• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlat ayrimi

Aslinda icten ice cok bozuluyorum anne ve babamin bu yaptigina .evlat ayrimi yapiyolar gibi geliyo bana.1 erkek 3 kiz kardesiz biz.bisey oldugu zaman annem 'AMAN OGLUMA BOYLE YAPMAYIN SOYLE DEMEYIN o bi tane ' Gibi seyler soyluyo.o bir tanede benden yada diger kiz kardeslerimden 2 tane mi var ! Mesela ailem bj zamana kadar calismis didinmis bizimde rizkimizdan keserek kooparatiften ev aldilar yilllaar once.oda bisekilde 3 ev almis olduk.suan 3 ev var yani.normalde asla takilmam bu konulara asla hak talep etmedim bugune kadar etmemde ne simdi ne ilerde.ama babamin bi sozu beni cok uzdu.bi konu oldu ve dediki ' oyle bisey yok 3 evde oglumuzun ' yani sonucta bizde bazi seylerden feda ederek geldik bugine kadar.gercekten cinsiyetimden soguttular beni.daha bisuru erkek kiz ayrimciligi.sizin ailenizde yapiyomu bu tarz ayrim
benim ailem değilde eşimin annesi yapıyor maalesef.eşimler 4 erkek 1 kız kardeşler.annesi varsa yoksa kızımda kızım diyor,ev ona alınıyor,sıkışığım dense para veriliyor vs...bir kere ev alacağımızda annesinden borç para istemiştik,hemen görümcem arası annem ev alacak dedi,o ev alınmadı ama 1 sene sonra istediğimiz paranın tam 4 katını kızına verdi kayınvalidem ve üstelik borç bile değildi,yedi yani.eşim çok iyi bir insan hiç oralı bile olmuyor ama Allah görüyor,boşverin.

Elin oğlu yıyınce kötu de peki ya elin kızı? Aksine kız evladına destek maddi manevi daha önemli benim gözümde. Çoğu kadınımız boşanırsam ne olur düşüncesi ile itilip kakılmaya sessiz kalmıyor mu? El oğlu yemesin diye düşünen babalar yarın el kızına bır karışın da görün... Böyle düşünceye öyle bir gelin gelir ki dudak ısırtır.

bizde 3 kız 1 erkek kardeşiz.bize bi daire düşerse kardeşime 3 daire düşücek.ben hiç sorun yapmadım şimdiye kadar sonrasında da yapıcağımı düşünmüyorum.bizide yetiştirip meslek sahibi yapmaya uğraştılar sonuçta.babamın mallarının sefasını eniştelerim sürsün istemem.herkes çalışsın çabalasın alsın.alamadıysa kendi babası destek olsun.damadın para yemesi çok itici bi durum oluyo.yaşadığım için biliyorum.
aynen katılıyormmm

Bu aksam ayni konu yuzunden bir tanidigimizla nerdeyse kavga edecektim..

Adamin 1 kizi ve 1 oglu var sozde kizini dunyaya degismez.

Neyse telefon acti oglan 12 yasinda ablasini aikayet etti beni kizdiriyor diye ablasida 15 yasinda .
Adam basladi ogluna anlatmaya , kimse sana karisamaz ben simdi ablani aricam boyle boyle yapacam hatta annende sana karisirsa bana soyle hemen gelicem felan.
Bosanmislar bu arada.
Bunuda ne kadar denk gelsem yapar hep oglumda oglum ..
Hatta cocuklarin annesi bi ara benim anneme sitemde bulunmus eski esim oglunu aldigi gjnler kizi hic aramiyor ama oglan evde oldugu zaman hep ariyor felan.
Kizda ister istemez artik babaya gitmek isteniyor..

Nefret ediyorum evlat ayrimi yapan insanlardan..
Pislikler ya.. kusura bakma sinir oldum...

Ev konusuna gelince cok haksizlar..
Teyzeminde evleri vardi kiz.oglan demeden herkese esit hakkini verdi olmasj gerektigi gibi..

Benim hem annem hem babam yapar. Biz herseye disimizden tirnagimizdan artırarak sahip oluruz erkek kardeşim hep hazıra konar. Bi tane ev var onunda hep lafi olur oglana kalsin onun olsun diye. Insan kiriliyo acikcasi ama bisey de diyemiyoruz.

