Bence o kadar anne baba sıcak bir yuva özlemi çeken nice masum yavrucaklar varken,hayat kendini riske atmaya,vücudunu yıpratmaya ya da ömrünü heba edip uzun yıllar denemelerle zaman kaybetmeye değer mi şu üç günlük dünyada,bir varmış bir yokmuş da?
Bugün Nihat Hatipoğlu tv.programında dedi kieygamberimiz işaret parmağı ile yanındaki orta parmağı yapıştırarak göstermiş ( Tabi Nihat Bey bunu göstererek anlattı) yetimi sevindirene sahip çıkanla ben ahirette bu iki parmak gibi olacağız. Beraber.Bundan öte var mı?
Ne kadar doğru söylemişsin.............Bence o kadar anne baba sıcak bir yuva özlemi çeken nice masum yavrucaklar varken,hayat kendini riske atmaya,vücudunu yıpratmaya ya da ömrünü heba edip uzun yıllar denemelerle zaman kaybetmeye değer mi şu üç günlük dünyada,bir varmış bir yokmuş da?
Bugün Nihat Hatipoğlu tv.programında dedi kieygamberimiz işaret parmağı ile yanındaki orta parmağı yapıştırarak göstermiş ( Tabi Nihat Bey bunu göstererek anlattı) yetimi sevindirene sahip çıkanla ben ahirette bu iki parmak gibi olacağız. Beraber.Bundan öte var mı?
Bence o kadar anne baba sıcak bir yuva özlemi çeken nice masum yavrucaklar varken,hayat kendini riske atmaya,vücudunu yıpratmaya ya da ömrünü heba edip uzun yıllar denemelerle zaman kaybetmeye değer mi şu üç günlük dünyada,bir varmış bir yokmuş da?
ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 29.06.2012 kız-erkek
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012
ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
koz13 kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
serap 05.12.2011 istanbul erkek
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012
destina0706 01.2012 Erzurum kız
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 istanbul terk kız
Listenin son hali. Umarım hepsiii doğrudur :). Yeni başvuran arkadaşlarımız olur ise yazarlarsa sevinirim. Beğendinizmi arkadaşlar sizce olmuşmu?
Sevgiler,
eline sağlık limony çok güzel olmuş inşallah bidaha değişmez bu liste canım benim inşallah tablo haline getirdiğinde yapabilirsen kız erkek karşısına oynayan bebeklerden yap çok güzeller insanı motive ediyor bakınca ben yapamıyorum malesef
arkadaşlar merhaba ben size bişey sormak istiyorum. ben kız çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama malesef eşimle boşanıyoruz. çocuklarıda çok seviyorum. şu anda 26 yaşındayım. hayat ne getirir bilinmez ama eğer olurda evlenmezsem bir çocuk evlat edinsem diyorum. bana verirlermi sizce? yada babası olmadan almam ne derece doğrudur acaba?
arkadaşlar merhaba ben size bişey sormak istiyorum. ben kız çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama malesef eşimle boşanıyoruz. çocuklarıda çok seviyorum. şu anda 26 yaşındayım. hayat ne getirir bilinmez ama eğer olurda evlenmezsem bir çocuk evlat edinsem diyorum. bana verirlermi sizce? yada babası olmadan almam ne derece doğrudur acaba?
Bilmiyorum canım bende hep bu sorunun cevabını merak etmişimdir.Ama bu sürecede girdikten sonra diyorum ki demekki Allah bu olayıda herkese nasip etmiyor.Kısmet ettiği kulalarına bu yolu açıyor sanırsam,benim acizane fikrimsevgili destina,
biz kızımızı almak için yurda gittiğimizde oradaki diğer çocukları görseydiniz içiniz parçalanırdı.. birisi daha kurtuldu ama bizi neden almıyorlar der gibi duvarın üzerine oturmuşlar bize bakıyorlardı ki şuan düşününce bile gözlerim duruyor.. aylarca ylllarca çocuk özlemi ile her yolu deneyenler evlat edinmeyi neden geciktiriyorlar ?
