Evlat ayrımı

Teraziiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2019
424
253
53
31
Arkadaşlar canım o kadar yanıyorki haksızlığa gelemeyen bir yapım varken hayatım boyunca rvlat ayrımına uğradım ve dertleşmek istiyorum. 1.5 yıl önce kaçarak evlendim bunun sebebi ise yüzde yüz ailem 6 7 ay eşim ve ailesini oyaladılar. Ben mahcup oldum babamdan 24 yaşında dayak yedim sırf evlenmek istiyorum diye. Sonra ayrıldım olmıcak diye ama 1.5 yıl ayrı kalabildik sonra ne onun ailesinin ne benimkilerin haberi olmadan evlendik. 8 9 ay konuşmadılar benim ailem benimle eşimin tarafında da kaçan kıza barışınva bir şeyler yapılırmış altın eşya falan. Barıştık hiçbir şey yapmadılar ailemin evimde bir iğnesi kolumda bir bileziği yok. Ben o kadar eksikliğini hissediyorum ki sürekli bizde kaçan kıza bir şeyler yapmazlar diye idare ediyorum. Bu arada ben kaçmadan önce abimin nişanı oldu kıyıda köşede çalışaraj biriktirdiğim 6 7 bin liramı borç olarak aldılar geri vermediler abimin nişanından sonra tekrar biriktirmeye başladım annemle babam gizli gizli biriktirdiğim takıları birer ikişer harcamışlar kaçtıktan bir gün sonra baba müsveddesi kardeşime gidip diyorki ablanın içerdeki maaşını al getir insan sildiği insanın parasına göz diker mi ya da evladıma sahip çıkmıcam yollayın eksiğini görsün demez mi. Birkaç ay önce abimin düğünü oldu otelde yapıldı evinin bütün odalarınu bizimkiler yaptı geline deseniz altınlar. Eşim bunları görünce sana bi bilezik yapamadılar ama dedi öyle zoruma gitti ki. Annem bu ay aradı sıkışmış para istedi gönderdim 2 3 gün önce gene istedi bu sefer gönderemedim çünkü çalışmıyorum eşimin tek maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz ev kira yollayamam yok deyince söylendi bende ağzıma geleni saydım git dedim kime otelde düğün yaptıyaan kim kendi evini alıp döşediysen ondan iste hem bana bi iğne alıp yapmadılar hem de paraya gelinxe benden istiyor ben söyleyince kaçmasaydın yapardım diyo para istemeye gelinxe istemeyw utanmıyor. El kapısındayım kızım ezilmesin demedi bit kere ameliyat oldum el gibi geldi gitti eşim ve kayınvalidem kaldı yanımda 6 gün. Evime bir kere gelmediler eşim de gitmek istemiyor haklı olarak artık bekarken de böyleydi ailem gece 2lere 3 lere kadar çalışırdım kafede eve gelinxe o yemeği yeme abin yicek derdi ben bu ayrım karşısında artık sesimi çıkarmaktan kavga etmekten yoruldum ama karşımda ablayan yok o kadar doluyom ki uzun oldu biraz kusura bakmayın

bu yaşadıklarınızın hepsine üzülebilirdim, ama kaçtığınız için üzülemedim kusura bakmayın
Evlat yetiştirmenin ne demek olduğunu biliyorum, benim bukadar fedakarlıklarıma kızlarım bu şekilde cevap verse bende de ona karşı merhamet kalmaz.
İlerde kendi çocuğunuz olunca anlayacaksınız

Dokuz ay sonra size altın almasını beklemek yersiz ancak sizin biriktirdiklerinizi almak haksızlık. Açıkçası ben de bu kadar ağır olmasa da maddi olarak haksızlığa uğradığımı düşündüğüm için gizli gizli biriktirdim. Manevi olarak yaşım 28 oldu ödeyemezle bıraktıkları acıları

Anladığım kadarıyla aileniz evliliğe karşı çıkmış,sizi oyalamış siz de kaçmışsınız,doğru mu ?
Kaçma kısmı bana göre de yanlış,ama bazı aileler evlatlarının seçimlerine saygı duymuyorlar sizin örnekte de olduğu gibi,mecbur yapacak tek şey kendi bildiğini yapmak oluyor.Sonuçlarına da katlanmaya razı olduğunuz anlamına geliyor bu.Mesela altın,bilezik falan filan,bunların gelmeyeceğini kaçtığınız noktada fark etmiş olmanız lazımdı.
Ama gözüme çarpan şey ailenizde bildiğiniz ayrımcılık var.O kadar kaçmanızı bahane edip hala para diye sizden dilenmelerinin başka açıklaması yok çünkü.Zaten yazmışsınız önceden de böyleydi diye,şaşırtmadı o yüzden.
En iyisi mesafe koymak.Aile önemli tabii de olmayınca olmuyor işte,kendi kafa rahatınıza bakın eşinizle.Neden evime gelmiyorlar falan diye de boş yere kendinizi üzmeyin,onlar sizi sevip sahiplenmiyorlarsa siz de onları sahiplenmeyin.

kaçtim demek sizden bişey beklemiyorum başimin caresine bakabilirim demek
neden size bir sey yapmalarini bekliyosunuz anlamadim
Ben onlardan zaten bir şey beklemedim aldıklarının daha doğrusu çaldıklarının hatrına bir bilezik alabilirlerdi evime eşya alıcaktım bana alma biz alıcaz deyip sonra tekrar kendileri almadı benim eşime ve ailesine karşı öahcubiyetimi hiç düşünmediler

