Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
zahidem lütfen böyle umutsuz ve karamsar olma bak cosmos 26 ay beklemiş sonucunda bebeğiniş kucağına aldı bende 18 ay beklemiştim sabrın sonu selamettir az daha dişini sık lütfen senin meleğinde yakında gelecek lütfen örgüleri örmeyi bırakma hatta bizim kuzularada ör arada :1: ve kafana hiçbişeyi takma rabbim sağlık versin zaman dediğin nedirki su gibi gelip geçiyor sen şuanda nasibini nasibinde seni bekliyorr hamilelik dönemini güzel geçirmeye bak bence :49: sonrası harika ama yorgun uykusuz günler geceler olacak benden söylemesi :1:

aynen dediğin gibi yapıyorum arkadaşımızın bebeşine kavuşmasına hem sevindim hemde kandi adıma umutlarım kabardı beklemekten başka çare yok zaten benim sıkıntı sanırım yaşımın ilerliyor olması 1973 doğumlu kocamaaaaaaaaaan bir kadınım vakit daralıyor yaş ilerliyor malum benim istediğim bir an önce kavuşmak bide, ben trabzonda oturuyorum uzman bize 4-5 yıl beklersiniz dediya işte en sinir olduğum rakamlar oldu artık ama ben buna takılmıycam örgüye devammmmmm

aynen dediğin gibi yapıyorum arkadaşımızın bebeşine kavuşmasına hem sevindim hemde kandi adıma umutlarım kabardı beklemekten başka çare yok zaten benim sıkıntı sanırım yaşımın ilerliyor olması 1973 doğumlu kocamaaaaaaaaaan bir kadınım vakit daralıyor yaş ilerliyor malum benim istediğim bir an önce kavuşmak bide, ben trabzonda oturuyorum uzman bize 4-5 yıl beklersiniz dediya işte en sinir olduğum rakamlar oldu artık ama ben buna takılmıycam örgüye devammmmmm

canım sen takılma uzmanın dediklerine istanbuldada aynı şeyi söylüyorlar bizede en az 4-5 sene beklersiniz demişlerdi hatta biz ona güvenerek ev almıştık krediyle evin başvurmadan bir sene önce evimizi almıştık kızımız gelene kadar borcu biter diye düşünmnüştük ama başvurduktan 18 ay sonra kızımızı kucağımıza aldık allahtan biraz kenarda köşede birikmişimiz vardıda evimizi ödeyebildik bebeğim gelince ben işi bırakmak zorunda kalmıştım herişte bir hayır vardır canım sen sadece rabbime sığın rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı bir melek nasip etsin aminnnnnnnnnnnn

günaydın arkadaşlar...
cosmosun güzel haberiyle içim bi kıpır kıpır oldu...acaba bizi ne zaman arıycaklar...aylarca beklemek kolaydı ama bu son zamanlar çok acaip günler geçmek bilmiyo artık..:44:

günaydın arkadaşlar...
cosmosun güzel haberiyle içim bi kıpır kıpır oldu...acaba bizi ne zaman arıycaklar...aylarca beklemek kolaydı ama bu son zamanlar çok acaip günler geçmek bilmiyo artık..:44:

beklemek kolay mı?:59: yapma arkadaşım.. en soru beklemek..6 ay bekle geçsin eve gelmelerini bekle,sıranı öğrenmeyi bekle,sıranın ilerleyip ilerlemediğini bekle,görüşmeleri bekle...müjdeyi bekle.. acaba nasıl bir şey?küçük mü daha mı büyük.kaç aylık kaç yaşında.ne hasırlıyacağım.neler almalıyım.yaşını ayını bilmiyorum.neye göre hasırlanmak..bu bilinmeslikleri beklemek...
baksana arkkadaşın sırası 2 olmuş , saman geçmiyor ona....
ben 19 yıldır bekliyorum saten... ahhh... biter mi bu hasret:26:

Son düzenleme:
hayırlı olsunnnn....umarım çok beklemez kısa sürede kavuşursun bebişine :)) şimdi beklemek daha heyecanlı ama güzel heyecan.. ne kadar zamanda ara dediler sıra için???

sağol canım amin son görüşme bittikten 15 gün sonra ara dediler 15 gün hemen aradım şimdiden isim düşünmeye başladım bile çok heyacnlı bi duygu meleğimi göreceğim günü iple çekiyorum...