Canım atv kanalında sabah çıkıyor cuma sabahları,bir bey aradı babası erken vefat etmiş onlarda küçük kardeşlerini büyükler bölüşmüş.Küçükken kız kardeşini almış ona babalık yapmış.Onunla ilgili okul hayatıyla ilgili soru sordu.Nihat Hatipoğlu da yetimlerle ilgili bu konuyu söyledi.Ne kadar doğru söylemişsin.............
Nihat Hatipoğlu bugün hangi programda ne sorulduğunda bu konuyu açtı?
Ne kadar güzel yazmışsın okurken gözlerim doldu.Bende aynı fikirdeyim Sima'cığım arkadaşım.Zaten bir de bekarken ya da eşiyle çıkarken bu konuyu konuşanlar genelde bir şekilde bu yolda bulmuşlar kendilerini.Ne güzel bir kız evlat sahibisin Allah nazarlardan korusun inşallah.Darısı bizlerin başınadestianacım çok doğru söylemişsin arkadaşım bunca sevgiye hasret anne babaya hasret çocuk varken bu kadar tedavilerle yıpranmaya ne gerek var hem maddi yıkım hem manevi yıkım maddi yıkımı at bir kenara mavi yıkım çok kötü ben kendi adıma hiç tedavi görmedim birkere mikro tese yaptırdık ama transfer aşamasına gelmedik eşim mikro tesede çok acı çekmiştim onu o halde görünce asla bir daha tedavi olmayacam dedim zaten çokda istekli girmemiştim tedaviye sadece ilerde keşke yaptırsaydım dememek için denedim biz eşimle evlenmeden önce çıktığımız zamanlarda evlilik düşünüyorduk zaten tamda ozamanlarda çocuk konuşması yapmıştık çocuğumuz olmazsa ne yaparsın dedi eşim benim cevabım hazırdı hiç düşünmeden evlat ediniriz demiştim illa doğurmak gerekmiyor demiştim o kadar içten söylemiştimki ve tesadüfe bakın biz bu yolla evlat sahibi olduk ne maddi nede manevi hiç yıpratmadık kendimizi iyikide böyle bir yolla evlat sahibi olmuşum hergün rabbime şükürler ediyor böyle dünyalar güzeli bir melek nasip ettiği için bana 10 tane çocuk doğursam kızımın yerini alamaz çünkü ben anneliği kızımda tattım o yüzden kıymeti değeri çok büyük benim ve eşimin gözünde bence çokfazla tedavilerle uğraşıp zaman kaybetmenin manası yok evlatsa evlat yeterki rabbim hayırlısını sağlıklısını nasip etsin ......
sevgili destina ne kadar güzel söylemiş değilmi dahadabişey yok rabbim herkesi düşünmüş olan olmayan kullarınada öğretsin diye peygamber efendimizede kendisininde zeyti evlat edinmesini söylemiş halbuki ne kadar güzel birşey yapıyoruz bebeğimiz bize anne baba olma ayrıcalığını tattırıyor bizde ona sıcakbir aileyi bu gün apartmanda gün yapıyoruz oraya gittim okadar çok kendini bilmez varkı anlatamam eltim bizde alıcaz küçük bebek deyince kadının bir yüzü vardı görmeliydiniz bozuldu resmen bana demezmi aaaaaaaaaaa tüp bebek falan neden düşünmediniz diye içimden ne diyesim geldi biliyomusunuz kızlar sen neden düşünmedin bizi bilmiyor sanıyor ama oda çocuğunu ablasından aldı büyüdü evlendi ama kırıldım yani neyse allah bilsin insanın ayıbı yüzüne vurulmazmış sabır allahım sabıııır
Bilmiyorum canım bende hep bu sorunun cevabını merak etmişimdir.Ama bu sürecede girdikten sonra diyorum ki demekki Allah bu olayıda herkese nasip etmiyor.Kısmet ettiği kulalarına bu yolu açıyor sanırsam,benim acizane fikrim
Canım atv kanalında sabah çıkıyor cuma sabahları,bir bey aradı babası erken vefat etmiş onlarda küçük kardeşlerini büyükler bölüşmüş.Küçükken kız kardeşini almış ona babalık yapmış.Onunla ilgili okul hayatıyla ilgili soru sordu.Nihat Hatipoğlu da yetimlerle ilgili bu konuyu söyledi.