Benim annemde ben doğduğumdan beri merhamet yok bana karşı bekarlıktan örnekler de verdim tek kaçtıma pdaklanmayım merhametsiz olduğunuz bir insandan para da isteyemezsiniz p zaman

Evet karşı çıktılar 6 ay upraştım olmadı ayrıldım ama ayrılığa da dayanamadım seviyordum çünkü beni bu yola iten onlar eş dost akraba hepsi onlara bunu söylediler

Ayrıca her anneyi kendi anneliğinizle kıyaslamayın kızınız birini sevse istese küfür edip eşinize döbdürür müsünüz? Ben anneme o olmazsa kimse olmaz hayatımda dediğimde olmasın oturursun benimle paranı yerim demiş bir anneden bahsediyorum

Sizin kaçmanız evet hata ama hep demez miyiz başımıza ne gelirse gelsin ailemizin bize sahip çıkması gerekir diye? Ufacık bir kızım var düşünüyorum da böyle bir evlilik yapsa, çok üzülür çok kırılırım ama ben çok da ben sahip çıkarım. Ezilmesin, eziyet görmesin ya da her neden istemedi isem evliliğini o nedeni gerçekleştiremesinler diye elimden geleni yaparım. Ne hata yaparsa yapsın evlat bu affetmemek silmek olmaz. Analık babalık bu değil. Sadece yedirip, büyütmekle ana babalık olmuyor. Aileniz belli ki kız erkek evlat ayrımı yapıyorlar. . Ailenizden bir beklentiniz olmasın. Sizden ya da eşinizden bir beklentileri olursa da kesinlikle istediklerini yapmayın. Ailenizken bekarken sizi sömürmüş zaten. Şimdi eşinizi sömürmesine izin vermeyin. Ayrıca ne olursa olsun kendi ayaklarınız üzerinde durmaya çalışın.

siz kacarken paranizi evdemi biraktiniz
yoksa onlardami duruyordu

Çocuğum var ne emekler ve fedakarlıkla büyütüyorum onu...Ama bu dediğinizi kesinlikle anlayamam. Çocuğuma olan sevgim ve merhametim benim istediklerimi yerine getirmese de bitmez ki! Benim ona karşı merhametim, sevgim, emek ve fedakarlıklarım bir karşılık beklediğim ya da her istediğimi yapması için değil kesinlikle. Çocuğunuzun tercihlerine saygı duymayı öğrenmez, merhamet ve sevginizi bir karşılığa bağlarsanız dışarıdaki diğer insanlardan hiç bir farkı kalmaz anne baba olarak. Çocuğunuz hata yapabilir, istemediğiniz şeyler de yapabilirler ama o çocuğa sahip çıkabilmektir anne babalık...

siz kacarken paranizi evdemi biraktiniz
yoksa onlardami duruyordu
Ben kaçRken biriktirdiğim takıları almak istedim 6 7 takıdan 1 tane kalmıştı geriye odamı girip karıştıran annem zaten sonradan söyledi bn aldım babana verdim babamda o parayla gidiyor içiyor eğleniyor 6 7 binlirayı abiöin nişanı için borç almışlardı zaten vermedilrr brn nişandan sonra tekrar o 6 7 takıyı biriktirmiştim eve her ay 1000 lira verirdim krndimr de maaşıma göre yarım çeyrek yapardım aydan aya yetmemiş doymamış gözleri annrmdr babamda çalışmaz bu arada kaçtıktan sonra da kardeşimi aradım o benimle hep konuştu hatta yaşadıklarıma bizzat şahit oldupu için eşime en iyisini yaptınız abi ablam sana emanrt dedi kardeşimden içerde kalan maaşımı istedim al da gönder diye o zaman dedi abla kaçtığın günün ertesi babam aldırdı onu gitti araba kiraladı yediler içtiler gezdiler dedi

Bukadar kötü anneyse görüşmeyin
Kaçmıssınız zaten, barışmasaydınız
Eşiniz sizi kaçırırken bilmiyormuydu neler olacağınıda sana bir bilezik bile takmadılar demeyi hak görüyor kendine
O veya ailesi napmışda, hala konuşuyor.
Birikimini almışlar bu doğru değil evet ama madem çalışıp birim yapiyordunuz bukadar kötü aileden uzaklaşsaydınız ev tutsaydınız kendi başınızın çaresine baksaydınız
Hala abinize yapılan düğün ve takılan altınları düşünüyorsunuz ama beklentim yok diyorsunuz!? Nasıl oluyor?
Ben aileniz iyi yapmış doğru davranmış demiyorum, ama kaçıp giden sizsizni ipleri koparmıssınız ozaman bu saatden sonra görüşmeyin

Evet tekrar ile gireceğim inşallah

çocuklarım sevapları ve günahları ile başımın tacıdır
benim tasvip etmediğim biriyle illaki evlenecem diyorsada arkasında dururum, üstüme düşeni yaparım evlendiririm.
Silip atmam
Kolay büyütmüyorum bende, onlardan elin oğlu için vazgeçmem
Ama beni ezer geçerse, kaçar giderse evet ozaman arkasında durmam.

Ben zaten ele güne karşı aa barıştık demek için barıştım evet insan en azından çaldıklarını bekliyor paraya sıkışınca sizden talep eden insandan bir şey beklemeniz yanlış değil düşünüyorm

Durumunuza gercekten uzuldum. Malesef ki var boyle aileler....

Bosverin hic beklenti icinde olmayin. Zaten annenize arayip para istediginde gereken cevabi vermissiniz. Esinizle mutlu olmaya bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…