Bu sabah kavuştum meleğime henüz iki aylık daha bebek kokusu üzerindeki Adlina'ma (:
Masmavi kocaman gözleri ucu sararmış uzun kirpikleri tüy gibi yumuşacık altın gibi saçları tombiş tombiş yanakları etli etli kıpkırmızı bal dudakları var aşkımın <3 Üşütmüş biz onu almadan yeni geldik hastaneden yanakları pembe pembe olmuş uyurken görseniz porselen bebeklere <3 meleklere benziyor canısı (. Bu güzel duyguyu yaşadığım için kelimeler yetmiyor şuan 2 ay öncesine kadar 2. sıradaydık ve şimdi meleğimin kokusu üzerime sinmiş nefes alış verişini yan odadan duyabiliyorum daha mutlu olamam:69:

çok güzel allah bizede o günleri görmeyi nasip eder inşallah :79:

ne güzel hareketlenmiş burası yine çok grip oldum hasta yatıyorum ben zuhale haydi hayırlısı cnm bir an önce kavuşursun meleğine inşşş kaçıncı sıradaymışsın?

geçmiş olsun canım aminnnn. erkekte 6. sırada, kızda 24 sıradaymışız. Sanki hemen gelecekmiş gibi geliyor inşallah çok uzun sürmez bi an önce kavuşuruz hasret sona erer.

gösünaydın canım..canım yaşın kaç acaba söylemen mümkün mü?kaç sıra ile başlıyorsun?başvuralı ne kadar oldu?bise 6 ay içinde geliceklerini sıramısı o saman öğreneceğimisi söylediler de..

ben 28 yaşındayım ama eşim 34 olduğu için kabul edildi 30 yaş sınırlaması vardı. 4 ay falan oldu başvuralı hemen görüşmeler yapıldı. bizim sıramız kızda 24, erkekte 6 imiş ama görevli bizden önce başvuru yapan olmuşsa görüşmesi bizden sonra bittiyse önümüze geçeceğini vazgeçenlerde de sıramızın öne geleceğini söyledi. sen görüşmeleri bitirmişmiydin, nerde ikamet ediyordun?

beklemek kolay mı?:59: yapma arkadaşım.. en soru beklemek..6 ay bekle geçsin eve gelmelerini bekle,sıranı öğrenmeyi bekle,sıranın ilerleyip ilerlemediğini bekle,görüşmeleri bekle...müjdeyi bekle.. acaba nasıl bir şey?küçük mü daha mı büyük.kaç aylık kaç yaşında.ne hasırlıyacağım.neler almalıyım.yaşını ayını bilmiyorum.neye göre hasırlanmak..bu bilinmeslikleri beklemek...

evet beklemek zor ama nelere katlanıyoruz sonunu düşünüp mutlu olmak lazım 19 yıl beklemişsin sabret sabrımız sonunda kavuşacağız meleklerimize :emir_bebek:

canım yaa aylarca beklemek kolay derken bi şekilde zaman geçiyordu...hazırlık alışveriş oyalanıyodum..ama son günler geldiğinde günleri bırak saatler bile geçmiyo..Allahın izniyle sıran belli olsun sen son zamanlara gelde o zaman anlıycan nedemek istediğimi...inşallah en kısa zamanda sende son sıraları saymaya başlarsında o zaman konuşuruz tekrar :))):34:

iyi geceler herkese bugün daha iyi hissediyorum kendimi sosyal hizmetlerden bilgilendirme evrağı geldi yaklaşık1 -1,5 ay oldu görüşmeler biteli ve o zaman 12. sırada olduğumuz söylenmişti bugünkü evrakta ise10.sırada olduğumuz yazıyor inanılmaz panikledim heyecanlandım herişimi hızlıca yapmaya çalıştım örgüyü hızlandırdım sanki birkaç gün sonra sıramız gelecekmiş gibi panikledim yani ama bu panikleme ve hızlı çekim benim koskaca örgüyü yanlış örmeme sebep oldu ve söktüm acele eden ecele gider denmezmi sakin olcaz paniklenmiycez yani........bu arad simacım yazdıklarında beni çok mutlu etti ve rahatlattı sağol canım ......:49::49::49:

iyi geceler herkese bugün daha iyi hissediyorum kendimi sosyal hizmetlerden bilgilendirme evrağı geldi yaklaşık1 -1,5 ay oldu görüşmeler biteli ve o zaman 12. sırada olduğumuz söylenmişti bugünkü evrakta ise10.sırada olduğumuz yazıyor inanılmaz panikledim heyecanlandım herişimi hızlıca yapmaya çalıştım örgüyü hızlandırdım sanki birkaç gün sonra sıramız gelecekmiş gibi panikledim yani ama bu panikleme ve hızlı çekim benim koskaca örgüyü yanlış örmeme sebep oldu ve söktüm acele eden ecele gider denmezmi sakin olcaz paniklenmiycez yani........bu arad simacım yazdıklarında beni çok mutlu etti ve rahatlattı sağol canım ......:49::49::49:

canım çok güzel bir haber almışsın senin adına çok sevindim rabbim tez zamanda meleğini kucağına almayı nasip etsin inşallah dediğim gibi öyle kurumdakilerin dedikleri gibi 4-5 sene sürmüyor bi bakacaksın hiç beklemediğin bir anda kurumdan seni arayacaklar bebeğin seni bekliyor diye inşallah çok yakında bugüzel günleride yaşayacağız kendi adıma sevindim açıkçası seni rahatalabildiğim için hadi bakalım hamileliğinin tadını çıkar bence doya doya :49::49:

çok güzel bu haber çabucak ararlar kavuşursun bebişine inşşş:6:

sağol canım amin son görüşme bittikten 15 gün sonra ara dediler 15 gün hemen aradım şimdiden isim düşünmeye başladım bile çok heyacnlı bi duygu meleğimi göreceğim günü iple çekiyorum...

çok güzel allah bizede o günleri görmeyi nasip eder inşallah :79:

geçmiş olsun canım aminnnn. erkekte 6. sırada, kızda 24 sıradaymışız. Sanki hemen gelecekmiş gibi geliyor inşallah çok uzun sürmez bi an önce kavuşuruz hasret sona erer.

ben 28 yaşındayım ama eşim 34 olduğu için kabul edildi 30 yaş sınırlaması vardı. 4 ay falan oldu başvuralı hemen görüşmeler yapıldı. bizim sıramız kızda 24, erkekte 6 imiş ama görevli bizden önce başvuru yapan olmuşsa görüşmesi bizden sonra bittiyse önümüze geçeceğini vazgeçenlerde de sıramızın öne geleceğini söyledi. sen görüşmeleri bitirmişmiydin, nerde ikamet ediyordun?

evet beklemek zor ama nelere katlanıyoruz sonunu düşünüp mutlu olmak lazım 19 yıl beklemişsin sabret sabrımız sonunda kavuşacağız meleklerimize :emir_bebek:

canım yaaa hem çok şaşırdım hem çok sevindim sana..4 ay gibi bir sürede nasıl da hallolmuş herşey..istanbuldamısın?
ben 39 yaşındayım,eşim 41.. bise 6 ay sonra gelecelerini evi göreceklerini sıramısı o saman öğreneceğimisi söylediler..senin hem as samanda hem de küçük bebek denk gelmiş...sanırım yaşlarınısdan dolayı.. mevla bisi de güldürür inşallah..ben istanbuldayım.. bneim içinde okşa saçlarını o masumun....ayyy yasarken bile göslerim doluyor..çok sulu gös bir anne olur benden..
iyileştimi yavrucun...