Ne kadar güzel yazmışsın okurken gözlerim doldu.Bende aynı fikirdeyim Sima'cığım arkadaşım.Zaten bir de bekarken ya da eşiyle çıkarken bu konuyu konuşanlar genelde bir şekilde bu yolda bulmuşlar kendilerini.Ne güzel bir kız evlat sahibisin Allah nazarlardan korusun inşallah.Darısı bizlerin başına
Canım bu senin ayıbın olan bir şey değil ki ya da bizlerin ayıbı değil,öyle düşünenler utansın.Bu Allah'ın bizlere nasip ettiği bizlere çizdiği bir yol kaderimiz,herkesin bu dünya da bir kaderi vardır.İnsanlar bu olaya ayıp gözüyle bakıyorlarsa Allah'ın nasip ettiği bize çizdiği yola laf atmış sayılırlar bana göre.
canım... gözlerim doldu okurken....üzüntünü paylaşıyorum.ben de benzer durumlar yaşadım...lütfen artık bunları düşünme ve onlardan birşey bekleme...siz eşinle birbirinize yetersiniz.onları vicdanlarıyla bırak.belki şimdi değil ama emin ol yavrun bir gelsin mutluluğunuzdan hiç kimse umurunuzda olmayacak.kapının dışındakiler kapının dışında kalacaklar.bizimkiler de şimdi pişmanlar...ama ne çare...gönül kırıldı bir kere...şimdi kedi peşimizi gözlüyorlar..yüzümüzü görebilmek sesimizi duyabilmek için camda penceredeler...onları Allaha havale et...gelecek yavrundan başka birşey düşünme...yavrucun sana herşeyi unutturacak...umarım o günler çok yakındır...
tüm bekleyen annelere zaman su gibi geçsin...sizler de tadın inşallah ennn yakın zamanda...
not;diğer yazını da şimdi okudum...canım yaaa...
ev tapusunun gerekliliği diye bir zorunluk yok.sadece eğer üzerinize kayıtlı birşey varsa onun fotokopisini istiyorlar.bizde öyle olmuştu.illa tapu olacak diye birşey yok..
Canım mrb.onları hayatımızdan çıkardık bizi üzen uzmanımızın hala kaynanamın istememesini bahane ederek bizi zorlaması.3 yıldır takipçinizim yeni üye oldum senin yazdıklarını kendime yakın bulurdum sessiz takipçiniz olarak sizinle ağladım,sizinle güldüm
Canım eşim taşeron firmada ve maaşı az diye kadın tapu göstermemizi istedi çocuğun geleceği içinmiş ama yalvar yakar onaylattım dosyayı Allahıma şükür uzmanın bahaneleri bitmek bilmiyor en çok da kaynanam çocuğu dışlar diye endişe ettiğini söyledi ben de onları hayatımızdan çıkardık ben bile doğursam bu kadın onu da dışlar onun yüzünden biz evlatsız mı kalalım dedim baktım 10 gün sonra onay mektubu geldi dünyalar benim oldu inş bebeğim fazla bekletmez annesini-babasını-anneannesini....
