hepinize merhaba,
konu dikkatimi çekti. çok güzel bir topik açmışsınız. bebeklerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim. bekleyenlerde bir an önce kavuşsun bebeklerine.
bir yere takıldım. çocuğa evlatlık olduğunu açıklama konusuna. aklıma bir fikir geldi. bebeklerine henüz kavuşmamış olan anne adayları, günlük tarzı bir şey hazırlayıp bebeklerine kavuşma aşamaları, eve gelmesi, onu ne kadar çok beklediklerini, mutluluklarını onu kucağına aldığındaki duygularını yazdıkları defteri, evlatlık olduğunu açıklama zamanı geldiğinde okumaları için çocuklarına verirlerse ve bu şekilde gerçeği öğrenirse ve sizin duygularınızı yaşadığınız mutluluğu görürse o zaman daha kolay atlatacağını düşündüm. bilemiyorum böyle bir şey yaptınızmı. yada böyle bir fikriniz varmıydı ama çok faydalı olacağını düşünüyorum. bana böyle bir defter verilseydi ve evlatlık olduğumu öğrenseydim, bana bakan annemi ve babamı daha bir çok severdim. çünkü duygular o kadar gerçek ki. sevgiyle kalın...![]()
tiamo güzel fikrin için tşkr ediyorum ben dediğin gibi günlük yazıyorum kızıma ona nasıl kavuştuğumu nasıl aşık olduğumuzu herşeyi yazıyorum ayrıca her akşam uyuturken ona masal anlatıyorum masalımda kızımı anlatıyorum nasıl kavuştuğumu yüreğimde nasıl taşıdığımı nasıl doğurduğumu oda anlar gibi dinliyor hep ama tabi iş söyleme aşamasına gelince bu kendi başımıza yapabileceğimiz bişey değil tabiki pedagog desteği almamız şart en az zararla bu işin içinden çıkmak istiyorsak pedagog desteği almak gerekir ve kızım dört yaşına geldiğinde biz pedagoga gitmeye başlayacağız bizi nasıl yönlendirecekse o şekilde davranacağız hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ama yine herkese önereceğim çocuk psikolojisi ile alakalı bol bol kitap okumak çok faydası oluyor.....