örgüye devam et canım devam et... ben de yıllar oldu birşey örmemiştim.bu yıl ilk defa 2 arkakdaşın oğullarına birer yelekk ördüm.. artık acemiliğim ustalığım karıştı...şu sıramısı bir öğrensek ben de başlarım birter iişer ama ne adarlık olacağını da bilmiyorum ki :26:
sen kaç aylığa ya da kaç yaşa göre örüyorsun cicilerini..

canım yaa aylarca beklemek kolay derken bi şekilde zaman geçiyordu...hazırlık alışveriş oyalanıyodum..ama son günler geldiğinde günleri bırak saatler bile geçmiyo..Allahın izniyle sıran belli olsun sen son zamanlara gelde o zaman anlıycan nedemek istediğimi...inşallah en kısa zamanda sende son sıraları saymaya başlarsında o zaman konuşuruz tekrar :))):34:

inşallah canım inşallah görürüs o günleri de..aaaaaaaaaamiiinnnnnnnnnnnnn

herkeze selam arkadaslar bugun ılk asamayı yaptız İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Cağaloğlu nda saat 10-30 görusme yaptık ordakı bayan cok tatlıydı ama merdıvenlerı cıkarken bacaklarım okadar cok tıtredıkı tahmın bıle edemezsınız heycandan cok panıkledım cok terledım aksıne esım okadar rahattıkı sok oldum evın adresını unuttum telefon numaramı karıstırdım. ılk gorusmemız kısa surdu ıcerı gırdık evlat edınmek ıstedıgımızı söyledık bir bey bıze sorular sordu ev kendınızınmı gelır durumunuz yaslarınız soylemısmıydım bılmıyorum ben 26 esım 35 yasında ve 4 yıllık evlıyız hep korkuyordum ama korkmamı gerektıren bır sey yokus yas ortalamamız tutugu ıcın evlat edıne bılıyoruz. neyse sonra bıze bır belge verdı kac yas arası ıstıyorsunuz dıye 0-1 yas arası yazdık belgeyı ben ve esım ımzaladı. sonra o evrakı tevzıye gönderdı yanı bıze atanacak sosyal hızmet gorevlısının beırlenmesı ıcın ben panıkle beklerken esım o evrakı hallettı geldı. ben oturdugum yerde kala kaldım zaten. bızden 15 gun ıcersınde su evrakları ıstedıler

gelır belgesi

albümden secdiğimiz bes fotograf

ist ıkamet eden 5 referans adres telefon yakınlık derecesı

varsa gayrimenkul tapuları araba ev vs.

kendı el yazımızla yazacagımız öz gecmıs

sımdı bu evrkları hazırlıycam sayet 15 gun ıcersınde hazırlanmazsa kayıttan dusuyormusuz sosyal hızmet uzmanımızda bellı oldu evraklar hazırlandıktan sonra esımle bırlıkde randevu alıp tekrardan gıdıcez ve bıze bılgı alıs verısı yapıcaz bugun yasananlar bunlar cok heycanlı ve mutluyum kalbım pır pır :16:

SIMDI SIZDEN RUCAM SIMDIKI ASAMALARDA BILGI EDINMEK BIRDE BENIMGIBI ISTANBULDAN BASVURU YAPIP BEBISINE KAVUSAN ARKADASLARLA AYRINTILI GÖRUSMEK UNUTMADAN BASVURUYA MUTLAK ESLE GIDILIYORMUS EV ZIYARETINDE ESLERDEN BIRININ EVDE OLMASI YETERLIYMIS :16:

BEBISIME BIR ADIM DAHA YAKLASTIM HAYIRLISIYLA SAGLIKLI SIHATLIK BEBISIM EVIMIZDE OLUR BÜTÜN ARKADASLARIN BEBISLERINI BURDAN KOKULU KOKULU OYNAYA OYNAYA CANDAN ÖPUYORUM TABIKI SIZ CICI TATLI ANNELERIDE KOCAMAN ÖPUYORUM VE SEVGIYLE VE BEBISLERINIZLE NICE SAGLIKLI MUTLU HUZURLU GUNLER DILIYORUM:9::92::16:

bise çok usun sürebileceğini söylemişlerdi.çok üsülüyordum.ama burada sisleri okuyunca umut ediyorum ben de.. o halde evdeki işlerime bir hıs versem iyi olacak.....

