evlat ayrimi

fanaa95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
155
83
Aslinda icten ice cok bozuluyorum anne ve babamin bu yaptigina .evlat ayrimi yapiyolar gibi geliyo bana.1 erkek 3 kiz kardesiz biz.bisey oldugu zaman annem 'AMAN OGLUMA BOYLE YAPMAYIN SOYLE DEMEYIN o bi tane ' Gibi seyler soyluyo.o bir tanede benden yada diger kiz kardeslerimden 2 tane mi var ! Mesela ailem bj zamana kadar calismis didinmis bizimde rizkimizdan keserek kooparatiften ev aldilar yilllaar once.oda bisekilde 3 ev almis olduk.suan 3 ev var yani.normalde asla takilmam bu konulara asla hak talep etmedim bugune kadar etmemde ne simdi ne ilerde.ama babamin bi sozu beni cok uzdu.bi konu oldu ve dediki ' oyle bisey yok 3 evde oglumuzun ' yani sonucta bizde bazi seylerden feda ederek geldik bugine kadar.gercekten cinsiyetimden soguttular beni.daha bisuru erkek kiz ayrimciligi.sizin ailenizde yapiyomu bu tarz ayrim

Evlat ayrımı nasıl yapılır, hangi vicdana sığar bilemem.
Anne ve babanızın da erkek kardeşinizden daha göreceği olur. Ha anlarlar mı, sanmıyorum.

Zamanında çok yapılmıştır ablam ve bana da. Şuan durumlar değiştiği için abim bızımle eşdeğer.Tabii gücenmekte haklısınız, ne demek üç evde oğlumuzun? Alsınlar başlarına çalsınlar o evleri kusura bakma da. Biz kendimizi ısmarlamıyoruz dünyaya gelirken...yarının garantısı yok! Ne varsa kız evlattan var der şuan annem.. Iş işten geçti ama ata sonuçta.

Aslinda icten ice cok bozuluyorum anne ve babamin bu yaptigina .evlat ayrimi yapiyolar gibi geliyo bana.1 erkek 3 kiz kardesiz biz.bisey oldugu zaman annem 'AMAN OGLUMA BOYLE YAPMAYIN SOYLE DEMEYIN o bi tane ' Gibi seyler soyluyo.o bir tanede benden yada diger kiz kardeslerimden 2 tane mi var ! Mesela ailem bj zamana kadar calismis didinmis bizimde rizkimizdan keserek kooparatiften ev aldilar yilllaar once.oda bisekilde 3 ev almis olduk.suan 3 ev var yani.normalde asla takilmam bu konulara asla hak talep etmedim bugune kadar etmemde ne simdi ne ilerde.ama babamin bi sozu beni cok uzdu.bi konu oldu ve dediki ' oyle bisey yok 3 evde oglumuzun ' yani sonucta bizde bazi seylerden feda ederek geldik bugine kadar.gercekten cinsiyetimden soguttular beni.daha bisuru erkek kiz ayrimciligi.sizin ailenizde yapiyomu bu tarz ayrim

evlat ayrimi bizdede var malesef . en cok en kucuk kardesimiz dusunulur bizim evde inanin bi dedigi iki olmaz cok simartiliyor :KK14: ve ben tek kizim , abimle kardesim benden serbest

Bende en kucugum evde .sevgi konusunda bi eksiklik yasamiyorum hatta benim nazimla daha cok oylarlar ama dedigim gibi seylerde yapilar.benim icinde kiz cocugu daha degerli

bu ayrımdan erkek kardeşin de haberi var ise ki olmaması imkansız o 3 evi de satar parasını da çatır çatır yer sizi de bırakır orta yerde.iyi bir ihtimal nedense gelmedi aklıma töbe töbe.ve aileniz de yeni ev almak için tekrar çalışırlar ve alırlar.

