bile dememeleri bütün yaz çocuğu işe götürdüm cumartesi günleri gelip bakalım demediler hava soğuyunca gelir misiniz diye sormadim artik cumartesileri bir zahmet teyzesi yada sen bak hasta olacak dedim birini Bulsan dediler param olsa zaten bulurdum diyince tıpış tıpış geliyorlar ama laf hep aynı bu evin kirası çok bu ev çok büyük gören de sarayda oturuyorum sanacak 20 yıllık binada 3+1 daire işte... Zaten burada 1+1 lerde 2+1 lerde hemen hemen aynı para... En çok bu beni üzüyor kötü bir semtte ucuz bir evde otursam kral gibi yasarmisim çok kazaniyormusum gören de milyon kazanıyorum sancak kari+koca çalışan bir eve giren para giriyor benim evime de...
Çok para ya insanlar iki kişi çalışıp zor geçiniyorlar artık haberleri yok

Destek çıksınlar derdim o değil zoruma giden aylardır nasılsınız bile dememeleri bütün yaz çocuğu işe görürdüm cumartesi günleri gelip bakalım demediler hava soğuyunca gelir misiniz diye sormadim artik cumartesileri bir zahmet teyzesi yada sen bak hasta olacak dedim birini Buldan dediler param olsa zaten bulurdum diyince tıpış tıpış geliyorlar ama laf hep aynı bu evin kirası çok bu ev çok büyük gören de sarayda oturuyorum sanacak 20 yıllık binada 3+1 daire işte... Zaten burada 1+1 lerde 2+1 lerde hemen hemen aynı para... En çok bu beni üzüyor kötü bir semtte ucuz bir evde otursam kral gibi yasarmisim çok kazaniyormusum gören de milyon kazanıyorum sancak kari+koca çalışan bir eve giren para giriyor benim evime de...
Çok para ya insanlar iki kişi çalışıp zor geçiniyorlardı haberleri yok

Haklısınız güçlü görünen aslında ailenin gözünde daha da geri plana itiliyor işte. Sizin yaptığınız en ufak harcama gözlerine çok görünüyordur... Yani size Allah kolaylık versin ama bu tavırda bir aile ablaya bir kalk da çalış ileride aç kalacaksın demiyor da ev yapıyorlar üstüne ya çok ilginç... Siz en iyisi konuşun ablanızla derdiniz adaletsizlik değilmiş de onu düşünürmüş gibi, "Abla Allah gecinden versin annemle babam vefat ettiğinde sen nasıl geçineceksin? Elinin artık ekmek tutması lazım." falan deyin ailenizin gözü önünde. O da eşek değil ya "Annemle babam bana ev yapacak paralarını bana yedirecekler, iş bulmama gerek yok." desin, el mahkum bu seçeneği düşünürmüş gibi yapar, o saatten sonra da siz iş bulmasına destek olursanız hiç değilse aileniz böyle adaletsiz davranmaz.

Tamamen haklısınız. Böyle böyle kardeşler birbirine düşüyor, birbirinden uzaklaşıyor.

Bu yüzden kadınlar hep çalışsın, hep kendi ayakları üzerinde dursun.

Sizin için çok üzüldüm. Kahır etmeyin, hakkınızı arayın. Size karşı bencil olana, siz de bencil olun. Ve bunun için de kendinizi suçlu hissetmeyin.

46 yaşına kadar hiç çalışmamış birinin bu saatten sonra iş bulup çalışması çok ama çok zor ki biz 20 li yaşlarda üniversite mezunlarının iş bulamadığı zamanlardayız.Kardeşleri tarafından da pek sevilmediğini biliyorlarsa onlardan sonra ortada kalacak diye düşünmüş olmalılar.
Hak mı değil elbette ama maalesef annemizde olsa hayattayken mal varlıklığının tasarrufunda tek söz sahibi o.
Ben alınsam bile kötü olmazdım ya
Yaşlı başlı insanlar
Allah evladınızın bahtını açık etsin,bolluk içinde yaşatsın :dua:

46 yaşına kadar hiç çalışmamış birinin bu saatten sonra iş bulup çalışması çok ama çok zor ki biz 20 li yaşlarda üniversite mezunlarının iş bulamadığı zamanlardayız.Kardeşleri tarafından da pek sevilmediğini biliyorlarsa onlardan sonra ortada kalacak diye düşünmüş olmalılar.
Hak mı değil elbette ama maalesef annemizde olsa hayattayken mal varlıklığının tasarrufunda tek söz sahibi o.
Ben alınsam bile kötü olmazdım ya
Yaşlı başlı insanlar
Allah evladınızın bahtını açık etsin,bolluk içinde yaşatsın :dua:
Komik olan aslında hepsini tek seven ayrı ayrı anlayan benim ve asla değil onları istemeden zorda olduğunu bildiğim birini asla görmezden gelemem gayet iyi bilirler zamanında kuzenime aylarca evimi açtığı m için yemedigim laf kalmadı kendi kardeşleri almıyor sanami kaldı dediler ne yapayım sokakta mi kalsin dedim kalsın dediler

Allah size güç kuvvet versin çocuğunuzun başından eksik etmesin herşeyden önce. Anne ve babanıza da merhamet versin.