örgüler yanlış mı oldu?söküldü mü?bunlar çookk tatlı paniklemeler....asıl ben kısım gelince ne yapacağım biras onun da endişesi var..tabiii tatlı endişeler... yıllardır evim sessis..çocuk sesi yok... dağınıklık yok..neyi nereye koyuyorsan o orada...bu evlat bana çok yeni huylar edindirecek biliyorum.daha şimdiden gittiğim kursta yapılan davranışların hangilerinin yanlış hangilerinin doğru olduğunu öğrendim.. bakalım uygulama nasıl olacak?:18:

sahi;bu sorum herkese olsun... çocuk odası için şart koştular mı sise...ben şimdiden planlar yapmaya başladım..

herkeze selam arkadaslar bugun ılk asamayı yaptız İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Cağaloğlu nda saat 10-30 görusme yaptık ordakı bayan cok tatlıydı ama merdıvenlerı cıkarken bacaklarım okadar cok tıtredıkı tahmın bıle edemezsınız heycandan cok panıkledım cok terledım aksıne esım okadar rahattıkı sok oldum evın adresını unuttum telefon numaramı karıstırdım. ılk gorusmemız kısa surdu ıcerı gırdık evlat edınmek ıstedıgımızı söyledık bir bey bıze sorular sordu ev kendınızınmı gelır durumunuz yaslarınız soylemısmıydım bılmıyorum ben 26 esım 35 yasında ve 4 yıllık evlıyız hep korkuyordum ama korkmamı gerektıren bır sey yokus yas ortalamamız tutugu ıcın evlat edıne bılıyoruz. neyse sonra bıze bır belge verdı kac yas arası ıstıyorsunuz dıye 0-1 yas arası yazdık belgeyı ben ve esım ımzaladı. sonra o evrakı tevzıye gönderdı yanı bıze atanacak sosyal hızmet gorevlısının beırlenmesı ıcın ben panıkle beklerken esım o evrakı hallettı geldı. ben oturdugum yerde kala kaldım zaten. bızden 15 gun ıcersınde su evrakları ıstedıler

gelır belgesi

sımdı bu evrkları hazırlıycam sayet 15 gun ıcersınde hazırlanmazsa kayıttan dusuyormusuz sosyal hızmet uzmanımızda bellı oldu evraklar hazırlandıktan sonra esımle bırlıkde randevu alıp tekrardan gıdıcez ve bıze bılgı alıs verısı yapıcaz bugun yasananlar bunlar cok heycanlı ve mutluyum kalbım pır pır :16:

SIMDI SIZDEN RUCAM SIMDIKI ASAMALARDA BILGI EDINMEK BIRDE BENIMGIBI ISTANBULDAN BASVURU YAPIP BEBISINE KAVUSAN ARKADASLARLA AYRINTILI GÖRUSMEK UNUTMADAN BASVURUYA MUTLAK ESLE GIDILIYORMUS EV ZIYARETINDE ESLERDEN BIRININ EVDE OLMASI YETERLIYMIS :16:

