Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
eger riza karari varsa ve hakim yeniden aileyi cagirip riza aramazsa tek celsede bitme olasiligi cok yuksek:)izmirde riza verse de riza davalari reddedilmeye basladi haliyle evlat edjnme davasi acildiginda ona bakan hakim riza ariyor o sebeple biraz surec uzuyor bazi hakimler de adliye pedagogundan yeniden rapor istemeye basladi ankarada da bi arkadastan istendi hatta izmirde de iateyemler var eger oyle.olursa en fazla 2 celse surer iatemez ve riza karari da varsa tek celsede bitebilir hakkinizda hayirlisi olsun:)

amin inşallah allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

Merhabalar herkese..Ben 3,5 yıllık evliyim..2 gebelik yaşadım ve ikiside maalesef hidrops fetalis denilen bir hastalıktan dolayı 5 aylıkken sonlandırıldı..Doktorlar durumun genetik olduğunu ve bu durumun tekrar edeceğini söylediler..Yaşım 32..Bizde ilerde evlatlık edinmek istiyoruz..Sadece “5 yıl evli olma koşulunu”biliyorum..Bunun dışında bir bilgim yok..Etraftan duyduğuma göre öyle her isteyene evlatlık verilmez diyolar..Durumun iyi olacak,kendi evin olacak,araban olacak gibi şeyler duydum..Bunlar doğrumu?Şu anda kiradayım ama ev alma durumumuz var ilerde..Başvuru yapıpta evlatlık alanlar veya bekleyenler cevaplayabilir mi rica etsem?İstanbulda yaşıyorum Bahçelievler’de..Ben yeni doğan bebek isterim 0-12 ay arası..kız erkek hiç farketmez ne kadar beklerim?

Bir de evliliğimiz 5 yıl olmadan başvuru yapamıyoruz değil mi?Yani şuan 3,5 yıllık evliyim başvuru yapıp bekleyenen kadar 5 yıl dolar zaten bu yüzden sordum

Arkadaşlar bizde başvurduk e devlet üzerinden bundan sonraki aşamalar nelerdir ne yapmamız gerekiyor bide kayseri başvuran varmı aranızda sıra filan nasıl ilerliyor

Arkadaşlar merhaba... bugün kurumla görüşmeye gittik. Rıza davalarına aileyi çağırmaya başlamış hakimler ve tekrar rıza vermelerini istiyormuş mahkemede. Karşılaşmak sıkıntı değilde o anda bitmezse uzarsa süreç diye sıkıldım açıkçası... kurumun avukatları yeterli oluyor mu bizde avukat tutacak mıyız acaba

Bir de evliliğimiz 5 yıl olmadan başvuru yapamıyoruz değil mi?Yani şuan 3,5 yıllık evliyim başvuru yapıp bekleyenen kadar 5 yıl dolar zaten bu yüzden sordum
5 yıl dolacak yada eşlerden biri 30 olacak belki kanun değişmiş olabilir eşlerin ikiside 30 yaşında olması gerekebilir tam bilemiyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.bizimde evlilik 6 sene olacak mayısta.azospermden dolayı çocuğumuz olmuyor.evlat edinmeyi çok istiyorum ama kafamı çok kurcalayan bir sıkıntı var.ben 2 sene önce psikolojik tedavi gördüm depresyon nedeniyle ve malasef bir süre psikiyatri bölümünde yatışim oldu 1 ay kadar.ilaclar falan kullandım.com şükür artık o rahatsızlığin üzerinden iki sene geçti ve eser kalmadı.bu durum evlât edinmemize engel olurmu.psikolojik rapor istediklerini biliyorum. Ama geçmişte böyle bir sıkıntı yaşamış olmam karşıma olumsuz olarak çıkarmı yoksa şu anki durumu mu degerlendiriyorlar. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz. Çok kafama takiliyor. Eşim yine de başvuralım şansımızı deneyelim diyor ama bu sebepten dolayi basvurumuzu kabul etmezler diye çok korkuyorum.

Bi
Bildiğim kadarıyla sorun olmuyor. Üzülmeyin ve en kısa zamanda kurum ile görüşün.