Canım Allah çok büyük,herşeye kadir bunu buradaki arkadaşlarımız ,hepimiz çok iyi biliyoruz.Belki Allah o kayınının kendi doğan çocukları ileride hayırsız sorunlu bir insan evladı olurken,senin yavrun başkasından evlat mı olur diyen o iğrenç zihneyete,senin evladın öyle hayırlı müslüman evladı olacak ki,sizlere ve vatana hayırlı bir insan olacak ve Allah bunu onlara gösterecek.Şunu unutmasınlar insanın kınadığı şeyi,kendi başına gelmeden kınadığı şeyikendi yaşamadan ölmezmiş.
Allah yar ve yardımcın olsun.Hepimizle beraber.
Çok sağol canım inş.aynen yazdığın gibi hayırlıdan da hayırlı bir evladımız olur.Darısı bekleyen tüm annelerimize olsun.
Otuz Nisan,
Yazdıklarından ben de çok etkilendim.Bu dünyada herşey bir sınav.Sen annenin duasını aldığın sürece her işin rast gidecek,Yüce Rabbim tam gönlüne göre hayırlı bir evlat verecek sana inşallah.Bizim dinimizde kan,soy vs. den çok manevi bağ önemlidir.Effsa'ya da,sana da,limony,5059 ve tüm başvuranlara gönüllerine göre hayırlı bir evlat verecek inşallah.Ben oğlum gelmeden bir ay önce Hacı Bayram'a gidip evladımın hayırlı olması için dua etmiştim.Bir de bebeğin odasında fetih suresi açılırsa(bilgisayar ya da cd ya da sesli)Çocuğun inşallah imanlı olurmuş diye emin bir yerden duymuştum gelmeden hep odasında fetih suresi açtım.
Uğraşanlar konusunda da çocuk olmadan ne yazıkki tam bir aile olunmuyor,ayırmak isteyenler çok oluyor.Çocuk yuvayı da sağlamlaştırıyor.Hiç bunları kafanıza takmayın.Çok güzel duygular sizi bekliyor.Yaşanılanlara karşılık Rabbim hediyesini en kısa zamanda gönderecek.Ben oğluma Rabbimden bana gelen bir hediye gibi bakıyorum.
Yeni başvuran arkadaşlar için de herkes en başta bin türlü düşünceyle doluyor.Ya şöyle olursa,ya şöyle olmazsa.Ama girilen yol öyle güzelki.Herşey gönlündeki gibi oluyor.Kalbinizi ferah tutun.Sevgiler tüm anne ve anne adayı arkadaşlarıma.
Merhaba Arkadaşım,
Bu yazını ve diğer yazılarını uzun uzun okudum. İçime öyle doğuyorki Allah sana bir evlat verecek, hemde nasıl bir evlat senin gibi hayırlı, sabırlı ve sağduyulu olacak. Yazmakla çok iyi yapıyorsun canım. Hiçbirşeyi içine atma. Bol bol bizlere yaz. Bizi en iyi bizler anlarız çünkü, çünkü hepimiz bunlar olmasada hayatta benzer şeyler ya da farklı sorunlar yaşıyoruz.
Moralini bozan tüm insanlardan uzak durman çok iyi olmuş. Bazı insanlar gerçekten etrafına kötülük ve negatiflik saçıyor. Zorla kendilerinden nefret ettiriyolar ama neden biliyormusun kendi başlarına gelmediği için, uzaktan herşey çok kolay. Ama tabii, mesala kayınvaliden ve eltin özellikle başlarına gelmesede anlamaya çalışmalılar bir kadın olarak, herşeyden önce insan olarak. Hepimiz önce insanız sonuçta. Ama anlamıyorlarsa eğer boşuna anlatmak için tüketme kendini. Burda bizler varız.
En önemlisi ne biliyormusun annen ve eşin yanında. Annenin duası seninle ve eşinin davranışları. Eşinle sen hemfikir olduktan sonra, beraber olduktan sonra gerisi ne düşünürse düşünsün...kendileri bilir....Herşey ama herşey gönlünce olsun.
Sevgiler,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?