• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımcılığı

Ablaniz evlenemedigi ve hayatta hiçbir amacı olmadığı için böyle davranıyor. Toplumun kendisine bakışından düşüncelerinden o kadar bunalmiski yigeninin pis teyze sözüne bile kusuyor. Ben böyle insanların en çok yaşlılığın dan korkarım. Anne baba da vefat ettikten sonra daha da zor olacak. Allah yardımcısi olsun.

Ablaniz evlenemedigi ve hayatta hiçbir amacı olmadığı için böyle davranıyor. Toplumun kendisine bakışından düşüncelerinden o kadar bunalmiski yigeninin pis teyze sözüne bile kusuyor. Ben böyle insanların en çok yaşlılığın dan korkarım. Anne baba da vefat ettikten sonra daha da zor olacak. Allah yardımcısi olsun.
Amin evlenemedi değil aslında evlenmedi... Zamanında çok isteyen oldu ama onda çocukluğundan gelen bir nefret var erkeklere diyeceğim ama yok insanların geneline var o nefret... Taciz travma desem sanmam... Babama olan nefretini hiç anlamam zaten... Babam iyi bir insan ne kadar aksi lanet olsa da bize maddi manevi çok zarar vermiş olsa da ki bu da aslında onun bizi korumak istemesinden kaynaklanıyordu...Çocukken maddi imkanlarımız çok kısıtlıydı ablam ve abim ilkokulu bitirdikleri sene ben ilkokula başlamıştım... Babam ablamı ortaokula yollamadı hepsini okutamam diye sanırım asıl kini burada başlıyor.... Ama babama okumak istiyorum da demedi... Beni de ortaokuldan sonra liseye göndermeyecekti.... Karşısına geçtim ben liseye gideceğim baba kusura bakma dedim.... O zaman kendi seçtiği lise olması şartıyla kabul etti , ben de benim için fark etmez dedim ben her yerde amacıma ulaşırım ... Üniversiteyi kazandığımda annem kız bak nereyi kazanmış dediğinde nasıl kazandıysa öyle okusun dedi... Ben de peki dedim... Tırnaklarımla kazıya kazıya bu hayatı elde ettim ben gerçi üniversiteye gitmedim gidemedim ama onun seçtiği lise sayesinde de meslek sahibiyim ....

Amin evlenemedi değil aslında evlenmedi... Zamanında çok isteyen oldu ama onda çocukluğundan gelen bir nefret var erkeklere diyeceğim ama yok insanların geneline var o nefret... Taciz travma desem sanmam... Babama olan nefretini hiç anlamam zaten... Babam iyi bir insan ne kadar aksi lanet olsa da bize maddi manevi çok zarar vermiş olsa da ki bu da aslında onun bizi korumak istemesinden kaynaklanıyordu...Çocukken maddi imkanlarımız çok kısıtlıydı ablam ve abim ilkokulu bitirdikleri sene ben ilkokula başlamıştım... Babam ablamı ortaokula yollamadı hepsini okutamam diye sanırım asıl kini burada başlıyor.... Ama babama okumak istiyorum da demedi... Beni de ortaokuldan sonra liseye göndermeyecekti.... Karşısına geçtim ben liseye gideceğim baba kusura bakma dedim.... O zaman kendi seçtiği lise olması şartıyla kabul etti , ben de benim için fark etmez dedim ben her yerde amacıma ulaşırım ... Üniversiteyi kazandığımda annem kız bak nereyi kazanmış dediğinde nasıl kazandıysa öyle okusun dedi... Ben de peki dedim... Tırnaklarımla kazıya kazıya bu hayatı elde ettim ben gerçi üniversiteye gitmedim gidemedim ama onun seçtiği lise sayesinde de meslek sahibiyim ....
Belki de babanızın ondan esirgedikleri içinde yer etmiş. İnsan gençlik dönemini ve o zam,an yazdıklarını yasatilanlari unutamiyor bu da dediğiniz gibi bütün erkeklerden uzak durmasına neden olmuş. Siz çocuk sahibi olduğunuz ve güçlü bir karaktere sahip olduğunuz için onun kadar geçmişle mücadele etmiyorsunuz. Bir de onun açısından düşünmek gerekiyor. Bazen hayır demek karşı gelmek kimi insan için zor olabiliyor ve sonra yaşayamadığı herşey için insan neden olanları suçlamayı hayat felsefesi haline getirebilir insan.