Yani annem geneldr adalaetli davranir .normal kinusurken hepsi oglumun falan demez ama arada sirada ima eder.galina sinirlenince yapiyo.

maalesef bu ayrım çok yapılıyor - kız evlat erkek evlat ayrımı, ben de çok yakınen gördüm

duyan da zanneder ki ayrım yapan bu babaları, kendi babaları doğurmuş (büyük ihtimal popolarından, tövbe tövbe :KK20:)
ayrım yapan bu anneler de erkek!:63:

ya kadın olan, kadına daha az değer verir mi? anlamak mümkün değil!!!!!! :KK20:

eşimin annesi bariz kızını oğlundan daha cok seviyor. benim çevremde genelde kızlar seviliyor
benim için böyle bir sey sözkonusu olamaz

Oha 3 ev de oglumuzun ne ya? Gokten zembille mi inmis? Sinir oldum simdi.
Miras hakki var. Hakkinizi alabilirsiniz. boylelerine bu gerekiyor.
Yarin obur gun bi gelin gelir eve sokmaz gorurler o zaman ogullarini.
Cok sinirlendim...

Kesinlikle sevgi eksikligi hissetmiyorum .sadece oglumdan bi tane lafina bozuluyorum. Biraz hakkini aramaya calisincada biz daha yasiyoruz miras bolmek ne had diyolar sesimizi cikaramiyoruz :) komik geldi bana ya ailemden hic beklemem cunku

bizde 3 kız 1 erkek kardeşiz.bize bi daire düşerse kardeşime 3 daire düşücek.ben hiç sorun yapmadım şimdiye kadar sonrasında da yapıcağımı düşünmüyorum.bizide yetiştirip meslek sahibi yapmaya uğraştılar sonuçta.babamın mallarının sefasını eniştelerim sürsün istemem.herkes çalışsın çabalasın alsın.alamadıysa kendi babası destek olsun.damadın para yemesi çok itici bi durum oluyo.yaşadığım için biliyorum.

Benim annem de sürekli erkek kardesimizi ayırır.O erkek falan diye bizde iki kız kardesiz bir erkek var.Alıstık artık.Ama baban abartmıs sanki.Bizde annem yapsa babam tepki gösterir yok öyle bisey diye.Diger kardeslerinizde öyle düsünüyorsa onlarla birlikte ailenizle konusun anlamazlarsa da tavır yapın :d

Kesinlikle sevgi eksikligi hissetmiyorum .sadece oglumdan bi tane lafina bozuluyorum. Biraz hakkini aramaya calisincada biz daha yasiyoruz miras bolmek ne had diyolar sesimizi cikaramiyoruz :) komik geldi bana ya ailemden hic beklemem cunku

Ananem erkek kardeşimi benden çok sever hep. Allah'a şükür annem babam böyle bi şey yapmadılar hiç. Ama gözlemlediğim şeylere göre anne babanız yaşlanınca parayı oğlu yer ama size muhtaç olur. Gelinlerinden de çekerler. Yani ayrımcılık yapan ailelerde hep böyle oluyo, sizin elinize düşüp ah yavrum ne hatalar yaptık biz derler.

Aslında evlat ayrımından ziyade sizlerin ilerde evleneceğinizi göz önünde bulundurarak "elin oğlumuu yiycek paramı" diye bir düşünce tarzındalar. Soy devam ettirme görevi erkeklere has olduğunu düşündükleri için , başkasının soyunu devam ettirecek kıza miras vs. bırakılmak istenmez. Üzülmeyin Türkiye'deki bu zihniyetle yetişmiş ailelerin çoğu böyle.

Evlat evlattır kızı erkeği olmamalı. Bır kızım var buyuk gurur benım için. Babam yıllar önce evi abimin üzerine geçirdi yani ıkı kızından mal kaçırdı. Gözümde yok ev fln ama her zaman da diyorum abimin yada eşinin ev biZim gibisinden tek bır lafını duyayım açarım davamı öyle de takarım yani

Tek erkek olmasıyla ilgili olmayabiliyo bu durumlar. biz 3 kardeşiz ben en büyük kızım diğer ikisi erkek ama evde en çok orta boy olan kardeşim sevilir. hiç bi işe elini dokunmaz dünya onun etrafında döner en zekimiz odur filan..

X