Sizden de kimsenin beklentisi olmayacak işte hastalıkta vs. en güzeli.Ben de erkek evlatların ayrıldığını düşünürdüm. Kendi annemin ailesinden gördüğüm öyleydi. Hep dayılarım tutulur annem e farklı muamele edilirdi. Evlendim eşimin ailesi sadece eşimi dışlıyor. Eşim 5 kardeş, 3 erkek 2 kız. Tüm çocuklarına ev alınmış görümceme bile ev aldılar düşünün. Eşime alınmadı, almayacağız dendi. Ve malları da var yani. Her konuda eşimi dışlarlar. İlk defa gördüm erkek evladın dışlandığını. Yani ayrımcılık varsa kız veya erkek farketmiyor. Öbür dünyada hesaplaşacaksınız elbet. Uzak durun kendi aileniz olsa bile. Her işlerine koşmayın.
Bu ayrımı bilinçli yapıyorlarsa verdikleri değerle alakalıdır. Yoksa sevgide ve değerde eşit tutulan çocuklar arasında ayrım yapılmaz. Yeteri kadar değer vermeyen kim olursa olsun ister aile ister bir başkası bu konuşarak hallolunacak bir şey değildir. Konuşarak sadece kendinizi aciz muhtaç gösterirsiniz. Koskoca insanlar ne yaptıklarının elbet farkındadır. Burda konu sahibinin yapması gereken ise beklentiyi düşürmek ve herkese kendine verilen kadar değer vermektirAğlamayan çocuğa meme vermezler. İçinize atmayın konuşun, tansiyonu çıkar tekrar iner annenizin.
5 yaşında kızım, oğluma kırtasiye malzemesi aldığımızda bile "ona aldınız, bana da alacaksınız" der. Sen okula gitmiyorsun diyoruz, trip atıyor bize. Triplere dayanamadığımız noktada ona da defter kalem alıyoruzSesinizi çıkarın, anne babanız da olsa ezdirmeyin kendinizi.
Keşke öyle olsa. Beklenti yok belki ama eşim her koşullara rağmen aileci. Her işlerine koşar yardım eder vs. En çok ona kızıyorumya zatenSizden de kimsenin beklentisi olmayacak işte hastalıkta vs. en güzeli.
Valla bunları yaşamayan yoktur sanırım. En iyisi mesafe beklentini nekadar düşük tutarsan okadar mutlu olursun birde bağımlı yaşamamak. Birde benm asıl kızdığımda erkek kardeşinizin bunu kabul etmesi hepsi aynı kafada onunda seni düşünmesi lazım. Eğer eşin iyiyse sana ve çocuklarına sahip çıkıyorsa gerisini salla. Birde sen ev muhabbeti yapsan sen suçlu oluyorsun. Miras kavgası oluyor adı ben kazandım istediğime veririm diolar. Versinler mesafe candırMerhabalar hemen konuya girmek istiyorum o kadar bunaldim ki dertlesecek birilerine ihtiyacım var annem ve babam emekli bir erkek kardeşim var . Eskiden beri ufak tefek ayrımlar hep olurdu ama artık yaşlarımız büyüdükçe yapılan ayrımın oranı da arttı. Mesela eskiden ben harçlık istediğimde bana yok dediklerinde 1 saat sonra kardeşim isterse çıkartır verirlerdi neymiş erkek çocuk parasız olmazmış. Annem ben sofrayı toplamadigimda ya surat asar ya söylenir ama kardeşim ve eşinin sofralarına kadar kurar belki küçük şeyler diyeceksiniz ama artık kalbim kaldırmıyor. Babam zaten beni hiç görmüyor. Ama en son tek bir evleri vardı kardeşimin düğününü yapmak için onu sattılar bana o evden en ufak bir para vermediler ve benim eşim de o zaman işini kaybetmişti. Ev satarak kardeşime yaptıkları düğüne ben ikinci el elbiseyle gittim. Ben bu durumla nasıl baş edeceğim bilmiyorum belki bir akıl vereniniz olur artık ayrım yapmalarını kaldıramıyorum annemle konuşamak istiyorum ama benim tansiyonum var kaldıramıyorum diyor konuyu bile açtırmıyor ima bile etsem ayrım yaptıklarını asla kabul etmiyorlar
Ev satıp düğün yapmak kaçıncı seviye görgüsüzlük ve cahilliktir acaba?
Kardeşim kirada oturuyor demeyin de tam kalpten giderim.
Ya o evi kardeşinize otursun diye verseler eminim bu kadar öfkelenmezdiniz. Ama asatıp size 3 kuruş para ayırmamaları çok insafsızca olmuş. Umarım en sonunda size muhtaç olmazlar. Genelde her ailede bu son yaşanıyor.
Yıllardır aynı acı tecrübeler tekrar tekrar yaşanıyor ama aileler aynı hataları yapmaktan geri kalmıyor.
Siz kendi eşinizle mutlu olmaya bakın. Boşverin gerisini düzelmez çünkü.
Bende çok çektim zamanında. Şimdi görüşmüyorum. Kafam rahatKonuşmanız bir şey değiştirmeyecek
Şey mi diyecekler ya daisy farkında değildik özür dileriz kızım yok demeyecekler
En iyisi hiç görüşmemek
yaşlandıklarında bakıma muhtaç olduklarında oğullarının yanına giderler bu kadar basit
herkes ektiğini biçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?