Belki de babanızın ondan esirgedikleri içinde yer etmiş. İnsan gençlik dönemini ve o zam,an yazdıklarını yasatilanlari unutamiyor bu da dediğiniz gibi bütün erkeklerden uzak durmasına neden olmuş. Siz çocuk sahibi olduğunuz ve güçlü bir karaktere sahip olduğunuz için onun kadar geçmişle mücadele etmiyorsunuz. Bir de onun açısından düşünmek gerekiyor. Bazen hayır demek karşı gelmek kimi insan için zor olabiliyor ve sonra yaşayamadığı herşey için insan neden olanları suçlamayı hayat felsefesi haline getirebilir insan.
Karakter meselesi sanırım suçlamak kolay mücadale etmekse zor.... 17 yaşımdan bu yana aralıksız çalışıyorum ilk paramı kazandığım günden beri kimseden bir beklenti içine girmedim ondan öncesinde de beklemedim lise de staj yapmaya başlayana kadar okula harçlıksız giden tek çocuk bendim sanırım ama bundan hiç gocunmadım vermek zorundasın bakacaksın demedim aksine üzülmesinler diye ihtiyacım varsa da hep idare ettim çünkü yoktu bunu anlamak o kadar da zor olmamalı diye düşünüyorum. 46 yaşında hala bakacaksınız tabi diyor :)

Ablanizin maddi geliri yoksa babaniz ve annrnizle yasasin. Kesinlikle itiraz edin. Onlar durumumu sormadi diye kenara cekilmeyin. 3 kardessiniz 3 e bolunsun madem. Cok buyuk haksizlik bu yaptiklari. Abinizle de konusun. Allah yardimciniz olsun

Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?
ben de bunu anlamıyorum evlat ayrımcılığı nedemek yahu ölüm hak miras helal çok büyük hakka giriyor annen baban konuşmalısınız abinizle bir olum ailenle olmaz ya

Anlamadığım noktalar var .Abla aynı evde ışık olmadan korkan biri anne ler gidince nasıl yalnız kalacak.Ayrica evin tapusunu vermeseler bile ablan kira vermeden oturacak sen kira verip çocuk büyüyeceksin tek başına. Bir iyilik yapacaklara evi alıp seni otursunlar ablan da onlarla gitsin .Hani korkar evde yalnız kalmaya. Yada ev alıp kiraya versinler 3 kardeşsiniz her ay kirayı biriniz alsın. Ev mantıklısı bu

Ablayı köye göndermek çok saçma. Gel ablan ile otur hem kira sa vermezsin diyebilirler. Onu daxkonu sahibi istemez herhalde

Ablayı köye göndermek çok saçma. Gel ablan ile otur hem kira sa vermezsin diyebilirler. Onu daxkonu sahibi istemez herhalde
Abla yalnız odada kalamayan ışığı açık bırakan biri.ustelik çalışmıyor hiç bir geliri olmayan biri.turkiye şartlarında ev kirası hariç bir evin geçimi için ez az 1500 lira gerekir en az.Bu nasıl bir haksızlıktır bir tarafta tek başına çocuk buyuten saatlerce çalışan kira ödeyen bir çocukları varken hiçbir rahatsizligi olmamasina rağmen çalışmayan kızlarına ev ve para yardımı. Herkes anne baba olmasın lutfen