Bu ne keyfiyet ailede suç ev almasalar o da gidecekti mecbur. Bi kıza ev alıp sizi madur etmeleri kabul edilemez. İlahi adaletten şüphemiz yok başlarına öyle birşey gelir ki pişman olurlar.

Allah size güç kuvvet versin çocuğunuzun başından eksik etmesin herşeyden önce. Anne ve babanıza da merhamet versin.
Babamın söz hakkı yok para annemin yerler babasından kalma babamı da çok uzduler yiprattilar tamam asabi ters herifin biridir ama hayatı boyunca çalıştı iyi kötü 3 çocuk baktı büyüttü tamam çok hata yaptı ama kariya kıza kumara alkole evlatlarının rızkını yedirmedi sigarası bile yoktu 65 yaşına kadar günde 12 saat ayakta çalıştı işçi emeklisi biz çocukken öğlen yemeğinde verilen bir elmayı yemez eve getirir 5 eşit parçaya bolerdi onlar hatırlamaz ama ben hiç unutmam bu arada en çok hatayı bana yapmıştır ama ben bir dönem hariç hic nefret etmedim yetim büyümüş sevmeyi bilmiyor dedim ama severim babamı bu yüzden bana da kizarlar çünkü onunla tek konuşabilen benim para bizim dediler açık açık olmasa da adama son gördüğümde halini hiç begenmedim

Bu ne keyfiyet ailede suç ev almasalar o da gidecekti mecbur. Bi kıza ev alıp sizi madur etmeleri kabul edilemez. İlahi adaletten şüphemiz yok başlarına öyle birşey gelir ki pişman olurlar.
Kirginim ama yine de zarar görmelerini istemem onlar da bence abladan kurtulmanın derdindeler gerçekten yenilir yutulur cinsten değil yıllar evvel psikoloğa götürmek istedim 3 yıl da benimle konuşmadı ben deli değilim diye amacım sadece yardım etmekti mutlu olsun hayata karissin istiyordum ama umutsuz vaka

O değil de işsiz güçsüz abla memlekete neden dönmek istemiyor? Plaza kadını sosyal yaşantısından mı kopamıyor nedir?
Şehirde yaşamasıyla memlekette yaşamasınının arasında ne fark olacak onun için. Televizyonu açıp Müge Anlı falan izleyecek yani, onu memlekette de yapabilir.

O değil de işsiz güçsüz abla memlekete neden dönmek istemiyor? Plaza kadını sosyal yaşantısından mı kopamıyor nedir?
Şehirde yaşamasıyla memlekette yaşamasınının arasında ne fark olacak onun için. Televizyonu açıp Müge Anlı falan izleyecek yani, onu memlekette de yapabilir.
Bende onu anlamıyorum değil evden odasından çıkmaz bu aksam bende 4 yasında çocukla inatlasiyor dizisi varmış açacak çocuk çizgi film istiyor sonunda çocuk pis teyze dedi ona küstü ya 46 yasında kadın

Bende onu anlamıyorum değil evden odasından çıkmaz bu aksam bende 4 yasında çocukla inatlasiyor dizisi varmış açacak çocuk çizgi film istiyor sonunda çocuk pis teyze dedi ona küstü ya 46 yasında kadın

Birlikte yaşamanız düşünülmüyor herhalde? Belki beraber yaşasanız birbirinize iyi gelirdiniz diycem ama 40 yıllık meseleler öyle bir odaya kapatılarak çözülmüyor dizilerdeki gibi... Hakkınızda hayırlısı olsun, siz de bu süreçte kin tutmayın, hep affetmeye çalışın. Kendi ruh sağlığınız için.

Birlikte yaşamanız düşünülmüyor herhalde? Belki beraber yaşasanız birbirinize iyi gelirdiniz diycem ama 40 yıllık meseleler öyle bir odaya kapatılarak çözülmüyor dizilerdeki gibi... Hakkınızda hayırlısı olsun, siz de bu süreçte kin tutmayın, hep affetmeye çalışın. Kendi ruh sağlığınız için.
Açıkçası ben asla düşünmem , düşünemem hadi çocuk olmasa neyse idare ederim ben onu da çocuğumun ruh sağlığı ve gelişimi için zararlı ama en azından size bir ev alalım birlikte oturun diyebilirlerdi benim zoruma giden şey ona ev almaları filan değil zaten esasında sosyal yaşamı olmayan evden çıkmayan biri gitmek istemiyorum dedi diye sanki tek o varmış gibi hareket etmeleri gerçi bence asıl neden onlarda artık rahat etmek istiyorlardır çünkü gerçekten ömür törpüsü bir kadın , yenilir yutulur çekilir tarafı yok, annem şu an onun hizmetçisi gibi anneme çok kızarım hep yapma derim ne yapayım evlat atılmıyor der

Back
X