BEBISIME BIR ADIM DAHA YAKLASTIM HAYIRLISIYLA SAGLIKLI SIHATLIK BEBISIM EVIMIZDE OLUR BÜTÜN ARKADASLARIN BEBISLERINI BURDAN KOKULU KOKULU OYNAYA OYNAYA CANDAN ÖPUYORUM TABIKI SIZ CICI TATLI ANNELERIDE KOCAMAN ÖPUYORUM VE SEVGIYLE VE BEBISLERINIZLE NICE SAGLIKLI MUTLU HUZURLU GUNLER DILIYORUM:9::92::16:

canım benimmm..... o halde kıkrklarımıs karışacak gibi....aynı prosüdürü bis de yaşadık...sima arkadaşımısbaşvurduğumus yerin neresi olduğu yasmayın demiş.sonradan düşündüm de bu çok doğru olabilir..açıkskın görüyorum.. ben artık geriye dönük silemem.sen istersen hemen sil... sadece başvurduğun yeri sil... ilerisi için gislilik açısından...sanırım o bisden çok daha tecrübe ve bilgiye sahip...

Son düzenleme:
merhaba uzun uzun okudum yazılanları ne kadar yürekli anneler varmış benim gibi düşünen insanların olduğunu bilmek ne güzel ben 27 yaşındayım henüz evlenmedim ama uzun yıllardır hep bir çocuk evlat edinmek istiyordum çocuk esirgeme kurumunda hayat zor 1 çocuğunda olsa hayatını değiştirmek için hep dua ediyorum yakında evlenicem inşallah eşimde benim gibi düşünür.Anne olmak doğurmakla olmuyor malesef vicdanı olan durumu iyi olan çoğu insanın yapması gereken bir şey bunu yapamıyorsa da koruycu aile olunmalı diye düşünüyorum.İnşallah evlat edinmek isteyen kişilerin sırası kısa zamanda gelir.

canım yaaa hem çok şaşırdım hem çok sevindim sana..4 ay gibi bir sürede nasıl da hallolmuş herşey..istanbuldamısın?
ben 39 yaşındayım,eşim 41.. bise 6 ay sonra gelecelerini evi göreceklerini sıramısı o saman öğreneceğimisi söylediler..senin hem as samanda hem de küçük bebek denk gelmiş...sanırım yaşlarınısdan dolayı.. mevla bisi de güldürür inşallah..ben istanbuldayım.. bneim içinde okşa saçlarını o masumun....ayyy yasarken bile göslerim doluyor..çok sulu gös bir anne olur benden..
iyileştimi yavrucun...

evet canım yaştan dolayı küçük bebek alabilecekmişiz bizde 0-1 yaş arası istedik onun her anını görmek istiyoruz. ben balıkesirden başvurdum. hepimiz için hayırlısı...

gelır belgesi

canım hayırlı olsun ben istanbuldan başvurmadım ama her yerde hemen hemen aynı sadece süreler değişebiliyor. Bizde 5 görüşme yapıldı ve görüşmelerde ikimizinde olması gerekiyordu sorular sorup hakkında bilgi alıyorlar bazı sorular saçma olsada cevap veriyorsun :) aklına takılan bişey olduğunda görevliyle paylaşıyorsun.

merhaba uzun uzun okudum yazılanları ne kadar yürekli anneler varmış benim gibi düşünen insanların olduğunu bilmek ne güzel ben 27 yaşındayım henüz evlenmedim ama uzun yıllardır hep bir çocuk evlat edinmek istiyordum çocuk esirgeme kurumunda hayat zor 1 çocuğunda olsa hayatını değiştirmek için hep dua ediyorum yakında evlenicem inşallah eşimde benim gibi düşünür.Anne olmak doğurmakla olmuyor malesef vicdanı olan durumu iyi olan çoğu insanın yapması gereken bir şey bunu yapamıyorsa da koruycu aile olunmalı diye düşünüyorum.İnşallah evlat edinmek isteyen kişilerin sırası kısa zamanda gelir.

ne güzel düşünüyorsun benimde annem çocuk esirgeme kurumunda çalışıyordu ordaki çocukların bir aileye nasıl ihtiyaç duydukalrını bizzat kendim yaşadım anneme bile anne diye sarılırlardı o yüzden bende hep düşünüyordum bu kadar erken değildi ama normal yolla çocuğumuz olmayınca beklemenin gerekği olmadığını düşündük inşallah dualarımız kabul olur.

Back
X