Babamın söz hakkı yok para annemin yerler babasından kalma babamı da çok uzduler yiprattilar tamam asabi ters herifin biridir ama hayatı boyunca çalıştı iyi kötü 3 çocuk baktı büyüttü tamam çok hata yaptı ama kariya kıza kumara alkole evlatlarının rızkını yedirmedi sigarası bile yoktu 65 yaşına kadar günde 12 saat ayakta çalıştı işçi emeklisi biz çocukken öğlen yemeğinde verilen bir elmayı yemez eve getirir 5 eşit parçaya bolerdi onlar hatırlamaz ama ben hiç unutmam bu arada en çok hatayı bana yapmıştır ama ben bir dönem hariç hic nefret etmedim yetim büyümüş sevmeyi bilmiyor dedim ama severim babamı bu yüzden bana da kizarlar çünkü onunla tek konuşabilen benim para bizim dediler açık açık olmasa da adama son gördüğümde halini hiç begenmedim
Herşey annenin insiyatifinde yani . Anne hangi evladını severse onu kayırıyor malesef. Evlat olarak sizin de haklarınız var eşit davranması gerektiğini hatırlatın annenize.

Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?
Allah evladınızdan güldürsün

Herşey annenin insiyatifinde yani . Anne hangi evladını severse onu kayırıyor malesef. Evlat olarak sizin de haklarınız var eşit davranması gerektiğini hatırlatın annenize.
Esasen annemin de artık ondan kurtulmak istediğini düşünüyorum resmen annem hizmetçisi odasına kahvaltısını götürür hala annem ....

Güncelleme yapmak aklıma gelmediği için yeni konu açmıştım ama güncellemek daha mantıklı geldi.

Dün akşam üzeri kuzenimle biraz laflamak için aradım. Gayet keyifli konuşurken , geçen hafta çocuğun çok hasta olduğundan bütün harcama dengemin bozulduğundan bahsettim. Kuzen sizinkiler biraz destek çıksınlar zaten yerleri sattılar , ev de aldılar neyi bekliyorlar ki dedi... Satış gerçekleşti mi , ne zaman dedim. En az 15-20 gün oluyor , senin haberin yok mu ? dedi... Yok dedim , olmasın da... O kadar şok oldum , şaşırdım ki neyse sonra konuşuruz diyerek telefonu kapatabildim sadece... Şu an ne kırgınlık , ne kızgınlık hissetmiyorum... İnanamıyorum gerçekten inanamıyorum... İnsan neden evladından böyle bir şeyi saklar ki... Her cuma gelip cumartesi günleri oğluma bakıyorlar bir şekilde ya teyze , ya da anneanne ile dede...

40 yaşımdayım , 17 yaşından beri çalışıyorum. Bugüne kadar onlardan hiç bir talebim olmamış , aylardır 4 yaşında ki çocukla bir başıma mücadele ediyorum , 10-tl bile istememişim , nedir ki bu , para mı isteyeceğimi düşündüler... Hiç ama hiç kimsem olmadığını bir kez daha anlamak koydu mu ? Evet koydu ama iyi geldi sanırım. Evladım için bundan sonra çok daha fazla çalışıp mücadele edeceğim. Umarım o mutlu olur. O mutlu olursa belki bir gün ben de mutlu olurum. Sadece paylaşmak istedim :KK43:

canım benim çoğu yorumunu okudum karekterli bir insan olduğunu kendi çabalarınla oğlunla kimseye boyun eğmeden hayatta kalma mücadelenden anlayabiliyorum lütfen ama lütfen gurur yapma çünkü karşındaki insanlar bunu anlayabilecek kapasitede kişikikte değiller sana karşı bi utanma merhamet yada vicdanen rahatsız olup hatalarını anlama olasılıkları bence yok sen oğlunu düşünmek zorundasın lütfen hakkını yedirme en azından ben hakkımı helal etmiyorum 3 e bölünmeli para demelisin yada tapu annenin üstüne olsunki ilerde bi 20 sene sonrasını düşün oğluna kalabilecek bi hak olsun