Psikolojik muayene olurken geçmişinizi soruyorlar, ona göre belki sizden farklı testler isteyebilirler, ancak sorununuz yoksa zaten tesavi olduğunuza dair belgeler varsa bencw sorun olmaz. Ama geç kalmadan kurumla konuşun

Psikolojik muayene olurken geçmişinizi soruyorlar, ona göre belki sizden farklı testler isteyebilirler, ancak sorununuz yoksa zaten tesavi olduğunuza dair belgeler varsa bencw sorun olmaz. Ama geç kalmadan kurumla konuşun
Teşekkür ederim şu anda bir tup bebek denememiz olcak.ondan sonra kurumla görüşmeyi düşünüyoruz. Inşallah sıkıntı olmaz ya

Merhaba
Ben de istanbuldayım. Kirada olmak farketmiyor önemli olan aylık geliriniz. Ben kız bebek için 23 ay bekledim.çok şükür geçen yıl mart ayında kızımıza kavuştuk. Erkek bebek şuan çok daha önce geliyor. Bekleyen bir arkadaş var oradan biliyorum.

Merhaba arkadaşlar 2016 da tanıştım bu sayfayla akıl danıştım fikir verdim Meleklerine kavuşanlara sevindim dualarımda buradakilerde yer verdim şimdi 2019 rabbime şükürler olsun ki dün son mahkememizde bitti artık artık oğlumun nüfüs cüzdanında anne adında adım yaZıcak zor zamanlar zor bekleyişler gözyaşları kalp çarpıntısı çok şükür geçti gitti sabredin arkadaşlar sabredin sabrın sonu öyle bi selameki rabbim yardımcınız olsun zaman su gibi aksın gitsin..

merhaba arkadaşlar,
yavrusuna kavuşan herkesi yürekten tebrik ediyorum..ve umuyorum Rabbim bizlerede o günleri gösterir.Eşim ve benim için bu dönem biraz yoğun geçiyor sebebi hem tüp bebek hem evlat edinme işlemlerini birlikte yürütmeye çalışmamız,hepsi birden olursa kalabalık bir aile olacağız..yada Rabbim ne yazdıysa alnımıza onu yaşayacağız..inşallah onbeş güne bizde sosyal hizmetlere dosyamızı tamamlamış olarak teslim edeceğiz... Tüp bebek içinde tahlillerimizi tamamlıyoruz sonrasında bir ameliyatım olacak ve dondurulan yumurtalar ben iyileşince işleme alınacak..inşallah herşey güzel olacak

Herkese hayırlı aksamlar biz bugün kızımızın kimliğini çıkarttık çok şükür. Gelsin diye beklerken geçmek bilmeyen günler kızımız geldikten sonra çok hızlı geçiyor yetişemiyorum desem yeri 2 bucuk yasına girdi bile. Geldiği gün daha dün gibi 14 günlüktü minicikti koca kız oldu Rabbimde sizleri en kısa zamanda hayırlı evlatlarınızla buluştursun inşallah. Geçmek bilmeyen günler, bitmek bilmeyen prosedürler için sadece sabredin dua edin. Meleğiniz geldikten sonra hiçbirini hatırlamayacaksınız.En kısa zamanda yavrularınıza kavuşmanız dileğiyle iyi akşamlar

Herkese merhaba ben ablam adina birsey danismak istiyorum. Doktor kontrolleri sonucu hic bir yoldan bebek sahibi olamayacaklar evlat edinmek istiyolar buyuk sehirleri arayip bilgi aldilar ancak evlat edinme 6 yildan uzun surer demisler onun yerine koruyucu aile olun demisler. Ablamlar kiz erkek farketmez bebek istiyolardi. Simdi koruyucu aile daha riskli degil mi yarin bir gun aile geri alabilir ve velayet oz ailesinde oluyor. Evlat edinme gercektende uzun yillar mi suruyor bana bilgi verir misiniz

hangi il bilmiyorum ablanızın ama biz izmirden başvurduk max. 3 yıl dedi görevli..kız bebek için 3 yıl en fazla erkek için en fazla 2 yıl dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…