Seninde hakkın var o evde madem olmasa bıle kanunende zaten var hakkını al.
Maalesef yapıyorlar canım benımde babam yaptı zamanı gelince hakkımı isticem hukuken ama oturmucam bağışılıcam biyere.istemem onun evini sadece hakkım olanı almak için cabalıcam

Maalesef Ataerkil toplum yapımızdan kaynaklanıyor. Oğullarına dunyaları verip, kızlarına avuçlarını yalatan cok aile gördüm , haksızlık yaptıklari evlatlarina muhtaç oldular, simarttiklari evlatları da kotu duruma düştü
Siz hakkinizi biraksaniz bile inanın sizin hakkinizi Rabbim asla bırakmaz , bir de bakmissiniz bağ verdikleri oğulları bir salkim üzüm vermemiş, sizden üzüm istemeye gelmişler.

Şöyle konular duydukça bir kızım var öteki de kız olsun demekten kendimi alamıyorum. Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin evladında, anne babanın da..

maalesef bazı ailelerde kız çocukları evlat bile sayılmıyor, 3 kız bi erkek varsa 1 çocuğum var deniyor... gel gör ki zor zamanda bi yok saydıkları kız çocukları sahip çıkıyor ana babaya...yazık çok yazık:KK51:

Aslinda icten ice cok bozuluyorum anne ve babamin bu yaptigina .evlat ayrimi yapiyolar gibi geliyo bana.1 erkek 3 kiz kardesiz biz.bisey oldugu zaman annem 'AMAN OGLUMA BOYLE YAPMAYIN SOYLE DEMEYIN o bi tane ' Gibi seyler soyluyo.o bir tanede benden yada diger kiz kardeslerimden 2 tane mi var ! Mesela ailem bj zamana kadar calismis didinmis bizimde rizkimizdan keserek kooparatiften ev aldilar yilllaar once.oda bisekilde 3 ev almis olduk.suan 3 ev var yani.normalde asla takilmam bu konulara asla hak talep etmedim bugune kadar etmemde ne simdi ne ilerde.ama babamin bi sozu beni cok uzdu.bi konu oldu ve dediki ' oyle bisey yok 3 evde oglumuzun ' yani sonucta bizde bazi seylerden feda ederek geldik bugine kadar.gercekten cinsiyetimden soguttular beni.daha bisuru erkek kiz ayrimciligi.sizin ailenizde yapiyomu bu tarz ayrim
Annem yapıyor kendi yaptığı yetmiyor bana da durmadan inşallah bi tane de oglun olur diyor diyorum ki anne kızım bana yeter ben erkek çocuk istemiyorum Hayır sus ikincisi erkek olacak diyor

Sözüm evlatlarını ayırmayan anne babalara değil, ama alın oğlunuzu başınıza çalın diyesim geliyor! Leylekler bırakıyo ya bizi, oğlanlar kıymetli oluyor. Ben çok çekiyorum bu konuda ve ilerde kısmet olursa çocuklarım olursa asla bu duyguyu yaşatmıcam onlara. Konu sahibi siz de hani sevgi eksikliği hissetmiyorum diyorsunuz ya, şu an ortada ciddi bir sorun olmadığındandır. İnşallah olmaz da aranızda ciddi bir anlaşmazlık olduğunda umarım benim başıma geldiği gibi erkek çocuklarına karşı ezdirmezler. Bazen sözde kalmıyor böyle bağıra çağıra gösteriyorlar o ayrımı

Evlat ayrımı ne yazikki Bizde de var ve bunu yapan hem annem hem babam..bizi birbirimize düşururler ben mesala evin asi kiziyim o yüzden annemde babamda sevmez onlar kendilerine robot olsun isterler ama ben bunu kabul edemem..babam ufak bir kavgamizda kardeşinin tirnagi olsan der...annem kardesimle ilgili konuşurum kötülüğü ne değil küçük olduğu için annem kardeşime yetistirir.. ablama yansıtır tartismalarimizi beni anlicaniz düşman ettiler herkese..

Bizde de var ben tek kızım erkek kardeşlerim var
babam beni kayırıyor hep, o yüzden ayrımcılık güzel bişiyyyyy
:KK45::KK45::KK45:

Bizde yok çok şükür 2 kız 1 erkek 3 kardeşiz annem ve babam aksine abimin yaptıklarından dolayı bizi iki kızını daha çok tutar her zaman her yerde, ne varsa kız evlatta var derler sağ olsunlar, ben sevmem mal mülk işlerini konuşulmasını ama annem ve babamın 1 dairesi var konusu açıldığında annem de babamda 3 evladım var bu daire biz bu dünyadan gittiğimizde 3 evladımındır bölüşsünler derler. Allah onları başımızdan eksik etmesin Allah göstermesin :cry:

Back
X