canım benim çoğu yorumunu okudum karekterli bir insan olduğunu kendi çabalarınla oğlunla kimseye boyun eğmeden hayatta kalma mücadelenden anlayabiliyorum lütfen ama lütfen gurur yapma çünkü karşındaki insanlar bunu anlayabilecek kapasitede kişikikte değiller sana karşı bi utanma merhamet yada vicdanen rahatsız olup hatalarını anlama olasılıkları bence yok sen oğlunu düşünmek zorundasın lütfen hakkını yedirme en azından ben hakkımı helal etmiyorum 3 e bölünmeli para demelisin yada tapu annenin üstüne olsunki ilerde bi 20 sene sonrasını düşün oğluna kalabilecek bi hak olsun
Çok teşekkür ediyorum. Zoruma giden sadece saklamaları... Ben bir şekilde dönüyorum şükürler olsun meslek sahibiyim ama abim çok zor durumda , benim aklım almıyor. Bu ay kirayı ödeyememiş çocuk onun da liseye giden oğlu var , uzun zamandır işleri bozuk. 3 ay evvel kulağının birinde tamamen işitme kaybı diğerinde ise %60 işitme kaybı var işitme cihazı alamıyor çocuk dedim anneme... Oralı bile olmadılar. Tamam abimin çok hataları oldu ama hırsızlık yapmadı arsızlık yapmadı. Anlamıyorum , anlayamıyorum... Ben oğlum için canımı veririm.

abin şu durumuna rağmen bile istemiyor demek destek yok geneldede erkek çocukları ayrı tutulur halbuki
abin için arayıp konuşamazmısın oda oğlunuz hakkı var ihtiyacı var gibisinden yok yok belkide dediğin doğru abla yükünü omuzlarından atmak için alıyorlar evi 1 kere daha anladımki çocuk yetiştirmek el üstünde tutmakla ona köle olmakla olmuyor baksana 3 çocuğu var 2 si kendi çabalarıyla dimdik hayata devam ediyor hizmetçi olunansa özgüvensiz bakıma muhtaç gibi evde oturup bana bakmak zorundasınız diyor bende kimseye minnet etmem hep yaşdıklarımdandır bu halim benimde 2 kızım var güçlü olsunlar dimdik dursun pes etmesin zorluklar karşısında istiyorum

abin şu durumuna rağmen bile istemiyor demek destek yok geneldede erkek çocukları ayrı tutulur halbuki
abin için arayıp konuşamazmısın oda oğlunuz hakkı var ihtiyacı var gibisinden yok yok belkide dediğin doğru abla yükünü omuzlarından atmak için alıyorlar evi 1 kere daha anladımki çocuk yetiştirmek el üstünde tutmakla ona köle olmakla olmuyor baksana 3 çocuğu var 2 si kendi çabalarıyla dimdik hayata devam ediyor hizmetçi olunansa özgüvensiz bakıma muhtaç gibi evde oturup bana bakmak zorundasınız diyor bende kimseye minnet etmem hep yaşdıklarımdandır bu halim benimde 2 kızım var güçlü olsunlar dimdik dursun pes etmesin zorluklar karşısında istiyorum
Amin inşallah çocuklarımız güçlü , ayakları yere sağlam basan , sorumluluk duyguları güçlü bireyler olarak yetişirler. Abim çok hata yaptı ama ne bileyim ben zararı kendine oldu hep , başka ailelere bakıyorum ne olursa olsun evlatlarının arkalarında duruyorlar. Biz aile değiliz sanırım. Ben karışmam artık haberim olduğunu da söylemeyeceğim , bakalım ne zaman lütfedip söyleyecekler. Başkasından duymak çok zoruma gitti. O kuzenimin annesinin de evi yok ama kendi evini alıp , ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra 3 çocuğunun tüm borçlarını kapatmış. Zoruma giden benim çocuğum geçen hafta çok hastaydı serum bağlandı , o kadar hastaneye gittim geldim. En son perşembe günü aradım çocuk çok hasta 2 gündür işe gidemiyorum yarın gelip biriniz bakın dedim yalandan bile olsa bir şey lazım mı diye sormadı bile annem geldi teyzesi baktı Allah razı olsun. İnanın ki beklentim yok ama 7 kat yabancı denilen insanlar bile onlardan daha çok bir ihtiyacınız var mı varsa haberimiz olsun diyorlar. Zaten istemem çok ihtiyacım bile olsa teşekkür ederim soranlara... Ben anlamadım nedir zorları , belki de evimi kapatmamı bekliyorlar. Çok beklerler :) Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.

Back
X